Africa

SOLD OUT - Revelion 2022 - Circuit de grup - Experience Egipt, 12 zile - cu Ioana Dumitrescu Grup cu insotitor Eturia

12 zile / 10 nopti
Vei vizita Cairo, Luxor, Dendera, Hurghada, Alexandria, Aswan, Nil, Egipt, Kom Ombo, Edfu
SOLD OUT
12 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

9 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Iti propunem un circuit de grup in Egipt, un circuit in care vei vizita cele mai importante atractii turistice ale acestei destinatii fascinante, leaganul a 2000 de ani de istorie. Mai intai vei calatori spre Cairo unde vei vizita orasul istoric dar si celebrele piramidele de la Giza si Sfinxul din apropierea acestora, dupa care vei ajunge in orasul antic Alexandria. Urmeaza apoi o croaziera pe apele Nilului, prilej cu care vei putea vizita unele dintre cele mai importante situri arheologice si temple din celebra Vale a Regilor. In finalul calatoriei te vei relaxa la malul Marii Rosii in statiunea turistica Hurghada.

 • Cazare 10 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Revelion 2022 - Circuit de grup - Experience Egipt, 12 zile - cu Ioana Dumitrescu Itinerar

 • Zbor TAROM Bucuresti  -  Cairo

  Durata: 2h 45m

  Plecare Bucuresti - 29.12.2021 , ora 00:30 Sosire Cairo - 29.12.2021 , ora 03:15

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Cairo

  Nota: early check-in inclus.

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat de la aeroportul din Cairo catre hotel unde te vei caza si vei beneficia de early check in.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie plecare: Cairo
  Locatie sosire: Cairo

 • Tur privat de grup Piramidele din Giza si Sfinx-ul

  Durata: 4 h

  Vei vizita exteriorul impresionantelor Piramide si statuia Sphinx-ului. Fiind printre cele mai grandioase structuri construite vreodata, Piramidele sunt, poate, cele mai puternice si fascinante simboluri ale civilizatiei Egiptului antic. Marea Piramida a lui Keops este cea mai veche dintre cele sapte Minuni ale Antichitatii si totodata singura care se mentine intacta pana astazi. Aceasta a fost construita drept mormant pentru un faraon egiptean, de-a lungul unei perioade de 20 de ani, fiind finalizata in anul 2.560 i.e.n. Se estimeaza ca piramida este formata din aproximativ 2,3 milioane de blocuri calcaroase ce au fost transportate din mine aflate in apropiere. La inceput, piramida masura 146 de metri, fiind cea mai mare structura realizata de om timp de mai bine de 3.800 de ani. Majoritatea egiptologilor cred ca Sfinxul dateaza din timpul domniei faraonului Menkaure (2532-2503 i.Hr. cel de-al treilea conducator ingropat pe platoul de la Gizeh, dupa Khufu si Khafre) si ca trasaturile faciale ale imensei statui le-ar reproduce pe ale faraonului.

  Locatie sosire: Cairo
  Locatie plecare: Cairo
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita Muzeul de Egiptologie

  Durata: 2 h

  Vei vizita Muzeul de Egiptologie din Cairo, muzeu ce gazduieste o colectie impresionanta de peste 120.000 de artefacte si obiecte de arta datand din perioada faraonilor Thutmosis III, Thutmosis IV, Amenophis II sau Hatshepsut. Desi infiintat in 1902 muzeul a fost deschis publicului in 2017 si este unul dintre cele mai mari muzee din zona iar printre piesele cele mai importante ale acestuia se numara masca de aur a lui Tutankamon realizata din 11 kilograme aur masiv.

 • Cazare Cairo

  Hilton Ramses Hotel, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Tur privat de grup Alexandria

  Durata: 6 h

  Vei face un tur de o zi in orasul Alexandria, al doilea cel mai mare oras al tarii si una dintre cele mai vechi metropole fondate in anul 332 i.e.n de Alexandru Macedon. In perioada elenistica orasul este recunoscut pentru Farul ce facea parte din cele 7 minuni ale lumii antice dar si pentru cea mai mare biblioteca din lume. Astazi orasul a devenit un important port iar in cadrul turului vei avea ocazia sa vizitezi Teatrul Roman, edificat in secolul II e.n si avand un diametru de 42 de metri, Columna lui Pompei, o coloana masiva de 30 de metri ridicata pe ruinele Templului Serapis, o zeitate greco-egipteana, noua Biblioteca din Alexandria, Citadela Qaitbay, ridicata in anul 1477 de catre Sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay si transformata astazi in muzeu maritim si Gradinile Palatului Montazah edificat in 1892 in stil renascentist si otoman.

  Locatie sosire: Alexandria
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie plecare: Cairo

 • Pranz Alexandria

  Durata: 1 h

  Vei servi pranzul la un restaurant local din Alexandria.

  Tip masa: Pranz

 • Cina Cairo

  Durata: 2 h

  Cina va fi luata la restaurantul hotelului.

  Tip masa: Cina

 • Cazare Cairo

  Hilton Ramses Hotel, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup aeroport Cairo

  Vei fi transferat la aeroport pentru zborul catre casa.

  Locatie plecare: Cairo
  Locatie sosire: CAI Cairo International Airport
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Zbor EGYPT AIR Cairo  -  ASW Aswan

  Durata: 1:25

  Plecare Cairo - 31.12.2021 , ora 06:30 Sosire ASW Aswan - 31.12.2021 , ora 07:50

  Inclus: taxa de aeroport

 • Vizita Marele Baraj de la Aswan

  Durata: 1 h

  Barajul de la Aswan a fost construit de britanici intre 1898 si 1902, cel mai mare baraj din lume la acea vreme. A contribuit la crearea de mari terenuri agricole si i-a adus acestei tari energia hidroelectrica.

 • Vizita Obeliscul Neterminat

  Durata: 1 h

  Una dintre curiozitatile din Aswan, Obeliscul Neterminat are o lungime de 42 de metri si daca ar fi fost terminat, ar fi fost cel mai mare si cel mai greu obelisc al tuturor timpurilor. Arheologii speculeaza ca a fost cladit pentru Karnak.

 • Vizita Templul zeitei Isis din Philae

  Durata: 2 h

  Templul lui Isis constituie elementul central al insulei Philae. A fost cladit de Ptolemeu al XII-lea, faraonul sub a carui domnie s-a ridicat si marea poarta de la Edfu. Toate elementele templului, de la coloane la turnuri si piloni, sunt de un deosebit rafinament, acest templu fiind unul dintre preferatele arheologilor si ale turistilor.

 • Optional: Vizita Satul de nubieni

  Durata: 2 h

  Vei intalni o civilizatie prietenoasa si ospitaliera, cu propriile obiceiuri si traditii, pastrate de-a lungul generatiilor. Te vei bucura de casele viu colorare si de energia lor pozitiva.

 • Cazare Nil, Egipt

  MS Sarah Cruise, Standard Cabin, meal plan Pensiune completa

 • Optional: Vizita Templul Abu Simbel

  Durata: 6 h

  Vei fi preluati de la hotel si vei calatori cu un autocar catre situl arheologic unde te vor impresiona legendarele temple din timpul faraonului Ramses al II-lea. Complexul construit in sec. al XIII-lea i.H. se remarca prin cele doua statui, a lui Ramses si a sotiei sale Nefertari si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Lucrarile la cladirea cioplita in masa muntoasa au durat 30 de ani, dar sfarsitul erei faraonilor a dus la neglijarea templului si la ingroparea acestuia in nisip. A fost redescoperit abia in anul 1813 de catre exploratorul suedez John Lewis Burkhardt. Marele Templu este considerat cel mai frumos dintre templele ridicate in timpul lui Ramses al II-lea si, desi pare un edificiu menit a-l slavi pe cel care l-a inaltat, este de fapt inchinat zeilor Amun, Ptah si Re-Harakhty. Micul Templu este inchinat zeitei Hathor a frumusetii si a dragostei.

 • Vizita Kom Ombo

  Durata: 3 h

  Astazi vei naviga spre Kom Ombo, unde vei vizita Templul Zeilor Sobek, zeul-crocodil, si Horus cel Mare, zeul cerurilor cu cap de soim. Ridicat in perioada 180 - 47 i.e.n in stilul specific dinastiei ptolemeice, este caracterizat de o simetrie in jurul axei principale, templul fiind alcatuit din elemente pereche, astfel incat fiecare jumatate il cinsteste pe unul dintre zei.

 • Cazare Nil, Egipt

  MS Sarah Cruise, Standard Cabin, meal plan Pensiune completa

 • Vizita Templul lui Horus din Edfu

  Durata: 3 h

  Vei ajunge in Edfu, unde vei vizita Templul lui Horus, unul dintre cele mai bine conservate temple ale Egiptului, cel mai spectaculos monument de pe malul Nilului. Pana la jumatatea secolului al XIX-lea, templul a fost ingropat aproape in intregime. O parte a satului Edfu se afla pe acoperis, iar in anii 1860 cand au inceput sapaturile, satul a fost impins inapoi. Poarta de la intrarea in templu este flancata de doua statui ale lui Horus infatisat ca soim. Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis si al lui Osiris, zeul fertilitatii.

 • Cazare Nil, Egipt

  MS Sarah Cruise, Standard Cabin, meal plan Pensiune completa

 • Vizita Valea Regilor

  Durata: 4 h

  Vei vizita celebra Vale a Regilor, locul unde timp de 500 de ani au fost ingropati faraonii si nobilii Egiptului Antic. Valea contine 63 de morminte si camere mortuare insa nu toate sunt deschise publicului. Zona constituie una dintre cele mai importante atractii turistice ale Egiptului, in special dupa descoperirea mormantului lui Tutankamon. In ciuda notorietatii, mormantul lui Tutankamon nu este cu nimic mai special decat celalate, toate comorile pe care le ascundea fiind astazi expuse la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Este parte a patrimoniul mondial UNESCO inca din anul 1979.

 • Vizita Templul zeitei Hatshepsut

  Durata: 1 h

  Templul lui Hatshepsut se numara printre atractiile malului vestic al Nilului. Templul este invaluit intr-o aura mistica datorata personalitatii lui Hatshepsut, singura femeie faraon din Egiptul antic.

 • Vizita Templul Karnak

  Durata: 2 h

  Complexul de temple Karnak a fost cladit in mai multe etape de-a lungul a 1.500 de ani, creand o colectie de sanctuare, obeliscuri, piloni si chioscuri ce constitue o adevarata arhiva istorica prin inscriptiile din piatra. Dupa ce egiptologia a devenit stiinta, la Karnak s-au facut nenumarate sapaturi arheologice care continua si astazi.

 • Vizita Templul Luxor

  Durata: 2 h

  Vei vizita Templele Luxor (1. 400 i.e.n) si Karnak (3. 200 i.e.n). Ambele au fost construite pe locul vechiului oras antic Teba si reprezinta complexe de temple, altare, piloni, statui si basoreliefuri, listate in patrimoniul mondial UNESCO din anul 1979. Templul Luxor se afla in centrul orasului modern Luxor, in vremea faraonilor se afla in inima capitalei Teba. Opera lui Amenhotep al III-lea, "regele-soare", s-a pastrat intr-o stare excelenta datorita faptului ca a fost acoperit cu nisip.

 • Transfer privat de grup port - hotel Luxor

  Durata: 0.5 h

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie sosire: Luxor
  Locatie plecare: Luxor

 • Cina Luxor

  Durata: 2 h

  Vei lua cina la restaurantul hotelului.

 • Cazare Luxor

  Sonesta St. George Hotel Luxor, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Optional: Zbor cu balonul Luxor

  Durata: 1 h

  Te vei bucura de o plimbare de aproximativ 50 de minute cu balonul cu aer cald, peste Valea Regilor, cel mai important sit arheologic din lume, luminat de culorile in schimbare ale rasaritului.

 • Transfer privat de grup Luxor - Hurghada

  Durata: 4 h

  Vei fi transferat catre statiunea Hurghada.

  Locatie plecare: Luxor
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie sosire: Hurghada

 • Vizita Templul Dendara

  Durata: 1 h

  Pe drumul spre Hurghada, vei vizita Templul zeitei Hathor de la Dendera care impresioneaza prin basorelieful remarcabil și inscripțiile murale, exemple minunate de arta decorativa egipteana din perioada târzie. Reprezinta unul dintre putinele temple pastrate aproape intacte cu un acoperis din piatra imens, incaperi intunecate, pasaje subterane si piloni cu capiteluri in varful carora este reprezentata Hathor. Dendera a fost candva capitala Egiptului de Sus.

 • Cazare Hurghada

  Sunrise Crystal Bay Resort, Standard Room, meal plan All inclusive

 • Zile libere Hurghada

  Vei petrece cateva zile pe insoritele plaje din Hurghada, bucurandu-te de atmosfera relaxanta. Programul este liber. In Hurgada nu trebuie sa ratezi vizitarea muzeului si a acvariului, cu impresionantele colectii de flora si fauna din Marea Rosie. Pentru europeni, Hurghada este cunoscuta ca oras al petrecerilor. Se spune ca aici viata incepe o data cu caderea noptii, in nenumaratele cluburi frecventate de turisti de toate varstele. Exista si resorturi cu plaje private care ofera servicii all inclusive atat de diversificate incat turistii sunt rareori tentati sa parasesca resortul. Calatoria in Hurghada te poate duce si pe taramurile faraonilor, catre Luxor si Valea Regilor, croaziera pe Mare catre insula Paradise, safari in desert s.a.

 • Cazare Hurghada

  Sunrise Crystal Bay Resort, Standard Room, meal plan All inclusive

 • Transfer privat de grup hotel Hurghada - Cairo

  Durata: 6 h

  Locatie plecare: Cairo
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie sosire: Cairo

 • Optional: Cina & Show Cairo Restaurant plutitor

  Durata: 2 h

  Inainte de a te imbarca pe croaziera, vei lua cina pe malurile raului Nil, in Cairo. Vei avea parte de o experienta excepționala in timp ce navighezi la bordul unui restaurant plutitor. Cina este inclusa, urmata de divertisment live, inclusiv spectacol folcloric, belly dance și un spectacol traditional al dervisilor din Egipt - un spectacol de neuitat!

