Asia

SOLD OUT - Circuit de grup - Essential Coreea de Sud & Japonia, 15 zile - cu Octavian Buzdugan Grup cu insotitor Eturia

15 zile / 12 nopti
Vei vizita Seul, Gyeongju, Busan, Tokyo, Hakone, Mishima, Kyoto, Nara, Osaka
Oferta Speciala
Last Minute Escape
SOLD OUT

NOU! disponibila si plata in rate

15 zile

Durata vacantei

2 tari

Vizitate

9 locatii

Explorate

Oferta Speciala
Last Minute Escape
SOLD OUT

NOU! disponibila si plata in rate

Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

In Coreea de Sud modernismul si tehnologia se impletesc in mod firesc si armonios cu traditiile si mostenirea culturala autentica. Dinamicul Seul, capitala coreeana, Busan si Gyeongju sunt orasele unde vei poposi pe parcursul itinerariului, pentru ca apoi sa descoperi frumusetile Japoniei o tara unica din atat de multe puncte de vedere. Magnificul oras-capitala, Tokyo, poate cea mai interesanta metropola asiatica, faimosul Munte Fuji, Kyoto, orasul care te va cuceri din prima clipa, Nara, stravechea capitala a Japoniei medievale, si ultramodernul oras Osaka sunt locurile pe care le vei vizita in acest circuit de bifat macar o data in viata.

  • Cazare 12 nopti
  • Transferuri, tururi, vizite incluse
  • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
  • Bacsis ghizi locali si soferi
  • Insotitor de grup din partea Eturia
  • Serviciu telefonic de urgente 24/7

SOLD OUT - Circuit de grup - Essential Coreea de Sud & Japonia, 15 zile - cu Octavian Buzdugan Itinerar

  • Zbor Doha - Seul

    Inclus: taxa de aeroport

    Conform orarului de zbor de mai jos ↓

  • Transfer privat de grup aeroport - hotel Seul

    La sosirea in Seul vei fi intampinat de ghidul local la aeroport si vei fi transferat la hotelul la care vei fi cazat.

  • Tur de oras Seul

    Durata: 8 h

    Dupa micul dejun vei face un tur de oras al capitalei sud-coreene si vei vizita cateva dintre principalele sale atractii turistice.

  • Vizita Palatul Gyeongbokgung si Poarta Gwanghwamun

    Construit in 1394 Palatul Gyeongbokgung, numit si Palatul de Nord, este cel mai grandios dintre cele 5 palate imperiale sud-coreene. Chiar daca in urma invaziei japoneze din 1592-1598, mare parte a palatului a fost distrus, cele 7.700 camere ale sale au fost restaurate in secolul XIX, in timpul domniei regelui Gojong. In mod remarcabil, edificiile cele mai reprezentative ale dinastiei Joseon, Pavilionul Gyeonghoe-ru si iazul Hyangwonjeong sunt intacte. Vei asista la ceremonia de schimbare a garzii la palat si vei admira arhitectura impunatoare a celei mai mari porti de intrare ale palatului - Gwanghwamun.

  • Plimbare pe Strada Insadong

    Vei explora zona arterei comerciale Insadong, cu numeroase magazine de suveniruri si produse locale, galerii de arta si localuri unde poti incerca diverse preparate specifice bucatariei sud-coreene.

  • Vizita Muzeul Ginseng

    Vei vizita un muzeu dedicat ginseng-ului, unul dintre produsele emblematice pentru Coreea de Sud, ce gazduieste numeroase exponate referitoare la cei 1500 de ani de istorie a cultivarii acestei plante terapeutice cunoscute in intreaga lume.

  • Vizita Namsangol Hanok

    In Satul Namsangol vei gasi case traditionale recent restaurate cu scopul de a pastra atmosfera tipica unui vechi sat din Valea Namsan. In trecut zona era numita de localnici "tinutul zanelor", fiind una dintre cele mai pitoresti din Districtul Seul. Stilul traditional coreean prezent in aceasta regiune, diferit in functie de statutul social, este atent redat pana la cel mai mic detaliu in fiecare gospodarie vizitata.

  • Vizita Dongdaemun Design Plaza

    Dongdaemun Design Plaza este fara indoiala cel mai futurist complex din Seul, care a devenit in scurt timp emblematic pentru capitala sud-coreena din punct de vedere arhitectural, dar si ca viziune artistica, sociala si culturala. DDP, opera celebrului arhitect Zaha Hadid, include spatii expozitionale vaste, numeroase magazine cu design inedit, dar si un parc urban, situat chiar pe acoperisul complexului.

  • Cazare Seul

    Four Points by Sheraton Josun, Seoul Station, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Zi libera Seul

    Ziua de astazi este la dispozitie pentru a vizita orasul Seul pe cont propriu. iti recomandam o vizita la Piata Namdaemoon, la Muzeul Satului Corean Yongin sau la Fortareata Hwaseong (Suwon). Optional poti face o excursie in Zona Demilitarizata (DMZ), la granita dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud.

  • Cazare Seul

    Four Points by Sheraton Josun, Seoul Station, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Transfer cu trenul Seul - Gyeongju

    Vei calatori cu trenul de mare viteza catre Gyeongju.

  • Vizita Mormintele Daereungwon - Parcul Tumuli

    Vei vizita complexul Daereungwon din asa numitul Parc Tumuli. Acesta gazduieste mormintele regale datand din perioada Dinastiei Silla. Numeroasele artefacte gasite in aceste morminte arata un remarcabil progres tehnologic si cultural al acestei perioade.

  • Vizita Observatorul Cheomseongdae

    Durata: 1 h

    Vei vizita Cheomseongdae - cel mai vechi observator astronomic existent in Asia. Turnul este construit din 362 de blocuri de granit care reprezinta cele 362 de zile ale anului lunar.

  • Vizita Templul Bulguksa

    Vei vizita Templul Bulguksa, aflat pe pantele Muntelui Tohamsan. Construit in timpul dinastiei Silla, tempul este impartit in trei zone: Birojeon (Sala Vairocana), Daeungjeon (Sala Marei Ilumininari) si Geungnakjeon (Sala Beatitudinii Supreme). Aceste zone precum si terase de piatra podurile si cele doua pagode - Seokgatap si Dabotap au fost create pentru a reprezenta taramul lui Buddha. Seokguram si Templul Bulguksa reprezinta esenta culturii coreene budiste, fiind primele monumente din Coreea inscrise in patrimoniul UNESCO.

  • Cazare Gyeongju

    Lahan Select Gyeongju, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Transfer privat de grup Gyeongju - Busan

    Vei fi transferat din Gyeongju spre Busan.

  • Vizita Templul Haedong Yonggung

    Templul Haedong Yonggung este un edificiu buddhist construit in 1376 in timpul Dinastiei Goryeo si este unul dintre putinele temple coreene situate pe malul marii. Templul a fost distrus de japonezi in secolului al XVI-lea si reconstruit in anul 1930.

  • Vizita satului Gamcheon

    Vei vizita satul Gamcheon aflat intr-o zona montana pitoreasca, fiind supranumit si "Machu Picchu al Busanului". Cunoscut pentru stradutele labirintice ce serpuiesc pe versant, pentru culorile pastelate ale fatadelor si operele de arta stradala, Gamcheon are un farmec aparte, atragand un numar mare de turisti.

  • Plimbare pe plaja Haeundae

    Una dintre cele mai populare plaje din Coreea de Sud, Haeundae este locul de desfasurare a numeroase festivaluri si evenimente. Nu departe se afla Insula Dongbaek, un promontoriu acoperit de vegetatie, de unde poti admira ampla panorama asupra orasului.

  • Cazare Busan

    Felix by STX Hotel, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Transfer hotel - aeroport Busan

    Vei fi transferat la aeroportul din Busan.

  • Zbor Busan - Tokyo

    Inclus: taxa de aeroport

    Conform orarului de zbor de mai jos ↓

  • Transfer privat de grup aeroport - hotel Tokyo

    Vei fi transferat de la aeroport la hotelul din Tokyo.

  • Cazare Tokyo

    Tokyo Prince Hotel, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Vizita Tokyo Skytree

    Vei urca in turnul Tokyo Skytree, din districtul Sumida, ce are o inaltime de 634 m si functioneaza ca turn de observare si comunicatii. In martie 2011, Skytree a devenit cel mai inalt turn din Asia, depasind Turnul Canton din Guangzhou, China, si a doua cea mai inalta structura din lume, dupa Burj Khalifa.

  • Vizita Templul Asakusa Kannon Senso-ji

    Durata: 1 h

    Templul Asakusa Kannon, numit si Senso-ji, se afla in centrul orasului vechi, Asakusa si este cel mai vechi templu budist din Tokyo. Intrarea se face prin Poarta Kaminarimon (Poarta Tunetului), simbolul Asakusa. Aici se pot achizitiona diverse suveniruri traditionale din galeria Nakamise Shopping Arcade.

  • Vizita Sanctuarul Meiji

    Vei vizita Meiji, un sanctuar sintoist dedicat memoriei imparatului Meiji, sub a carui domnie s-a facut trecerea de la Japonia feudala la cea moderna. Odata ce vei trece de torii, masiva poarta de intrare, imaginile si sunetele aglomeratei capitale vor fi inlocuite de atmosfera linistita a celor aproximativ 100.000 de copaci care alcatuiesc padurea Meiji Jingu.

  • Plimbare in Harajuku si pe bulevardul Omotesando

    In continuare vei face o plimbare pe bulevardul Omotesando, Champs-Elysee-ul orasului, strajuit de o multitudine de boutique-uri elegante ale designerilor celebri si de cafenele cu aer parizian si de asemenea vei ajunge si in Harajuku, paradisul impatimitilor modei si a tinerilor, cu celebra strada Takeshita.

  • Cazare Tokyo

    Tokyo Prince Hotel, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Zi libera Tokyo

    O zi petrecuta in Tokyo iti da prilejul unei incursiuni in cultura japoneza, dar si posibilitatea de a explora un amplu univers gastronomic. Vei descoperi muzee si galerii ce utilizeaza tehnologii de ultima generatie, centre comerciale moderne, cafenele tematice, o multitudine de restaurante pentru toate gusturile si multe alte locuri create pentru a oferi experiente surprinzatoare.

  • Cazare Tokyo

    Tokyo Prince Hotel, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Transfer privat de grup Tokyo - Hakone

    Vei fi transferat din Tokyo catre Hakone.

  • Vizita Pagoda Chureito

    Vei vizita Pagoda Chureito. Construita in 1963 ca parte a Sanctuarului Arakura Sengen, Pagoda Chureito este o constructie cu cinci etaje, localizata in varful unui munte si oferind o priveliste spectaculoasa asupra Masivului Fuji in special primavara, cand ciresii sunt infloriti, si toamna, cand frunzisul capata infinite nuante aramii. Pentru a ne bucura de superbul peisaj va trebui sa parcurgi cele aproape 400 trepte care conduc spre pagoda.

  • Vizita Muzeul de Arta Itchiku Kubota

    Vei vizita Muzeul de Arta Itchiku Kubota, situat pe dealurile impadurite de pe malul Lacului Kawaguchi. Kubota Itchiku a fost artistul care a reinviat Tsujigahana, arta pierduta a vopsirii matasii, folosita in era Muromachi (1333-1573) pentru a decora elaboratele kimonouri. Muzeul este remarcabil nu doar prin exponatele sale, ci si prin arhitectura interesanta, cladirea principala fiind construita utilizand lemn de Hiba (un soi de chiparos) cu o vechime de peste 1000 de ani.

  • Transfer privat de grup Hakone - gara Mishima

    Vei fi transferat catre gara Mishima pentru a lua trenul spre Kyoto.

  • Transfer cu trenul Mishima - Kyoto

    Vei calatori cu trenul de mare viteza catre Kyoto.

  • Transfer privat de grup gara - hotel Kyoto

    Durata: 0.5 h

    Dupa ce vei ajunge in gara din Kyoto vei merge pe jos pana la hotelul la care vei fi cazat.

  • Cazare Kyoto

    Daiwa Roynet Hotel Kyoto Ekimae, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Vizita Templul Kinkaku-ji

    Kinkaku-ji, sau Templul Pavilionului de Aur, impreuna cu iazul si gradina magnifica a acestuia, formeaza un ansamblu deosebit si una dintre cele mai vizitate atractii ale arhipelagului nipon. Templul a fost construit in 1397 ca resedinta a shogunului Ashikaga Yoshimitsu. Dupa moartea shogunului, fiul acestuia a transformat vila intr-un templu Zen. Templul are trei etaje, ultimele doua fiind acoperite cu foita din aur pur, cu scop de a atenua si purifica orice ganduri si sentimente negative fata de moarte.

  • Vizita Templul Kiyomizu-dera

    Kiyomizu-dera, sau Templul Apei Pure, este situat la poalele dealului impadurit Higashiyama. Templul, listat in patrimoniul mondial UNESCO, a fost fondat in perioada timpurie Heian, in 778, dar cladirile sale actuale au fost construite in 1633. Desi initial afiliat vechii secte Hosso, astazi este in proprietatea sectei Kitahosso. Prin traditie se crede ca celui care supravietuieste saltului de pe veranda templului aflata la 13 m inaltime i se vor indeplini dorintele. Sub sala principala a templului se afla cascada Otowa, vestita pentru calitatiile sale purificatoare, cel mai sacru loc al orasului, dar si cel mai aglomerat. Strada pe care se ajunge la templu este ca un furnicar plin de turisti si magazine de suveniruri.

  • Curs de initiere in caligrafie

    Vei incerca sa deprinzi una dintre artele esentiale ale Japoniei: caligrafia. Iti vor fi prezentate instrumentele de pictat, ti se va povesti despre istoria acestei discipline si vei putea exersa scrierea literelor din alfabetul kanji.

  • Tur in cartierul Gion

    Gion, renumitul district al gheiselor, este locul unde se petrece actiunea romanului "Memoriile unei gheise", cartierul caselor traditionale din lemn, tipice pentru Kyoto. Cea mai populara este strada Hanami-koji, unde frumoase case Machiya functioneaza ca restaurante ce servesc Ryori - cina kaiseki in stil Kyoto. Intercalate printre restaurante sunt si o serie de ochaya (ceainarii exclusiviste), unde atmosfera este intretinuta de maiko si geiko.

  • Cazare Kyoto

    Daiwa Roynet Hotel Kyoto Ekimae, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Zi libera Kyoto

    Aceasta zi este libera pentru a te relaxa sau pentru a explora pe cont propriu orasul si imprejurimile. Poti admira templele si gradinile inverzite sau te poti relaxa in cafenele si ceainariile tipic japoneze. Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, Kyoto are peste 2.000 temple si altare vechi si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut pentru splendidele festivaluri anuale, cat si pentru superbele sale gradini zen. Sunt foarte multe lucruri de vazut si de facut in Kyoto: te poti bucura de parcuri, de zonele turistice, de casele traditionale, sau poti face o incursiune in padurea de bambus si gradina cu maimute de langa Kyoto.

  • Cazare Kyoto

    Daiwa Roynet Hotel Kyoto Ekimae, Standard Room, regim mese Mic dejun

  • Vizita Templul Fushimi Inari

    Fushimi Inari Taisha este un renumit sanctuar shintoist situat din Kyoto, cunoscut in special pentru aleile sale lungi strajuite de mii de porti torii intr-o nuanta de portocaliu-rosiatic, care creează un efect vizual remarcabil si o atractie unica pentru vizitatori. Sanctuarul este dedicat lui Inari, zeul orezului si al prosperitatii, iar vulpile sculptate (kitsune) care veghează in diferite locatii, reprezintă mesagerii divini ai acestuia. Fushimi Inari Taisha este o destinație populară pentru pelerini si turisti deopotriva, oferind o experienta spirituala și culturala unica, amplificata de frumoasele paduri din jur si potecile ce duc pana in varful Muntelui Inari.

  • Transfer privat de grup Kyoto - Nara

    Vei fi transferat de la Kyoto catre Nara.

  • Vizita Templul Todaiji & Parcul Nara

    Templul Todai-ji (Marele Templu Rasaritean) din Nara celebreaza impreuna cu templele sale auxiliare introducerea religiei budiste. Deschis in 752, templul are cea mai mare structura de lemn din lume concentrata sub un singur acoperis. Aceasta protejeaza o alta constructie colosala: cea mai mare statuie a lui Buddha Vairocana din lume, care cantareste 400 de tone si are o inaltime de 15 metri. Te vei plimba in Parcul Nara, deschis in anul 1.880, remarcabil pentru populatia de peste 1.200 de caprioare care cutreiera liber aleile sale. Caprioarele sunt considerate mesagerii zeilor in religia shintoista.

  • Transfer privat de grup Nara - Osaka

    Vei fi transferat catre Osaka.

  • Vizita Umeda Sky Building

    Cele doua cladiri cu inaltimea de 170 de metri sunt unite la nivelele 39 si 40 printr-o platforma suspendata, care ofera o priveliste panoramica superba asupra orasului.

  • Cazare Osaka

    Vischio Osaka Hotel by Granvia, Standard Room, regim mese Mic dejun

Optiuni Cazare Hoteluri

Four Points by Sheraton Josun, Seoul Station 4*
Seul

Four Points by Sheraton Josun, Seoul Station 4*

Standard Room

Mic dejun

Lahan Select Gyeongju 4*
Gyeongju

Lahan Select Gyeongju 4*

Standard Room

Mic dejun

Felix by STX Hotel 4*
Busan

Felix by STX Hotel 4*

Standard Room

Mic dejun

Tokyo Prince Hotel 4*
Tokyo

Tokyo Prince Hotel 4*

Standard Room

Mic dejun

Daiwa Roynet Hotel Kyoto Ekimae PREMIER 4*
Kyoto

Daiwa Roynet Hotel Kyoto Ekimae PREMIER 4*

Standard Room

Mic dejun

Vischio Osaka Hotel  by Granvia 4*
Osaka

Vischio Osaka Hotel by Granvia 4*

Standard Room

Mic dejun

Orar de zbor Segmente

Decolare Bucuresti
Durata zborului
4h 30m
Aterizare Doha
04.09.2024
17:30
04.09.2024
22:00
QATAR AIRWAYS
Decolare Doha
Durata zborului
8h 45m
Aterizare Seul
05.09.2024
02:40
05.09.2024
17:35
QATAR AIRWAYS
Decolare Busan
Durata zborului
2:15
Aterizare Tokyo
10.09.2024
09:20
10.09.2024
11:35
KOREAN AIR LINES CO. LTD.
Decolare Osaka
Durata zborului
11h 55m
Aterizare Doha
17.09.2024
18:30
17.09.2024
23:20
QATAR AIRWAYS
Decolare Doha
Durata zborului
5h 0m
Aterizare Bucuresti
18.09.2024
02:50
18.09.2024
07:40
QATAR AIRWAYS

Vezi harta

Japonia Sfaturi

Stilul de viata japonez este foarte diferit de cel european. Desi japonezii au preluat foarte multe din obiceiurile si gandirea occidentala, le-au transformat conform gandirii japoneze, personalizandu-le intr-un fel. Este evident faptul ca fiecare popor intelege diferit viata, aplicand reguli diferite; insa culturile occidentale par sa fie mai omogene din acest punct de vedere, regulile aplicate fiind asemanatoare, in timp ce modul de gandire japonez este mai degraba opus. In viata de zi cu zi este bine sa respecti urmatoarele reguli:, Cand mergi in vizita la o familie de japonezi trebuie sa te descalti la intrare si sa iti iei papucii de casa special pregatiti pentru vizitatori. Daca esti invitat sa intri in camera cu tatami, trebuie sa iti lasi papucii de casa la intrarea in camera deoarece pe tatami se umbla fie cu sosete, fie in picioarele goale. Daca mergi la toaleta, trebuie sa iti lasi papucii de casa la usa si sa iei papucii pentru baie. Nu ai voie sa porti papucii de baie prin casa. Cand te desscalti pentru a intra intr-o camera, trebuie sa calci descult direct in acea camera., Nu ai voie sa intarzii la intalniri; cel mai bine ar fi sa ajungi cu 5 minute inainte de ora stabilita., Nu exista obiceiul ca doamnele sa intre primele sau sa deschizi usa unei doamne., Evita contactul vizual prelungit, precum si bataile pe umar sau orice fel de contact fizic. La barbati se accepta in ultimul timp sa dea mana cand fac cunostinta, dar cam atat. De obicei se pastreaza distanta., Schimbul de carti de vizita este foarte des intalnit. Trebuie sa sai si sa primesti cartea de vizita cu ambele maini. Cand primesti o carte de vizita trebuie sa te uiti a ea si sa o citesti (sau macar sa te faci ca o citesti) dar sa nu o pui direct in buzunar sau in geanta. Niciodata nu trebui sa o pui in buzunarul din spate al pantalonilor, deoarece este ofensator pentru cel care v-a dat-o., Daca simti nevoia sa iti suflii nasul, cel mai bine ar fi sa iesi din camera sau eventual sa mergi la toaleta. Daca nu este posibil atunci trebuie macar sa te intorci cu spatele pentru a evita ca ceilalti sa te vada., Pe scarile rulante se sta pe partea dreapta in zona Kansai si pe partea stanga in zona Kanto., Daca un japonez nu intelege daca despre el se vorbeste sau el trebuie sa raspunda la o intrebare, atunci va intreba “cine? eu?” aratand cu degetul la nas si nu la piept., Cand mergi in vizita la cineva trebuie neaparat sa duci un cadou sau o mica atentie. Cel mai indicat este ceva din domeniul culinar. Daca esti strain potrivit este sa aduci ceva de mancare sau dulciuri specifice tarii., A da cadouri este un obicei des intalnit in Japonia, dar un cadou scump necesita in raspuns un cadou la fel de scump. Asadar, evita astfel de cadouri si limiteaza-te la cadouri de “bun-simt”., Este nepoliticos sa desfaci un cadou imediat primit, sau daca vrei neaparat, atunci ar fi bine sa intrebi persoana de la care ai primit cadoul respectiv daca poti sa-l desfaci in fata celorlalti., Daca imbraci un kimono, infasoara partea stanga a kimonoului peste cea dreapta (doar persoanele decedate sunt infasurate invers)., Daca servesti masa cu localnici, este important sa spui Itadaki-masu inainte de masa si Gochisou-sama la, final. Astfel multumesti pentru masa, Inainte de a servi masa, mesenii primesc prosoape sau servetele umede calde ce vor fi utilizate numai pentru stergerea mainilor; va fi un gest de impolitete folosirea acestora dupa masa sau pentru a te sterge pe fata., Bolurile (castronasele) pot fi ridicate la gura insa nu trebuie atinse decat atunci cand contin supa; alte feluri de mancare se consuma din boluri cu betisoarele., Sosul de soia este servit in vas separat cu exceptia mancarurilor care contin efectiv astfel de sos; mancarea se inmoaie in acest sos si nu se toarna peste preparat., Cand mananci sushi, inmoaie in sos doar partea cu peste, nu si pe cea cu orez deoarece orezul se va desprinde., Este politicos sa termini tot din farfurie, mai ales orezul., Dupa ce ai terminat de mancat este indicat sa asezi farfuriile si celelalte vase in aceeasi ordine ca la inceput., Nu este indicat sa te servesti singur cu bauturi. In Japonia se obisnuieste ca invitatii sa-si toarne unii altora bautura in pahare. Trebuie sa fii tot timpul atent ca cel de langa tine are paharul plin. Daca cineva vrea sa iti toarne bautura in pahar trebuie sa golesti imediat paharul si sa-l indrepti spre el., Nu incepe sa bei decat atunci cand toata lumea are paharele pline. De obicei se tine un toast si se zice Kampai., Betisoarele se tin de capat si nu de mijloc., Cand nu folosesti betisoarele, sau ai terminat de mancat, pune-le pe masa in fata ta, cu varfurile inspre stanga., Nu infige betisoarele in mancare pe verticala si mai ales in orez (numai la mesele de dupa inmormantari se infig betisoarele pe verticala, sau in bolurile de ofranda ce se aseaza pe altare)., Nu te folosi de betisoare pentru a arata spre un obiect sau o persoana., Nu gesticula cu betisoarele in mana, fluturandu-le dintr-o parte in alta., Este acceptat sa ramai incaltat atunci cand vzitezi exteriorul unui templu, dar daca vrei sa pasesti in interior, unde sunt prezente imaginile sacre ale zeilor, va trebui sa iti lasi incaltamintea la intrare., In templele budiste nu este permis sa ai capul la o inaltime mai mare decat cea a lui Buddha, de aceea in unele locatii vei fi invitat sa stai pe jos. Calugarilor budisti le este interzis sa atinga sau sa fie atinsi de o femeie si chiar sa accepte ceva din mana unei femei., Comportamentul intr-un templu trebuie sa fie decent si plin de respect. Este recomandat sa porti haine decente; atat femeile, cat si barbatii trebuie sa-si acopere picioarele si umerii la intrarea in temple. Se considera lipsa de politete sa intri in aceste locuri in pantaloni scurti sau stramti, cu fuste mini, sau cu tricouri cu bretele.

Japonia
Japonia
Japonia

Informatii legate de viza turistica in Japonia gasiti aici

Informatii legate de vremea din Japonia gasiti aici

Ghid de calatorie Japonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Japonia

Japonia este o tara scumpa pentru turisti, dar nu cu mult, daca raportam la tarile Europei de Vest. Totusi, poate fi mai putin costisitoare daca esti atent cu cheltuielile. Si poti fi sigur ca intotdeauna in schimbul banilor cheltuiti vei obtine o calitate ridicata a produselor si serviciilor. Nu sunt multe locuri in lume care sa aiba o astfel de o cultura unica, fascinanta si in acelasi timp sa fie o tara dezvoltata. Oamenii sunt extraordinar de politicosi, trenurile sunt confortabile si intotdeauna sosesc la timp, cazarea este de un standard ridicat, iar mancarea este delicioasa. In acelasi timp Japonia a fost pentru mult timp pe primul loc in topul tarilor cu cea mai mica rata a criminalitatii. Chiar si orasele mari precum Tokyo si Osaka sunt extrem de sigure. Nu numai ca infractiunile impotriva turistilor sunt practic nemaiauzite, dar chiar si lucrurile personale lasate accidental in tren sau taxi, pe banca unui parc, sau in restaurante sunt, in general, predate de gasitor la postul local de politie.

Coreea de Sud Sfaturi

Respectul este foarte important pentru coreeni, astfel ca, in cazul intalnirilor salutul se face printr-o strangere de maini sau printr-o inclinare usoara a capului. Persoanele mai in varsta tind sa va puna intrebari legate de familia sau ocupatia dumnevoastra; daca va simtiti deranjati oferiti raspunsuri scurte si incercati discret sa schimbati subiectul., , Atunci cand primiti un obiect de la o persoana mai in varsta decat dumneavoastra trebuie sa il luati intotdeauna cu ambele maini., , Nu va angajati in discutii pe teme politice si evitati subiecte precum ocupatia japoneza, Razboiul din Coreea, politica externa a SUA si evitati sa faceti aprecieri pozitive la adresa Coreei de Nord., , Atunci cand sunteti invitat la o familie de coreeni este bine sa va scoateti incaltamintea si sa aduceti un cadou gazdelor; in timpul mesei este neopoliticos sa vorbiti, astfel incat nu trebuie sa va surprinda linistea de la masa. De asemenea nu trebuie sa incepeti sa mancati inainte ca cea mai in varsta persoana de la masa sa o faca., , In timpul mesei este nepoliticos sa ridicati farfuriile sau bolurile de pe masa., , Atunci cand lasati bacsis intr-un restaurant se recomanda ca suma respectiva de bani sa fie introdusa sau inmanata direct chelnerului si nu lasata impreuna cu nota de plata., , Comportamentul intr-un templu trebuie sa fie decent si plin de respect. Este recomandat sa purtati haine decente; atat femeile, cat si barbatii trebuie sa-si acopere picioarele si umerii la intrarea in temple., , Se considera lipsa de politete sa intrati in aceste locuri in pantaloni scurti sau stramti, cu fuste mini, sau cu tricouri cu bretele.

Coreea de Sud
Coreea de Sud
Coreea de Sud

Informatii legate de viza turistica in Coreea de Sud gasiti aici

Informatii legate de vremea din Coreea de Sud gasiti aici

Ghid de calatorie Coreea de Sud

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Coreea de Sud

Cand sa vizitezi Japonia Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Japonia
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Coreea de Sud Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Coreea de Sud
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • NOU: Iti oferim posibilitatea de a incheia asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno), pentru orice pachet pe care il achizitionezi.
  • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt procesate conform politicii GDPR.
Beneficii abonare newsletter Eturia
  • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 04.11.2024
  • Oferte speciale create doar pentru tine
  • Esti primul care afla de ofertele Eturia
  • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/pers., efectuata in perioada 04.09.2024 - 04.11.2025.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
  Muta ferestra