Despre Austria

Eturia - Agentie de turism

Despre Austria

Din varful Alpilor pana in bazinul Vienei, de la cabanele si fermele izolate pana la palatele fastuase, Austria inseamna liniste, civilizatie, cultura si istorie, o tara care isi primeste oaspetii cu gratie si fara ostentatie in fiecare an.


Austria (Osterreich), oficial Republica Austria este un stat fara iesire la mare situat in Europa Centrala. Dincolo de statutul sau de regina a sporturilor de iarna, Austria inseamna Viena – cea mai importanta fosta capitala imperiala a Europei, inseamna regatul muzicii clasice, patria dulciurilor sofisticate, o tara cosmopolita, o federatie formata din identitati bine definite ale bundeslandurilor sale.
Zonele impadurite, piscurile semete, ghetarii, pasunile si lacurile alpine, vaile bogate, colinele cu vii, raurile repezi de munte si climatul temperat fac din vizitarea acestei tari o experinta unica, indiferent de anotimp. Vacantele in Austria inseamna prin excelenta explorarea culturii si naturii, devenind sursa unor experiente personale de mare valoare, fie ca este vorba despre concerte, spectacole, muzee, sporturi montane, sau pur si simplu de relaxare.
Salba de statiuni montane create pentru a exploata partiile naturale, ce imbina infrastructura impecabila cu pitorescul cabanelor de munte, primesc anual numerosi de skiori si nu sunt usor de concurat de nici o alte regiune din Europa. Innsbruch, Zell am See, Bad Gastein, Saalbach-Hinterglemm, Solden sau Slazburg sunt numai o parte dintre centrele de sporturi de iarna cunoscute in intreaga Europa.
Pe langa adrenalina, calatorul mai are un motiv pentru a vizita Austria: Viena. Capitala a fostului Imperiu Austro-Ungar, Viena reflecta puterea vechii curti habsburgice, dar si preocuparea sa pentru arta si cultura, precum si capacitatea si intelepciunea de a face dintr-un mic orasel medieval o capitala demna de vastul sau imperiu.
Palatele imperiale Hofburg, Schonbrunn si Belvedere, Staatsoper, parcul Prater, Teatrul National, casa Haas, catedrala Sfantul Stefan, Donainsel, Ringstrasse si Naschmarkt, cafenelele si restaurantele, Targul de Craciun si spectacolul Scolii Spaniole de Echitatie, Concertul de Craciun si Corul de Baieti de la capela Hofburg, toate acestea, plus o atmosfera de poveste, reprezinta Austria.
De pe crestele Alpilor pana in bazinul Dunarii, de la cabanele si fermele izolate pana la palatele fastuase, Austria inseamna civilizatie, cultura si istorie, liniste, o tara care isi primeste oaspetii cu bucurie si fara ostentatie in fiecare an.

Motive pentru a vizita Austria

1 Ski in Austria

2 Viena

Am fost acolo....
HARDIK
Specialist Austria HARDIK
CLAUDIA
Specialist Austria CLAUDIA
DANIELA
Specialist Austria DANIELA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ilinca

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Austria
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Austria.
Intrarea cetatenilor romani pe teritoriul federal austriac este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate.
Ca particularitate, pasaportul este mult mai bine cunoscut de lucratorii vamali, politisti si functionarii publici locali, comparativ cu actul de identitate.
Cetatenii romani care intentioneaza sa ramana pe teritoriul Austriei pentru o perioada mai lunga de 90 de zile, au obligatia de a se inregistra la autoritatile locale, urmand sa primeasca o dovada pentru sedere legala (Anmeldebescheinigung). Cetatenii romani inregistrati inainte de 2006, sunt exonerati de la aceasta regula.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Recomandari generale

Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil asupra dumneavoastra sau in masini.
Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.
Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
Daca va aflati in Austria pentru schi, luati-va toate masurile necesare pentru evitarea accidentelor, in special a celor produse de avalanse. Informatii despre starea partiilor si sezonul avalanselor pot fi obtinute accesand pagina web: www.avalanches.org

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cel mai apropiat oficiu consular roman.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor austriece, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

 122 – serviciul de urgente pompieri
 133 - serviciul de urgente politie
 144 - serviciul de urgente salvare 
 112 – numarul general de urgenta (valabil in toate statele UE)
Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina in locul in care va aflati, pentru a vedea daca totul este in regula!

Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia si Elvetia.
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt:
-tigari: 200 bucati;
-1 litru bauturi alcoolice;
-parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.

Telefoane utile

112 - Serviciul urgente;
133 - Serviciul de urgente politie;
144 - Serviciul de urgente salvare;
120 - Serviciul de urgente trafic.

Fast Facts

Nume: Republica Austria
Capitala: Viena
Asezare: in Europa Centrala, invecinata cu Germania si Cehia la nord, Slovacia si Ungaria la est, Slovenia si Italia la sud, Elvetia si Liechtenstein la vest
Moneda: euro - EUR
Fus orar: UTC +1/UTC +2

When to go Austria

Temperatura medie
In general Austria este o destinatie ce poate fi abordata in tot timpul anului. Zonele montane alpine dar si capitala - Viena fac exceptie, astfel zonele montane sunt freventate pentru sporturi de iarna in special schi in timpul sezonului rece, incepand cu luna noiembrie si pana in martie, iar Viena este vizitata in tot timpul anului cu o afluenta mai mare in decembrie si prima jumatate a lunii ianuarie pentru Targul de Craciun, Anul Nou si Concertul Filarmonicii din Viena.
Clima in Austria este de tip temperat continental cu 4 anotimpuri, iar in zonele de altitudine climat devine de tip alpin. Media temperaturilor oscileaza de la -13° C iarna in ianuarie si pana la 20° C in iulie. Verile dureaza de la inceputul lui iunie pana la mijlocul lui septembrie si pot fi fie foarte fierbinti, fie umede si ploioase – depinde de la an la an. Temperaturile pe timpul verii pot oscila frecvent in jurul a 25° C cu maxime ce pot depasi 37° C. Iernile sunt reci in regiunile joase si mult mai aspre pe inaltimile muntoase, unde temperaturile coboara frecvent la -10° C. Iarna, bogata in zapezi, dureaza de regula din decembrie pana in martie, fiind mai lunga in regiunile inalte. In zona alpina fluctuatiile de temperatura de la noapte la zi sunt semnificative, chiar si in timpul verii. Alpii de Nord au in general un climat mai umed, in timp ce sud-estul tarii (Styria si Carinthia) este mai uscat si mai insorit, iar bazinul Vienei este afectat de regula de vanturile estice. Ninsorile isi fac aparitia in zonele alpine din noiembrie, stratul de zapada durand din decembrie si pana in martie iar la altitudini de peste 2.500 m zapada este prezenta tot timpul anului. Perioada ideala pentru a vizita Viena este din primavara si pana in toamna. Amatorii de sporturi de iarna trebuie sa tina cont ca primavara avalansele sunt frecvente si ca orele insorite sunt prezente si in sezonul de iarna, dar si stralucirea soarelui este intensa la altitudini mari. In zona estica in Campia Panonica si in vecinatatea Dunarii clima este tipic continentala cu precipitatii mai reduse. In zonele montane clima alpina predomina si este marcata de vanturile de vest umede. 

Vacante in Austria

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Austria . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Austria

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.008 zile de vacanta vandute
 • 257.770.833 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia