Asia

Sacred Places of Kyrgyzstan Circuit individual

12 zile / 10 nopti
Vei vizita Bishkek, Parcul National Ala Archa, Osh, Shakh-Fazil', Kazarman, Lacul Son-Kul, Tash-Rabat, Tamga, Karakol, Cholpon-Ata

Incepand de la:

3.450 € / pers.
Vezi tarife
12 zile

Durata vacantei

1 tara

Vizitata

10 locatii

Explorate

Incepand de la:

3.450 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Circuit individual
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune un circuit autentic in Kyrgyzstan, tara din Asia Centrala care ofera peisaje pitoresti cu munti semeti si impunatori, vai dramatice cu ape curgatoare, grupuri de nomazi si natura salbatica. Vei explora toate frumusetile tarii, incepand de la defileuri si terminand cu lacuri sau orase precum Bishkek, Osh sau Karakol. Kyrgyzstanul este definit prin frumusetile sale naturale: zone muntoase neatinse de mana omului, creste abrupte, pasuni verzi unde, din loc in loc, se mai vad iurte de pastori nomazi. Este o tara a atractiilor naturale, ideala pentru iubitorii de aventura si de turism activ, o tara unde predomina peisajele deosebite aflate, in general, la mari altitudini.

 • Cazare 10 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Sacred Places of Kyrgyzstan Itinerar

 • Transfer privat aeroport - hotel Bishkek

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat de la aeroportul din Bishkek la hotel.

 • Tur privat de oras Bishkek

  Durata: 4 h

  Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 m si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.

 • Cazare Bishkek

  The Plaza Hotel, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Bishkek - Parcul National Ala Archa - Bishkek

  Durata: 2 h

  Vei fi transferat catre Parcul National Ala-Archa, iar dupa vizita acestuia, te vei intoarce la hotelul din BIshkek.

 • Tur Parcul National Ala-Archa

  Durata: 6 h

  Astazi vei face o excursie in Parcul National Ala-Archa, punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km2, iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc aparte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui.

 • Transfer privat aeroport - hotel Osh

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat catre hotelul din Osh unde vei fi cazat.

 • Cazare Osh

  Sunrise Hotel, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Osh - Shakh Fasil

  Durata: 8 h

  Vei pleca spre muntele Suleyman, singurul sit aflat in patrimoniu UNESCO exclusiv pe teritoriul Kyrgyzstanului (Kyrgyzstanul imparte Drumul Matasii din Tian-Shan cu China si Kazakhstan). Vei vizita apoi Cascada Abshir-Sai, aflata la aproximativ 70 km de Osh. Cascada are o inaltime de 12-15 m si se afla in canionul cu acelasi nume. Localnicii cred ca apele acesteia sunt miraculoase. Vei incheia ziua cu o vizita la Complexul Arheologic Shakh Fazil.

 • Cazare Shakh-Fazil'

  Casa locala Shakh Fasil, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Shakh Fasil - Jalal-Abad - Kazarman

  Durata: 8 h

  Vei pleca spre Kazarman cu o oprire pe drum in Jalal-Abad. Vei vizita Mausoleul Safed Bulan & Shah Fasil. Mausoleul Safed Bulan & Shah Fasil se presupune ca dateaza din secolul al XII-lea si este locul de veci a doua persoane venerate in trecut: Safet Bulan, o localnica foarte pioasa si Shah Fasil, un descendent al Profetului Mohammed. Shah Fasil ar fi fost cel care a adus religia islamica in Asia Centrala. Vei vizita apoi Saimaluu Tash un sit cu peste 10 000 de petroglife, fiind o colectie importanta de arta in piatra.

 • Cazare Kazarman

  Casa locala in Kararman, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Kazarman - Lacul Son-Kul

  Durata: 4 h

  Vei continua astazi spre perla Kyrgyzstanului, Lacul Son-Kul, aflat la o altitudine de 3016 m si te vei caza in iurtele nomazilor, avand parte, astfel, de o experienta cat se poate de autentica.

 • Cazare Lacul Son-Kul

  Iurta traditionala, Cort, regim mese Mic dejun

 • Transfer Lacul Son-Kul - Tash-Rabat

  Durata: 5 h

  Vei pleca spre caravanseraiul Tash-Rabat, un caravanserai construit din piatra, care dateaza din secolul al-XV-lea si care a fost foarte bine pastrat pana in zilele noastre. In anul 1888 un doctor si calator rus, Nicolay Lvovich Zeland, a sugerat ca acest caravanserai ar fi deservit ca manastire nestoriana sau budista. In urma unor cercetari ale Institutului de Istorie al Academiei de Stiinte din Kyrgyzstan s-a ajuns la concluzia ca Tash-Rabat a fost construit original pentru a fi o manastire nestoriana, desi nu s-au gasit niciun fel de artefacte crestine la fata locului.

 • Cazare Tash-Rabat

  Iurta traditionala, Cort, regim mese Demipensiune

 • Transfer Tash Rabat - Tamga

  Durata: 7 h

  Vei pleca spre Tamga, cu o mica oprire in valea Manjyly-Ata, aflata pe malul sudic al lacului Issyk-Kul, intre satele Kaji-Sai si Ton, se afla un loc deosebit si unic, numit Manjyly-Ata. Locul este renumit pentru izvoarele sale vindecatoare, oamenii numindu-l si Valea Izvoarelor Sacre.

 • Cazare Tamga

  Casa particulara in Tamga, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Tamga - Karakol

  Durata: 3 h

  Vei pleca spre Karakol. Pe drum, vei face o oprire in defileul Jeti Oguz pentru hiking. In limba kirghiza Jeti Oguz inseamna sapte tauri, nume simbolic pentru 7 stanci enorme, rosiatice care se intind pe 35 km si seamana cu 7 tauri infuriati. Defileul este recunoscut pentru izvoarele sale termale care vindeca reumatismul si gastrita. Pe drum, vei admira cascade involburata, lacuri, pini si maci.

 • Tur privat de oras Karakol

  Durata: 2 h

  Vei face un tur al orasului in care vei vizita Catedrala Sfanta Treime construita din lemn si moscheea Dungan. Al patrulea oras ca marime din Kyrgyzstan si centru administrativ al regiunii, orasul se afla pe partea de est a Lacului Issyk-Kul, la 150 km de granita cu China. Situat la o rascruce in Asia Centrala, Karakol este o poarta fascinanta catre diversitatea istorica si gastronomica a zonei: kargaza, tatara, rusa, uzbeka, si multe altele.

 • Cazare Karakol

  Green Yard Hotel, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Karakol - Tup - Cholpon-Ata

  Durata: 3 h

  Vei pleca spre Cholpon-Ata, cu o oprire in satul Tup. Vei vizita aici moastele Sfantului Matei.

 • Vizita la petroglifele de la Cholpon-Ata

  Durata: 2 h

  Vei vizita muzeul local si petroglifele din aer liber. Muzeul a fost deschis in anul 1979 si reda istoria zonei din antichitate pana in prezent. Vei vedea expozitii de arme, imbracaminte, bijuterii, ustensile si multe altele. A doua parte a muzeului detine peste 1000 de pietre antice cu picturi si desene reprezentative. Petroglifele sunt unice datorita marimii lor, a unicitatii scenelor si a expresivitatii deosebite, fiind considerate cele mai mari din Asia Centrala. Un desen distinctiv si aparte reda o turma de capre de munte.

 • Cazare Cholpon-Ata

  Kapriz Resort Issyk Kul, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Cholpon-Ata - Tokmok - Bishkek

  Durata: 5 h

  Vei pleca astazi inapoi spre capitala Kyrgyzstanului, Bishkek, cu o oprire in Tokmok pentru a vizita Turnul Burana, un minaret din secolul al XI-lea, aflat in Valea Chuy, nordul Kyrgyzstanului. Turnul, impreuna cu 3 mausolee si cateva ruine gasite de escavatori, sunt dovada existentei orasului antic Balsagun.

 • Cazare Bishkek

  The Plaza Hotel, Standard, regim mese Mic dejun

Optiuni Cazare Hoteluri

Bishkek

The Plaza Hotel 4*

Standard

Mic dejun

Osh

Sunrise Hotel 3*

Standard

Mic dejun

Hotelul este localizat in centrul orasului, langa bazar. 

Shakh-Fazil'

Casa locala Shakh Fasil 2*

Standard

Mic dejun

Kazarman

Casa locala in Kararman 2*

Standard

Mic dejun

Lacul Son-Kul

Iurta traditionala 11*

Cort

Mic dejun

Tash-Rabat

Iurta traditionala 11*

Cort

Demipensiune

Tamga

Casa particulara in Tamga 2*

Standard

Mic dejun

Karakol

Green Yard Hotel 3*

Standard

Mic dejun

Kapriz Resort Issyk Kul 3*
Cholpon-Ata

Kapriz Resort Issyk Kul 3*

Standard

Mic dejun

Orar de zbor Segmente

Decolare Bucuresti
Durata zborului
1:20
Aterizare Istanbul

21:40

23:00
TURKISH AIRLINES
Decolare Istanbul
Durata zborului
1:20
Aterizare Bucuresti

19:25

20:45
TURKISH AIRLINES

Vezi harta

Kyrgyzstan Sfaturi

Nu exista nicio lege care sa interzica fumatul pana la o anumita varsta. Tigarile se vand peste tot: in magazine, chioscuri, bazaruri, supermarketuri. Fumatul este interzis in locurile publice precum spitale, lifturi, mijloace de transport in comun, taxiuri, muzee, sali de clasa. Fumatul este, in schimb, permis in majoritatea cafenelelor si barurilor si, in mod normal, nu exista o delimitare intre zona de fumatori si cea de nonfumatori., In Kyrgyzstan, localnicii sunt foarte ospitalieri. Daca esti invitat la masa, adu o mica atentie precum fructe sau flori. La intrarea in casa, incaltamintea trebuie data jos chiar daca uneori nu ti se vor oferi papuci., Painea este considerata sfanta de catre kyrgyzi, asadar niciodata nu se aseaza pe jos sau cu susul in jos si niciodata nu este aruncata la gunoi. Nu incepe sa mananci daca nu esti invitat de catre gazda si, de obicei, cei mai in varsta sau invitatii de onoare sunt lasati sa guste primii mancarea. Localnicii considera un pacat sa lasi mancare in farfurie sau sa mananci in picioare., Salutul se exprima prin stragerea mainii, iar prietenii apropiati se imbratiseaza. Daca o femeie intinde mana pentru a saluta barbatul, acesta este posibil sa nu reactioneze, asadar astepta ca barbatul sa initieze strangerea de mana., Kyrgyzii nu zambesc de fel, iar daca esti prea prietenos e posibil ca acest lucru sa fie considerat ciudat.

Kyrgyzstan
Kyrgyzstan
Kyrgyzstan
Kyrgyzstan

Informatii legate de viza turistica in Kyrgyzstan gasiti aici

Informatii legate de vremea din Kyrgyzstan gasiti aici

Ghid de calatorie Kyrgyzstan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Kyrgyzstan

Cand sa vizitezi Kyrgyzstan Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Kyrgyzstan
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 04.11.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia