Eturia - Agentie de turism

Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu

 • Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu
 • Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu
 • Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu
 • Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu
 • Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu
Tour leader
Specialist turism Uzbekistan

RAZVAN PASCU

031.9998

office@eturia.ro

Itinerar

Eturia iti propune un circuit in Asia Centrala pentru a descoperi fostul drum al caravanelor si probabil cea mai importanta axa comerciala a lumii dintre Asia si Europa. Te invitam sa descoperi mai intai fosta si actuala capitala a Kazakhstanului, tara care datorita marimii si bogatiei resurselor naturale ocupa o pozitie de top in Asia Centrala. Vei ajunge apoi in Kyrgyzstan, o tara ce ofera un peisaj natural cu potential turistic remarcabil de-a lungul Drumului Matasii. Te vei bucura de ospitalitatea orientala in tara tadjicilor, o mica republica in Asia Centrala. Vei descoperi principalele atractii turistice din Uzbekistan, foste orase aflate pe Drumul Matasii, oglinzi fermecatoare ale trecutului istoric pentru ca la finalul circuitului sa poposesti in Ashgabat, capitala Turkmenistanului.

Ziua 01

PLECARE DIN BUCURESTI - 04.05.2019

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
Ziua 02

SOSIRE IN ASTANA, KAZAHSTAN - 05.05.2019

La sosirea in Astana vei fi transferat la hotel. Vei face un tur de oras in Astana, tur ce iti va oferi o privire panoramica a capitalei. Vei vedea Sala Congreselor, Muzeul Primului Presedinte, Moscheea Sultanului Khazret si Piata Constitutiei, unde presedintele Kazahstanului, N.A.Nazarbayev, a anuntat decizia de a transfera capitala tarii de la Almaty la Astana.Vei vizita apoi Monumentul Astana-Baiterek, o atractie turistica populara printre vizitatori si un simbol emblematic al orasului si al Kazakhstanului. In anul 2003, independenta tarii a fost sarbatorita cu ridicarea acestui momument comemorativ.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 03

ASTANA - 06.05.2019

Vei avea o zi libera in Astana, capitala Republicii Kazakhstan. Orasul se zbate sa capete caracter de metropola si ofera o gama variata de atractii culturale pentru turisti, asadar astazi te poti delecta cu diverse activitati. Multi zic ca Astana incearca sa copieze Dubai-ul in Asia Centrala, dar te vei convinge daca este la fel de dezvoltat sau nu.Iti recomandam o vizita la Memorialul Alzhir aflat la aproximativ 35 km de orasul Astana. "ALZHIR", Complexul memorial al victimelor represiunilor politice si totalitarismului, a fost deschis la 31 mai 2007 la initiativa presedintelui RK Nazarbayev N.A., in satul Akmol, regiunea Tselinograd Akmolinskaya. Acesta a fost tabara "ALZHIR" - tabara pentru sotiile tradatorilor de patrie, care, timp de multi ani, a gazduit mai mult de 18 000 de femei, a caror vina consta numai in faptul ca erau pur si simplu sotiile celor arestati si impuscati. Complexul include un vagon de tren din timpul lui Stalin, folosit pentru transportul prizonierilor, baracile in care erau tinute femeile, pietre comemorative stabilite de ambasadele tarilor straine in memoria femeilor din tabara, un muzeu in care sunt expuse diverse documente din istoria taberei si a tarii.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 04

ASTANA - BISHKEK, KYRGYZSTAN - 07.05.2019

Vei fi transferat la aeroportul din Astana. Zbor international Astana - Bishkek. Vei fi transferat de la aeroportul din Bishkek la hotel. Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 de metri si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 05

08.05.2019: BISHKEK - PARCUL NATIONAL ALA - ARCHA - ALMATY, KAZAHSTAN - 08.05.2019

Astazi vei face o excursie in Parcul National Ala-Archa, punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km², iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc aparte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui. Vei fi transferat catre aeroportul din Bishkek. Zbor international Bishkek - Almaty. La sosirea in Almaty vei fi transferat la hotel.
Regim mese - Mic dejun, Pranz
Ziua 06

ALMATY - 09.05.2019

Vei face un tur in Almaty. Vei vizita Parcul Panfilov, situat in zona centrala din Almaty, parc dedicat eroilor Panfilov, cei 28 de soldati din unitatea de infanterie Almaty, care au murit luptand impotriva invadatorilor nazisti in afara Moscovei in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. In mijlocul parcului se afla Catedrala Zenkov, sau Catedrala Ascensiunii, o biserica ortodoxa cu o inaltime de 54 m, proiectata de arhitectul Andrei Zenkov si realizata integral din lemn.
Vei vizita apoi Muzeul Kazah de Instrumente Muzicale. Situata in Parcul Panfilov, cladirea din lemn a muzeului a fost construita in 1908, in aceeasi perioada cu Catedrala Zenkov. Astazi, colectia muzeului gazduieste mai mult de 1.000 de instrumente nationale din Kazakhstan, care sunt impartite pe 60 de sectiuni, cele mai vechi exponate datand din secolul al XVII-lea. Dupa o vizita aici, vei avea o imagine completa despre istoria natiunii kazahe, evolutia artei muzicale, traditii si folclor. Vei vizita Piata Republicii, piata principala din Almaty, locatie in care se desfasoara diferite evenimente publice - festivitati nationale, parade si evenimente sportive. Punctul de atractie este Monumentul Independentei, un simbol al Kazahstanului modern, asa cum este monumentul Bayterek din Astana. Vei vizita apoi Muzeul de Istorie, cel mai mare muzeu din Almaty, si unul dintre cele mai mari muzee din Asia Centrala. Muzeul adaposteste cea mai importanta colectie de artefacte istorice, arheologice, culturale si politice kazahe.
Mai apoi vei face o excursie la Medeo, o trecatoare pitoreasca situata la 15 km de Almaty. In afara de peisajul deosebit aceasta zona este renumita pentru cel mai mare patinoar de viteza din lume si pentru barajul Shymbulak, ridicat impotriva alunecarilor de teren.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 07

ALMATY, KAZAHSTAN - DUSHANBE, TADJIKISTAN - 10.05.2019

Vei fi transferat la aeroportul din Almaty. Zbor international Almaty - Dusanbe. La sosirea pe aeroportul din Dushanbe vei fi intampinat de reprezentantii nostri locali si transferat catre hotel. Vei fi transferat catre Fortareata Hissar, aflata la 30 km de Dushanbe. Aceasta fortareata dateaza din secolul al XVIII-lea si a fost ocupata pana in anul 1924, astazi ramanand doar ruinele vechii cetati.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 08

DUSHANBE - 11.05.2019

Vei pleca intr-un tur de o zi al orasului Dushanbe. Atractiile vizitate includ: principala artera din Dushanbe, Strada Rudaki, care a primit numele actual in vara anului 1992, dupa Rudaki, poetul national tadjic; Piata Independentei, Palatul Congresului, cel mai inalt catarg din Asia Centrala cu o inaltime de 168m.
Vei vizita si Muzeul Central de Istorie si Etnografie care gazduieste una din cele mai mare colectii de exponate (aprox. 15.000) din Asia Centrala, de la articole ceramice, covoare, bijuterii, instrumente muzicale si de imbracaminte, prezentand cultura, istoria si traditiile locale, in diferite etape ale istoriei.Urmeaza vizita la Muzeul de Antichitati, deschis in anul 2001 si care include o colectie impresionanta de artefacte, precum si picturi murale de la Pendjikent, Khujand, Istravshan, Kulob si Hulbuk. Cel mai popular si valoros exponat ramane totusi statuia lui Buddha in Nirvana. Aceasta a fost descoperita in timpul cercetarilor arheologice la o manastire budista, Ajina teppa.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 09

DUSHANBE - KHUJAND, TADJIKISTAN - TASHKENT, UZBEKISTAN - 12.05.2019

Vei pleca spre Khujand prin tunelurile montane Anzob si Shakhristan, fiecare cu lungimea de 5.500 m. In Khujand, vei face un scurt tur panoramic cu o oprire in bazarul Panjshanbe apoi la Moscheea si Madrasa Sheykh Muslihiddin. Bazarul Panjshanbe este piata centrala din Khujand, considerata a fi una din cele mai vechi din Tadjikistan. Drumul Matasii care a trecut prin Khujand, a facut din aceasta piata una din cele mai aglomerate, plina cu comercianti care ofera diferite tipuri de bunuri si servicii si turisti in cautare de chilipiruri. Moscheea si Madrasa Seicului Muslihiddin - Acest complex memorial situat in partea istorica a orasului a fost ridicat pe mormantul lui Muslihiddin Khudjandi, fost conducator al Khujandului, un poet care a trait in secolul al 12-lea si despre care legendele spun ca a fost un sfant facator de miracole. Astazi, vei gasi este un complex arhitectural format din moscheea centrala, cu un minaret din secolul al XIX-lea si cateva morminte antice, cel al seicului fiind cel mai important. Vei fi trasferat apoi catre Tashkent prin punctul de trecere a frontierei Oybek. Distanta totala a transferurilor este de 270 km.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 10

TASHKENT - SAMARKAND, UZBEKISTAN - 13.05.2019

Vei face un tur de oras in Taskent in care vei vizita la Madrasa Kukeldash, construita in 1570 in timpul dinastiei Shaybanid. Vei face o plimbare prin Piata Imam-ului Khast . Inima sfanta a Tashkent-ului si partea mai putin sovietizata a orasului, Piata Imam-ului Khast include Madrasa Barak Khan, Moscheea Sheykh Tillya si Mausoleul Kafal Shashi.
Vei vizita Bazarul Chorsu, un bazar traditional situat in centrul zonei vechi din Tashkent pentru o experienta reala de shopping oriental. Timp de multe secole acest bazar a fost unul dintre cele mai aglomerate bazaruri din Asia Centrala, aflat pe Drumul Matasii. Vei vizita apoi Teatrul de Balet si Opera Alisher Navoi, Piata Amir Temur si vei incheia turul cu o vizita la Muzeul de Arta Aplicata ce expune o colectie impresionanta de arta, precum si o varietate de picturi si imprimeuri, bijuterii, ceramica si imbracaminte de epoca. Vei fi transferat din Taskent pana la Samarkand.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 11

SAMARKAND - 14.05.2019

Vei face turul orasului Samarkand incepand cu vizita la Observatorul Ulugbek (secolul al XV-lea), apoi la muzeul Afrosiab si la mormantul Profetului Daniel. Vei vizita apoi un centru de prelucrare a hartiei din matase, o fabrica de covoare. Vei vedea si Mausoleul Gur Emir (sec XIV-XV), Piata Registan, Moscheea Bibi Khanym (sec XIV-XV) si Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda (sec XI-XV).
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 12

SAMARKAND - SHAKHIRASABZ - BUKHARA - 15.05.2019

Dupa micul dejun vei fi transferat catre Shakhrisabz pe o distanta de 110 km. Nota: Infrastructura drumurilor este precara pe acesta portiune de drum.
Vei face un tur de oras in Shakhrisabz.
Important oras din Uzbekistan dar si din Asia Centrala, Shakhrisabz este considerat drept locul de nastere a lui Timur Lenk (localitatea Hoja Ilghar; data nasterii: 9 aprilie 1336). Vei vizita si ruinele Palatului AK-Saray, un model grandios de arhitectura si asta nu doar de standardele din Asia Centrala. Complexul este format din Moscheea Khazratiy Imam (sec XIV) si Mausoleul lui Jahongir (sec XIV). Vei vizita si Gumbazi-Seiidan si moscheea Kok Gumbaz (sec XV) apoi vei fi transferat apoi de la Shakhrisabz catre Bukhara, pe o distanta de 300 km.
Nota: Podul dintre Shakhrisabz si Bukhara este in constructie si in cazul in care lucrarile nu vor fi finalizate la data vizitei este posibil ca transferul sa dureze cu 1-2 ore mai mult.
Nota: Infrastructura drumurilor este precara pe acesta portiune de drum.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 13

BUKHARA - 16.05.2019

UNESCO a sprijinit restaurarea celei mai mari parti a orasului Bukhara pentru aniversarea celor 2500 ani in 1999. Vei face un tur al acestui centru comercial si cultural major din Asia Centrala si vei izita Complexul Poi Kalon Poi Kalon, Bazarurile acoperite din Bukhara (sec XV - XVI), Moscheea Magok-I-Atori, Ansamblul Lyabi-Khauz, Madrasa Kukeldash, cea mai mare madrasa din oras, Fortareata Ark, apoi  Moscheea Bolo Hauz, Mausoleul Ismail Samani si Mausoleul Chashma Ayub.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 14

BUKHARA - KHIVA - 17.05.2019

Transferul dintre Bukhara si Khiva cu o durata de 6-7 ore, te va purta prin misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum si teritoriul Khorezm, denumit in trecut Statul celor o mie si o suta de orase. Distanta dintre Bukhara si Khiva este de 490 km. Nota: Jumatate de drum este in reconstructie.
Regim mese - Mic dejun, Pranz
Ziua 15

KHIVA - 18.05.2019

Vei face un tur al orasului Khiva.
Vei vizita Complexul arhitectural, aflat in patrimoniul Unesco, Itchan-Kala (sec XII-XIX). Orasul interior (centrul istoric) - Itchan Kala (Ichаn-Qаl’а in uzbeca) este un veritabil muzeu in aer liber.
Vei vedea apoi Mausoleul Islamil Khodja care gazduieste cel mai inalt minaret dn Uzbekistan. Urmeaza vizita la Madrasa Muhammed Amin Khan, cea mai mare madrasa medievala din Khiva este situata vis-a-vis de Kunya-Ark. Vei admira apoi Madrasa Muhammad Rahim-khan, construita in 1876 la ordinele lui Seyid Muhammad-Rahim al II-lea (1863-1910), cunoscut poet sub numele de presupus de Feruzshah.
Vei vizita si Castelul Kunya-Ark, vechea cetate care este de fapt cetatea interioara a Itchan-Kala, ridicat in secolul al 17-lea de Muhammad-Erenk Khan (1687-1688), un oras in interiorul unui oras, separate printr-un zid inalt. Urmatoarea oprire este la mausoleul dedicat lui Makhmud Pakhlavan - conducator militar si literat din secolul al XIV-lea, de care sunt legate numeroase legende si pe care clerul musulman l-a canonizat. Mausoleul este singura constructie din Khiva a carei cupola este albastra.
Vei mai vizita Madrasa si Minaretul Islam Khoja Moscheea Juma, un atelier de covoare aflat sub protectia UNESCO, Palatul Tosh Howli si Madrasa cu caravansaraiul Allah Kuli Khan.
Cina va fi servita la Palatul de vara Khiva Khan’s “Toza Bog”, aflat la aproximativ 10 km de Khiva. Optional, poate fi admirat si un spectacol cu dansuri traditionale.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 16

KHIVA, UZBEKISTAN - SHAVAT, TURKMENISTAN - KUNYA URGENCH - DASHOGUZ - ASHGABAT - 19.05.2019

 Vei fi transferat de la Khiva catre Kunya Urgench, trecand pe la granita Shavat. Vei face un tur de oras in Kunya Urgench, locul orasului antic Urgench, unde se afla ruinele capitalei Khwarezm, o parte a Imperiului Achaemenid. In anul 2005, ruinele vechiului Urgench au fost inscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Veti vedea Mausoleul lui Turabek Hanum (sec XIV), Minaretul Kutlug Timur si Mausoleul Sultanului Tekesh (sec XII). Vei fi transferat catre Dashoguz. Zbor intern Dashoguz - Ashgabat. La sosirea pe aeroportul din Ashgabat vei fi intampinat de reprezentantii nostri locali si transferati la hotel.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 17

ASHGABAT - 20.05.2019

Vei vizita capitala Turkmenistan-ului - Asgabat, supranumit Las Vegas-ul Desertului Karakum. Vei vizita Monumentul Constitutiei, apoi Muzeul National de Istorie ce reda istoria si traditiile civilizatiei locale si Centrul de divertisment Alem, care detine cea mai inalta roata (feriss wheel) din lume intr-un spatiu inchis, lucru pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor.
La 7 km vest de Ashgabat vei vizita cea mai mare moschee din Asia Centrala si principala moschee din Turkmenistan - Moscheea Ruhy Turkmenbashi, ce a fost construita in perioada 2002-2004 si care se remarca prin dimensiunile impresionante, care ii dau o grandoare aparte.
Vei face apoi o excursie la Fortareata Nisa si Parthaunisa, un fost oras antic, situat langa modernul sat Bagir, la 18 km sud-vest de Ashgabat. Nisa se presupune ca a fost fondata de Arsaces I (250 i.Hr. - 211 i.Hr.) si a fost necropola regala a regilor partilor.
Seara vei face un tur panoramic al orasului Ashgabat
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 18

PLECARE DIN ASHGABAT, TURKMENISTAN - 21.05.2019

Vei fi transferat catre aeroportul din Ashgaba.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 19

SOSIRE IN BUCURESTI - 22.05.2019


Orar zbor

✈Plecare Bucuresti 04.05.2019 ora 10:00; Sosire Istanbul 04.05.2019 ora 11:25; Turkish Airlines; durata 1:25
✈Plecare Istanbul 04.05.2019 ora 18:45; Sosire Astana 05.05.2019 ora 02:30; Turkish Airlines; durata 4:45
✈Plecare Astana 07.05.2019 ora 08:00; Sosire Bishkek ora 09:45; Air Astana; durata 1:45
✈Plecare Bishkek 08.05.2019 ora 19:35; Sosire Almaty ora 20:25; Air Astana; durata 00:50
✈Plecare Almaty 11.05.2019 ora 11:05; Sosire Dushanbe 22.08.2018 ora 12:00; Air Astana; durata 00:55
✈Plecare Dashoguz 19.05.2019 ora 19:50; Sosire Ashgabat 19.05.2019 ora 20:40; Turkmenistan Airlines; durata 1:00
✈Plecare Ashgabat 22.05.2019 ora 02:55; Sosire Istanbul 22.05.2019 ora 05:05; Turkish Airlines; durata 4:10
✈Plecare Istanbul 22.05.2019 ora 07:10; Sosire Bucuresti 22.05.2019 ora 08:30; Turkish Airlines; durata 1:20

Discover Asia Centrala, 19 zile - mai 2019 - cu Razvan Pascu

 • taxe de aeroport incluse taxe de aeroport incluse
 • asigurarea de calatorie inclusa asigurarea de calatorie inclusa
 • bacsisuri ghizi bacsisuri ghizi
 • grup persoane grup max. 30 persoane

Impresii de calatorie

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.248 zile de vacanta vandute
 • 318.925.895 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia