Africa

Gambia Descopera

Spectacolul naturii intr-o fasie de pamant
Descopera Gambia - Spectacolul naturii intr-o fasie de pamant

Desi Gambia este cea mai mica tara din continentul african, e capabila sa impresioneze atat prin satele pescaresti parca incremenite in timp, cat si prin abundenta florei exotice si prin cei peste 80 de kilometri de plaje aurii scaldate de apele Oceanului Atlantic. Gambia este o fasie de pamant ce se intinde de-a lungul raului cu acelasi nume. Cu 45 de kilometri de pana la granita nord si alti 45 pana la cea din sud, tara se invecineaza in trei parti doar cu Senegal. La vest, are iesire la Oceanul Atlantic. Pe cat de firava pare pe harta, pe atat de captivanta e in teren: Gambia este cea mai dens populata tara a Africii, iar raul navigabil pe intreg teritoriul (480 de kilometri), i-au facilitat calea spre dezvoltare. Cu o populatie formata din diverse grupuri etnice, Gambia aduna laolalta o cultura extrem de bogata - prin istorie (fiind marcata de portughezi, englezi, francezi, olandezi si suedezi), mestesuguri, arta si culoare, iar bucataria locala e dominata de peste, mei si orez. Muzica si dansul sunt parte din viata de zi cu zi, zambetul fiind o trasatura comuna. Padurile de mangrove dinspre coasta, densitatea vegetatiei din parcurile nationale din campia inalta si zonele linistite de pe malul raului ascund crocodili, porci alergatori (warthogs), babuini, antilope, dar si o specie rara: hipopotamul pigmeu. Mai mult de 500 de specii de pasari pot fi vazute pe teritoriul Gambiei, transformand-o intr-un adevarat spectacol al naturii. Plajele sunt intinse, aurii, umbrite de palmieri batrani, iar lagunele in diverse nuante de verde si albastru le dau un aer aparte, fiind principalul motiv pentru care Gambia castiga, usor-usor, din ce in ce mai multi turisti. Cateva hoteluri de lux si eforturile sustinute ale localnicilor pun aceasta tara pe harta destinatiilor de vizitat cat mai curand.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!