Asia

Azerbaidjan Descopera

O experienta deosebita
Descopera Azerbaidjan - O experienta deosebita

O tara deschisa multiplelor forme de turism, Azerbaidjan avand un bogat patrimoniu istoric si cultural este si o destinatie cu arhitectura veche, bogata in ape minerale si termale cu o natura ce pare inca neatinsa de avatarurile civilizatiei. Azerbaidjian are o istorie si o cultura extrem de vaste datorate parcurului tumultuos in care varii popoare si-au lasat amprenta. A fost parte din Imperiul Persan, iar teritoriul a fost cucerit in anil 331 i.e.n de Alexandru cel Mare. A fost supus si Romei in secolul I i.e.n. In secolul al VI-lea, teritoriul a fost cucerit si ocupat de arabi, astfel multi localnici trec de la crestinism si zoroastrism la islam. Iar perioada secolelor XI-XIII a fost decisiva si definitorie pentru poporul de astazi: populatia turcica migreaza spre est, asimiland iranienii, astfel dand nastere poporului azer; mongolii lui Gingis Han navalesc aici; hanatele iau nastere si se impart intre influentele Rusiei si ale Persiei. In secolul al XIX-lea, Azerbaidjian, partea anexata de Rusia, isi declara independenta. Invatat in 1920 de Armata Rosie si integrat in Federatia Transcaucaziana ca parte a URSS. Abia in 1990, Sovietul Suprem din Baku declara suveranitatea Azerbaidjianului, ducand la conflicte intre conducerea comunista si islamici, apoi urmand conflicte cu Armenia pentru Karabahul de munte. Din cauza ciocnirilor interetnice, 100.000 de armeni si azeri si-u parasit locurile natale.

Construim experiente Impreuna

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie

Teodora ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan si Uzbekistan. Vezi testimonial

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!