  Masa: Inclusa

 • Cazare Cairo

  Hilton Ramses Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Vizita Cairo Copt

  Durata: 2 h

  Vei vizita asa numitul "Cairo Copt" admirand numeroasele biserici si ruine din timpul dominatiei romane.

 • Vizita bazarul Khan el Khalili Cairo

  Durata: 2 h

  Dupa vizita orasului vechi, te vei plimba prin bazarul Khan el Khalili, un suq traditional situat in cartierul islamic unde vei avea ocazia sa faci cumparaturi.

 • Transfer privat de grup aeroport Cairo

  Vei fi transferat la aeroport pentru zborul catre casa.

  Locatie plecare: Cairo
  Locatie sosire: CAI Cairo International Airport
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Cairo

  Hilton Ramses Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zbor TAROM Cairo  -  Bucuresti

  Durata: 2h 50m

  Plecare Cairo - 09.01.2022 , ora 04:00 Sosire Bucuresti - 09.01.2022 , ora 06:50

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Hilton Ramses Hotel 5*
Cairo

Hilton Ramses Hotel 5 *

Standard Room

Demipensiune

Situat la doar 5 minute de mers pe jos de Muzeul din Cairo, Hotelul Ramses Hilton ofera camere cu ve...  [ Citeste tot ]

MS Sarah Cruise 3*
Nil, Egipt

MS Sarah Cruise 3 *

Standard Cabin

Pensiune completa

Vasul de croaziera fluviala ofera conditii de cazare moderne si elegante, cu vederi panoramice asupr...  [ Citeste tot ]

Sonesta St. George Hotel Luxor 4*
Luxor

Sonesta St. George Hotel Luxor 4 *

Standard Room

Demipensiune

Situat cu vedere spre Nil, hotelul Sonesta St. George se remarca prin conditii superioare de cazare...  [ Citeste tot ]

Sunrise Crystal Bay Resort 5*
Hurghada

Sunrise Crystal Bay Resort 5 *

Standard Room

All inclusive

 

Click pentru a vedea harta

Egipt Sfaturi

Egiptul este o tara musulmana, se recomanda respectarea credintei, iar comportamentul in public trebuie sa fie unul rezervat. Protestele, marsurile, demonstratiile se intampla frecvent in Egipt si adesea vineri.Va recomadam sa va indepartati de astfel de manifestari la care fortele de ordine pot folosi tunuri de apa sau/si gaze lacrimogene. Totodata aglomeratiile pot fi prilej de accidentari, conflicte cu localnicii sau politia, evenimente ce sunt de evitat. Femeile nu trebuie sa aiba umerii descoperiti. La vizitarea lacaselor de cult, femeile se recomanda sa aiba capul acoperit cu un batic. La intrarea in lacasurile de cult incaltarile se lasa la intrare. Nu se fac in public manifestari de afectiune. Sarutul in public, tinerea de maini, imbracamintea lejera nu sunt tolerate, se recomanda o atitudine conservatoare. Pentru a evita orice interpretare jenanta, la masa folositi mana dreapta pentru a manca, la fel cand oferiti daruri sau bani. In Egipt, mana stanga este considerata a fi necurata, deoarece este folosita la toaleta sau pentru a te descalta. Transportul public (autobuzul urban, metroul din Cairo) Transportul public este foarte ieftin, se recomanda sa il evitati. Puteti fi pus intr-o situatie penibila cand veti constata ca sunteti urmariti si comentati de localnici. Apelati la taxiuri care nu sunt scumpe: de la hotel puteti obtine informatii despre cele mai bune variante. Daca vizitati mai multe locatii, iar cazarea se face la acelasi hotel, puteti lasa bagajele la acel hotel. Majoritatea hotelurilor ofera acest serviciu gratuit (sau la un tarif foarte scazut) si va scuteste de necesitatea de a transporta bagajele cu dumneavoastra. Cand vizitati siturile arheologice din Valea Regilor sau arealul Luxor, recomandam sa aveti apa la dumneavoastra. Vizita poate dura o jumatate de zi sau o zi intreaga si pentru ca temperaturile sunt ridicate trebuie sa va hidratati. Atunci cand vizitati piramidele se recomanda sa purtati pantaloni lungi (sau blugi). Este posibil sa fiti nevoiti sa urcati sau sa coborati scari, sau sa treceti prin pasaje inguste.

Egipt
Egipt
Egipt
Egipt

Informatii legate de viza turistica in Egipt gasiti aici

Ghid de calatorie Egipt

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Egipt

Cand sa vizitezi Egipt Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Egipt
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!