Orientul Mijlociu

Arabia Saudita Sfaturi de calatorie

Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se obtine in avans din Romania sau la sosirea pe aeroportul din tara de destinatie

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Arabia Saudita accesati website-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3666

Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:

Pasaport cu o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Arabiei Saudite.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Araba

Vestimentatie

Este recomandat ca turistii sa respecte conduita vestimentara a locului si sa foloseasca haine decente. Femeile nu trebuie sa aiba umerii descoperiti.

Reguli de conduita

Arabia Saudita este o tara musulmana, se recomanda respectarea credintei, iar comportamentul in public trebuie sa fie unul rezervat.
Nu se fac in public manifestari de afectiune. Sarutul in public, tinerea de maini, imbracamintea lejera nu sunt tolerate, se recomanda o atitudine conservatoare.

Sfaturi financiare

Valuta nationala este legata de rata de schimb de dolarul american. 1 dolar = 3.75 riali.
Aproape peste tot se poate plati cu cardul si de asemenea ATM-urile se gasesc cu usurinta.
Exista case de schimb valutar unde se pot schimba atat dolari americani, cat si bancnote alte tarilor vecine, insa nu sunt foarte usor de gasit.
Plata se face in moneda nationala, si in foarte putine cazuri direct cu dolari americani, dar la un curs defavorabil.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia