Despre Burundi

Eturia - Agentie de turism

Despre Burundi

Burundi - Republica Burundi, este tara din zona Marilor Lacuri din Africa. In perioada cand era colonie belgiana a purtat numele de Urundi; se invecineaza cu Rwanda la nord, Tanzania, la sud si est si Republica Democrata Congo la vest. Desi este o tara continentala, Burundi are o mare parte din teritoriu adiacenta lacului Tanganyika. Numele modern al tarii este derivat din dialectul bantu, Kirundi.


Burundi stat din zona Marilor Lacuri din Africa, al carui nume deriva din dialectul bantu, a purtat numele de Urundi. Tara continentala, Burundi situata in estul continentului, are o parte din teritoriu adiacent Lacului Tanganica. Primii locuitori ai zonei au fost pigmeii. Acestia au fost asimilati de catre triburile Bantu in timpul migratiei Bantu. Burundi a existat ca teritoriu independent din secolul al XVI-lea. In 1903 a devenit colonie germana, trecuta apoi sub administrare belgiana dupa Primul Razboi Mondial. A facut parte din teritoriul Ruanda-Urundi, administrat de catre belgieni cu mandat din partea Natiunilor Unite incepand cu anul 1923. Dupa cel de-al Doilea Razboi mondial, teritoriul a continuat sa se afle in custodia belgienilor. Originile monarhiei burundeze sunt adanc inradacinate in mit.  De la castigarea independentei in 1962 pana la primele alegeri tinute in 1993, Burundi a fost condusa de o serie de dictatori militari, toti proveniti din randul minoritatii tusti. In 1993, in Burundi s-au organizat primele alegeri libere care au fost castigate de catre Frontul Democratiei din Burundi (FRODEBU), partid al etnicilor hutu. Liderul partidului, Melchior Ndadaye a devenit astfel primul presedinte hutu, dar cateva luni mai tarziu, acesta a fost asasinat de catre un grup de ofiteri tutsi. Acest eveniment a declansat un sangeros razboi civil interetnic drept razbunare a presedintelui asasinat. Extremistii hutu au ucis mii de etnici tutsi iar armata, in mare majoritate compusa din etnici tutsi a raspuns acestor asasinate prin masacrarea a sute de mii de etnci hutu.  In august 2000 s-a ajuns la un acord de pace intre fortele aflate in conflict, stabilindu-se un calendar pentru instaurarea democratiei in aceasta tara. Dupa inca 3 ani de violente, un acord de incetare a focului a fost semnat in 2003 intre guvernul condus de catre Pierre Buyoya si cel mai mare grup rebel hutu CNDD-FDD. Mai tarziu in acelasi an, liderul FRODEBU, Domitien Ndayizeye l-a inlocuit pe Buyoya in functia de presedinte.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Burundi Bujumbura
 
Viza

Fast Facts

Nume: Republica Burundi
Capitala: Bujumbura
Asezare: in africa Centrala, la est de Republica Congo
Moneda: francul burundez - BIF
Fus orar: UTC +2

When to go Burundi

Temperatura medie
Clima in Burundi este de tip tropical de inaltime, cu variatii ale temperaturilor in functie de zone si altitudine.  Platoul central se bucura de un climat bland cu frecvente temperaturi in jurul a 20° C, zona din preajma Lacului Tanganica este ceva mai calda cu medii de 23° C, iar in zonele montane temperaturile oscileaza in jurul a 16° C. In Botswana sunt intalnite patru sezoane: sezonul uscat lung (iunie - august), sezonul umed scurt (septembrie - noiembrie), sezonul uscat scurt (decembrie - ianuarie), sezonul umed lung (februarie - mai). Media precipitatiilor anuale in Burundi este de 130/160 cm. In zonele Gwegara si Nujumbura noptile sunt foarte reci. Burundi este o destinatie ce poate vizitata in tot timpul anului.

Vacante in Burundi

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Burundi . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.577 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia