Paradisul din Oceanul Indian, protejat natural în faţa Covid-19 Eturia

Sursa: bursa.ro
Paradisul din Oceanul Indian, protejat natural în faţa Covid-19
Răsfirate în Oceanul In­dian, Insulele Maldive sunt protejate natural în faţa coronavirusului prin izolarea lor faţă de restul lumii, fiind înconjurate de ape. Maldive reuşeşte să-ţi readucă sentimentul de linişte şi normalitate, iar albastrul safir al oceanului, care se uneşte cu seninul cerului te face să uiţi de orice virus.

Eturia Mohamed Naeem, manager general adjunct în cadrul Banyan Tree Vabbinfaru, ne-a mărturisit: "Insulele Maldive sunt cea mai bună destinaţie pentru turiştii care îşi doresc să călătorească în această perioadă marcată de pandemie. Riscul de infectare la destinaţie este foarte mic. Eşti izolat şi în siguranţă, datorită protecţiei naturale de care fiecare insulă în parte se bucură".

O vacanţă în Maldive te deconectează cu adevărat de restul lumii şi de problemele acesteia. Mersul desculţ pe nisipul fin prin întreaga insulă, chiar şi la restaurantul aflat pe plajă te eliberează de gânduri şi îţi aminteşte să te bucuri de lucrurile mici. De mască poţi să uiţi, mai puţin la masa de tip bufet, când ţi se recomandă să o porţi. Întreg personalul, însă, este în permanenţă protejat de mască, iar cei care se ocupă de curăţenie au chiar şi combinezoane.

Insulele sunt micuţe. Pe unele le poţi parcurge în întregime în mai puţin de 20 de minute. Plajele cu nisip alb sclipesc sub razele soarelui, iar oceanul în nuanţe multiple de albastru care înconjoară insulele se aude în fiecare clipă şi aproape în fiecare colţ. Prin apa cristalină întrezăreşti coralii de pe fundul oceanului şi vezi peştişorii cum înoată curioşi în jurul tău.

Deşi turiştii sunt nelipsiţi de pe insule, resorturile sunt concepute în aşa fel încât ţi se pare ce eşti singurul locuitor. Doar la restaurant realizezi că de fapt mai sunt alţi turişti care se bucură odată cu tine de frumuseţea insulei. Atmosfera e intimă şi nimeni nu te deranjază, nici măcar timpul care parcă se scurge diferit - mai calm şi mai prietenos.

De pe plajă poţi vedea pisicile de mare care vin în fiecare zi, la o anumită oră, la mal unde sunt hrănite de personalul hotelului şi reprezintă un adevărat spectacol pentru turişti. Nici puii de rechin nu lipsesc din apropierea insulelor, fiind şi ei o curiozitate pentru turişti.

Nu este de mirare că Maldive începuse în forţă anul turistic 2020, cu un număr mare de vizitatori şi un grad ridicat de ocupare a resorturilor. Vestea apariţiei noului coronavirus a încetinit acest avânt, după cum ne-a spus Mohamed Naeem. Ulterior, graniţele multor ţări s-au închis, inclusiv cele ale Insulelor Maldive, astfel că turiştii nu au mai avut posibilitatea să călătorească, iar business-urile din turism au căzut de la un nivel înalt de activitate la aproape de zero.

Mohamed Naeem ne-a povestit: "Această situaţie s-a aplicat şi celor trei proprietăţi din lanţul nostru - Angsana Ihuru, Angsana Velavaru şi Banyan Tree Vabbinfaru. În iulie, imediat ce graniţele s-au redeschis, am reluat şi noi activitatea resorturilor şi încet, încet turiştii au început să vină.

De exemplu, la Banyan Tree, unde avem 48 de vile individuale, în noiembrie am avut aproape fully booked, iar de atunci lucrurile au continuat să se îndrepte şi gradul de ocupare s-a menţinut la un nivel ridicat".

Printre factorii care au stat la baza revenirii rapide a turismului în insulele din Oceanul Indian după ce restricţiile de călătorie au fost ridicate şi graniţele ţărilor au început să se redeschidă treptat, se numără poziţia geografică a Insulelor Maldive şi resorturile individuale.

Eturia Reprezentantul Banyan Tree ne-a explicat: "Argumentele care au stat la baza faptului că turismul din Maldive s-a redresat rapid sunt evidente pentru mine şi cred că pentru oricine evaluează puţin situaţia. Covid-19 se transmite uşor de la persoană, la persoană şi de la oameni la lucruri şi de pe lucruri la oameni. Izolarea şi separarea sunt foarte importante pentru a diminua răspândirea virusului. Maldive este o destinaţie izolată de restul lumii şi în care contactul cu alte persoane este extrem de mic. Oaspeţii noştri sunt cazaţi în vile individuale, izolate, care nu presupun intrarea în contact cu alţi oameni".

