3 zile in Bangkok Mihaela Ploscaru

Mihaela Ploscaru
3 zile in Bangkok

Bangkok - un oras atat de viu si colorat, cu un ritm de viata alert, haotic si zgomotos si cu o atmosfera ce e destul de greu de descris in cuvinte. Un oras contrastant care freamata pana noaptea tarziu, plin de senzatii si mirosuri. Un oras care emana exotism prin toti porii. Bangkokul are de toate pentru toti – traditie si modernitate, nou si vechi, bogatie si saracie, spiritualitate si decadenta.

Sunt multe de spus si de facut in Bangkok. In primul rand, e de vizitat, e de mers pe la diversele obiective turistice si apoi e de umblat, pe strazi, prin piete, cu barca pentru a-i simti toata savoarea. Aglomeratie si galagie, caldura si umiditate, temple, autostrazi suspendate, masaj, vanzatori ambulanti, tuk tuk, fructe si fructe de mare, zgarie nori, croitori, motociclete, negocieri si cate si mai cate… Acesta este Bangkok. 

Ce poti vedea in Bangkok? In primul rand, templele sunt atractia turistica numarul unu din Bangkok: 

  • - Wat Trimit, sau Templul lui Buddha din Aur, care gazduieste cea mai mare statuie a lui Buddha sezand (cinci metri in inaltime si 5,5 tone de aur pur); 
  • - Grand Palace - este de fapt un complex de cladiri, care a fost resedinta regala pana in 1925. In prezent, interiorul impresionant este folosit pentru gazduirea unor importante ocazii festive; 
  • - Buddha de Smarald, care gazduieste statuia lui Buddha sculptata dintr-o unica bucata de jad de culoarea smaraldului. Statuia, care masoara doar 75 de centimetri inaltime, este unul dintre cele mai venerate obiecte de cult din Thailanda; 
  • - Wat Pho, Temple of the Reclining Buddha - aici am putut admira uriasa statuie a lui Buddha culcat, acoperita cu foita de aur, lunga de 46 de metri si inalta de 15 metri; 
  • - Temple of the Dawn - Wat Arun - este cu siguranta unul dintre cele mai fotografiate temple din Bangkok.

Apoi, nu trebuie ratata o plimbare pe canalele de pe Chao Praya (puteti inchiria o long tail boat cu motor), pentru a vedea cum traiesc inca unii localnici, in case vechi, saracacioase, dar unele cu antena parabolica si aer conditionat. Am vazut copii care se balaceau in apa, altii care pescuiau, alte temple, dar si vile elegante cu garaj pentru barci, de exemplu. Interesant este ca barcile merg pe partea dreapta a canalelor, in timp ce traficul pe uscat se desfasoara pe stanga. Apsara Dinner Cruise - croaziera pe Chao Praya - o experienta pe care am savurat-o din plin si pe care o recomand cu mare drag. O atmosfera placuta (barca este relativ mica, deci nu este foarte aglomerat si nici galagios, muzica se asculta la volumul potrivit), o priveliste minunata (Wat Arun arata splendid noaptea), mancare si specific thailadez, personalul este foarte atent (la sfarsit ne-au dat chiar si o fotografie). Singura mea dezamagire in ceea ce priveste aceasta croaziera a fost legata de faptul ca fotografiile pe care le-am facut nu sunt reusite - aparatul meu foto nu era de cea mai buna calitate. 

Apusul in Bangkok - Sky Bar - Lebua Tower. Sky Bar este situat la etajul 64 al hotelului Lebua Tower. Aici s-a filmat Hangover II. Am ajuns acolo pe la ora 17:50, la timp pentru a privi apusul - la ora 18 soarele apune in Bangkok. Atentie la tinuta vestimetara insa - nu se accepta tinute sport, pantaloni scurti, sandale, etc. Nu uitati aparatul foto - privelistea este spectaculoasa si cocktail-urile interesante (dar cam scumpe). 

Cina si spectacol la Siam Niramit - Spectacolul a fost interesant (o incursiune in istoria si traditia Thailandei), costumele, efectele speciale, piesa in sine, sala (foarte spatioasa de altfel). Sunt foarte stricti in legatura cu filmatul si fotografiatul - nu ai voie sa faci fotografii, esti chiar controlat in geanta inainte de a intra in sala de spectacole. Din pacate, cina nu se ridica la nivelul asteparilor. 

Ca turist trebuie, de asemenea, sa incerci bucataria thailandeza, sofisticata si condimentata, precum si mancarea de pe strada. Incercati tom yam soup (supa lor traditionala), fructe de mare si chiar daca sunt „very spicy” gustati sosurile pe care le servesc. Street-food-ul este sigur, la fiecare colt de strada si pe fiecare trotuar veti gasi vanzatori ambulanti care pregatesc diverse feluri de mancare (fructe de mare, pui, etc), majoritatea pregatite pe loc. Si foarte multe si variate tipuri de fructe. 

Hotelul la care am stat, Sukosol Hotel, este confortabil si prietenos si este impartit in doua aripi (Ayutthaya cu 10 etaje si Siam cu 23 de etaje). Camerele sunt spatioase si dispun de toate facilitatile, plus o expozitie de artefacte si antichitati la parter, piscina in aer liber la etajul 6, acces wi-fi in tot hotelul, serviciu de spalatorie si curatatorie, centru fitness, spa si sala de conferinta.

Bangkok este un oras sigur, senzatia de siguranta este deplina si intarita de prezenta Politiei pentru Turisti. Exista peste tot case de schimb (aeroport, hoteluri, banci, obiective turistice), dar ratele de schimb variaza destul de mult. Peste tot veti vedea imagini ale familiei regale, regele fiind foarte iubit si apreciat. Veti vedea foarte multi motociclisti care asteapta sa va duca la destinatie (o alterativa la taxi-uri si tuk-tuk-uri) - sunt foarte multi thailandezi care folosesc acest mijloc de transport. Totusi, personal, nu mi s-a parut cea mai sigura varianta.

Traficul este frenetic (de evitat orele de varf sau de luat BTS-ul), dar paradoxal mult mai rapid decat la noi. Este recomandat sa aveti la dvs denumirea hotelului scrisa in thailandeza, multi localnici nu stiu alfabetul latin. Calugarii in robe, desi traiesc din donatiile oamenilor, aveau cu totii telefoane mobile. Oamenii sunt zambitori si amabili, decenti si respectuosi. Veti vedea peste tot - langa locuinte, birouri, magazine - casute ale spiritelor (temple reduse la scara miniaturala). 

Cele trei zile in Bangkok au fost minunate si imi place sa cred ca am descoperit macar o mica parte din faima, farmecul si spectacolul Thailandei.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/pers., efectuata in perioada 04.09.2024 - 04.11.2025.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
  Muta ferestra