Safari, triburi si aventuri intre Desertul Namib, Oceanul Atlantic si Cascada Victoria Gabriela

Gabriela
Safari, triburi si aventuri intre Desertul Namib, Oceanul Atlantic si Cascada Victoria

Africa este si va ramane continentul care inca poate oferi cele mai placute surprize si aventuri memorabile, intalnirea cu oameni deosebiti si animale salbatice in libertate, precum si o mare varietate de peisaje. Este locul unde stelele par mai aproape de Pamant decat oriunde altundeva, unde norii albi si pufosi plutesc ca figurinele din vata de zahar pe cerul extrem de albastru, unde poti admira unele dintre cele mai spectaculoase apusuri de soare, unde poti merge cu masina si 3 ore fara sa intalnesti vreun om, ci doar natura in stare pura (Damaraland), unde oameni necunoscuti iti zambesc, iti inapoiaza obiectele pierdute si te fac sa te simti un musafir mult asteptat sau un membru al comunitatii lor. 

Namibia este considerata Elvetia Africii, nu numai pentru muntii sai, ci si pentru gradul de civilizatie. Poate ca, din punct de vedere al peisajelor si al activitatilor, Namibia e mult mai mult decat Elvetia, Desertul Namib, cu nisipul sau portocaliu si dunele cu cele mai bizare forme, sugerand imagini selenare, cu foste oaze cu arbori pietrificati vechi de peste 500 de ani amintind de tablourile lui Salvador Dali (Sossusvlei), canioane, munti cu vegetatie tip savana, plaje pe care se sparg valurile oceanului Atlantic, continuandu-se cu desertul si pustietatea. 

Namibia, tara cu un numar de locuitori (2.200.000) mai mic decat numarul focilor (2.500.000) care se aduna la Cape Cross si in alte regiuni ale Skeleton Coast, ferite de rapitori aerieni sau marini, iti poate oferi o vacanta de vis prin: safari - game drive in parcurile nationale (Etosha, Mahango, Rundu) printre animalele salbatice (antilope, oryx, zebre, girafe, elefanti, lei, sacali, bivoli, gnu, manguste, maimute, struti, pasari multicolore) sau safari pe rau (Kavango pornind de la cascadele Popa - Rundu) printre hipopotami si crocodili in barci traditionale - mocora sau cu vaporase; vegetatie diferita in functie de zona vizitata, de la cea desertica la cea de tip savana, sau tropicala, sau mediteraneana (palmieri, baobabi, walvicia mirabilis - planta nationala); vizitarea unor triburi traditionale (herero, damara, himba, mbunza); picturi rupestre vechi de 2000-6000 de ani (Twyfelfontein); orase aerisite cu constructii in stil german (Swakopmund) sau sate traditionale cu case din paie, bete sau chirpici; preparate culinare deosebite din vanat sau fructe de mare si, nu in ultimul rand, muzica, obiceiurile, costumele si dansurile traditionale. 

Ghidul nostru local, Rosta Janik, a fost exceptional. Cazarile alese de Eturia, in lodge-uri situate in mijlocul naturii, unde trilurile pasarilor se impletesc cu suieratul vantului, oracaitul broastelor sau strigatul vreunui animal salbatic, ne-au apropiat de natura chiar daca am beneficiat de cuceririle stiintei si tehnicii ( Wi-Fi, aer conditionat, jeep, vaporas, avion de mici dimensiuni, elicopter). 

Botswana este o tara verde, cu vegetatie bogata, cu baobabi si Parcul National Chobe care, impreuna cu raul cu acelasi nume, ofera multiple posibilitati de petrecere a timpului in mijlocul naturii, inainte de a ajunge in Zimbabwe si a admira cascada cu cel mai mare debit de apa din lume, o minune a naturii descoperita in 1855 de misionarul si exploratorul scotian David Livingstone si denumita "Victoria" in cinstea reginei sale, sau de catre localnici "Fumul care tuna", declarata de UNESCO in 1989 monument al naturii. Peisajele sunt ca desprinse dintr-un vis, curcubeul pare sa se fi ancorat intre peretii stancosi si malul opus cu vegetatie luxurianta, iar raul de la baza cascadei, care isi sapa de secole drum prin canion, are nuante aproape ireale de verde. Se poate practica rafting, iar de pe podul care leaga Zimbabwe de Zambia - bungee jumping sau tiroliana. Dintre cele 50 de activitati propuse de localnici, survolarea cascadei cu elicopterul este poate cea mai spectaculoasa, dar interesante sunt si vizitarea fermei de crocodili, scufundarea in ape cu crocodili, plimbarea cu leii sau un pranz la The Lookout Cafe, savurand nu numai un kebab de crocodil, ci si o priveliste minunata asupra cascadei. 

A fost o alta excursie minunata, designed by Eturia si Sorin Stoica, cu experiente pe care le poti cataloga ca fiind unice in viata, chiar daca esti "calator fruntas", rezistand la drumuri lungi (34 de ore din Bucuresti pana la primul hotel), dormind in natura si trezindu-te foarte devreme pentru a putea surprinde animalele dimineata pe racoare, suportand cu stoicism denivelarile drumurilor din parcurile nationale si caldura de aproape 40 de grade Celsius in luna noiembrie, bucurandu-te de prezenta unei soparle protectoare contra insectelor in dormitor, dar avand, culmea, acelasi fus orar ca in Romania.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia