Africa

Republica Capului Verde Descopera

Exoticul zambeste pe ritmuri portugheze
Descopera Republica Capului Verde - Exoticul zambeste pe ritmuri portugheze

Republica Capului Verde este situata in arhipelagul omonim din regiunea Macaronesia din Oceanul Atlantic, in largul coastelor Africii de Vest. Insulele, anterior nepopulate, au fost descoperite de navigatorii portughezi in secolul al XV-lea si au fost colonizate de acestia. Descoperite de navigatorul Antonio de Noli, aflat in serviciul Portugaliei, Insulele arhipelagului Cabo Verde au devenit printre primele colonii europene de dincolo de mari, fiind astfel locuite incepand din 1460. Activitatile specifice industriei turismului se desfasoara in principal pe insulele Sao Antao (care are cele mai inedite peisaje dintre toate insulele), Sao Tiago, Fogo (aici ai ocazia sa faci diverse excursii optionale, precum o vizita la vulcanul Pico, calarie si hiking) si Brava - care detine munti si plaje intinse. Atractiile turistice cuprind printre altele: orasul Ribeira Grande, satul Paul cu arhitectura coloniala portugheza, capitala Praia, orasul Tarrafal (ambele cu plaje foarte bune), satele Sao Domingos si Sao Jorge. Destinatia este recomandata in sezonul noiembrie-martie iubitorilor de kitesurf si windsurf datorita vantului prielnic; in timpul verii, locul este ideal pentru surfing. Pentru pasionatii de kitesurfing exista Kite Beach, pentru windsurf - Angulo's spot, iar pentru surf - Shark Bay. Destinatia turistica in plina dezvoltare este Santa Maria, iar un tur al intregii insule nu trebuie ratat. Exista un mic golf in care broastele testoase vin in luna septembrie pentru a depune ouale (Turtle Bay), exista Shark Bay - cartierul general al rechinilor, salinele si fostele mine de sare, amenajate pentru turisti, unde poti face baie intr-un lac format peste depozitele de sare si un altul cu apa calda si namol. Majoritatea insulelor sunt muntoase. Nisipul purtat de vanturile inalte au format pe toate insulele, mai ales pe cele nordice niste formatiuni de stanci spectaculoase. Insulele ating altitudinea maxima la 2.829 de metri, in Pico de Fogo, unicul vulcan activ din arhipelag. Cum clima din cele 10 insule care formeaza arhipelagul Cabo Verde este extrem de placuta iarna, cu temperaturi medii ale aerului de 25-26 de grade Celsius, insulele atrag in fiecare an, cu ocazia sarbatorilor de iarna, numerosi europeni amatori de plaja si mare.

Construim experiente Impreuna

Cap Verde, Insula Sal – insula sarii si a plajelor nesfarsite

Cati dintre voi ati auzit de Republica Capului Verde, sau Cap Verde, cum mai e numita aceasta tarisoara ascunsa in Oceanul Atlantic? Primele mele amintiri despre acest loc sunt de prin 2008 cand am inceput sa lucrez in turism si am vazut intr-un cata ... Vezi testimonial

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!