Croaziera Carnival Conquest - Distractie si albastru de Caraibe Mihaela Ploscaru

Mihaela Ploscaru
Croaziera Carnival Conquest - Distractie si albastru de Caraibe

Din Miami m-am imbarcat intr-o croaziera Carnival Conquest, cu cateva opriri in Marea Caraibe, si anume: Amber Cove in Republica Dominicana, St Thomas, Puerto Rico si Grand Turk. Vasele de croaziera Carnival Conquest sunt renumite pentru distractia care nu se opreste niciodata, promovand conceptul de Fun at sea. Incepand de la 9 dimineata pana la 11.30 seara are loc cate un eveniment sau petrecere undeva. Foarte multe show-uri, spectacole, activitati si facilitati recreative. De asemenea, pun la dispozitie foarte multe excursii optionale in fiecare locatie de debarcare, fiind optiuni si variante pentru fiecare tip de turist: de relaxare, adventure, culturale, etc.

Amber Cove este un port langa Puerto Plata, in Republica Dominicana, construit si manageriat de linia de croaziere Carnival Cruise doar pentru clientii lor. Portul este situat departe de oras, de aceea recomand a se rezerva o excursie optionala de pe vas. Eu am achizitionat un tur ce a inclus vizita la o scoala locala in Puerto Plata, vizita la o familie locala, pranzul la un restaurant local si plaja. As recomanda aceasta excursie turistilor care vor sa descopere specificul local, off the beaten track si zone mai putin umblate. Daca la scoala am aflat informatii despre sistemul lor de invatamant (plus ca o parte din veniturile rezultate in urma vanzarii acestei excursii se duc la scoala), la familia locala am vizitat si ferma din spatele casei, am aflat informatii despre multe tipuri de plante, legume, condimente locale si am gustat cafea si cacao. Apoi am practicat pentru prima data boogie boarding si m-am relaxat cu un cocktail pe o plaja retrasa si salbatica. 

Insula St Thomas face parte, alaturi de insulele mai mici St. Croix si St. John, din Insulele Virgine Americane. St Thomas este cea mai accesibila si atrage si cei mai multi vizitatori, marea majoritate de pe vasele de croaziera. De la punctul panoramic unde poti urca cu telecabina se poate vedea capitala, Charlotte Amelie, iar privelistea este superba. Acest skyride este un must do in St. Thomas, fie rezervat direct de pe croaziera, fie cumparat direct de la fata locului. Daca vrei sa scapi de multime, iti recomand sa te retragi pe una dintre cele mai renumite plaje de pe insula, Magens Bay, fiind apreciata ca una dintre cele mai frumoase din lume. Iar daca vrei putina aventura, poti incerca parasailing, sigur nu vei regreta.

Puerto Rico a fost o descoperire surprinzator de placuta. Istorie, cultura si traditie bogate, plaje superbe, natura, relaxare si aventura. In Old San Juan gasesti o atmosfera coloniala, cu stradute inguste, pietruite, multe magazine si restaurante si multi artizani locali. Orasul se poate vizita foarte usor, la pas, fiind si aproape de port. Aici este si Casa Bacardi, pentru cei interesati de romul autentic. 

El Yunque Rainforest este singura padure tropicala de pe teritoriul SUA si poate fi explorata, iar vizita la Fortul San Cristobal impresioneaza, pe langa portia de istorie, prin vederea panoramica si calitatea fortului. Pe langa acestea, poti inota, face snorkeling sau diving sau extreme zipline in parcul Toro Verde.

Insula Grand Turk face parte din insulele Turks si Caicos si este un paradis tropical salbatic, recunoscut pentru diving si snorkeling. Insula este mica, cu o suprafata de 11 km pe 3 km, in curs de dezvoltare (mai putin Margaritaville) iar turul insulei este mai mult panoramic (orasul Cockburn, aeroportul, inchisoarea, scoala, biserica si fostele saline) cu un safari bus. In schimb peisajul este deosebit, mai ales pentru cei care apreciaza natura salbatica si virgina, ape limpezi, nisipuri albe, vegetatie tropicala, albastru turcoaz.

Pe langa experientele variate pe care le-am trait in aceasta croaziera, imi raman in memorie nuantele diferite de albastru si povestile lor interesante.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia