Arhipelagul Galapagos - Pe urmele lui Darwin Mihaela Ploscaru

Mihaela Ploscaru
Arhipelagul Galapagos - Pe urmele lui Darwin

Stiai ca Galapagos in spaniola inseamna testoase, testoasele gigant fiind cele care au dat numele arhipelagului? 

Sau ca „cintezele lui Darwin”, cele despre care se credea ca au stat la baza formularii teoriei evolutiei lui Charles Darwin, au fost descoperite in Galapagos? 

Sau ca iguana marina din Galapagos este singura iguana din lume care se hraneste sub apa? 

Iata cateva dintre intrebarile la care am gasit raspuns, in urma celor cateva zile petrecute in Arhipelagul Galapagos.  

Situat intr-unul dintre cele mai vulcanice locuri de pe pamant si aparut la intersectia a patru curenti oceanici majori, Arhipelagul Galapagos este caracterizat printr-o extraordinara biodiversitate, un ecosistem unic, dar in acelasi timp fragil.  

Aflate cam la 1000 km de coasta Americii de Sud, insulele Galapagos sunt o lume aparte, recunoscuta pentru speciile unice de animale care nu se mai gasesc in alte locuri de pe glob: iguane marine, testoase gigant, cormorani zburatori si o varietate de cinteze.  

Aceasta biodiversitate atrage turistii in zona, Galapagos fiind cea mai importanta atractie turistica din Ecuador si o destinatie potrivita pentru iubitorii de natura si aventura. Fiind parc national si rezervatie naturala, se aplica norme speciale de vizitare, cu scopul de a proteja flora si fauna locala, de exemplu se pastreaza o distanta de minimum 2 metri fata de animale si nu ai voie sa iei cu tine nimic de la fata locului (inclusiv pietre, pene, scoici). 

"Expeditia" noastra in Galapagos a fost una variata si complexa, care ne-a permis temporar sa intram in rolul unor naturalisti care se bucura de fiecare descoperire ca niste copii. 

Insula Santa Cruz este cel mai mare hub turistic din Galapagos datorita proximitatii de aeroportul Baltra, aici aflandu-se si Puerto Ayora, cel mai mare oras si principalul port. Majoritatea vaselor de croaziera pleaca sau acosteaza aici. Si in port, pe langa barcile ce isi asteapta turistii, leii de mare stau la soare nestingheriti de calatorii curiosi. Cea mai apreciata vizita pe Insula Santa Cruz a fost la El Chato Tortoise Reserve. A fost o mare bucurie sa pot admira de aproape testoasele gigant in mediul lor natural, precum si pasari endemice si formatiuni vulcanice, inclusiv tuneluri de lava.  

Insula Isabela se caracterizeaza printr-un peisaj vulcanic  bogat in flora si fauna. Situata la aproximativ 3 ore cu barca rapida de Insula Santa Cruz, Isabela este cea mai mare ca suprafata din arhipelag. Am vazut aici pinguini de Galapagos (singurii pinguini care traiesc la nord de ecuator), testoase gigant, cormorani zburatori, iguane marine, cinteze, flamingo, lei de mare, blue footed boobies, fregate si pelicani.  

North Seymour este o insula mica populara printre vizitatori, situata cam la o ora si jumatate de navigare fata de Santa Cruz. Este o insula nelocuita, cu vegetatie arida, o insula uscata pe care poti vedea blue footed boobies, fregate, colonii de lei de mare, iguane de uscat. Pe vasul de croaziera poti face snorkeling si poti inota cu lei de mare, rechini de recif, testoase marine, pisici de mare si diavoli de mare.  

Bachas Beach se viziteaza in aceeasi zi cu North Seymour, fiind o insula mica cu nisip alb si plaja impecabila, unde poti inota si face snorkeling.  

Peisajele diferite in functie de insula, flora si fauna variata si posibilitatea de a le admira de aproape, informatiile oferite de ghizii locali, serviciile oferite pe vasele de croaziera, toate impreuna au transformat scurta noastra expeditie in Galapagos  in “a trip of a lifetime”. 

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 01.08.2022 - 31.10.2022, ora 17:00.

Regulamentul Campaniei

Promotii si Oferte speciale