Descubriendo Perú, leaganul civilizatiei incase Casandra Archip

Casandra Archip
Descubriendo Perú, leaganul civilizatiei incase

Unul dintre cele mai frumoase circuite care exista in portofoliul Eturia este cu siguranta Experience Peru. Acest traseu iti da sansa de a simti cu adevarat farmecul acestei tari. Vei traversa cam toate formele de relief care au adus Peru in topul celor mai frumoase tari, vei observa cultura si traditiile localnicilor din diverse regiuni si te vei simti mic mic in fata intinderilor nesfarsite de apa, desert, culmi muntoase sau jungle. 

Aterizarea este in Lima, un oras divers, capitala gastronomica a lumii latine. Vizitele nu dureaza mai mult de jumatate de zi, in cadrul turului de oras, insa dupa ce ni s-a creionat un cadru despre ce a insemnat cultura inca si, mai ales, cat de mult a contat influenta spaniola in conturarea acestui popor, am preferat sa ne plimbam de-a lungul Pacificului pe vestita promenada a cartierului Miraflores. 

Dupa Lima, circuitul continua cu drumul spre Nazca, avand oportunitatea de a parcurge cativa kilometri buni pe vestita autostrada Panamericana. O noapte se petrece in Paracas, rezervatie naturala ce face parte din Destertul Atacama. Urmatoarea zi se pleaca spre Insulele Ballestas unde ne amuzam cand vedem cat de lenesi sunt leii de mare si cautam cu privirea pinguni pe stancile ce rasar din apa. Continuam spre Nazca unde incercam sa descifram, din micul avion cu 6 locuri, misterul formelor geometrice si a figurinelor obscure si ciudate trasate pe metri intregi, in armonie si echilibru perfect in mijlocul desertului. Deoarece seara aveam transferul spre Arequipa, am ales ca dupa zborul survol de jumatate de ora sa ne petrecem ziua vizitand apeductele Nazca, vechi de peste 1500 de ani, care obisnuiau sa alimenteze cu apa orasele si campurile din jur. 

Arequipa ne-a primit in dimineata urmatoare cu o vreme superba si un aer cochet si multe magazine cu textile din lana de alpaca. Orasul este inconjurat de vulcanii Chachani si Pichu Pichu si pastreaza inca aerul colonial de pe vremuri. Aici am vizitat vestita Manastire Santa Catalina, un spatiu in care gasesti liniste si, pentru un moment, te poti teleporta in vremurile in care gradinile si stradutele complexului erau pline de fete tinere ce urmau calea spiritualitatii. 

Calatoria a continuat in zona de Altiplano, spre Valea Colca si Canionul Colca. In cadrul acestui transfer panoramic am putut vedea campurile pline de alpaca, lame si vicunia, iar in zare se puteau observa crestele muntoase ale Anzilor. In Canionul Colca am putut observa dansul condorilor, iar in Valea Colca ne-am pozat si am admirat terasele de cartofi si porumb ce dateaza de pe vremea incasilor. 

Ne-am indrepat apoi spre Puno, oraselul de pe malul Lacului Tititcaca. Acesta ascunde multe mistere si gazduieste pe insulele sale zeci de familii care inca isi traiesc viata intr-un mod traditional. Noi am avut sansa sa mergem atat pe Insula Taquile cat si pe una dintre insulele plutitoare, unde gazda ne-a aratat cum e sa fii parte dintr-o astfel de comunitate, activitatile zilnice, dar si modul in care construiesc ei aceste camine pe apa.

Cusco, orasul unde am ajuns dupa un transfer de aproximativ 10 ore, a reprezentat una dintre surprizele placute ale circuitului. Un oras cu multe influente coloniale, dar care pastreaza si amintirea vechilor incasi. Strazile intortocheate te poarta intr-o poveste presarata cu mii de simboluri pastrate intacte inca din acele vremuri si reprezinta o expozitie vie de cultura prin localnicii care se plimba senini, insotiti de o alpaca sau o lama.

Punctul forte al acestui circuit este ziua libera din Cusco, deoarece iti da sansa de a avea o excursie de o zi spre Muntele Curcubeu. Descoperit cu cativa ani in urma, acesta a devenit o atractie importanta a zonei. Trezirea a fost la ora 4 dimineata, iar dupa cateva ore am ajuns la altitudinea de 4.400 m, de unde a pornit efectiv traseul. Desi drumul este de o dificultate medie, doar ultima parte necesita urcare, iar lipsa oxigenului se simte prin oboseala si motricitate scazuta. Insa, odata ajunsi la 5.200 m si privind una dintre cele mai impresionante creatii ale naturii, toata aceasta lipsa de confort dispare. 

Ultimul obiectiv si cel mai important a fost vizita la Machu Pichu, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Pentru a ajunge aici trebuie sa iei trenul spre Aguas Calientes si sa dormi o seara acolo. Desi am fost primiti cu o ploaie tropicala torentiala, ceata si norii s-au risipit cand am ajuns la situl arheologic. Odata ajuns pe culmea versantului, simti linistea si armonia in care incasii au pus bazele impresionantei asezari.         

Am plecat din Peru profund impresionata, atat de cultura, relief, gastronomie dar si de oamenii sai care pastreaza traditiile si ritualurile stravechi, impletindu-le atat de armonios in viata cotidiana.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
Mii de vacante, 3 platforme diferite de rezervare. Orice ai alege, suntem aici pentru tine!