Atractii Los Angeles

Eturia - Agentie de turism

Atractii Los Angeles

Statele Unite ale Americii este recunoscut drept cel mai puternic stat al lumii atat din punct de vedere economic, cat si militar. Si totusi este unul dintre cele mai tinere state, actul sau de nastere fiind semnat in 1744, sub numele de Declaratia de independenta. Notorietatea recunoscuta a SUA, mai ales in ultimul secol, poate duce insa la impresia ca anterior acestei date nu a existat nimic. Si totusi a existat. Se pare ca primii oameni au pus piciorul pe acest continent in urma cu aproximativ 20.000 de ani si au ajuns aici din Asia, traversand stramtoarea Bering. Acestea sunt originile acelora care se numesc native americans.
Odata cu aventura lui Columb spre noile Indii si mai ales datorita lui Amerigo Vespucci, primul explorator constient de descoperirea unui nou continent, pe care l-a cartografiat si care ii poarta si numele, a inceput marea invazie europeana. Efectele acesteia au fost, ca peste tot in lume, distrugatoare pentru popoarele bastinase, dar au imbogatit si mai mult marile imperii ale vremii.
Statele Unite au fost fondate plecand de le 13 colonii ale Marii Britanii, localizate de-a lungul tarmului Atlanticului, care s-au autoproclamat state si au semnat Declaratia de Independenta, formand astfel prima uniune si s-au eliberat prin lupta de sub dominatia britanica, in urma Razboiului de Independenta. In 1787 au adoptat Constitutia, iar in secolul urmator au alipit teritorii aflate sub dominatie franceza, spaniola, ruseasca, marind teritoriul statului nou format.
Declaratia de Independenta garanteaza faptul ca “toti oamenii sunt egali” si au anumite „drepuri inalienabile”, acestia fiind termeni care se oglindesc in multe documente ulterioare, unul dintre cele mai cunoscute fiind Declaratia Internationala a Drepturilor Omului.
Credinta nestramutata in propriile forte, promisiunea de libertate si promovarea reusitei prin propriile forte fac din SUA, chiar si astazi, pamantul tuturor posibilitatilor, promovat ca atare, pentru ca de fapt acolo isi au originea si parintii marketingului modern.
Fie si numai din dorinta de a descoperi toata aceasta istorie zbuciumata, merita sa vizitezi SUA.Supranumit Orasul Ingerilor (City of Angels sau LA), Los Angeles este cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime din punct de vedere al populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York City.
In 1781 spaniolii au intemeiat un oras in zona vestica a Statelor Unite, pe nume El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles. Dupa dominatia spaniola care a incetat in 1821, Statele Unite au preluat controlul asupra orasului, aparitia cailor ferate, precum si celebra Goana dupa aur aducand in aceste tinuturi foarte multi emigranti. Stabilirea aici dupa 1913 a marilor studiouri cinematografice a avut efectul unei explozii a afacerilor, ceea ce a adus acestui oras numele de tara fagaduintei.
Orasul este denumit familiar L.A. de catre locuitorii sai si are o clima sub-tropicala extrem de blanda. Extinderea zonei urbane a facut din Los Angeles orasul cu cea mai mare suprafata din Statele Unite. Economia se bazeaza pe o diversitate foarte mare a industriei. De fapt, statul California reprezinta o putere economica clasificata la nivel mondial pe locul 7, iar economia orasului Los Angeles contribuie semnificativ la cea a Californiei.
Los Angeles a fost incorporat ca municipalitate in ziua de 4 aprilie 1850 cu doar cinci luni inaintea acceptarii Californiei ca cel de-al treizeci si unulea stat al Uniunii, la 9 septembrie 1850. Los Angeles este capitala comitatului omonim, Los Angeles County. Conform estimarii facute de Biroul recensamantului SUA in 2005, orasul avea o populatie de aproximativ 3,8 milioane de locuitori, fiind centrul economic si cultural al unei zone metropolitane extinse, cunoscuta ca Los Angeles–Long Beach–Santa Ana, cu o populatie totala de peste 12,9 milioane de oameni.
Orasul este totodata si unul dintre cele mai importante centre culturale, stiintifice, educationale, tehnologice si comerciale ale lumii.
L.A. este gazda a numeroase institutii de renume mondial intr-o multitudine de domenii profesionale si culturale. In mod special, orasul Los Angeles este liderul mondial al producerii si difuzarii mijloacelor de divertisment accesibile tuturor, filme, programe de televiziune si inregistrari de muzica.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.742.139 zile de vacanta vandute
 • 262.491.220 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia