Impresii Malaezia si Indonezia - Ianuarie Eturia

Alexandra & Dan
Impresii Malaezia si Indonezia - Ianuarie

Am incercat sa scapam de iarna damboviteana deplasandu-ne in Asia, a doua oara la Kuala Lumpur, dar prima data in Bali. 

In aceasta parte a lumii vremea e mult mai prietenoasa (desigur, daca nu va sperie ploaia de care am avut parte aproape in fiecare zi!) si, chiar daca nu am avut parte de prea mult soare, a fost o placere sa ne plimbam in pantaloni scurti sau bluze subtiri de vara. Despre Kuala Lumpur - numai cuvinte de lauda: se construieste in ritm alert, deja e ridicata o constructie ce va depasi turnurile Petronas (unul dintre obiectivele noastre, ultima oara nereusind sa gasim bilete)! Finalizarea ei - 2019! In jurul hotelului la care am fost cazati te simteai ca in Manhattan - doar pe verticala iti alergau ochii! Al doilea obiectiv - pesterile Batu, drept sa spun cam kitsch (dupa gustul nostru) dar parerile sunt impartite asa ca recomand sa faceti o incercare, mai ales ca se ajunge cu metroul extrem de usor. 

Al doilea segment al vacantei a fost insula Bali din Indonezia, o destinatie ce nu lipseste din niciun clasament al locurilor obligatoriu de vizitat pe Glob. Cazarea intr-un resort de lux din Nusa Dua ne-a permis sa imbinam zilele de relaxare la plaja (da, am vazut si soarele si am cautat sa-l exploatam cat mai exhaustiv si ne-am scaldat in apa fierbinte - ad literam - a Oceanului Indian) cu excursii pe la templele hindu si budiste: Taman Ayun, Alas Kedaton, Tanah Lot, in fine, aveti de unde alege. De asemenea, recomandam terasele de orez celebre in toata lumea iar daca sunteti consumatori inraiti de cafea (precum subsemnatul) puteti vizita plantatiile de cafea unde se cultiva faimoasa Luwak Coffee, extrem de cautata desi destul de scumpa. Noi am mai facut o incursiune in Insula Java pentru a vedea minunea de la Borobudur si amintesc asta doar pentru cei care sunt tentati dar se tem de acest tur de forta pe parcursul unei singure zile - merita din plin, cu toata oboseala celor aproape 20 de ore cat dureaza escapada aceasta de zile mari, nu veti regreta! 

Nu as putea incheia aceste cateva impresii fara a mentiona profesionalismul de care a dat dovada Yulicary Sarraccent care a facut tot posibilul pentru ca noi sa ne simtim cu adevarat in vacanta - multumim! 

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!