Asia

Cambodgia Despre destinatie

Sanctuarul civilizatiei khmere
Despre Cambodgia

Sanctuarul civilizatiei khmere

Cambodgia este vibranta, fascinanta si incredibil de spirituala, este locul unde reinvie cultura khmera, spatiul atemporal unde ai revelatia ridicarii si caderii dinastiilor... Cambodgia are o mostenire fabuloasa, este un taram salbatic si putin explorat, cu oameni care, desi saraci, nu au uitat sa zambeasca. Aici se afla complexul de temple Angkor, cea mai mare constructie religioasa de pe Planeta si, probabil, cea mai misterioasa. Este o lume a...  [ Citeste tot ]

Motive pentru a vizita Cambodgia

Savoarea naturii: Sihanoukville, Parcul National Ream, Rattanakiri, Lacul Tonle Sap
Impresionanta arhitectura khmera: Banteay Srei, Kbal Spean, Bang Malea, Preah Vihear
Savoarea naturii: Sihanoukville, Parcul National Ream, Rattanakiri, Lacul Tonle Sap
Impresionanta arhitectura khmera: Banteay Srei, Kbal Spean, Bang Malea, Preah Vihear
Impresionanta arhitectura khmera: Banteay Srei, Kbal Spean, Bang Malea, Preah Vihear
Impresionanta arhitectura khmera: Banteay Srei, Kbal Spean, Bang Malea, Preah Vihear
Impresionanta arhitectura khmera: Banteay Srei, Kbal Spean, Bang Malea, Preah Vihear
Impresionanta arhitectura khmera: Banteay Srei, Kbal Spean, Bang Malea, Preah Vihear

De ce ne place noua Cambodgia

1. Oameni
Cambodgia are cateva elemente definitorii ei, care din pacate prin alte parti ale lumii sunt pe cale de disparitie: pacea, bunatatea, linistea, multumirea si chiar mandria oamenilor de acolo care nu cer favoruri si nici nu par sa aiba nevoie de mila turistilor straini.
2. Templul Bang Malea
Situat intr-o regiune rurale pitoreasca, cu locuinte lacustre fara curent electric, Templul Bang Malea a fost lasat in intregime asa cum a fost descoperit, la fel ca si templul Ta Prohm, insa abia aici am realizat ce munca uriasa sta in spatele deschiderii catre public a ruinelor templelor istorice. Radacinile gigantice ale smochinilor uriasi imbratiseaza zidurile, parte dintre ele prabusite si acoperite de muschi, lasate asa cum au trecut secolele peste ele, cu jungla care si-a luat incetul cu incetul ce ii apartinea, iar in sala in care dansatoarele se unduiau in ritmul muzicii pentru desfatarea privata a regelui, acum se aude numai fosnetul smochinilor.
3. Pagoda de Argint
Pagoda de Argint adaposteste unele dintre comorile nationale cum sunt statuile lui Buddha din aur, o statuie a lui Buddha din cristal (cea mai remarcabila piesa pastrata din sec. al XVII-lea) si Maytreya Buddha, o statuie de 90 kg de aur masiv, impodobita cu 9.584 de diamante, incluzand un diamant de 25 carate in coroana si unul de 20 carate pe piept. Pardoseala este acoperita cu 5329 bucati de argint, fiecare lucrata manual si cantarind 1,125 kg.
4. Traditii
Din nou, latura umana si creativitatea de exceptie a acestui popor minunat. Un spectacol relaxant, amuzant si antrenant, nu foarte comercial si cu performeri carismatici care, desi au trecut prin multe, au reusit sa depaseasca cele mai grele momente si reusesc astazi sa aduca zambetul pe buzele spectatorilor.
5. Templul Banteay Srei
Nu pot omite mica bijuterie a Angkor-ului, si anume templul Banteay Srei. Este cu adevarat unic in zona si am fost realmente uimit de stadiul perfect de conservare a celor mai fine detalii ale acestui exemplu de arta khmera clasica. Basoreliefuri uimitoare, decoratiuni, statui si sculpturi pastrate in forma lor originala, pana la cele mai mici detalii, dimensiunea compacta si amplasarea fac din templul Banteay Srei un punct de interes care nu trebuie ratat.
6. Angkor
Culme a hinduismului, a ordinii regale si a budismului, templul Angkor Wat si templul Bayon sfideaza orice comparatie cu alte constructii realizate si reprezinta simbolurile importante ale tarii, la fel ca si Ta Prohm, unul dintre cele mai mistice si memorabile dintre templele de la Angkor, a carui imagine a facut inconjurul lumii pe cartile postale si poate fi recunoscuta in unele scene din filmul Tomb Raider cu Angelina Jolie.
7. Phnom Penh
Am continuat spre capitala Phnom Penh, considerata candva cel mai frumos oras din Orient. In ciuda istoriei zbuciumate, pot spune ca a ramas un oras cu un farmec colonial aparte. In niciun oras din Asia nu m-am simtit mai “acasa” ca in zona promenadei cu acele cafenele cu un aer frantuzesc. Orasul este un furnicar in plin proces de dezvoltare, sunt zone unde ai impresia ca nu se intampla nimic si imediat cand intorci capul zaresti santiere, constructii, activitati de tot felul specifice unui oras modern.
8. Angkor
Dintre toate, se remarca inca doua monumente majore Ta Phrom si Bayon. Fascinant mi s-a parut Ta Phrom, in mare parte pentru ca a fost lasat in stadiul de conservare in care se afla cand a fost descoperit. De asemenea, interesanta este si simbioza dintre natura si ceea ce oamenii au construit acolo; si asta pentru ca radacinile arborilor, vegetatia, plantele agatatoare se imbina perfect cu zidurile si portile fostelor temple. Nici daca ar fi fost plantati intentionat nu cred ca reuseau sa fuzioneze atat de bine.
9. Phnom Penh
Cand am ajuns cu salupa la Phnom Penh, nu am putut sa nu remarc, dincolo de aspectul saracacios al locuintelor lacustre de pe Fluviul Mekong, frumusetea impresionanta a cladirilor traditionale si stilul inconfundabil al arhitecturii traditional-medievale al civilizatiei khmere, cu influente frantuzesti. Considerata un adevarat giuvaer al Mekongului, capitala de astazi a Cambodgiei a fost denumita in secolul trecut si Perla Asiei datorita importantei comerciale pe care o detinea pe continent.
10. Phnom Penh
Aerul colonial nu a disparut si asta face din Phnom Penh unul dintre orasele mele asiatice preferate. La fel, pe langa punctele clasice pe care orice turist le bifeaza, cum sunt Palatul Regal si Muzeul National, eu mi-am dorit si o experienta locala cat mai autentica si am ales un tur cu bicicleta pe insulele Mekong-ului din apropiere. A fost ceva cu adevarat placut si relaxant si m-am bucurat pentru ca am reusit sa ajung putin mai aproape de adevarata Cambodgie.
11. Muntii Cardamom
Dupa Phnom Penh am continuat spre Muntii Cardamom unde peisajele naturale sunt superbe si incununate de cascada Tatai, o bijuterie pentru cei care iubesc natura. Cazarea aici este cel putin interesanta. In mijlocul naturii, fara semnal, inconjurati doar de vegetatie sau apa, pe un imens ponton plutitor ancorat pe raul in care se varsa si minunata cascada anterior mentionata. Superb in orice moment al zilei, dar ceva special se poate vedea doar noaptea, cand, cu ajutorul personalului acestui lodge plutitor, se ajunge cu barca in apropierea complexului de unde, in unii copaci sau chiar in apa, se pot vedea sute de licurici, ca niste formatiuni fosforescente. Am avut noroc si am avut parte de o astfel de experienta si pot spune ca a fost de vis.
12. Angkor Thom
Intrand in marele oras Angkor Thom, ramai impresionat de grandoarea templelor, care imbina reprezentari budiste si hinduse, de intrarile in oras marginite de siruri de elefanti si mai ales de turnurile sculptate cu chipuri gigantice, zambind enigmatic - statuile Bayon. Inca exista dezbateri daca fetele apartin lui Avalokiteshvara, Bodhisattva budismului Mahayana, sau reprezinta o combinatie a fetei Regelui Jayavarman al VII-lea (care a ridicat orasul) si Buddha.
13. Angkor Wat
Cel mai frumos si impunator templu khmer din complex, este magnificul Angkor Wat, una dintre cele mai remarcabile realizari arhitecturale, fiind asezat pe o suprafata echivalenta cu cea a Londrei din zilele noastre. Considerat capodopera arhitecturii khmero-hinduse, acest templu dedicat lui Vishnu, impresioneaza mai presus de toate, prin armonia designului sau, pentru care a fost comparat cu arhitectura Greciei antice sau a Romei.
14. Angkor
Complexul de temple de la Angkor reprezinta cea mai mare constructie religioasa de pe planeta si probabil, cea mai misterioasa... o lume de o stralucire aparte, prea putin cunoscuta si aproape deloc mediatizata, un loc al rafinamentului absolut, un spatiu atemporal, pe care l-am descoperit cu vibratie si extaz. Desi sanctuarele fermecate au fost deschise de putin timp pentru public, mii de oameni escaladeaza zilnic uriasele trepte.

Fast facts Cambodgia Fast facts

Suprafata
181.035 km2
Populatie
15,3 mil.
Fus orar GMT
+7 ore
Prefix telefonic
+855
Nume oficial
Regatul Cambodgiei
Capitala
Phnom Penh
Forma de guvernare
Monarhie constitutionala

Descoperind aromele Asiei de Sud-Est

Aterizand in Bangkok, capitala vibranta a Thailandei, am simtit imediat valul de caldura si agitatia orasului. Am inceput calatoria noastra gastronomica cu o vizita la unul dintre cele mai animate targuri de strada din oras, Night Market. Aici am fos ... Vezi testimonial

Impresii Cambodgia, Laos, Thailanda si Vietnam - noiembrie 2023

Aceasta a fost prima vacanta alaturi de Eturia si una dintre cele mai frumoase pe care le-am avut.Trei saptamani au parut prea scurte, explorand niste destinatii foarte frumoase si in care mi-am dorit sa ajung de mult timp.Programul a fost bine struc ... Vezi testimonial

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 31.03.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia