Atractii Burundi

Eturia - Agentie de turism

Atractii Burundi

Burundi stat din zona Marilor Lacuri din Africa, al carui nume deriva din dialectul bantu, a purtat numele de Urundi. Tara continentala, Burundi situata in estul continentului, are o parte din teritoriu adiacent Lacului Tanganica. Primii locuitori ai zonei au fost pigmeii. Acestia au fost asimilati de catre triburile Bantu in timpul migratiei Bantu. Burundi a existat ca teritoriu independent din secolul al XVI-lea. In 1903 a devenit colonie germana, trecuta apoi sub administrare belgiana dupa Primul Razboi Mondial. A facut parte din teritoriul Ruanda-Urundi, administrat de catre belgieni cu mandat din partea Natiunilor Unite incepand cu anul 1923. Dupa cel de-al Doilea Razboi mondial, teritoriul a continuat sa se afle in custodia belgienilor. Originile monarhiei burundeze sunt adanc inradacinate in mit.  De la castigarea independentei in 1962 pana la primele alegeri tinute in 1993, Burundi a fost condusa de o serie de dictatori militari, toti proveniti din randul minoritatii tusti. In 1993, in Burundi s-au organizat primele alegeri libere care au fost castigate de catre Frontul Democratiei din Burundi (FRODEBU), partid al etnicilor hutu. Liderul partidului, Melchior Ndadaye a devenit astfel primul presedinte hutu, dar cateva luni mai tarziu, acesta a fost asasinat de catre un grup de ofiteri tutsi. Acest eveniment a declansat un sangeros razboi civil interetnic drept razbunare a presedintelui asasinat. Extremistii hutu au ucis mii de etnici tutsi iar armata, in mare majoritate compusa din etnici tutsi a raspuns acestor asasinate prin masacrarea a sute de mii de etnci hutu.  In august 2000 s-a ajuns la un acord de pace intre fortele aflate in conflict, stabilindu-se un calendar pentru instaurarea democratiei in aceasta tara. Dupa inca 3 ani de violente, un acord de incetare a focului a fost semnat in 2003 intre guvernul condus de catre Pierre Buyoya si cel mai mare grup rebel hutu CNDD-FDD. Mai tarziu in acelasi an, liderul FRODEBU, Domitien Ndayizeye l-a inlocuit pe Buyoya in functia de presedinte.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Bujumbura

 • Atractii Bujumbura Burundi - vezi vacantele

  Bujumbura

Bujumbura capitala statului Burundi este situat in vestul tarii, intr-o importanta regiune agricola, pe malul Lacului Tanganyika. Pe locul unui sat de pescari, germanii ridica in 1898 o baza militara, care dupa Primul Razboi Mondial, devine centrul administrativ al teritoriului Urundi (vechea denumire), iar in 1962 capitala statului burundez independent. Zona a fost de atunci un teatru de razboi pentru conflictul dintre populatiile hutu si tutsi. Orasul concentreaza aproape intreaga activitate industriala a tarii (prelucrarea cafelei, a pestelui, textile, ciment, pielarie, bauturi, mobila). Bujumbura este principalul centru comercial, financiar, universitar (din 1960) si nod de comunicatii al statului, precum si cel mai important port pe Lacul Tanganyika.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.577 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia