America de Nord

Canada Sfaturi de calatorie

Imparatia naturii
Sfaturi de calatorie

Canada este mandra de multiculturalismul ei. Acesta se manifesta, in parte, prin acceptarea fara prejudecati a limbilor diferite. De asemenea, clima, geografia si limba pot diferi drastic de la o regiune la alta a Canadei; localnicii ar aprecia foarte mult daca un vizitator ar recunoaste fiecare provincie sau regiune, mai ales in Quebec, unde franceza este prima limba vorbita.
Prin urmare, cand calatoresti prin Canada, nu ti-ar strica sa stii putina geografie. Exista zece provincii care, in mare, sunt analoage statelor si trei teritorii. Eticheta de calatorie mai inseamna si sa recunosti, sa apreciezi diferentele culturale dintre zone si sa accepti aceste diferente.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Canada in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Engleza, franceza

Limbile oficiale in Canada sunt engleza si franceza. Toate comunicatele oficiale si serviciile furnizate de guvernul federal sunt disponibile in ambele limbi. Majoritatea canadienilor vorbesc numai una dintre cele doua limbi, desi sunt si zone preponderent bilingve (Montreal, Ottawa, Quebec). Cu exceptia provinciei Quebec, unde franceza este limba oficiala dominanta, engleza este folosita majoritar in toate celelalte regiuni.

Vestimentatie

Hainele trebuie sa fie comode si usoare, potrivite anotimpului. Regulile de conduita privind vestimentatia, atat in oras, cat si in zonele rurale, sunt asemanatoare celor din Europa.

Reguli de conduita

Majoritatea canadienilor sunt mandri de reputatia internationala a tarii lor, aceasta fiind o natiune progresista, cu o diversitate culturala impresionanta. In ciuda similitudinilor cu Statele Unite, canadienii tin la identitatea lor nationala, la trecutul istoric si mostenirea culturala a tarii lor. Conversatiile privind diferentele si asemanarile dintre canadienii si cetatenii Statelor Unite trebuie abordate cu grija, putand fi de multe ori interpretate ca inadecvate.
De evitat in societate subiectele controversate. Acestea pot include subiecte precum politica, religie, homosexualitate, rasism, avorturi, patriotism si criticile aduse guvernului. Ca oriunde in lume localnicii nu apreciaza criticile aduse guvernului lor de catre straini. Asigura-te ca stii inclinatiile politice ale celor din jurul tau inainte de a te angaja in astfel de subiecte.
Este considerat nepoliticos sa vorbesti tare la telefonul mobil in spatii publice inchise, precum trenuri, restaurante, muzee, lifturi sau oriunde unde cei din jur va pot auzi. In ceea ce priveste vizitele la opera, teatru, cinema, lacasurilor de cult, prelegeri/cursuri, aici telefonul mobil trebuie tinut inchis.
Modul de adresare - In general, majoritatea canadienilor, chiar si intr-un mediu de afaceri, prefera folosirea numelui de botez. Canadienii ti se vor adresa pe numele de botez imediat dupa ce ati facut cunostinta.

Sfaturi financiare

MONEDA
• Moneda oficiala este dolarul canadian (CAD, $).
• Diviziuni: dolarul canadian este divizat in 100 centi.
CARTI DE CREDIT & ATM
• Reteaua de bancomate in Canada este extinsa si sunt acceptate cartile de credit/debit internationale, in special Visa/Plus, Master Card/Cirrus.
• Taxele de retragere variaza de la banca la banca cu mentiunea ca pentru ATM-urile aflate in interiorul restaurantelor sau a magazinelor, taxele poti fi mai mari.
• Plata cu cardul este acceptata in general, cu mentiunea ca pentru cardurile internationale mai putin cunoscute va fi necesara identificarea cardului.
BACSISUL
In Canada, bacsisul este indicat mai ales in restaurante si baruri sau atunci cand folositi taxiul. De obicei se lasa in jur de 10-15% din valoarea serviciilor.
TAXE LOCALE
Se aplica o taxa locala tuturor produselor/serviciilor achizitionate, iar valoarea acesteia variaza, fiind stabilita de fiecare furnizor in parte.
PRETURI
• Pentru o masa la un restaurant mediu, pentru doua persoane, veti plati aproximativ 70-90 CAD.
• Veti putea achizitiona un capppuccino cu 3,50 CAD si o bere la pret de 5-8 CAD. O sticla de 0,33l de Coca Cola sau Pepsi costa 1,50-2 CAD, iar o sticla de apa 1,5 CAD.
• Transportul public: pentru un bilet de transport local veti plati aproximativ 3.25 CAD. Daca optati pentru un taxi, atunci este bine sa stiti ca pretul de pornire este de 3.25 CAD, pretul per km este de 1,65-2 CAD, iar o ora de asteptare ajunge la 30-40 CAD.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia