Impresii Bolivia & Chile - Februarie Ileana

Ileana
Impresii Bolivia & Chile - Februarie

La inaltime! In primul rand la propriu! Intregul periplu s-a desfasurat intre 2550 si 4950 de metri! O performanta ce supune organismul la incercari deosebite. Am inceput cu La Paz, capitala unui stat ce incearca sa-si gaseasca drumul in prosperitate si democratie, un oras al contrastelor care trebuie luat ca atare, mai ales ca l-am revazut dupa circa 10 ani! 

Am cotinuat in patriarhalul Sucre, ce nu s-a departat prea mult de trecutul colonial, si am ajuns in teluricul Potosi, cu vulcanul sau ciuruit de secole, de cautatorii de argint si cu o organizare socio-economica ce-ti permite achizitionarea de dinamita, la liber! Se ajunge apoi la perla coroanei, desertul de sare de la Uyuni, in aceasta perioda partial acoperit de apa, dar oferind experiente unice vizuale si fotografice! 

A urmat o calatorie memorabila pana la aproape 5000 de metri, intr-un peisaj cu note extraterestre, cu lacuri, fenomene geotermale colorate de rozul flamingilor. Ultima etapa, "finis coronat opus", a fost la San Pedro de Atacama, poarta desertului instelat din sud, o oaza la limita civilizatiei, dar cu dotari de lux, in care trecutul geologic este reamintit de gheizerele spectaculoase! La inaltime! La figurat! 

Eturia are, lucru reconfirmat, parteneri de clasa care iti urmaresc traseul si, fiind vorba de locatii ce pot pune uneori probleme, te contacteaza si iti corecteaza in timp real situatiile survenite! Care din fericire nici nu au fost, datorita organizarii impecabile! Multumim Eturia! La o noua experienta la fel de interesanta! Multumim d-nei Ana Maria Gherasim, consultantul nostru de mai bine de 5 ani!

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!