Circuit de grup - Essential Iordania, 10 zile - noiembrie 2024 Grup cu insotitor Eturia

10 zile / 8 nopti
Vei vizita Amman, Jerash, Madaba, Muntele Nebo, Baptism Site, Marea Moarta, Kerak, Petra, Wadi Rum, Aqaba

Incepand de la:

1.990 € / pers.
Vezi tarife
10 zile

Durata vacantei

1 tara

Vizitata

10 locatii

Explorate

Incepand de la:

1.990 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Una dintre cele mai populare destinatii ale Orientului Mijlociu, Iordania fascineaza prin diversitatea naturala, peisajele unice si obiectivele incarcate de istorie, pline de culoare. Bucataria si cultura locala nu fac decat sa sporeasca farmecul acestei destinatii, pe care te invitam sa o descoperi cu noi. Turul in Amman iti va dezvalui un oras modern si cosmopolit, care se mandreste cu istoria si traditiile sale vechi de mii de ani. Vei explora Wadi Rum si vei ajunge la Petra, perla Iordaniei. Vei avea timp la dispozitie pentru a te relaxa si a incerca diverse produse si tratamente pe baza de minerale de la Marea Moarta, cunoscute in intreaga lume pentru proprietatile curative asupra pielii si nu numai.

 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Essential Iordania, 10 zile - noiembrie 2024 Itinerar

 • Zbor Istanbul - Amman

  Inclus: taxa de aeroport

  Conform orarului de zbor de mai jos ↓

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Amman

  Durata: 1 h

  La sosire pe aeroportul din Amman vei fi intampinat de reprezentantul local urmand a fi transferat la hotel.

 • Early Check-in

 • Tur privat de grup Amman

  Durata: 4 h

  Vei face un tur al orasului Amman. Construit pe sapte coline, Amman este un oras modern, iar centrul sau istoric este cartierul cel mai animat. In centrul comercial al orasului vei admira cladirile ultramoderne, restaurantele extravagante si galeriile de arta care stau alaturi de cafenelele traditionalele si de atelierele de artizanat. Vei mai vizita Centrul Vechi si Citadela Amman ce domina centrul vechi al Ammanului si care include alte obiective importante: Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule, Biserica Bizantina. In continuare, vei vizita Teatrul Roman, datand din perioada lui Marcus Aurelius. Turul se va incheia cu vizita la Moscheea Regelui Abdullah I, una dintre cele mai mari din Iordania, domul avand un diametru de 35 de metri si o suprafata totala de aproximativ 1.500 de metri patrati.

 • Cazare Amman

  Mena Tyche Hotel, Standard, regim mese Mic dejun

 • Tur privat de grup Jerash

  Durata: 4 h

  Vei face o vizita la Jerash unde vei descoperi o asezare urbana tipic romana cu strazi pavate, temple ridicate pe coline, teatre, spatioase piete publice, fantani si ziduri ce-si fac loc printre turnuri si porti. Vechiul oras Jerash este unul dintre cele mai bine pastrate orase romane din lume.

 • Cazare Amman

  Mena Tyche Hotel, Standard, regim mese Mic dejun

 • Transfer Amman - Madaba - Mt.Nebo - Marea Moarta

  Durata: 5 h

  Astazi vei fi transferati catre Marea Moarta iar pe traseu vei face o oprire in Madaba si la Baptism Site.

 • Vizita Madaba

  Durata: 2 h

  Vei vizita “Orasul Mozaicului” - Madaba, unde principala atractie este o harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Aici vei vizita Biserica Sfantului Gheorghe.

 • Vizita Muntele Nebo

  Durata: 1 h

  Vei continua turul spre Muntele Nebo, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, locul unde se afla mormantul lui Moise. Aici te vei bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte.

 • Vizita Baptism Site

  Vei vizita Baptism Site, locul de o sacralitate covarsitoare a crestinatatii. In anii ´90, arheologii iordanieni au descoperit dovezi care atesta faptul ca aici a fost botezat Iisus Hristos. Ele confirma informatiile textelor biblice, povestile pelerinilor si ale istoricilor.

 • Cazare Marea Moarta

  Holiday Inn Resort Dead Sea, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Zi libera Marea Moarta

  Vei avea la dispozitie o zi de relaxare la Marea Moarta. Situata la peste 430 metri sub nivelul marii, cea mai scazuta elevatie de pe glob, Marea Moarta este de fapt un lac cu o salinitate foarte ridicata, de 342 g/kg, care te ajuta sa plutesti la suprafata apei, fara cel mai mic efort de a inota. Salinitatea este si factorul determinant al peisajului unic din jur, pe tarm formandu-se cristale de sare, ce stralucesc in bataia soarelui. Marea Moarta ofera nenumarate beneficii prin mineralele pe care le contine, fiind locul potrivit pentru un scurt sejur de rasfat al trupului si al spiritului deopotriva.

 • Cazare Marea Moarta

  Holiday Inn Resort Dead Sea, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Transfer privat de grup Marea Moarta - Petra

  Vei pleca de la Marea Moarta catre Petra, cel mai faimos obiectiv al Iordaniei.

 • Vizita la Castelul Kerak

  Durata: 1 h

  Renumit prin denumirea de Castelul cruciat, Kerak se aflat la circa 140 km sud - vest de Amman si este locul de nastere al matematicianului Ibn Al-Quff. In 1126 Payen le Bouteiller primeste Kerak-ul de la Regele Ierusalim-ului; in 1142 acesta ridica un castel folosindu-se de fundatiile existente ale unei fortificatii. Castelul a fost construit cu scopul de a fi folosit ca baza si sistem de aparare pentru cruciati care l-au stapanit peste 40 de ani. Castelul rezista atacurilor saladine din 1183 pana in 1184 cand este cucerit de Saladin Al-Adil; Saladin Al-Adil a fost guvernator al tinutului pana in 1199. Castelul a fost intarit cu noi fortificatii si un turn in 1263, iar in 1840 este cucerit de Ibrahim Pasa al Egiptului.

 • Cazare Petra

  Petra Canyon, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Tur privat de grup Petra

  Durata: 8 h

  Vei incepe explorarea Petrei, Orasul Rosu. O minune a lumii, Petra este, fara indoiala, cea mai valoroasa comoara a Iordaniei si cea mai importanta atractie turistica: un oras vast si unic ce a fost sculptat in piatra de catre nabateeni acum peste doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt, in anul 1812. Inscrisa in Patrimoniul Monidal UNESCO, Petra este pe jumatate construita si pe jumatate gravata, iar aici vei admira un sit arheologic unde traditiile orientale se imbina cu arhitectura elena. Principala intrare se face printr-un culoar ingust, lung de un kilometru (Siq) si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 de metri, iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. Ajuns la capatul aleii, vei vedea comoara Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce eclipseaza orice alta atractie in jurul sau. Totodata, aici vei descoperi Teatrul Roman (cu o capacitate de trei mii de locuri), Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, iar daca doresti, poti face o plimbare pana la Manastire.

 • Transfer privat de grup Petra - Wadi Rum

  Durata: 2 h

  Te vei indrepta spre desertul Wadi Rum.

 • Jeep Safari Wadi Rum

  Durata: 2 h

  Te vei bucura de un jeep safari in Wadi Rum, unde vei admira peisajul selenar al acestui desert stancos, denumit de localnici “Valea Lunii” si cunoscut ca fiind unul dintre cele mai pitoresti din lume. In timpul plimbarii vei putea vedea Nabatean Temple, Lawrence's Spring, Sand Dune, Khazali Canyon.

 • Cazare Wadi Rum

  Luxury Rum Magic Camp, Deluxe Tent, regim mese Demipensiune

 • Transfer privat de grup Wadi Rum - Aqaba

  Durata: 1 h

  Vei calatori catre Aqaba, numit in antichitate Ayla, singurul port al Iordaniei la Marea Rosie.

 • Tur privat de grup Aqaba

  Vei face un tur al orasului Aqaba, cu vizite la Muzeul Sherif Hussein si Aquarium. Situat pe tarmul Marii Rosii, Aqaba este un orasel mangaiat de razele soarelui, locuit inca din antichitate. Reciful de corali din rezervatia marina este una dintre cele mai populare atractii printre iubitorii sporturilor de apa.

 • Cazare Aqaba

  Luxotel Aqaba Beach Resort, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Zi libera Aqaba

  Situat pe tarmul Marii Rosii, Aqaba este un orasel mangaiat de razele soarelui, locuit inca din antichitate. Reciful de corali din rezervatia marina este una dintre cele mai populare atractii printre iubitorii sporturilor de apa. Poti opta pentru snorkeling, diving sau o plimbare pe mare pentru a observa colorata flora si fauna marina sau poti explora orasul la pas bucurandu-te de privelisti si de atmosfera relaxanta.

 • Late Check-out

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Aqaba

  Vei fi transferat de la hotel catre aeroport.

Optiuni Cazare Hoteluri

Mena Tyche Hotel 4*
Amman

Mena Tyche Hotel 4*

Standard

Mic dejun

Holiday Inn Resort Dead Sea 5*
Marea Moarta

Holiday Inn Resort Dead Sea 5*

Standard Room

Mic dejun

Petra Canyon 4*
Petra

Petra Canyon 4*

Standard Room

Mic dejun

Luxury Rum Magic Camp 4*
Wadi Rum

Luxury Rum Magic Camp 4*

Deluxe Tent

Demipensiune

Luxotel Aqaba Beach Resort 4* Superior
Aqaba

Luxotel Aqaba Beach Resort 4* Superior

Standard Room

Mic dejun

Orar de zbor Segmente

Decolare Bucuresti
Durata zborului
1h 25m
Aterizare Istanbul
05.11.2024
21:20
05.11.2024
23:45
TURKISH AIRLINES
Decolare Istanbul
Durata zborului
3h 10m
Aterizare Amman
06.11.2024
02:20
06.11.2024
04:30
TURKISH AIRLINES
Decolare
Durata zborului
2h 5m
Aterizare Istanbul
14.11.2024
02:20
14.11.2024
05:25
TURKISH AIRLINES
Decolare Istanbul
Durata zborului
1h 20m
Aterizare Bucuresti
14.11.2024
08:30
14.11.2024
08:50
TURKISH AIRLINES

Vezi harta

Iordania Sfaturi

Evita sa faci orice fel de remarci privitoare la Islam., Incearca sa nu canti sau sa vorbesti tare in momentele rugaciunii din zi sau noapte., Nu intrerupe sau atrage atentia unui iordanian in momentul rugaciunii si ofera-i spatiul necesar pentru a-si desfasura ritualul., Intotdeauna, inainte de a intra intr-o moschee, trebuie sa te descalti; este privit ca o ofensa grava daca vei intra incaltat., In Iordania, formulele de intalnire si salut sunt importante iar uneori nerespectarea lor poate deranja. Cu, toate acestea, nu se folosesc apelative ca Domn/Doamna decat la intalniri oficiale sau redactari de, documente., Salutul este “Salaamu Aleikum” -Pacea fie cu tine!. Se raspunde cu “Wa’aleikum as-salamma” - Pacea fie si cu tine!, Respectul aratat fata de persoanele mai in varsta cat si amabilitatea fata de prieteni poate fi observata adesea si pe strada cand poate fi auzita frecvent urarea "Ahlan wa sahlan" - Iti urez bun venit!, Cand se intalnesc doi barbati, acestia isi strang mana dreapta cu caldura. De obicei aceasta strangere se prelungeste. Daca cei doi barbati sunt inruditi sau apropiati, aceasta strangere de mana este insotita de trei pana la cinci saruturi pe obraz. Primul sarut incepe pe obrazul stang, urmate de unul sau mai multe pe cel, drept., Cand se intalnesc doua femei, acestea se saluta in acelasi fel ca barbatii cu o strangere de mana., Cand un barbat intalneste o femeie, de obicei acestia nu isi strang mainile. Femeia arata acest refuz prin incrucisarea bratelor la nivelul pieptului. Intotdeauna, barbatul trebuie sa astepte ca femeia sa intinda prima mana pentru salut., In camerele de oaspeti exista de obicei cotiere sau “farsha” care delimiteaza spatiul personal., In cazul plimbarilor, persoanele dintr-un grup stau apropiate si se ating sau se tin de brat cand sunt intr-o discutie., Musulmanii sunt directi cu turistii si pun intrebari despre tara din care provin, care este situatia politica, salariul sau nivelul de trai. Complimentele sunt binevenite, intaresc relatii sau formeaza prietenii., Barbatii ar trebui sa evite apropierea exagerata fata de o femeie., Nu este recomandat ca un barbat sa adreseze complimente directe femeilor musulmane si in plus, trebuie sa evite pe cat posibil contactul vizual cu acestea., Nu este acceptat ca o femeie si un barbat care nu se cunosc sa stea in aceeasi incinta. Din acest motiv turistelor li se recomanda sa evite sa calatoreasca singure cu taxiul (pot fi refuzate, sau chiar agresate verbal). , In mijloacele de transport public, nu te aseza langa o persoana de sex opus daca nu exista grad de rudenie cu aceasta., Imbratisarile, sarutul in public sau alte dovezi de afectiune sunt considerate a fi comportament indecent., Nu uita ca foarte multi arabi NU consuma alcool. Nu oferi bauturi alcoolice musulmanilor., Nu fuma in public., Cere intotdeauna permisiunea inainte de a fotografia un localnic, deoarece in anumite zone fotografirea, este interzisa., Abundenta bucatelor servite la masa tine de ospitalitatea iordanienilor fiind considerata de acestia drept "karam", adica generozitate/ospitalitate., Nu face complimente asupra vreunui lucru din locuinta pe care o vizitezi deoarece gazda va crede ca il doresti drept cadou si va insista sa il iei la plecare., In marea majoritate a tarilor arabe gazda ofera vizitatorilor ceai sau cafea. Este politicos sa nu refuzi.

Iordania
Iordania
Iordania
Iordania

Informatii legate de viza turistica in Iordania gasiti aici

Informatii legate de vremea din Iordania gasiti aici

Ghid de calatorie Iordania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Iordania

Iordanienii sunt oameni calzi, prietenosi si ospitalieri, fiind inclinati sa ierte strainii care incalca regulile de eticheta, daca acestia depun eforturi pentru a le respecta obiceiurile locale.

Respectati Islamul, religia dominanta a tarii precum si monarhia iordaniana. Monarhia are sustinere puternica din partea poporului si este pro-occidentala, deschisa la reforma, cum sunt de astfel si oamenii din Iordania.

Retineti ca in perioada Ramadanului, multe restaurante, in special cele din afara capitalei, sunt inchise in timpul zilei. Nu este politicos fata de localnicii care tin post sa mancati ziua pe strada.

Iordanienii intarzie in general, pana si o jumatate de ora, asadar fiti rabdatori si nu va pierdeti cumpatul, pentru ei este ceva normal. Aceste lucruri se pot intampla si din cauza transportului fara orar fix.

Cand sa vizitezi Iordania Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Iordania
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 04.11.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 

Trei platforme, un standard: Excelenta Eturia

sejureuropa.ro

Peste 200.000 de vacante urbane si experiente culturale

Sejur Europa

Rezervare facila, exclusiv online
Exploreaza colectia noastra de sejururi prestabilite sau creeaza-ti propriul itinerar adaugand hoteluri, zboruri, transferuri, rent a car, plus experiente inedite, toate la cele mai bune tarife.

sejureuropa.ro
sejurexotic.ro

Peste 100.000 de vacante la plaja

Sejur Exotic

E usor, ca o briza tropicala
Rezerva simplu si rapid, direct online, o vacanta de vis in tinuturi exotice, beneficiind de tarife avantajoase si o selectie vasta de hoteluri de calitate.

sejurexotic.ro
Eturia Travel

Ai nevoie de indrumare in alegerea vacantei tale? Suntem aici pentru tine!

Eturia Travel

Descopera lumea cu Eturia
De 17 ani, Eturia iti ofera inspiratia calatoriilor de neuitat, fie ele individuale sau de grup, in peste 150 de tari exotice, imbinand experientele autentice cu serviciile de inalta calitate.

Ai nevoie de indrumare in alegerea vacantei tale?
Suntem aici pentru tine!