Impresii Bolivia & Peru - Iunie Eturia

Laura
Impresii Bolivia & Peru - Iunie

Peru si Bolivia - doua dintre comorile andine. Tari care, din punct de vedere economic, sunt considerate sarace, din perspectiva culturala sunt extrem de bogate si au reusit sa ne ofere momente si amintiri extraordinare. Lima nu a avut foarte multe de oferit, dar oceanul...cu ale sale valuri si ape involburate te fascineaza. 

Bolivia este o tara care in ciuda socialismului si a saraciei are locuitori care isi doresc si altceva, iar La Paz este intr-adevar o capitala la inaltime (la propriu...3600 de metri altitudine) cu strazi inguste si pline de istorie. Am pornit usor, de la nivelul oceanului, neimaginandu-ne ce ne asteapta...am observat cat de arid incepea sa fie totul si pana sa intelegem ce se intampla eram in desert... Cand credeam ca ne-am potolit setea de adrenalina, a urmat zborul deasupra liniilor de la Nazca cu un avion de mici dimensiuni, la aproape 600 de metri altitudine...o experienta de nedescris. Apoi altitudinea a inceput sa ne surprinda...am inceput cu 2000 de metri si dintr-odata am ajuns la 4900 de metri. WOW! Chiar am ajuns noi acolo!? 

Putin ceai de coca&muna, am mestecat frunze de coca si am vazut ca nu e chiar asa de rau... dureri de cap, ameteala, palpitatii, toate acestea sunt parte din intreaga experienta, nu pot fi evitate in totalitate, dar se pot ameliora. Insa toate au trecut repede, peisajele nemaivazute, vulcanii activi, drumurile impecabile ne-au facut sa uitam si sa ne bucuram de fiecare clipa acolo. Iar la final...la piece de resistance...Machu Picchu, aceasta capodopera ce isi merita pe deplin titlul de minune a lumii moderne! Our dream come true! 

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!