Despre Elvetia

Eturia - Agentie de turism

Despre Elvetia

Cunoscuta ca paradis montan estival si hibernal, Elvetia este tara piscurilor alpine vesnic albe si a lacurilor cu ape cristaline ce stralucesc in lumina soarelui.


Nume celebre evoca romantismul si ineditul vietii de munte: Zermatt, St. Moritz, Interlaken, Gstaad, Davos si multe altele. Centrele urbane cosmopolite si rebele ca Geneva, Zurich, Basel sau Lausanne freamata de agitatie inovatoare si artistica si sunt renumite pentru animata viata de noapte. Pe langa faptul ca Elvetia numara patru limbi oficiale (germana, franceza, italiana si retoromana), varietatea culturala a acesteia este notabila. Te poti bucura de o portie delicioasa de paste alaturi de un pahar de merlot si te poti rasfata incercand una dintre numeroasele bai termale elvetiene de la Yverdon les Bains si pana la Scuol. Orasele precum Lucerna, cu podul sau acoperit, Neuchatel cu fantanile sale incantatoare, Gruyeres - patria branzeturilor si Grimentz, cu casele sale traditionale din lemn sau Scuol si Zuoz cu cladirile lor cu blazoane, toate dau un farmec aparte tarii cantoanelor.

Motive pentru a vizita Elvetia

1 Parcul National al Elvetiei

2 Castelul Chillon

3 Zermatt

4 Lacul Geneva

Am fost acolo....
STEFANIA
Specialist Elvetia STEFANIA
CRISTINA
Specialist Elvetia CRISTINA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

CRISTINA

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Elvetia Wengen
 
Oferte de vacanta Elvetia Bellinzona
 
Viza

Conform Acordului de libera circulatie UE – Elvetia, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a vizita aceasta tara.
Intrarea in Elvetia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile.

Fast Facts

Nume: Confederatia Elvetiana
Capitala: Berna
Asezare: Stat in centrul Europei la nord de Italia
Moneda: Francul elvetian - CHF
Fus orar: UTC +1 / UTC+2

When to go Elvetia

Temperatura medie
Ianuarie   2 oC
Februarie   4 oC
Martie   8 oC
Aprilie   12 oC
Mai   16 oC
Iunie   20 oC
Iulie   22 oC
August   21 oC
Septembrie   18 oC
Octombrie   13 oC
Noiembrie   7 oC
Decembrie   3 oC
Elvetia este o destinatie ce poate fi vizitata in orice sezon cu precizarea ca in lunile noiembrie - februarie vremea in jurul lacurilor nu este potrivita pentru explorari si calatorii in aer liber. Intervalul noiembrie - aprilie este ideal pentru schi si sporturi de iarna in zonele alpine iar din iunie si pana la jumatatea lunii septembrie vremea este potrivita pentru calatorii in natura.
Elevtia are o clima temperat continentala cu variatii de la climat mediteranean in zona sudica si de la alpin pana la glaciar in zona montana. Verile tind sa fie calde si umede uneori, cu ploi periodice. Iernile mai uscate in zona de munte pot prezenta intervale lungi de vreme stabila, ce dureaza cu saptamanile, in vreme ce depresiunile intramontane tind sa sufere de inversiune climatica, cu vreme deosebit de rece si fara soare timp de mai multe saptamani. Un fenomen meteorologic denumit föhn poate avea loc oricand in timpul anului, si este caracterizat printr-un vant neasteptat de cald, care aduce la nord de Alpi aer cu umiditate relativ scazuta de pe versantul sudic, in perioadele ploioase. Fenomenul functioneaza in ambele sensuri peste munti, dar este mai eficient atunci cand bate dinspre sud. In vaile cu orientare pe directia nord - sud, acest fenomen este pregnant. Cele mai uscate conditii persista in toate depresiunile intraalpine care primesc mai putine precipitatii, deoarece norii isi pierd mare parte din continut in timp ce traverseaza muntii si inainte de a ajunge in aceste zone. Zone alpine mari, cum ar fi Graubünden raman mai uscate decat cele subalpine si, cum ar fi in valea principala a cantonului Valais. Cele mai umede conditii persista in Alpii inalti si in cantonul Ticino, care beneficiaza de mult soare, combinat insa cu ploi abundente si de scurta durata. Precipitatiile tind sa fie moderat raspandite pe toata durata anului, cu un maxim nu foarte mare pe timp de vara. Toamna este cel mai uscat anotimp, iarna cad mai putine precipitatii decat vara, si totusi vremea in Elvetia nu este foarte stabila si poate varia de la an la an fara perioade stricte si previzibile.

Zermatt

Pe tot parcusul anului, dar este frecventata cel mai mult pe timp de iarna de catre iubitorii sporturilor albe.

Parcul National al Elvetiei

Parcul se poate vizita tot timpul anului, dar mai ales pe timp de vara, cand diversitatea floristica si faunistica este mare.

Zurich

Esurich este un oras ce paote fi vizitat pe tot parcusrul anului.

Vacante in Elvetia

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Elvetia . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Elvetia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia