Vacante Liban

Eturia va propune o calatorie Liban, una dintre cele mai surprinzatoare si consacrate destinatii turistice ale Orientului Apropiat. Vei descoperi capitala Beirut, situl UNESCO Byblos dar si orasul Tripoli ori statiunea montana Bsharri.

Locuri disponibile: 2
PARTAJ CONFIRMAT: Doamna
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Classic Tour Group
Data plecare:
8 zile / 6 nopti
7 Mese incluse

6 Mic dejun, 1 Cina

Tara

Liban

Beirut, Bsharri, Tripoli, Byblos, Tyre, Sidon

4 atractii de top

Beirut, Byblos, Tripoli, Tyre

Sabrina Stasencu

Tour leader

031.9998

Revelion 2020 - Best of Liban - cu Sabrina Stasencu - ultimele 2 locuri

Itinerar

ziua 1 Sosire In Beirut

Te vei intalni pe aeroport cu insotitorul de grup si te vei imbarca in zborul international.Dupa ce vei ajunge in Beirut vei fi transferat la hotelul la care te vei caza.Vei face un tur de oras in Bierut, prilej cu care vei vizita unele dintre cele mai importante atractii ale acestuia: Pigeons rock si Muzeul National.Vei vizita Pestera Jeitta, un sistem carstic cu o lungime de aproape 9 km situat in Valea Nahr Al Kalb, la 18 km nord de Beirut. Pesterile au fost descoperite in 1836 si pot fi vizitate doar cu barca; apele din interiorul acestora sunt sursa de alimentatie pentru peste 1 milion de locuitori. Galeriile de aici contin cele mai mari stalactite din lume, pestera fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii.Vei face o plimbare cu telegondola peste Golful Jounieh si peste padurile de pin de aici si vei urca pana la 650 de metri, in satul Harissa. Aici vei vizita manastirea si te vei bucura de privelisti spectaculoase ale golfurilor Jounieh si Zaitouna.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Transfer aeroport - hotel Beirut
 • Tur de oras Beirut
 • Vizita Pestera Jeitta
 • Tur Harissa

sosire in BEIRUT

mese Mic dejun
ziua 2 Beirut - Byblos - Tripoli - Bsharri

Vei vizita orasul Byblos, cel mai vechi oras din lume locuit continuu, intrat in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984. Inainte Tyrului, Byblos a fost capitala Feniciei, in 1200 i.e.n. Byblos fiind si cel mai puternic centru fenician. Vei admira vechiul port, ruinele feniciene, romane dar si cele din perioada cruciadelor. Orasul este recunoscut si pentru viata sa de noapte, pentru restaurantele si cafenelele din portul turistic sau cel de iahturi, fiind frecventat in trecut de vedete precum Marlon Brando and Frank Sinatra.Vei face un tur in Tripoli, al doilea mare oras al tarii dupa capitala Beirut. Orasul este cunoscut pentru istoria sa legata in mare parte de cruciade (aici se gaseste si Citadela lui Raymond de Saint-Gilles) dar si de imperiul mameluc continand cele maI multe marturii ale acestui imperiu dupa capitala egipteana Cairo.Vei fi transferat catre statiunea Bsharri. Vei traversa zona padurilor de cedru, situata la 1600-2000 de metri si remarcabila prin peisajele pitoresti ale Vaii Qadisha si ale satelor Zghorta si Ehden.

 

INCLUS

 • Tur de oras Byblos
 • Tur de oras Tripoli
 • Transfer Tripoli - Bsharri

BEIRUT - BYBLOS - TRIPOLI - BSHARRI
BEIRUT - BYBLOS - TRIPOLI - BSHARRI

mese Mic dejun
ziua 3 Bsharri - Cedaers - Qadisha - Beirut

Vei pleca spre Beirut trecand prin Cedaers. Vei descoperi Padurea de cedri a Domnului, arbori mitici si emblema Libanului; daca in trecut acesti arbori acopereau in intregime muntii Libanului, acum mai sunt doar cateva sute.
Vei continua cu frumoasa vale Qadisha, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce ne invaluie cu atmosfera mistica si decorul verde al acestui spatiu de vietuire al primilor crestini din Orient, refugiul istoric al maronitilor.

 

INCLUS

 • Transfer Bsharri - Cedaers - Qadisha - Beirut

mese Mic dejun
ziua 5 Beirut - Chouf - Deir Alqamar - Beirut

Vei calatori catre o regiune bogata in traditii si una dintre cele mai verzi zone ale Libanului, Chouf. Vei vizita palatul Beiteddine cu elaborata sa arhitectura, mozaicurile istorice si decoratiile de nepretuit; fost scaun al emirilor libanezi in perioada otomana, acum este unul dintre reperele culturale ale Libanului.
In continuare vei descoperi satul pitoresc Deir Alqamar cu casele sale din piatra rosie, cu stradute inguste si cu vechile palate cu ferestre "mandaloun". La finalul turului te vei intoarce in Beirut.

 

INCLUS

 • Tur Chouf & Deir Alqamar

mese Mic dejun, Cina
ziua 6 Beirut - Sidon - Tyr - Beirut

Vei face un tur de oras in Sidon. Situat la aproximativ 50 de km de capitala Beirut, Sidon este al treilea mare oras al tarii iar printre cele mai importante atractii turistice se numara Castelul Sidon, fortareata a cruciatilor construita in secolul 13 in apropierea portului, Castelul St Louis, Templul Eshmun, templu fenician construit in secolul 7 i.e.n. Vei vizita legendarul oras antic Tyre, unde vei admira Necropola, arcul reconstruit si Hipodromul, considerat al doilea cel mai mare si mai bine conservat hipodrom din perioada romana (inscris in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1979). Pe drumul de intoarcere catre Beirut vei vizita si Gradina Echmoun (Bustan El-Sheikh).

 

INCLUS

 • Tur de oras Sidon
 • Tur de oras Tyre

BEIRUT - SIDON - TYR - BEIRUT
BEIRUT - SIDON - TYR - BEIRUT

mese Mic dejun
ziua 7 Plecare Din Beirut

Ai aceasta zi libera la dispozitie pentru a o petrece dupa bunul plac. Poti face cumparaturi, poti explora orasul  pe cont propriu sau poti alege una dintre excursiile optionale puse la dispozitie de catre partenerul nostru local.Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Beirut.

 

INCLUS

 • Zi libera Beirut
 • Transfer hotel - aeroport Beirut

mese Mic dejun
ziua 8 Sosire In Bucuresti

 

6 locatii vizitate


Beirut,
Bsharri,
Tripoli,
Byblos,
Tyre,
Sidon

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Beirut 03.01.2019 ora 03:50; Sosire Bucuresti 03.01.2020 ora 06:20; Tarom; durata 2:30 ✈ Plecare Bucuresti 27.12.2019 ora 00:45; Sosire Beirut 27.12.2020 ora 03:05; Tarom; durata 2:20.

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform optiunii de cazare

i

Transferuri in regim privat

Tururi panoramice

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Sabrina Stasencu

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Liban

Lebanon tips

Viza
 • In cazul in care scopul deplasarii este turistic sau de vizita, iar sederea nu depaseste doua luni, viza de scurta sedere sau de tranzit aeroportuar este acordata in punctul de frontiera (Visa on Arrival) pentru o perioada de maximum 60 de zile, pe pasaportul romanesc (simplu/diplomatic/de serviciu/). Autoritatile libaneze nu recunosc pasapoartele temporare romanesti drept documente valabile de calatorie. Intrarea in Liban este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.

Nume: Liban

Capitala: Beirut

Suprafata: 10.452 km²

Orase principale: Tripoli, Zahle, Sidon, Tyre, Baalbek, Jounieh, Aley

Populatie: 6.100.000 locuitori

Moneda: pound-ul libanez - LBP

Fus orar: UTC+2, vara: UTC+3

together for excellent journeys

Tot ce e minunat in Iordania si Liban - iunie Dana M.

Este a doua oara cand vizitez Iordania. Petra, personal, mi-a taiat respiratia...

Tot ce e minunat in Iordania si Liban - iunie

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.937 clienti multumiti 99% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia