Despre Guyana

Eturia - Agentie de turism

Despre Guyana

Guyana se numara printre putinele locuri de pe planeta in care natura domina si impresioneaza prin aspectul sau salbatic si care datorita localnicilor sai primitori a devenit o destinatie ecoturistica deosebit de atractiva. Muntii Roraima si podisul Guyanei au fost surse de inspiratie pentru descrierile din romanul "O lume pierduta" scris de Sir Arthur Conan Doyle si aparut in 1912.


Trei tari, trei asemanari - Guyana, Suriname si Guyana Franceza. Avand un destin asemanator, cele trei tari se gasesc situate in nordul continentului America de Sud, la Oceanul Atlantic, toate trei fiind foste colonii. Guyana este numele fostei colonii engleze, situata pe coasta de nord a Americii de Sud si care din anul 1966 dupa obtinerea independentei devine statul suveran Guyana.
Departe de agitatia urbana alaturi de oportunitatile de neegalat de urmarire a faunei salbatice, in Guyana impresioneaza nu doar natura ci si stilul de viata ale comunitatilor amerindiene din interiorul tarii. De la locurile de cuibarit de la tamurile de la ocean si pana la vizita unei ferme tipic sudamericane populata de vaqueros, Guyana este o veritabila atractie sui-generis pentru orice turist dornic de natura, aventura si exotism.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Florin

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Guyana Muzeul National
 
Viza

Cetatenii romani pentru a vizita Guyana au nevoie de viza care se poate obtine de la cea mai apropiata ambasada, care pentru Romania este cea din Anglia. Pentru obtinerea vizei este nevoie de un pasaport valabil pentru o perioada de minimum 6 luni, trei fotografii tip pasaport. 

Fast Facts

Nume: Republica Cooperatista Guyana
Capitala: Georgetown
Asezare: in nordul Americii de Sud, la est de Venezuela
Moneda: dolarul din Guyana - GYD
Fus orar: UTC -4

When to go Guyana

Temperatura medie Temperatura medie a apei
Ianuarie   32 oC27.6 oC
Februarie   33 oC27,1 oC
Martie   33 oC27,3 oC
Aprilie   32 oC27,5 oC
Mai   31 oC27,8 oC
Iunie   30 oC27,9 oC
Iulie   30 oC28,2 oC
August   31 oC28,7 oC
Septembrie   33 oC28,6 oC
Octombrie   34 oC28,5 oC
Noiembrie   33 oC28,2 oC
Decembrie   33 oC27,7 oC
Datorita pozitionarii geografice, fiind situata in apropierea ecuatorului, clima in Guyana este tropicala fiind calda si umeda si este influentata de alizeele de nord - est ce sufla de-a lungul tarmului. Deasemeni Guyana se gaseste in calea uraganelor ce bantuie in Caraibe. In linii mari exista un sezon uscat si doua sezoane ploioase: primul din mai si pana la jumatatea lunii august, cel de-al doilea de la mijlocul lunii noiembrie pana la jumatatea lunii ianuarie. Temepraturile sunt relative echilibrate, cea mai ridicata temperatura in Georgetown a fost de circa 37° C, iar cea mai joasa a fost de 16° C. Temperaturile difera in zonele de altitudine spre valori intalnite in climatul temperat continental.
Raportat la cele doua sezoane ploioase perioadele ce trebuie evitate sunt mai - august si noiembrie - ianuarie.

Vacante in Guyana

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Guyana . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.719.215 zile de vacanta vandute
 • 238.432.835 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania