Despre Alaska

Eturia - Agentie de turism

Despre Alaska

O calatorie in acest teritoriu neimblanzit al crestelor golase, al vailor adanci si al lacurilor si raurilor inghetate devine o calatorie in timp, in era glaciara, chiar daca in ultimele doua secole natura incearca sa recucereasca peisajele recent eliberate din stransoarea paturii de gheata.


Numele Alaska este forma moderna a termenului Alaxsxaq, din limba eschimosilor, cuvant care in traducerea moderna ar insemna mare intindere de zapada. Insa Alaska e mai mult de atat. Candva a fost provincie tarista, apoi a devenit noul El Dorado, iar in prezent este paradisul oricarui pescar.
La 30 martie 1867, secretarul de stat american William H. Seward si baronul Edouard Stoeckl, ambasadorul Rusiei in Statele Unite, au semnat o intelegere – cunoscuta mai apoi ca Seward’s Folly sau Seward’s Icebox (Congelatorul lui Seward) – prin care America achizitiona de la Imperiul Tarist provincia Alaska, pentru suma de 7,2 milioane de dolari. Ziua urmatoare, treisprezece oficiali americani porneau catre proaspat dobanditul teritoriu, extrem de aspru si neprimitor, brazdat de munti cu paduri de conifere si acoperit mai mereu de zapada si gheata, multa gheata. Si nu numai...
Aici soarele straluceste, dar e noapte. Sau e intuneric bezna in miezul zilei. Din cand in cand, o perdea-curcubeu care pluteste ireal sparge monotonia celor sase luni de noapte continua. Eschimosii, amerindienii, cei mai mari exploratori ai lumii au incercat sa descrie in cuvinte nuantele aurorei boreale. Poetii, romancierii s-au straduit si ei. Descrierile lor, insa, oricat de maiastre, palesc considerabil in comparatie cu senzatia vizuala, reala, a fenomenului.
Alaska este un tinut care are multe de oferit turistilor, in afara de ineditul fenomen. Strazile Alaskai sunt cea mai buna sursa de cultura nationala. Peste tot gasesti tarabe cu totemuri, muzica traditionala si localnici care danseaza. De asemenea, exista numeroase muzee, expozitii, centre culturale si locuri unde au loc festivaluri nationale si toate sunt deschise vizitatorilor. Fie ca vrei sa studiezi cultura locala sau a altor tari, o lista lunga de evenimente si locuri te asteapta. Iti recomandam sa nu ratezi o vizita la Muzeul de Iconografie Rusa.
Alaska este cea mai cautata destinatie pentru amatorii de vacante in natura. Aici, aventurile sunt la tot pasul. Un exemplu bun ramane insa escaladarea celui mai mare munte din America de Nord, Muntele McKinley, localizat in Parcul National Denali.Parcul National Katmai este cunoscut pentru Valea celor 10.000 de fumuri. Vulcanii sai activi (14 la numar), pestii (toate tipurile de somoni), cea mai mare populatie de ursi bruni protejata vreodata de o rezervatie, toate acestea fac din Katmai unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Alaskai.
Animalele salbatice pe cale de disparitie, miile de specii de pasari, in esenta salbaticia Alaskai ramane, probabil, cea mai de pret caracteristica a acestui stat, cea care ii aduce si atat de multi vizitatori. In plus, Parcul National Glacier Bay din sudul Alaskai este o adevarata lectie de geografie. Ghetarii care se retrag lasa in urma un peisaj de roci multicolore si paduri vechi de sute de ani.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Alaska
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Intrarea pe teritoriul SUA se poate face, de regula, numai pe baza unui pasaport valabil in care a fost aplicata o viza de intrare valabila, eliberata de o misiune diplomatica sau consulara americana din strainatate. Intrarea in SUA se poate face, de asemenea, pe baza documentului de resedinta permanenta (green card) insotit de pasaportul national valabil. Alte documente acceptate la intrarea in SUA sunt permisul de reintrare (re-entry permit) sau documentul de calatorie pentru refugiati (refugee travel document), ambele eliberate de Departamentul de Afaceri Interne al Statelor Unite.

Controlul de trecere a frontierei se realizeaza la toate punctele de trecere a frontierei (aeroporturi, porturi, puncte rutiere) si consta in examinarea documentelor de calatorie (pasaport si viza) si intr-un scurt interviu pentru verificarea scopului si duratei vizei in SUA. Incepand cu data de 5 ianuarie 2004, a fost introdus programul US-Visit, in baza caruia toti pasagerii cu varste cuprinse intre 14 si 79 de ani sunt supusi amprentarii si fotografierii digitale cu ocazia efectuarii controlului de trecere a frontierei SUA.

Functionarii care realizeaza controlul de trecere a frontierei au autoritate deplina, in temeiul legislatiei americane, pentru a refuza intrarea persoanelor in SUA, chiar daca acestea prezinta documente de calatorie valabile, in cazul in care, in urma controlului efectuat rezulta neconcordante intre motivul declarat de calator la momentul obtinerii vizei si motivul declarat la intrarea in SUA.

Toate persoanele care calatoresc in SUA au obligatia sa prezinte, la momentul controlului de trecere a frontierei, declaratia de intrare (formularul I-94). Aceasta declaratie este pusa la dispozitia calatorilor de toate companiile aeriene si maritime, in timpul deplasarii catre Statele Unite. Declaratia contine informatii referitoare la eventualele alimente aflate in posesia calatorului la intrarea in SUA, precum si la alte bunuri cu caracter interzis sau restrictionat (produse contrafacute, narcotice etc.). Atragem atentia asupra faptului ca autoritatile americane interzic introducerea pe teritoriul SUA a produselor alimentare de orice fel (vegetale sau animale), iar daca acestea exista, ele trebuie declarate si predate functionarilor vamali. Nedeclararea si depistarea unor astfel de produse in bagaje atrage confiscarea lor si obligatia platii unei amenzi.

Urmare recentelor modificari ale legislatiei americane de imigrare, persoanele cu dubla cetatenie (romana si americana) care calatoresc in Statele Unite, au obligatia de a avea in posesie pasaportul american.

Exista posibilitatea refuzului de imbarcare a cetatenilor americani care incearca sa calatoreasca din Romania in SUA in baza pasaportului romanesc, pana la obtinerea unui pasaport american valabil.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia americana, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile americane:

Departamentul de Stat al Statelor Unite (http://www.travel.state.gov/)
Ambasada Statelor Unite la Bucuresti (http://www.bucharest.usembassy.gov/)
Viza de intrare in SUA se obtine de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Statelor Unite ale Americii din strainatate. In Romania, vizele se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti (Str. N. Filipescu nr. 26; Tel: 316-4052; Fax: 316-3360; Email: visasbucharest@state.gov). Viza SUA nu se elibereaza de catre autoritatile de frontiera.

Legea americana privind imigrarea si naturalizarea prevede existenta mai multor categorii de viza: viza de vizitator/turistica (B2), viza in interes de serviciu (B1), viza de tranzit (C), viza de studii (F) si (M), viza pentru schimburi de experienta (J si Q), vizele de munca (C, D, H1-B, H2-B, I, L, P3, R).


Recomandari privind comportamentul pe durata calatoriilor in Statele Unite

Comportamentul fata de reprezentantii autoritatilor americane (autoritati de frontiera, vama, politie etc.) trebuie sa fie caracterizat de politete, bunavointa si respect. Trebuie furnizate raspunsuri la toate intrebarile adresate de acestia si trebuie respectate cu exactitate indrumarile pe care ei le formuleaza. Recomandam sa se evite angajarea in discutii contradictorii cu reprezentantii acestor autoritati. In cazul in care, prin comportamentul lor, acestia cauzeaza incalcarea unui drept sau aduc atingere integritatii fizice sau demnitatii unei persoane, acea persoana are posibilitatea de a depune o plangere la autoritatea al carui reprezentant s-a comportat in mod necorespunzator.

Recomandam insistent evitarea comentariilor adresate in mod special functionarilor din aeroporturi, relative la procedurile de verificare corporala si a bagajelor pentru calatoriile aeriene. Aceste masuri de verificare sunt dispuse in baza legii americane si orice comentariu nepotrivit in legatura cu acestea poate fi interpretat ca obstructionare a indeplinirii unei functii publice. Persoanei care este responsabila pentru astfel de comentarii ii poate fi refuzata imbarcarea.

Recomandam ca, pe intreaga durata a sederii in Statele Unite, sa se pastreze scopul care a fost declarat la data obtinerii vizei de intrare. Desfasurarea de activitati lucrative pe teritoriul SUA nu este permisa decat in baza unui statut corespunzator, conferit de tipul de viza al fiecarei persoane.

Recomandam respectarea cu strictete a regimului de viza. Cu titlu de exemplu, viza turistica (de tip B2) nu permite desfasurarea in nici un caz a unei forme de activitate lucrativa, iar viza pentru studii (de tip F1) nu permite decat desfasurarea unor activitati lucrative limitate la organizarea campus-ului studentesc. Incalcarea obligatiilor stabilite prin regimul de viza constituie infractiune si atrage retinerea, arestarea, judecarea si expulzarea din Statele Unite ale Americii.

Incepand cu data de 14 aprilie 2005, Administratia Americana de Securitate a Transporturilor a inclus brichetele pe lista obiectelor interzise pe perioada calatoriei in si dinspre SUA. Informatii suplimentare pot fi accesate prin intermediul paginii internet http://www.tsa.gov/.


Sistemul medical

Sistemul de servicii medicale este foarte bine organizat in SUA, insa de cele mai multe ori presupune achitarea unor sume de bani considerabile. Pentru a se evita achitarea unor cheltuieli medicale foarte mari cauzate de aparitia unor stari de boala, accident sau deces, recomandam incheierea asigurarii medicale (asigurare medicala internationala sau asigurare medicala de calatorie) inainatea efectuarii deplasarii in SUA. Nu se prevede necesitatea administrarii de vaccinuri speciale pentru calatoria in SUA. Pentru persoanele interesate exista mai multe pagini web care ofera informatii privind sistemul de asigurare medicala on-line (http://www.usatourist.com/).


Conditii privind traficul auto

Starea generala a drumurilor si a infrastructurii este buna. SUA detine un sistem extins de autostrazi, sosele interstatale si drumuri nationale. Unele autostrazi prevad taxe de drum (toll roads). In SUA transportul cu automobilul este o necesitate, aspect datorat, in principal, distantelor foarte mari dintre localitati. Fiecare stat american are propriile legi si regulamente in privinta regimului de trafic auto. In majoritatea statelor americane, limita de viteza maxima legal admisa este de 65 mile/ora (110 km/ora), cu exceptia zonelor prevazute cu indicatoare de viteza sub limita normala. Majoritatea statelor americane prevad obligativitatea purtarii centurii de siguranta, iar copiii trebuie sa calatoreasca numai in scaune special destinate. Se interzice consumul de bauturi alcoolice la volan sau conducerea autovehicului sub influenta bauturilor alcoolice, nerespectarea acestor reguli constituind infractiuni, pedepsite aspru de lege.


Permisul de conducere

Permisul de conducere international nu este obligatoriu in Statele Unite. Pe perioada sederii in SUA, cetatenii romani pot conduce autovehiculele in baza permiselor de conducere romanesti. In majoritatea statelor, legea locala recunoaste valabilitatea acestora pentru un interval de maximum 3 luni. Pentru obtinerea de informatii suplimentare, recomandam accesarea paginii web http://www.dmv.org/.


Reglementari vamale

Controlul vamal se efectueaza la intrarea in Statele Unite si presupune declararea de catre fiecare persoana a bunurilor pe care le introduce cu ocazia intrarii. Declararea acestor bunuri se face in scris, pentru persoanele care intra in SUA prin porturi si aeroporturi. Formularul de declaratie vamala (6059B) este pus la dispozitia pasagerilor de toate companiile aeriene si maritime in timpul deplasarii spre Statele Unite.

Bunurile introduse pentru uz personal nu se taxeaza, insa bunurile destinate unor activitati de comert, cadourile sau alte bunuri care nu sunt destinate uzului personal sunt supuse taxelor vamale si taxelor pe valoare adaugata, potrivit legislatiei americane. In categoria bunurilor destinate uzului personal se numara, cu titlu de exemplu, articole de imbracaminte, articole cosmetice, bijuterii cu valoare de pana la 300 dolari SUA, aparate video sau fotografice, aparatura acustica portabila, echipamente de vanatoare sau pescuit etc.

