Egipt - Croaziera pe Nil - Paste 2021 Octavian Buzdugan

Octavian Buzdugan
Egipt - Croaziera pe Nil - Paste 2021

Egipt este o destinatie extraordinara, un tinut fermecator, plin de mituri si minuni vechi si noi, pe care niciun turist calator nu trebuie sa le rateze. Desi a fost scurta, aceasta Croaziera pe Nil a reusit, in cele opt zile petrecute pe apa, sa surprinda prin unicitatea locurilor si maretia templelor vizitate.

Primul impact cu taramul egiptean a fost in Luxor, un oras autentic, plin de viata, in care am vizitat in prima parte a zilei Templul Karnak, dedicat Zeului Soare, Amun Ra - e un loc ce te face sa te simti semizeu! Acesta este foarte bine conservat si, cu siguranta, ti se va parea cel mai impresionant in comparatie cu piramida lui Keops, Valea Regilor sau Colosii lui Memnon.

In a doua parte, spre seara, am vizitat Templul Luxor, care este cu adevarat impresionant mai ales prin iluminarea sa exterioara ce pune in valoare zeitatile si simbolistica prezentata. Acesta este imposibil de descris prin senzatiile pe care ti le transmite, trebuie neaparat vizitat cand ajungi in Egipt!

Tot in Luxor am vizitat si Valea Regilor, cea mai cunoscuta destinatie dupa piramidele din Cairo, acesta fiind locul in care a fost ingropata cea mai mare parte a faraonilor Egiptului Antic. Vizitand cateva morminte, ai ocazia sa admiri peretii culoarelor, acoperiti in intregime cu desene foarte frumoase si o multime de texte scrise cu hieroglife. 

In zilele urmatoare, in calatoria noastra catre Aswan, am mers sa vedem un templu unic in Egipt, Templul Kom Ombo. Acesta este singurul templu ridicat in cinstea a doi zei: Sobek si Horus. Iesirea din complex te conduce spre muzeul crocodililor, loc in care se afla o impresionanta colectie de crocodili mumificati si sculpturi antice.

Urmatoarea oprire a fost in Edfu, la Templul lui Horus, considerat cel mai bine pastrat templu de pe malul Nilului, fiind aproape intact. Spre acest loc am mers cu trasurile trase de cai, o experienta unica ce te transpune cu mii de ani in urma.

De asemenea, un alt obiectiv in calatoria noastra pe urmele Egiptului Antic, a fost templul inchinat Reginei Hatsepsut, cel mai mare faraon feminin al egiptenilor.

Punctul final al circuitului nostru a fost orasul Aswan, cunoscut pentru maretia inginereasca a britanicilor: Marele Baraj care, odata traversat, iti ofera ocazia sa vezi locul unde lacul artificial Nasser si Nilul se contopesc.

Pe langa grandoarea Marelui Baraj, una dintre atractiile importante din apropierea Aswanului este si Templul Zeitei Isis, situat pe Insula Philae, la care se poate ajunge doar cu barca. Aceasta experienta inedita ofera un farmec aparte acestei vizite. Conform egiptologiei antice, templul a fost conceput ca fiind o oda adusa lui Isis si Nilului, creatorul tuturor lucrurilor.

Legat de vasul de croaziera la bordul caruia am stat in cele opt zile petrecute in Egipt, acesta se numeste Merit Dahabiya, este un vas foarte bine ingrijit si intretinut, unde atentia la detalii a facut ca intreaga noastra experienta sa fie una memorabila, ce nu va putea prea curand sa fie egalata. Meniul a fost diversificat si variat, personalul a fost mereu atent la nevoile noastre si gata sa ne impresioneze in fiecare zi cu noi surprize pregatite special pentru grupul Eturia.

La final, toti turistii mi-au transmis in feedback-ul final ca experienta a fost cu adevarat una de neuitat, in special datorita atmosferei intime, ghidului excelent pe care l-am avut la destinatie si grupului restrans ce s-a format in aceasta calatorie.

Recomand aceasta croaziera deoarece are un program foarte bine conceput, relaxant, fiind in acelasi timp plin de istorie si bogat in cultura. Turul in sine te va ajuta sa intelegi mai bine aceasta lume veche, fascinanta, cea a egiptenilor.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 01.08.2022 - 31.10.2022, ora 17:00.

Regulamentul Campaniei

Promotii si Oferte speciale