Kyrgyzstan Sacred Places

Itinerar

ziua 1 Plecare Din Bucuresti

 

ziua 2 Sosire In Bishkek

Vei fi transferat de la aeroportul din Bishkek la hotel.Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 de metri si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Bishkek - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Bishkek
 • Tur de oras Bishkek

Sosire in BISHKEK

ziua 3 Bishkek - Ala-archa - Osh

Astazi vei face o excursie in Parcul National Ala-Archa, punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km², iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc aparte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui.Vei fi transferat catre aeroportul din Bishkek.Zbor intern Bishkek - Osh.Vei fi transferat catre hotelul din Osh unde vei fi cazat.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Ala-Archa
 • Transfer hotel - aeroport Bishkek
 • Bilet de avion pentru zbor international Bishkek - Osh
 • Transfer aeroport - hotel Osh

mese Mic dejun
ziua 4 Osh - Muntele Suleyman - Cascada Abshir-sai - Osh - Shakh Fazil

Vei pleca spre muntele Suleyman, singurul sit aflat in patrimoniu UNESCO exclusiv pe teritoriul Kyrgyzstanului (Kyrgyzstanul imparte Drumul Matasii din Tian-Shan cu China si Kazakhstan). Vei vizita apoi Cascada Abshir-Sai, aflata la aproximativ 70 km de Osh. Cascada are o inaltime de 12-15 m si se afla in canionul cu acelasi nume. Localnicii cred ca apele acesteia sunt miraculoase. Vei incheia ziua cu o vizita la Complexul Arheologic Shakh Fazil.

 

INCLUS

 • Transfer Osh - Shakh Fazil

mese Mic dejun
ziua 5 Shakh Fazil - Jalal-abad - Kazarman

Vei pleca spre Kazarman cu o oprire pe drum in Jalal-Abad. Vei vizita Mausoleul Safed Bulan & Shah Fasil. Mausoleul Safed Bulan & Shah Fasil se presupune ca dateaza din secolul al XII-lea si este locul de veci a doua persoane venerate in trecut: Safet Bulan, o localnica foarte pioasa si Shah Fasil, un descendent al Profetului Mohammed. Shah Fasil ar fi fost cel care a adus religia islamica in Asia Centrala. Vei vizita apoi Saimaluu Tash un sit cu peste 10 000 de petroglife, fiind o colectie importanta de arta in piatra.

 

INCLUS

 • Transfer Shahk Fasil - Jalal-Abad - Kazarman

mese Mic dejun
ziua 6 Kazarman - Lacul Son-kul

Vei continua astazi spre perla Kyrgyzstanului, Lacul Son-Kul, aflat la o altitudine de 3016 m si te vei caza in iurtele nomazilor, avand parte, astfel, de o experienta cat se poate de autentica.

 

INCLUS

 • Transfer Kazarman - Lacul Son-Kul

mese Mic dejun
ziua 7 Lacul Son-kul - Tash Rabat

Vei pleca spre caravanseraiul Tash-Rabat, un caravanserai construit din piatra, care dateaza din secolul al-XV-lea si care a fost foarte bine pastrat pana in zilele noastre. In anul 1888 un doctor si calator rus, Nicolay Lvovich Zeland, a sugerat ca acest caravanserai ar fi deservit ca manastire nestoriana sau budista. In urma unor cercetari ale Institutului de Istorie al Academiei de Stiinte din Kyrgyzstan s-a ajuns la concluzia ca Tash-Rabat a fost construit original pentru a fi o manastire nestoriana, desi nu s-au gasit niciun fel de artefacte crestine la fata locului.

 

INCLUS

 • Transfer Lacul Son-Kul - Tash-Rabat

mese Mic dejun
ziua 8 Tash Rabat - Tamga

Vei pleca spre Tamga, cu o mica oprire in valea Manjyly-Ata, aflata pe malul sudic al lacului Issyk-Kul, intre satele Kaji-Sai si Ton, se afla un loc deosebit si unic, numit Manjyly-Ata. Locul este renumit pentru izvoarele sale vindecatoare, oamenii numindu-l si Valea Izvoarelor Sacre.

 

INCLUS

 • Transfer Tash Rabat - Tamga

mese Mic dejun
ziua 9 Tamga - Karakol

Vei pleca spre Karakol. Pe drum, vei face o oprire in defileul Jeti Oguz pentru hiking. In limba kirghiza Jeti Oguz inseamna sapte tauri, nume simbolic pentru 7 stanci enorme, rosiatice care se intind pe 35 km si seamana cu 7 tauri infuriati. Defileul este recunoscut pentru izvoarele sale termale care vindeca reumatismul si gastrita. Pe drum, vei admira cascade involburata, lacuri, pini si maci.

 

INCLUS

 • Transfer Tamga - Karakol

mese Mic dejun
ziua 10 Karakol - Tup - Cholpon-ata

Vei pleca spre Cholpon-Ata, cu o oprire in satul Tup. Vei vizita aici moastele Sfantului Matei. Odata ajuns in statiunea de pe malul nordic al lacului Issyk Kul, Cholpon-Ata, vei face o oprire pentru a vizita muzeul local si petroglifele din aer liber. Muzeul a fost deschis in anul 1979 si reda istoria zonei din antichitate pana in prezent. Vom vedea expozitii de arme, imbracaminte, bijuterii, ustensile si multe altele. A doua parte a muzeului detine peste 1000 de pietre antice cu picturi si desene reprezentative. Petroglifele sunt unice datorita marimii lor, a unicitatii scenelor si a expresivitatii deosebite, fiind considerate cele mai mari din Asia Centrala. Un desen distinctiv si aparte reda o turma de capre de munte.

 

INCLUS

 • Transfer Karakol - Tup - Cholpon-Ata

mese Mic dejun
ziua 11 Cholpon-ata - Tokmok - Bishkek

Vei pleca astazi inapoi spre capitala Kyrgyzstanului, Bishkek, cu o oprire in Tokmok pentru a vizita Turnul Burana, un minaret din secolul al XI-lea, aflat in Valea Chuy, nordul Kyrgyzstanului. Turnul, impreuna cu 3 mausolee si cateva ruine gasite de escavatori, sunt dovada existentei orasului antic Balasagun.

 

INCLUS

 • Transfer Cholpon-Ata - Tokmok - Bishkek

mese Mic dejun
ziua 12 Plecare Din Bishkek

Vei fi transferat catre aeroportul din Bishkek.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Bishkek

mese Mic dejun
9 locatii vizitate


Bishkek,
Osh,
Shakh Fazil,
Kazarman,
Lacul Son-Kul,
Tash-Rabat,
Tamga,
Karakol,
Cholpon-Ata

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Kyrgyzstan

Kyrgyzstan tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Kyrgyzstan, au nevoie de viza de intrare.
  Vizele pot fi optinute online.

Nume: Republica Kyrkyza

Capitala: Bishkek

Asezare: in Asia Centrala, la sud de Kazakhstan

Orase principale: Osh, Jalal-Abad, Karakol, Balykchy, Uzgen, Sulucta

Limba oficiala: kyrkyza, rusa

Moneda: som - KGS

Fus orar: UTC +6

together for excellent journeys

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018 Teodora

Teodora ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Azerbaidjan, Kazakhstan,...

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018
Impresii Kyrgyzstan, Turkmenistan si Uzbekistan - august 2018 Simona

In cazul unui itinerar extins pe drumul matasii, prioritatea nu poate fi...

Impresii Kyrgyzstan, Turkmenistan si Uzbekistan - august 2018

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 20.882 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia