Atractii Israel

Eturia - Agentie de turism

Atractii Israel

Israelul este imbinarea perfecta intre traditie si nou, o combinatie de exotism, situri arheologice, malluri si kibbutzuri. Daca acum 35 de ani, Israel era o tara austera, simpla, unde luxul era o raritate, viata in stil spartan reprezentand o parte semnificativa a ideologiei nationale, astazi societatea israeliana este una impresionant de inventiva, economia cunoaste o dezvoltare fara precedent, iar standardele de viata au evoluat foarte mult.
Chemarea vechiului Israel si a trecutului sau sfant poate parea mai mult decat suficient pentru noii veniti, insa acestia vor fi surprinsi sa descopere ca vizita lor inTara Sfanta inseamna mai mult decat o lectie de istorie.
Cand te regasesti in linistea specifica acestor locuri unice, admirand peisajul desertic nesfarsit ce se intinde inaintea ta, chiar langa Marea Moarta, sau privind inaltimile abrupte ale Muntilor Iudeii in pesterile carora s-au pastrat nedescoperite timp de 2000 de ani Manuscrisele de la Marea Moarta, iti va fi greu sa crezi ca aceste tinuturi sunt reale.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Ierusalim

 • Atractii Ierusalim Israel - vezi vacantele

  Ierusalim

 • Atractii Ierusalim Israel - vezi vacantele

  Ierusalim

Capitala din varf de munte a regelui David, este un loc sfant pentru cele trei religii monoteiste ale lumii, drept pentru care este cunoscut si ca Orasul Sfant. Fascinant prin contrastul dintre ultra-modern si incantatoarele traditii mostenite din timpuri stravechi, Ierusalim este un oras cu o personalitate unica. Acest oras aduce vizitatorii fata in fata cu personalitatile si locurile mentionate in Biblie, fiind singurul loc din lume unde singurul ghid necesar este insasi Biblia.

Tel Aviv

 • Atractii Tel Aviv Israel - vezi vacantele

  Tel Aviv

Fondat in 1909 in timpul Imperiului Otoman, Tel Aviv este considerat primul oras evreiesc pe teritoriului noului Israel si imaginea acestuia.
Arhitectura Bauhaus a inflorit in Tel Aviv, in anii 1920 si 1930 in Vechiul Tel Aviv. Botezat Orasul Alb, Tel Aviv gazduieste cea mai mare aglomerare de cladiri Bauhaus din lume, peste 4000 de constructii in culori strălucitoare, nuante de alb si galben deschis. In ultimii ani, orasul a trecut printr-o masiv efort de reconstructie si conservare, care i-a adus statul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Caesarea

 • Atractii Caesarea Israel - vezi vacantele

  Caesarea

Caesarea a fost capitala Iudeii, in vremea ocupatiei romane. In ciuda eforturilor repetate ale cuceritorilor sai de a mentine Caesarea in viata, timpul si razboaiele si-au spus cuvantul, astfel ca in secolul al XIV-lea orasul a disparut inghitit de capricioasele dune de nisip de aici.
Datorita cercetarilor arheologice din ultimii 15 ani si intenselor renovari, Caesarea a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din Israel. Impresionantele renovari includ si un muzeu, cafenele si restaurante, unde te poti relaxa dupa o lunga plimbare prin situl arheologic. Aici poate fi vizitat Parcul National, Portul Caesarea, apeductul si amfiteatrul, precum si fortareata Crussader.

Capernaum

 • Atractii Capernaum Israel - vezi vacantele

  Capernaum

 • Atractii Capernaum Israel - vezi vacantele

  Capernaum

Supranumit si Cetatea Domnului, Capernaum este orasul unde Iisus si-a inceput misiunea sa mesianica. Aici vei vizita locurile in care acesta a predicat si a facut minuni. Unele dintre atractiile orasului sunt sinagoga si biserica Sf. Petru, construite in secolul I e.n. sub forma unui octagon central cu opt stalpi de sustinere. Sub ruinele sinagogii au fost descoperite urmele unei sinagogi anterioare, cel mai probabil construita la inceputul mileniului, fiind printre cele mai vechi din intreaga lume.

Eilat

 • Atractii Eilat Israel - vezi vacantele

  Eilat

Statiunea aflata pe malurile Marii Rosii este cel mai sudic punct de pe teritoriul Israelului. Apele calde ale marii gazduiesc un numar impresionant de specii de pesti si corali, fiind un mediu ideal pentru snorkeling. Frumoasele plaje atrac anual sute de mii de vizitatori din iontreaga lume. Poti admira colorata viata subacvatica in Obsevatorul Subacvatic sau pot inota alaturi de delfini in parcul Dolphin Reef. Viata de noapte si petrecerile pe plaja atrage clubberi chiar si din Tel Aviv sau Ierusalim.

Focul Sfant

 • Atractii Focul Sfant Israel - vezi vacantele

  Focul Sfant

Focul Sfant este de fapt miracolul care se intampla in fiecare noapte de Inviere, in incinta Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim. Este practic fenomenul miraculous in cadrul caruia lumanarile de Inviere se aprind de la sine in mod aparent absolut inexplicabil pe cai rationale. De mentionat ca miracolul are loc doar in cadrul Slujbei de Inviere efectuate de cultul crestin Ortodox.

Galileea

 • Atractii Galileea Israel - vezi vacantele

  Galileea

Pentru crestini, Tinutul Galileei este o zona sacra, biblica. Aici a crescut Iisus, aici a tinut predici discipolilor sai, aici a inmultit painea si pestii, a mers pe apa si a transformat apa in vin. Toata aceasta regiune, inclusiv Capernaum, Tabgha, Muntele Fericirii, Nazareth, Muntele Tabor si Raul Iordan, este puternic legata de Iisus si de primii crestini.

Haifa

 • Atractii Haifa Israel - vezi vacantele

  Haifa

 • Atractii Haifa Israel - vezi vacantele

  Haifa

 • Atractii Haifa Israel - vezi vacantele

  Haifa

Haifa este cel mai mare oras din nordul Israelului si cel mai mare port al tarii. Haifa are o populaţie mixta de evrei si arabi. La inceputuri, populatia araba era predominant crestina, in timp ce o parte din populatia evreiasca era sosita din Rusia. Haifa, construit pe pante Muntelui Carmel, are o istorie care dateaza din timpuri imemorabile. De-a lungul secolelor, orasul a fost cucerit si condus de bizantini, arabi, cruciati, otomani, egipteni si britanici. De la infiintarea Statului Israel in 1948, orasul este guvernat de Municipalitatea din Haifa. In Haifa se afla Centrul Mondial Baha‘i, un sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Massada

 • Atractii Massada Israel - vezi vacantele

  Massada

 • Atractii Massada Israel - vezi vacantele

  Massada

Situata in pustiul Regatului Iudaic, pe malul vestic al Marii Moarte, Massada a fost o fortareata cu o pozitie strategica insemnata. Constuita in sec. I i.e.n. si extinsa in timpul domniei regelui Irod cel Mare, Massada a fost ultimul refugiu al rezistentei antiromane a iudeilor, dupa cucerirea Ierusalimului de catre imparatul roman Titus Flavius Vespasianus in anul 70. Cei aproximativ 1.000 de iudei din Massada au preferat sa se sinucida, dupa un indelungat asediu ce a durat intre anii 70-73 e.n, pentru a nu cadea in mainile invingatorilor romani. Rezistenta lor fata de forte militare cu mult superioare si sacrificiul lor constituie un simbol al eroismului iudaic.

Nazaret

 • Atractii Nazaret Israel - vezi vacantele

  Nazaret

Cel mai mare oras din nordul Israelului, Nazaret este cunoscut si sub numele de Capitala Araba a Israelului datorita populatiei sale predominante de origine arabo - palestiniana. In Noul Testament, orasul este descris ca fiind caminul copilariei lui Iisus si, ca atare, este o destinatie a pelerinilor crestini, avand multe altare ce amintesc diverse evenimente biblice. Aici vei vizita Biserica Nasterii Domnului, construita in locul in care se crede ca a avut loc nasterea lui Iisus. La nivelul inferior al bisericii ridicata pe doua nivele, se presupune ca se afla grota in care a venit pe lume Iisus, un loc considerat sacru pentru intreaga crestinatate.

Qumran

 • Atractii Qumran Israel - vezi vacantele

  Qumran

 • Atractii Qumran Israel - vezi vacantele

  Qumran

Este situl unui asezamant iudaic antic pe malul nord-vestic al Marii Moarte, in provincia West Bank. Aici au fost gasite celebrele Manuscrise de la Marea Moarta, o colectie de 900 de documente, incluzand texte din Vechiul Testament, descoperite intre 1947 si 1956 in unsprezece pesteri aflate in jurul asezamantului Khirbet Qumran.

Safed

 • Atractii Safed Israel - vezi vacantele

  Safed

 • Atractii Safed Israel - vezi vacantele

  Safed

Safed este un oras in nordul Israelului. Aflat la 900 m deasupra marii, este orasul situat la cea mai mare altitudine din Galilea si Israel. Datorita inaltimii la care se afla, in Safed, vei experimenta veri placute si calde si ierni reci de multe ori cu zapada. Din secolul al XVI-lea, Safed a fost considerat unul dintre cele patru Orase Sfinte ale iudaismului, alaturi de Ierusalim, Hebron si Tiberias. De atunci si pana in prezent, orasul a fost un centru al misticismului evreiesc.

Tiberias

 • Atractii Tiberias Israel - vezi vacantele

  Tiberias

Fondat in anul 20 i.e.n, Tiberias este un oras israelian situat pe malul vestic al Marii Galileii al carui nume a fost un omagiu adus imparatului Tiberius. Din secolul al XVI-lea, Tiberias a fost considerat a fi unul din cele patru Orase Sfinte ale Iudaismului, alaturi de Ierusalim, Hebron si Safed dar si o destinatie a pelerinilor crestini datorita miracolelor savarsite de Iisus aici, potrivit traditiei crestine. Intre secolele al II-lea si al XX-lea, Tiberias a fost cel mai mare oras evreiesc din Galileea, si centrul politic si religios al evreilor din Palestina. Nu in ultimul rand, Tiberias este cunoscut de mii de ani pentru izvoarele sale termale despre care se crede ca vindeca boli ale pielii si alte maladii.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.008 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia