Despre Hong Kong

Eturia - Agentie de turism

Despre Hong Kong

Vechiul port comercial Hong Kong a devenit colonie a Coroanei britanice in 1842, iar in 1983 a castigat statutul de teritoriu britanic independent. In 1997 a revenit din nou Chinei mentinand un anumit grad de autonomie, conform principiului "o tara, doua sisteme". Hong Kong-ul continua sa mentina moneda oficiala proprie, sistemul legislativ si politic propriu, controlul imigratiei, codul rutier si alte aspecte care influenteaza viata locuitorilor orasului.


Momentan aceasta destinatie nu este in portofoliul Eturia.
Verificati aici lista de destinatii disponibile.
Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati un consultant Eturia la numarul de telefon 031.9998

Va multumim!
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Hong Kong Hong Kong
 
Oferte de vacanta Hong Kong Hong Kong
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Regiunii Autonome Speciale Hong Kong fara vize de scurta sedere, pentru calatorii in scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive, pentru o perioada de pana la 90 de zile.
Autoritatile din R.A.S. Hong Kong nu elibereaza vize la frontiera.
Persoanele care intentioneaza sa stea o perioada mai mare de 90 de zile, trebuie sa obtina o viza de sedere corespunzatoare scopului calatoriei.
Alte conditii ce trebuie indeplinite pentru a intra in R.A.S. Hong Kong:
-detinerea unui pasaport nedeteriorat, a carui valabilitate sa depaseasca cu minimum 6 luni data intrari;
-detinerea biletelor pentru intoarcere sau pentru continuarea calatoriei spre o alta destinatie;
-dovada existentei fondurilor banesti necesare subzistentei pe perioada sederii.
Persoanele care nu indeplinesc aceste conditii, pot fi oprite la frontiera si returnate pe propria cheltuiala.

Cererile pentru vize se pot face la Ambasada R.P.Chineze din Bucuresti/Consulatul General chinez din Constanta, sau daca va aflati in strainatate la cea mai apropiata misiune diplomatica sau consulara a R.P.Chineze.

Exista si posibilitatea depunerii cererii pentru viza, prin intermediul unui reprezentant din R.A.S. Hong Kong, direct la Departamentul Imigratie al R.A.S. Hong Kong. Durata procesarii cererilor variaza intre 6 si 12 saptamani. In cazul detinerii unei astfel de vize, procedura prelungirii dreptului de sedere trebuie demarata cu minimum 4 saptamani inainte de data expirarii vizei.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare, cetatenii romani se pot adresa misiunilor diplomatice sau consulare chineze sau direct la Departamentul Imigratie din R.A.S. Hong Kong (Immigration Tower, 7 Gloucester Road, Wan Chai, R.A.S. Hong Kong, tel: 00-852-2824 6111; E-mail: enquiry@immd.gov.hk , www.immd.gov.hk).

Depasirea termenului de sedere sau incalcarea scopului declarat al calatoriei au drept consecinta punerea sub acuzare a persoanei in cauza si, de la caz la caz, executarea unei pedepse privative de libertate, urmata de expulzare si aplicarea interdictiei de a mai intra in R.A.S. Hong Kong.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Atentie !
Cetatenii romani aflati pe teritoriul Republicii Chineze posesori ai unei vize cu o singura intrare si care intentioneaza sa viziteze R.A.S. Hong Kong: intrarea in R.A.S. Hong Kong echivaleaza cu iesirea de pe teritoriul R.P.Chineze. Ca atare, nu vor mai putea reintra in China decat daca detin o noua viza. Odata intrata persoana in R.A.S. Hong Kong, aceasta viza poate fi obtinuta pe loc de la orice birou al agentiei de turism China Travel situat, de regula, pe langa statiile KCR (metroul de suprafata care uneste R.A.S. Hong Kong de Shengzen).

Fast Facts

Nume: Hong Kong
Capitala: Hong Kong
Asezare: situata pe coasta de sud a Chinei
Moneda: dolar Hong Kong - HKD
Fus orar: UTC+8

When to go Hong Kong

Temperatura medie
Datorita pozitionarii sale subtropicale cat si influentei curentilor oceanici, clima in Hong Kong are in principal doua sezoane: sezonul rece ce are temperaturi acceptabile si sezonul cald cu temperaturi si umiditate ridicate. Cea mai placuta perioada este din septembrie si pana la sfarsitul lui decembrie cand temperaturile variaza intre 24°  si 27° C iar umiditatea scade pana la 70 %. Cea mai rece perioada este in lunile ianuarie si februarie cand temperaturile pot ajunge in jurul a 10° C. In lunile martie si mai temperaturile sunt cuprinse inre 18° - 27° C iar umiditatea creste pana la 85 %; caracteristic acestei perioade este si fenomenul de ceata. Din luna mai si pana in septembrie temperaturile medii cresc in jurul a 32° - 37° iar umiditatea poate sa depaseasca 90 %, tot in aceasta perioada pot aparea furtunile tropicale pana la nivel de taifun.

Vacante in Hong Kong

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Hong Kong . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Hong Kong

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.483 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia