Golful Halong Vietnam

Eturia - Agentie de turism

Golful Halong


Remarcabilul Golf Halong cu apele sale de smarald se intinde in Delta Fluviului Rosu, fiind denumit si Golful Dragonului zburator, datorita celor peste trei mii de insule monolitice acoperite de jungla care ies din apa precum dintii unui dragon.

De ce ne place Golful Halong

"Golf Halong, una dintre minunile naturale ale lumii noi, unde stanci de calcar impadurite impanzesc apele albastre ale Golfului Halong, creand povesti cu dragoni, perle, mirodenii, civilizatii demult apuse, luptatori neinfricati sau tineri indragostiti. Trebuie sa iti lasi putin ochii si mintea sa descopere tot ceea ce acest cadru iti ofera. Este unul dintre cele mai frumoase locuri ale Vietnamului." Ana Maria Gherasim

"Nu poti fi mai aproape de un salt inapoi in timp, decat sa faci o croaziera in Golful Halong, printre miile de stanci ascutite precum dintii unui dragon si sa vizionezi filmul Indochine, care a fost turnat aici, cu Catherine Deneuve in rolul principal. Vei privi scrutator stancile nemiscate si vei incerca sa o gasesti pe Camille, sperand ca poate turnura evenimentelor va fi alta de data aceasta." Daniela Shah

"Ar fi multe de spus despre golful Halong, dar cel mai bine ar fi sa mergi acolo sa il vezi cu proprii ochi. Si neaparat sa iti iei inima in dinti si sa urci cele foarte multe trepte pe Ti Top Island, de unde ai o imagine de neegalat asupra uneia dintre cele 7 minuni naturale ale lumii. Iar seara, pe puntea vasului, savurand un cocktail, sa te lasi prada spectacolului apusului de soare, unul cum rar mi-a fost dat sa vad." Sorin Stoica


Fiecare insula are un peisaj unic, cu formatiuni interesante dolomitice si calcaroase, dupa care aproape 1000 dintre ele si-au luat si numele: Insula Elefant, Insula Cocosul Luptator, Insula Acoperis. Datorita originii carstice, aici s-au format pesteri si fiorduri, adevarate tunele pe apa printre recife de corali care creaza peisaje spectaculoase, ce impresioneaza de la prima vedere pe toti cei care viziteaza golful. Putini sunt insa cei care stiu ca multe dintre insule adapostesc specii rare de plante, unice in lume, precum si specii de pasari, maimute, antilope si iguane. Datorita unicitatii si frumusetii sale, dupa o foarte scurta perioada de evaluare, UNESCO a recunoscut Golful Halong ca facand parte din Patrimoniul Universal in decembrie 1994. Este al doilea obiectiv vietnamez care a fost inclus in Patrimoniul Universal si atrage aproximativ 90 % dintre turistii care vin in Vietnam. Este al doilea obiectiv vietnamez care a fost inclus in Patrimoniul Universal si atrage aproximativ 90% din turistii care vin in Vietnam.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Vietnam

ANA MARIA

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Puteti vizita Golful Halong tot timpul anului, dar pentru o mai buna vizibilitate va recomandam perioada Martie - Mai, cand cerul e mai senin. Situat in partea de nord a Vietnamului, in perioada noiembrie - martie, temperaturile pot pana in jurul valorii de 15 grade Celsius. In perioada August - Noiembrie, instabilitatea atmosferica poate fi crescuta si exista sanse de producere a taifunurilor.

Sfaturi de calatorie

Trebuie luate multe precautii referitoare la alimentatie (nu se consuma fructe nespalate sau alte produse de la vanzatorii ambulanti) si la apa potabila. Apa in Vietnam este potabila, dar totusi unii turisti prefera apa imbuteliata. Nu se recomanda imbaierea in ape curgatoare, rauri sau lacuri.

Impresii de calatorie Vietnam

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia