Mexic, o tara diversa cat zece! Simona

Simona
Mexic, o tara diversa cat zece!
  • Cancun este o statiune de top pentru orice anotimp, cu mare calda si verde, plaje cu nisip alb si fin. Prima impresie a fost de o destinatie de lux, cu hoteluri gigant, cu gradini imense si perfect simetrice, malluri in aer liber si cluburi renumite.
  • Mexico City este un oras modern, cosmopolit, care are foarte multe de oferit calatorului: atat viata culturala, cat si restaurante excelente (nu ratati faimoasele „enchalladas”), terase, viata de noapte si sa nu uitam de celebrii mariachi!
  • Peninsula Yucatan margineste Golful Mexic si este alcatuita administrativ din trei state: Campeche, Quintana Roo si Yucatan, fiecare dintre ele avand propria istorie si atractii ce merita sa fie vazute.

Cancun este formata din doua zone distincte: Ciudad del Cancun - aici locuiesc mexicanii care deservesc hotelurile si zona turistica, un oras bine intretinut si prosper fata de multe alte orase din Mexic. A doua parte, Zona Hotelera, este construita pe o bucata de pamant. Cluburile din Cancun sunt recunoscute peste tot in lume, Coco Bongo este renumit pentru spectacolele sale. In zilele libere, ai posibilitatea sa faci diferite sporturi nautice: plimbare cu submarinul, scubadiving, jungle tour, pescuit in larg etc.

A doua zi, plecam spre Chichen Itza, cel mai mare dintre orasele in ruine din peninsula Yucatan. Asezarea a fost construita de populatia mayasa Itza, iar numele sau insemna „Deschiderea izvoarelor Itza”, referire la doua cavitati considerate divine. Chichen Itza a fost cucerit de tolteci in 987, dar abandonat pe la 1230, intr-o epoca de crestere a instabilitatii. Principalul monument este impresionanta piramida Kukulcan, o structura imensa, inalta de 25 de metri. Cei mai multi turisti vin aici pentru echinoctiu, atat cel de primavara, cat si cel de toamna. Atunci, soarele lumineaza o parte dintre trepte, iar ele apar ca un sarpe imens, unul dintre principalii zei mayasi. Cel mai important zeu este Zeul Ploii, Chac – statuile cu Chac sunt peste tot, imposibil sa nu-l recunosti datorita nasului sau extrem de lung si gros. La Chichen Itza mai puteti vizita: Juego de Pelota Principal - stadionul cel mare din Chichen Itza (unde, acum cateva sute de ani, barbatii jucau un soi de fotbal, putand sa loveasca mingea din cauciuc doar cu coatele, coapsele si genunchii pentru a o putea introduce printr-un cos ca de baschet, dar asezat vertical – nu se stie exact daca invingatorii sau invinsii erau sacrificati pe Piramida Kukulcan, insa acest lucru era o onoare pentru ei) si cenotele sacre din Chichen Itza, unde aveau loc sacrificii; aici, de-a lungul anilor, s-au descoperit numeroase obiecte.

Dupa Cancun, zburam spre Mexico City, capitala tarii si, in acelasi timp, cel mai important centru economic, industrial si cultural. Mexicanii il numesc El Dif, prescurtare de la numele intreg, Districtul Federal Mexic. Ciudad de México este centrul guvernamental si de afaceri. Fiind situat la o altitudine de 2.240 de metri, este destul de greu sa ne obisnuim cu presiunea atmosferica. In timpul liber, facem o plimbare prin Zocalo, una dintre cele mai mari piete din lume, unde avem ocazia sa vedem dansatori azteci. In Zocalo, poti vizita Palacio National (nu sunt de ratat picturile murale ale lui Diego Rivera), precum si Catedrala (intrarile sunt gratis).

Vizita la Teotihuacan (situat la 50 de kilometri de oras) este impresionanta prin imensitatea locului si prin importanta lui pentru mexicani. In drumul spre Teotihuacan, facem o oprire la Basilica Guadalupe, Vaticanul Mexicului, construita pe locul in care Fecioara Maria s-ar fi aratat unui aztec recent cucerit de spanioli, care s-a convertit apoi la catolicism sub numele de Juan Diego. Papa Ioan al II-lea a facut primul pelerinaj aici si nu in Polonia, patria lui de bastina, fiind foarte iubit de populatia mexicana. In curtea basilicii, poti admira o statuie dedicata Papei, iar in biserica noua, un muzeu cu obiecte personale ale Papei Ioan al II-lea. Teotihuacan nu a fost construit de azteci, ci de o civilizatie care i-a precedat cu mai bine de 600 de ani. Cand aztecii s-au stabilit prin zona si au descoperit Teotihuacanul, au tras concluzia ca locul nu a putut fi construit decat de uriasi, aici fiind taramul unde zeii s-au sacrificat pentru a crea cea de-a cincea lume (in care ei traiau). Te plimbi pe o alee imensa, lunga de aproximativ patru kilometri, unde poti admira ruinele locuintelor, templele si piramidele. Poti urca pe piramida cea mai mare pana in varf, Piramida Soarelui (cu o inaltime de 70 de metri si o baza de 250 de metri), iar Piramida Lunii (putin mai redusa ca dimensiune) se poate urca doar pana la jumatate. La sfarsitul vizitei, gasesti un mic „bazar” de unde iti poti procura diferite suvenire (nu am uitat de vestitul sombrero).

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
Mii de vacante, 3 platforme diferite de rezervare. Orice ai alege, suntem aici pentru tine!