Impresii Japonia - aprilie Eturia

Gabriela, Ovidiu si Cristian
Impresii Japonia - aprilie

Stimata doamna Alina Filipescu, 

Acum ca am revenit cat de cat la activitatile obisnuite, doresc sa va multumesc inca odata pentru o noua vacanta minunata Eturia. Totul a fost fara cusur, conform programului si asteptarilor noastre. 

Am fost repartizati unui grup de americani, australieni si canadieni, (in total 39 persoane) cu un ghid japonez (Hiro) dar care studiase engleza, astfel incat nu am avut probleme de intelegere/comunicare. Am fost preluati de un japonez la sosirea in Tokyo si urcati in shuttle-bus care ne-a dus la hotel, am fost preluati de o japoneza foarte simpatica la Kyoto si dusi cu trenul la Osaka la hotel. Japonia este o tara impresionanta... Are toate formele de relief, o infrastructura greu de imaginat (cu strazi perfecte, sosele suspendate, poduri si tuneluri de lungimi impresionante), trenuri care sosesc in statii la minut si deschid usile in locul indicat pe peron special pentru fiecare tren, retele de metrou extrem de intinse, dar foarte bine semnalizate chiar si pentru cei ce nu deslusesc hiragana, katakana sau kangi, zgarie nori contrastand cu case traditionale formate din parter si etaj, reclame luminoase dand strazilor noaptea un aspect aparte, gradini publice sau private aranjate artistic si ingrijite ireprosabil, ciresii japonezi incarcati de flori, si lipsiti de frunze, flori intalnite si la noi (panselute, lalele, crini, iris, muscate) dar si orhidee, palmieri, arbusti, artari, bambus- specifici zonei, oceanul albastru deschis cu plaje inguste, statiuni de ski si lacuri verzui, castele si temple inconjurate de gradini minunate. 

Este cea mai curata tara pe care am vizitat-o vreodata! Foarte curios este faptul ca pe strada nu exista nici un cos de gunoi, si cu toate acestea nu vei vedea nimic aruncat pe jos, nici macar frunze sau petale! Japonezii, atat cat ne-am putut face noi o impresie in aceste 2 saptamani, sunt oameni foarte calmi, modesti, ordonati, civilizati, muncitori, cinstiti, punctuali si dornici sa te ajute chiar daca acest ajutor le rapeste destul de mult timp. Nu stiu toti engleza, asa cum poate am fi crezut inainte de a ajunge acolo, dar sunt extrem de binevoitori. Simplitatea locuintelor si a imbracamintii lor contrasteaza cu tehnologia foarte avansata folosita in activitatea zilnica. Mancarea japoneza este cu totul speciala, destul de dietetica, bazata mai mult pe peste, fructe de mare, legume si taitei, o alternativa demna de incercat si savurat, bineinteles folosind o frumoasa pereche de chop-sticks (betisoare). Dintre orasele vizitate cel mai mult ne-a placut Kyoto, iar ca oras traditional Takayama. Cazarile au fost foarte bune. Multumim si pt cele 2 nopti in plus la Osaka unde si Ovidiu, baietelul nostru de 11 ani, cel mai mic membru al grupului, s-a bucurat sa viziteze acvariul si gradina zoologica pe langa toate celelalte vizite destinate adultilor dar care l-au incantat si i-au crescut interesul si asa mare, pentru Japonia. 

Alegerea companiei Turkish Airlines s-a dovedit foarte inspirata, pt ca nu numai ca am ajuns cu bine la Tokyo, dar cred ca era singura companie care ne-ar mai fi putut aduce inapoi in Europa in conditiile cenusei vulcanice. Din pacate zborul Istanbul Bucuresti, asa cum v-am mai scris nu l-am putut efectua, dar pana la urma, tot raul spre bine, ca am putut vizita si Istanbulul, suportand apoi 14 ore in autobuz. Mii de multumiri dumneavoastra si intregii echipe Eturia,

Cu stima Gabriela si Cristian M.

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!