In general, se accepta introducerea in SUA, cu scutire de taxe vamale, a unui litru de bauturi alcoolice si a unui numar de 200 de tigarete (1 carton), 50 de tigari de foi sau doua kilograme (2kg) de tutun.

Autoritatile americane de frontiera interzic introducerea in Statele Unite a urmatoarelor categorii de bunuri: tesuturi umane nesterilizate (sange, tesuturi, organe); culturi de bacterii, virusuri sau organisme similare; animale suspecte a fi infestate cu virusuri transmisibile la om. Pentru introducerea unor organisme vii, precum melci, lilieci sau insecte, este necesar un aviz favorabil obtinut in prealabil de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (Center for Disease Control and Prevention F-05, 1600 Clifton Road NE, Atlanta, Georgia 30333). Persoanelor care intentioneaza sa importe acest gen de organisme li se recomanda sa obtina avizele necesare inaintea intrarii lor in Statele Unite.

Materialele biologice sau produsele animale, plantele, fructele si legumele pot fi introduse in SUA numai pe baza unui aviz favorabil obtinut in prealabil de la Serviciul de Inspectie a Sanatatii Animalelor si Plantelor (APHIS, Federal Building, 6505 Belcrest Road, Hyattsville, Maryland 20782). Persoanelor care intentioneaza sa importe acest gen de produse li se recomanda sa obtina avizele necesare inaintea intrarii lor in SUA.

Importul de carne si produse din carne este in general interzis, cu exceptia anumitor tipuri de conserve. Pentru detalii suplimentare si obtinerea permiselor necesare importului acestor produse, este indicat sa se contacteze Biroul pentru Import-Export al Departamentului pentru Agricultura (APHIS-VS, 4700 River Road, Unit 40, Riverdale, Maryland, 20737).

Produsele contrafacute (carti, casete audio si video, programe de computer) sunt supuse confiscarii si distrugerii.

Armele de vanatoare pot fi introduse in SUA numai pe baza permisului obtinut in prealabil de la Biroul pentru Controlul Importurilor de Arme si Munitii (Firearms and Explosives Import Branch, Washington, DC 20226).

Importul de medicamente si substante narcotice este strict interzis. Exceptie fac persoanele care se afla sub tratament medical si care poarta asupra lor medicamentele sau substantele prescrise de medicul personal. In aceste conditii, medicamentele sau substantele narcotice trebuie declarate, identificate si inscriptionate in clar, cu mentionarea concentratiei fiecareia. Ele trebuie insotite de reteta in baza careia au fost eliberate sau de declaratia autentica a medicului care a recomandat utilizarea acelor medicamente sau substante. Cantitatea acestor medicamente sau substante nu trebuie sa depaseasca o limita rezonabila pentru uzul personal al persoanei care se afla sub tratament.

Banii pot fi introdusi sau scosi in/din SUA, de regula, sub forma instrumentelor monetare. Se pot introduce sau scoate in numerar sume de pana la 10,000 dolari SUA. Pentru sume care depasesc 10,000 dolari SUA, in orice combinatie de instrumente monetare, trebuie completata o declaratie speciala (formularul 4790). Neindeplinirea acestei obligatii constituie infractiune si se pedepseste cu confiscarea sumelor nedeclarate.

Animalele de companie pot fi introduse in SUA pe baza certificatelor medicale valabile, eliberate si semnate de un medic veterinar autorizat. Certificatul de sanatate trebuie sa faca dovada starii de sanatate a animalului, a lipsei oricarei boli transmisibile la om si a efectuarii tuturor vaccinurilor obligatorii pentru varsta animalului respectiv, in mod special a vaccinului antirabic.

Pentru informatii suplimentare despre procedurile vamale in Statele Unite, recomandam consultarea informatiilor oferite de Departamentul Vamilor (www.uscustoms.gov).

 

Fast Facts

Nume: Statul Alaska - SUA
Capitala: Juneau
Asezare: Stat federal al SUA situat in extremitatea nord vestica a continentului America de Nord, avand ca vecini Canada in est, Oceanul Arctic in nord, Oceanul Pacific in vest si sud
Moneda: dolar - USD
Fus orar: UTC-9/-8 (est 169°) & UTC-10/-9 (vest 169°)

When to go Alaska

Temperatura medie

Vacante in Alaska

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Alaska . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.706.970 zile de vacanta vandute
 • 222.758.467 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania