Din Argentina pana in paradisul inghetat din Antarctica Andreea Maftei

Andreea Maftei
Din Argentina pana in paradisul inghetat din Antarctica

Circuitul spre Antarctica a inceput cu doua nopti de cazare in Buenos Aires. Dupa un zbor de 13 ore din Amsterdam, am aterizat pe aeroportul international Ezeiza din Buenos Aires, de unde am avut transferul spre hotel, care a durat cam o ora. Schimbarea banilor iti recomand sa o faci la hotel, in aeroport cursul fiind mai slab. 

Dupa ce ne-am cazat, ne-am odihnit si am plecat in turul de oras. Prima oprire a fost in Cartierul La Boca, locul unde se spune ca s-a dansat pentru prima data tango. Daca ajungi aici, vei vedea casele viu colorate, vei dansa tango pe Strada Caminito, vei putea cumpara suvenire sau admira unul din show-urile de tango in timp ce savurezi un mate (bautura lor nationala, un fel de ceai verde la noi). De aici, am continuat cu un tur panoramic la Stadionul Bombonera si Stadionul Boca Juniors. Daca iti doresti ceva mai exclusivit, iti recomand sa vizitezi Recoleta - un cartier exclusivit cu cafenele – si, de asemenea, celebrul cimitir unde se afla mormatul Evitei Peron.

Majoritatea cladirilor importante se afla in Plaza del Mayo, cunoscuta ca centrul politic al Argentinei, unde se gasesc Casa Rosada, cu celebrul balcon de unde Eva Peron le vorbea cetatenilor, si Catedrala, care adaposteste mormantul generalului Jose Marti, eroul national al Argentinei. Daca iti doresti shopping, iti recomand sa faci o vizita pe Strada Florida, o strada pietonala impanzita de magazine de toate felurile.

Ca program de seara, iti recomand sa mergi la un show de tango cu cina inclusa, cu siguranta vei intra in atmosfera de epoca si, de ce nu, poate vei invata sa si dansezi!

In cazul in care ai mai multe zile la dispozitie, iti sugerez sa faci o vizita la una dintre fermele de gauchos. Gauchos reprezinta cowboy-i Argentinei. Drumul pana acolo dureaza cam o ora. Odata ce ajungi, vei fi intampinat de cei care contribuie la aceasta ferma si iti vor oferi empaniadas (placinte delicioase umplute cu carne) si vin, suc, apa, bere. Vei avea ocazia sa calaresti, iar la pranz te vei delecta cu mancarea specifica zonei numita „Asado”, ceea ce reprezinta o varitate de carne facuta pe gratar. Spre dupa-amiaza, te vei bucura de show-ul de dans specific gaucho.

In cazul in care weekendul te prinde in Buenos Aires, nu rata bazarul de antichitati din San Telmo, it’s a must!

Transferul spre portul de unde ne-am imbarcat pentru croaziera in Antarcticaa durat 20 de minute.

Dupa cele trei zile pe mare, prima oprire a fost in Ushuaia. Aici, am facut doua excursii optionale. Una a fost in Parcul National Tierra del Fuego, unde ghidul ne-a dus pe un traseu amenajat si am avut ocazia sa trimitem vederi de la Posta de la Capatul Lumii si ne-am bucurat de panoramele spectaculoase de-a lungul opririlor. A doua excursie optionala a fost o croaziera pe Canalul Beagle. Aici, am avut ocazia sa vedem diferite insule cu cormorani si lei de mare, iar catamaranul ne-a dus pana la Farul de la Capatul Lumii. Croaziera a durat doua ore si jumatate. La bordul catamaranului, am avut un bar de unde am putut cumpara de baut si de mancat.

Urmatoarea zi, vasul a oprit la Capul Horn pentru doua ore - de la 06:00 la 08:00 - timp in care am fost norocosi sa avem parte de soare si Capul Horn sa se vada impecabil. Acesta a fost descoperit in 1616 si are o lungime de 425 de metri.

In drumul nostru catre Peninsula Antarctica, am trecut prin Canalul Schollart si Stramtoarea Gerlache. Intre ele, se afla Golful Paradise, localizat in partea vestica a Peninsulei Antarctica si unde se afla si casa pinguinilor Gentoo. In aceste locuri, am avut parte de o liniste monumentala si de niste imagini deosebit de spectaculoase care ne-au taiat rasuflarea. Am fost norocosi sa vedem pinguinii, balenele si leii de mare escaladand ghetarii.

Urmatoarea zi, am ajuns la Insula Elefantului, o insula muntoasa acoperita cu gheata si cunoscuta pentru casa elefantilor de mare si a formei sale.

Cand vine vorba de frumusetea pura a Antarcticii, Paradise Bay ramane campionul de neegalat. Ghetarii mamuti scapa din marea albastra ca de otel, aisbergurile care s-au scufundat se spulbera pe stanci ca niste catedrale pulverizate. Apa este groasa, cu flori de gheata si balene, pinguini gentoo si garnituri de crabeater. Intreaga scena arata ca o sculptura fantastica a unui spirit atotputernic de gheata. Golful Paradis este situat la nord de Stramtoarea Lemaire. Desi golful este cu siguranta un paradis al Antarcticii, numele sau nu este in intregime exact. Vanatorii de balene au folosit acest golf ca o ancora pentru navele lor din fabrica plutitoare la inceputul secolului XX si au numit locul „Portul Paradisului”.

Din pacate, in Insulele Falkland nu am putut debarca din cauza conditiilor meteo, asa ca vasul ne-a dus mai departe, spre Puerto Madryn, Argentina. Acolo, am ales sa mergem la Punta Tombo, locul unde se afla cea mai mare colonie de pinguini, aproximativ 800.000. Drumul a durat cam doua ore si jumatate dus, dar a meritat! Puerto Madryn mai este cunoscut si pentru balenele ce pot fi observate cu usurinta chiar langa tarmurile Peninsulei Valdez, perioada de observare fiind din iunie pana in decembrie.

Am continuat spre ultima destinatie din acest circuit, si anume Montevideo, capitala Uruguay-ului, un oras cu multe cladiri vechi si noi, care se intinde pe o distanta de 20 de kilometri de la est la vest. Am vizitat cladirea unde s-a semnat Constitutia in Montevideo, Piata Independentei, Parlamentul (construit in anul 800), Catedrala Metropolitana, Teatrul Solis si statuia eroului lor national, Bruno Mauricio de Zabala. In Piatra Independentei, vei gasi majoritatea atractiilor, restaurantelor, cafenelelor si magazinelor cu suvenire. In Montevideo, rata somajului este cea mai mica din America de Sud, iar, din punct de vedere economic, acest oras sta cel mai bine la capitolul financiar.

Am incheiat cu bine inca un grup minunat si ma bucur ca am avut parte de aceste experiente deosebite.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
Mii de vacante, 3 platforme diferite de rezervare. Orice ai alege, suntem aici pentru tine!