Despre Antigua & Barbuda

Eturia - Agentie de turism

Despre Antigua & Barbuda

Situate in extremitatea estica a lantului de insule ce inconjoara Marea Caraibelor ca un brau ce porneste din largul tarmurilor SUA si se termina in apropierea tarmurilor Venezuelei, insulele Antigua si Barbuda completeaza „siragul de perle tropicale caraibiene” cu doua minunate atractii turistice pline de culoare si exotism, numite si „taramul celor 365° de plaje” datorita faptului ca ambele insule sunt inconjurate practic de plaje.


Descoperita de Cristofor Columb in 1493, Antigua si Barbuda este o tara insula localizata in estul Marii Caraibelor la limita cu Oceanul Atlantic. Antigua si Barbuda sunt doua insule din arhipelagul Antilelor Mici avand in componenta doua insule mai mari Antigua si Barbuda, arhipelagul continand si alte 35 de insule mai mici, dintre care notabile sunt: Great Bird, Green, Guinea, Long Maiden si York. Aflate la cateva mile nautice distanta unele de altele, insulele fac parte din grupul de insule numite Antilele Mici. Arhipelagul Antigua si Barbuda are in proximitate arhipelagul Guadeloupe la sud, Montserrat  la sud-vest, Saint Kitts si Nevis  la vest, Saint Barthelemy si Saint Martin la nord vest.

Motive pentru a vizita Antigua & Barbuda

1 Plajele si lagunele insulelor.

2 Frigate Bird Sanctuary.

3 Forturile James, George, Charles, Shirley si Fort Berlkeley.

Idei pentru un itinerar in Antigua & Barbuda

Vizita la Catedrala Saint John si Muzeul Marine Art.

Un tur la Frigate Bird Sanctuary pentru a observa viata pasarilor dintr-o colonie de fregate.

Vizitarea forturilor ramase din perioada coloniala.

Vizita la fosta resedinta a familiei Codrington.

Off the beaten track

Poti vizita Indian Cave in Barbuda.

O incursiune la Complexul English Harbour.

Un tur cu catamarnul al insulelor.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Antigua & Barbuda Saint John
 
La ce sa te astepti in Antigua & Barbuda
Imbinarea momentelor de relaxare la plaja cu cele dedicate explorarii insulelor.
Viza

Pentru cetatenii romani care calatoresc in Antigua & Barbuda nu este necesara obtinerea vizei de intrare pentru o sedere de pana la 90 de zile.

Fast Facts

Capitala: Saint John`s
Asezare: Insula stat intre Marea Caraibelor si nordul Oceanului Atlantic, la sud est de Puerto Rico
Moneda: Dolarul Est Caraibean - XCD
Fus orar: UTC -4

When to go Antigua & Barbuda

Temperatura medie
Cu un climat mai uscat decat alte insule din Marea Caraibelor, Antigua si Barbuda au un climat tropical cu umiditate relativ scazuta. Clima arhipelagului este moderata de brizele costiere si de vanturile din larg, media precipitatiilor fiind de 1.150 mm/an. Clima este structurata in doua sezoane: sezonul uscat din noiembrie pana in mai si cel umed din iunie si pana in noiembrie. Vanturile ating adesea viteze de 30 - 48 km/ora moderand temperaturile dar fara a provoca senzatia de disconfort. Temperaturile medii anuale oscileaza intre 21° C si 30° C; din decembrie si pana in aprilie media temperaturilor nocturne oscileaza intre 16° - 18° C cu temperaturi in timpul zilei de pana la 27° C. Arhipelagul nu este ocolit de furtunile tropicale acestea aparand in intervalul iunie - noiembrie.
Perioada cea mai potrivita pentru a vizita arhipelagul este din decembrie si pana in aprilie insa perioada se poate extinde pana in iunie cand incepe sezonul umed; perioada iunie - noiembrie nu este indicata neaparat din cauza ploilor care sunt in general de scurta durata ci din cauza furtunilor tropicale ce bantuie in arhipelag.

Vacante in Antigua & Barbuda

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Antigua & Barbuda . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Antigua & Barbuda

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.764.363 zile de vacanta vandute
 • 296.345.644 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia