Caraibe

Aruba Sfaturi de calatorie

Locul in care vara e nesfarsita
Sfaturi de calatorie

Este locul unde poti imbina zilele de relaxare petrecute la plaja cu zilele dedicate pentru explorarea insulei ce oferta peisaje uimitoare modelate de catre fortele naturii sau puteti cunoaste viata citadina a insulei alaturi de localnici.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Olandeza, Papiamento

Limba oficiala este olandeza. Limba folosita in comunitati este papiamento (dialect local). Majoritatea locuitorilor si in special cei ce activeaza in domeniul turismului vorbesc limba engleza.

Reguli de conduita

Fii amabil si respectuos cand intri in contact cu localnicii. Pe strada si in spatiile publice (supermarketuri, benzinarii, holuri ale hotelului etc.) poarta tinute decente; in astfel de locuri nu este acceptata tinuta in costum de baie. La restuarant, acolo unde se impune o tinuta sobra, respecta cerinta.
Pungile/sacii de plastic de unica folosinta sunt interzise in Aruba, utilizeaza pungi/saci din materiale refolosibile. Respecta si protejeaza flora si fauna. Depoziteaza gunoiul si diferitele resturi in locurile special amenajate si semnalate.
SFATURI UTILE PENTRU TURISTE
Pentru turistele singure (neinsotite) Aruba este una dintre cele mai sigure destinatii din Caraibe. Localnicii sunt open minded si toleranti. Pe insula exista si activitati dedicate femeilor ca lectii de golf, degustari, spectacole, baruri, muzica live etc.

Sfaturi financiare

MONEDA, CARTI DE CREDIT & ATM, SCHIMB VALUTAR
Moneda oficiala este Florin-ul aruban - AWG cu submultiplul Cent (Rata de schimb: 1 AWG = 1,80 USD; 1 Euro = 1,99 AWG).
Bancnotele aflate in circulatie sunt la valorile de: 10, 25, 50, 100, 500 florini. Monedele aflate in circulatie sunt la valorile de: 5, 10, 25, 50 centi, 1, 21/2, 5 florini. In Aruba sunt acceptate majoritatea cartilor de credit. Schimbul valutar se face numai la banci sau la casele de schimb.
CARDUL VISIT ARUBA PLUS
Achizitionand Cardul Visit Aruba Plus puteti beneficia de numeroase reduceri si oferte in peste 85 de locatii. Cardul poate fi achizitionat de la Receptia unitatii hoteliere unde sunteti cazat.
BACSISUL
Unele restaurante adauga la nota de plata o taxa de serviciu de 10 %. In cazul cand taxa de serviciu este evidentiata si apreciati calitatea serviciilor ca deosebita, puteti da persoanei care v-a servit un bacsis de 5 – 10 % din valoarea serviciului.
In restaurantele in care nu este adaugata taxa de serviciu, bacsisul poate fi intre 10-15 % din valoarea facturii.
Soferilor de taxi li se poate lasa bacsis circa 10 – 15 % din contravaloarea cursei.
Portarilor la hotel li se poate da 2 USD de bagaj transportat, iar menajerelor 2 USD pe zi pentru diversele prestatii.
La SPA daca bacsisul nu este inclus in factura se poate da pana la 15 % din contravaloarea serviciului.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!