Vacanţele au început să decurgă aproape normal în Insulele Maldive, iar turiştii se pot bucura în voie de numeroase activităţi, majoritatea puse la dispoziţie de natură. Apa cristalină a Oceanului Indian, de o claritate care îţi permite să vezi mult spre adâncimea oceanului, dar şi reciful de corali întâlnit aici îţi crează o experienţă minunată de snorkeling. Peştişorii coloraţi sunt nelipsiţi din apele turcoaz, iar lângă reciful de corali poţi vedea chiar sub tine rechini, care, potrivit personalului de pe barca care te duce în larg, nu sunt periculoşi.

La apus, poţi lua o altă barcă care să te poarte pe valurile oceanului într-o croazieră cu canapeuri şi vin spumant pe urmele delfinilor. Aceştia se alătură în număr mare bărcilor turistice şi se joacă în valuri spre entuziazmul tuturor, inclusiv al personalului de pe barcă care deşi probabil că are parte zilnic de o astfel de călătorie tot mai scoate telefonul să surprindă câteva cadre cu soarele care se cufundă în ape inundând cu roşu albastrul cerului şi al oceanului.

Maldive este mai mult o destinaţie de relaxare, decât de aventură, însă te poţi aventura în apele oceanului Indian într-o canoe, iar pentru a te bucura la maxim de frumuseţea oceanului şi pentru o senzaţie mai intensă poţi alege o canoe cu fundul de sticlă.

Windsurful, pescuitul nocturn sau plimbarea cu katamaranul sunt alte activităţi prin care turiştii se pot bucura de Oceanului Indian care înconjoară Maldive.

Sigur că pentru cei dornici de răsfăţ SPA-ul este cea mai bună alegere, mai ales că serviciile din centre care se îmbină cu atmosfera de vacanţă intensifică relaxarea.

Mohamed Naeem ne-a asigurat că activităţile puse la disponibilitatea turiştilor nu includ mixarea turiştilor de pe alte insule şi nu sunt duşi turiştii acolo unde sunt localnici, tocmai pentru a ţine sub control contactul dintre turişti şi a diminua riscul de infectare.

Lucrurile sunt optimiste pentru sectorul turismului din Maldive, în comparaţie cu alte destinaţii care nu au reuşit să-şi revină din acest punct de vedere. Mohamed Naeem ne-a spus că şi Maldive mai are de recuperat având în vedere că turiştii continuă să vină dintr-un număr limitat de ţări.

"Multe graniţe continuă să fie închise, nu avem oaspeţi din Asia de exemplu - China, Japonia, Coreea de Sud, care îniante de pandemie erau principalii noştri clienţi", a completat Mohamed Naeem.

Eturia În prezent, cei mai mulţi turişti care ajung în Maldive vin din Rusia, dar a crescut, totodată, şi numărul călătorilor din India, în special vedetele de la Bollywood aleg să-şi petreacă vacanţele în Maldive, dată fiind proximitatea. După Rusia şi India, care în funcţie de insulă ocupă locul unu sau doi ca volum de turişti generaţi, urmează europenii. Numărul acestora continuă să varieze şi se simte că Europa nu şi-a găsit stabilitatea în pandemia sub care se află, după cum mărturiseşte reprezentantul Banyan Tree: "La începutul sezonului au venit mulţi turişti din Marea Britanie, apoi numărul acestora a scăzut odată cu apariţia noii tulpini SARS-CoV-2 şi a evoluţiei pandemiei în Marea Britanie. De asemenea, am avut mulţi turişti din Franţa, apoi numărul acestora a scăzut treptat, din cauza restricţiilor impuse de autorităţile franceze. Numărul turiştilor germani nu a atins încă potenţialul cu care ne-am obişnuit".

Odată cu lansarea zborurilor directe către Maldive şi turiştii români au început să fie mai numeroşi în insulele din Oceanul Indian.

"Sper că numărul lor va continua să crească. Este cea mai sigură destinaţie în actualul context şi care oferă, aşa cum spuneam, protecţie naturală", a adăugat reprezentantul resortului Banyan Tree.

Încurajaţi de preţurile mai mici, de timpul mai scurt până la destinaţie, dar şi de idea zborului direct, fără escale, mulţi români au ajuns în 2020 şi la începutul lui 2021 în Maldive.

Sorin Stoica, CEO-ul agenţiei de turism specializată în vacanţe exotice Eturia, ne-a declarat la lansarea primului charter către Maldive: "Preţurile pentru vacanţe exotice în această perioadă au fost chiar şi cu 40% mai mici, faţă de anul trecut. De exemplu, o vacanţă în Maldive costă acum în jur de 1700 de euro, faţă de anul trecut când tariful ajungea la 2800 de euro".

Maldive este recunoscută drept destinaţie pentru luna de miere, astfel că mulţi proaspăt căsătoriţi veneau să se bucure de noul statut în paradisul din Oceanul Indian. Anul trecut a schimbat însă direcţia, iar acum turiştii insulelor sunt un mix.

"Pe lângă turiştii care revin în această destinaţie şi cei care ajung în Maldive pentru luna de miere, 2020, dar şi începutul lui 2021 a adus în Insule şi turişti care doar îşi doreau să călătorească undeva, şi au ales această destinaţie doar pentru că era una dintre puţinele care primeau turişti şi care, totodată, poate oferi siguranţă în faţa Covid-19", a subliniat reprezentantul lanţului hotelier.

Deşi turiştii au venit în număr mare în Maldive, Insulele nu au reuşit să ajungă la nivelul cu care erau obişnuite, cel din 2019, când turiştii ocupau în proporţie de 100% locurile de cazare. Cu toate acestea, Mohamed Naeem este optimist şi speră ca spre finalul anului gradul de ocupare, care în prezent este de 80%, să atingă capacitatea maximă.

Eturia "Sperăm ca şi celelalte graniţe să se deschidă şi astfel să crească numărul sosirilor turistice. Dar nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla în actualul context. Apar noi tulpini ale virusului şi lucrurile se pot complica. Campania de vaccinare care se desfăşoară în prezent la nivel mondial cred că va ajuta turismul global. Sper că odată ce populaţia va fi vaccinată într-un număr cât mai mare şi cu a doua doză lucrurile să arate mai bine pentru toată lumea şi pe toate nivelurile", a adăugat reprezentantul lanţului hotelier.

Mohamed Naeem ne-a mai spus că până atunci Maldive urmează deciziile din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi respectă toate măsurile de siguranţă pentru a diminua răspândirea virusului.

"Din fericire ne ajută mult faptul că ne aflăm în mijlocul oceanului şi ne putem bucura de această izolare naturală. Suntem foarte protejaţi şi siguri ca destinaţie. Urmăm regulile impuse de OMS şi ale guvernului. Standardele de igenizare au crescut bineînţeles şi urmăm cu atenţie respectarea tuturor măsurilor. Intrarea în resort se face cu prezentarea unui test PCR negativ şi verificăm temperatura oaspeţilor la intrarea în resort. În plus, turiştii au obligaţia să poarte masca de protecţie în locurile aglomerate, iar dezinfectantul este nelipsit. Suntem atenţi la respectarea tuturor acestor măsuri necesare şi obligatorii pentru toţi", a completat Mohamed Naeem.

Acesta ne-a spus că în cazul identificării unui caz de infectare cu coronavirus, există o procedură standard şi un sistem complet care va fi urmat. Turistul infectat va fi izolat într-o vilă destinată spaţiilor de izolare, fiecare resort având obligativitatea să aloce 10% din capacitatea unităţii spaţiilor de izolare.

Banyan Tree a deschis şi o clinică în cadrul căruia activează un doctor pregătit în cazul nefericit în care este identificat un caz de Covid-19 printre turişti. Totodată, clinica poate face teste PCR turiştilor care au nevoie să prezinte un astfel de test la intrarea în ţările către care pleacă.

"Vreau să subliniez faptul că locaţia noastră este sigură. La fel şi transferul de la aeroport pe insula noastră. Contactul este unul limitat, iar turiştii se simt în siguranţă odată ajunşi în Maldive", a punctat Mohamed Naeem.

În plus, acesta ne-a mărturisit că Maldive nu are un nivel îngrijorător al cazurilor de infectare cu Covid-19, numărând în această perioadă până în 150 de cazuri de infectare zilnice. Oricum, turiştii care ajung în Insule nu intră în contact cu localnicii, în afară de angajaţii hotelului, astfel că riscul de contaminare este minim.

Resorturile din Maldive au încercat să atragă turişti şi prin oferte speciale şi discounturi la pachete care s-au situat între 700 de euro şi 200 de euro, potrivit managerului general adjunct.

Mohamed Naeem ne-a spus că Maldive ştie să aibă grijă de oaspeţii care ajung pe insulele sale, oferindu-le experienţe inedite într-un cadru paradisiac. Astfel, micul dejun plutitor, cina pe plajă sau în barcă sunt doar câteva dintre serviciile cu care turiştii pot fi răsfăţaţi de personalul resorturilor.

Din octombrie până la începutul lunii aprilie, Maldive se bucură de o vreme frumoasă şi însorită. Lunile iunie şi iulie sunt în general ploioase, dar cele mai scăzute temperaturi care se înregistrează sunt de aproximativ 26 de grade Celsius.

"Turiştii vin în orice perioadă a anului. În general din octombrie şi până în aprilie avem europeni, care în sezonul musonic sunt mai puţini, dar în schimb avem turiştii asiatici cărora nu le place soarele astfel că aleg să vină în această perioadă. Aşteptam ca turismul să intre pe făgaşul normal şi să se deschidă şi ţările din Asia", a completat Mohamed Naeem.



Sursa: bursa.ro

Sursa:

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia