ziua 1: 15.04.2020 Sosire In Casablanca

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
La sosirea pe aeroportul din Casablanca vei fi intampinat de reprezentantul local dupa care vei transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Casablanca, Marrakech - Bucuresti;
 • Transfer aeroport - hotel Casablanca

sosire in Casablanca
sosire in Casablanca

mese Cina
ziua 2: 16.04.2020 Casablanca

Vei face un tur al capitalei economice a Marocului. Pe traseu vei vedea Piata Centrala, Piata Mohamed al V-lea si Cartierul rezidential Anfa. Vei vizita Moscheea Hassan al II-lea si te vei plimba apoi in districtul Habous, situat in partea de sud a orasului, langa Palatul Regal, zona ce abunda in moschei, bai turcesti, piete, hoteluri si restaurante si unde vei admira arhitectura traditionala islamica in combinatie cu cea moderna.

 

INCLUS

 • Tur de oras Casablanca

mese Mic dejun, Cina
ziua 3: 17.04.2020 Casablanca - Rabat - Chefchaouen

Vei pleca spre Rabat, capitala administrativa a tarii.
Vei face un tur al orasului Rabat in care vei vedea Mechouar - fortareata ce adaposteste Palatul Regal, Kasbahul Oudaya, splendidul Mausoleu Mohamed al V-lea si Turnul Hassan.
Vei fi transferat catre Chefchaouen, un mic orasel colorat in nuante de albastru. Aici totul este foarte curat, in special stradutele. Chaouen este situat in muntii Rif, intre Tanger si Tetouan.

 

INCLUS

 • Transfer Casablanca - Rabat
 • Tur de oras Rabat
 • Transfer Rabat - Chefchaouen

CASABLANCA - RABAT - CHEFCHAOUEN
CASABLANCA - RABAT - CHEFCHAOUEN

mese Mic dejun, Cina
ziua 4: 18.04.2020 Chefchaouen

Vei vizita astazi acest minunat orasel aflat in muntii Rif, in nordul Marocului, numit si Orasul Albastru al Marocului. Te vei plimba prin Medina, zona turistica a Chefchaouen-ului, unde vei admira elegantele cladiri varuite in albastru si alb si vei afla istoria acestei bijuterii de oras, construit in anul 1471 de catre Moulay Ali Ben Moussa Ben Rached El Alami pentru a opune rezistenta invaziilor portugheze. Vei merge la cascada aflata la est de Medina, loc de intalnire pentru localnici. Pe un deal, in spatele cascadei, se afla ruinele unei vechi moschei, iar turnul sau oferta privelisti deosebite asupra orasului.

 

INCLUS

 • Tur de oras Chefchaouen

mese Mic dejun, Cina
ziua 5: 19.04.2020 Chefchaouen - Meknes - Volubilis - Fez

Vei fi transferat catre Meknes.

Vei face un tur al orasului Meknes, care va cuprinde Medina, cartierul evreiesc dar si spectaculoasa Poarta Bab Mansour.
Vei pleca spre Fez si vei face o oprire pe drum, la Volubilis.
Vei vizita cele mai bine conservate ruine romane din aceasta parte a Africii de Nord - situl arheologic de la Volubilis, declarat patrimioniu UNESCO in 1997. Construit in secolul al III-lea i.e.n peste o veche asezare cartagineza, orasul Volubilis a fost centrul administrativ al provinciei romane numite Mauretania Tengitana. Astazi la Volubilis se pot vedea unele din cele mai bine conservate mozaicuri romane, situl fiind faimos si pentru romane ce deserveau orasul, Templul lui Jupiter si Arcul de Triumf ce dateaza din secolul al III-lea e.n.

 

INCLUS

 • Transfer Chaouen - Meknes
 • Tur de oras Meknes
 • Transfer Meknes - Volubilis - Fez
 • Vizita Volubilis

CHEFCHAOUEN - MEKNES - VOLUBILIS - FEZ
CHEFCHAOUEN - MEKNES - VOLUBILIS - FEZ

mese Mic dejun, Cina
ziua 6: 20.04.2020 Fez

Vei explora orasul vechi Fez. Vei vizita Medina Fez el Bali, impresionanta pentru splendoarea si rafinamentul cladirilor sale. Vei descoperi aici cele mai frumoase sculpturi artizanale in lemn, gravuri in bronz, sculpturi policrome in piatra, moucharabies, coloane si decoratiuni sculptate. Dupa pranz te vei plimba si prin Souk Nejjarine, renumita piata unde se poate vedea si fantana cu acelasi nume cat si prin Mellah - cartierul evreiesc, considerat a fi cel mai mare din Maroc si avand cladiri in stil neoclasic.
Vei vizita Medersa Bou Inania este una dintre cele mai prestigioase universitati teologice din Fez si singura Medersa din Fez care are un minaret. A fost construita intre anii 1351 si 1357 i.e.n de catre Abu Inan Faris, conducator din dinastia Marinid, si a suferit renovari majore in secolul XX.

 

INCLUS

 • Tur de oras Fez
 • Vizita Medersa Bou Inania

mese Mic dejun, Cina
ziua 7: 21.04.2020 Fez - Midelt - Erfoud

Vei calatori prin regiunea Atlasului de Mijloc pentru a ajunge mai intai la Midelt iar in continuare vei calatori spre Erfoud, trecand prin regiunea Atlasului Inalt, prin Valea Ziz si vei ajunge la Erfoud unde peisajul este complet diferit, orasul fiind situat in mijlocul padurilor de palmieri din Tafilalet.

 

INCLUS

 • Transfer Fez - Midelt - Erfoud

FEZ - MIDELT - ERFOUD
FEZ - MIDELT - ERFOUD

mese Mic dejun, Cina
ziua 8: 22.04.2020 Erfoud - Tinghir - Boumalne Dades

Vei continua traseul spre Boumalne trecand prin Tinghir. Vei strabate faimosul Canion Todhra, strajuit de roci monolit de pana la 300 m inaltime si vei face o oprire pentru poze. Dupa amiaza vei ajunge la Boumalne Dades.

 

INCLUS

 • Transfer Erfoud - Boumalne Dades

ERFOUD - TINGHIR - BOUMALNE DADES
ERFOUD - TINGHIR - BOUMALNE DADES

mese Mic dejun, Cina
ziua 9: 23.04.2020 Boumalne Dades - Ouarzazate - Marrakech

Vei pleca spre Ouarzazate, trecand pe Calea celor 1000 de Kasbah (satele fortificate din sudul Marocului). Pe traseu te vei opri la Ksarul Ait Benhaddou dupa care vei continua traseul spre Marrakech prin Pasul Tichka, situat la 2.260 m altitudine, de unde vei avea o priveliste impresionanta asupra Muntilor Atlas.
Pe traseu te vei opri si vei vizita Ait Benhaddou, cea mai spectaculoasa fortareata din sudul Marocului, unde s-au turnat multe filme, cum ar fi Laurence of Arabia sau Gladiator, astazi inscrisa in patrimoniul UNESCO. Ait Benhaddou se afla pe Souss-Massa-Draa, pe o colina ce strajuieste raul Ouarzazate, pe fostul drum al caravanelor dintre Sahara si Marrakech.

 

INCLUS

 • Transfer Boumalne - Ouarzazate - Marrakech
 • Vizita Ait Benhaddou

BOUMALNE DADES - OUARZAZATE - MARRAKECH
BOUMALNE DADES - OUARZAZATE - MARRAKECH

mese Mic dejun, Cina
ziua 10: 24.04.2020 Marrakech

Vei face un tur al orasului Marrakech, al doilea oras imperial ca vechime, numit pe buna dreptate Perla Sudului. Vei putea admira Moscheea Koutoubia, una dintre cele mai reprezentative constructii in stil maur, care combina simplitatea cu luxul. Minaretul sau inalt de 77 metri este cu siguranta unul dintre obiectivele turistice impresionante din Marrakech. Mai apoi vei vizita Palatul Bahia dupa care vei vizita Gradinile Majorelle, gradini create de artistul francez Jacques Majorelle in anul 1923 si faimoase pentru nuantele de albastru apreciate si de faimosul designer Yves Saint Laurent, proprietar al domeniului in anii ’80.

 

INCLUS

 • Tur de oras Marrakech

mese Mic dejun, Cina
ziua 11: 25.04.2020 Plecare Din Marrakech

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Marrakech.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Marrakech

mese Mic dejun
ziua 12: 26.04.2020 Sosire In Bucuresti

 

10 locatii vizitate


Casablanca,
Chefchaouen,
Rabat,
Fez,
Meknes,
Volubilis,
Erfoud,
Boumalne Dades,
Marrakech,
Ouarzazate

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 15.04.2020 ora 05:50; Sosire Istanbul 15.04.2020 ora 07:05; Turkish Airlines; durata 01:15 ✈ Plecare Istanbul 15.04.2020 ora 11:20; Sosire Casablanca 15.04.2020 ora 14:15; Turkish Airlines; durata 04:55 ✈ Plecare Marrakech 25.04.2020 ora 16:00; Sosire Istanbul 25.04.2020 ora 22:05; Turkish Airlines; durata 04:40 ✈ Plecare Istanbul 26.04.2020 ora 01:05; Sosire Bucuresti 26.04.2020 ora 02:25; Turkish Airlines; durata 01:20

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Tururi panoramice

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Gabriela Oprea

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Maroc

Morocco tips

La ce sa te astepti in Maroc
 • Marocul este o destinatie ideala mai ales pentru cei curiosi, care apreciaza diferentele culturale si sunt deschisi la experiente noi. Trebuie stiut ca este o tara in curs de dezvoltare, iar facilitatile moderne sunt inca in constructie sau inexistente in multe locuri din afara marilor orase.
  In Maroc, stilul occidental de imbracaminte a devenit foarte popular. Hainele trebuie sa fie comode si usoare, din bumbac, potrivite anotimpului in care calatoriti. Fata de zonele turistice si orasele mari (Casablanca, Marrakech, Rabat) regulile de conduita privind vestimentatia, in zonele rurale, sunt destul de conservatoare unde ca sa nu ofensezi pe nimeni, trebuie sa porti haine decente (recomandat atat pentru femei cat si pentru barbati), care sa iti acopere umerii si genunchii, fiind acceptate manecile scurte si pantalonii trei sferturi.
  Marocanii nu sunt foarte punctuali, desi sunt si activitati care se desfasoara dupa un program foarte strict (e.g. functionarea scolilor publice). Trenurile pot ajunge de multe ori cu intarziere, iar autobuzele nu au afisate orarele sau rutele, asa ca s-ar putea sa fie nevoie sa soliciti informatii suplimentare de la sofer sau alti pasageri. Daca faci o invitatie la cina te poti astepta la o intarziere a musafirilor de cel putin o ora.
  Bauturile alcoolice sunt interzise de cultura islamica, totusi acestea sunt destul de usor de gasit pentru a fi cumparate, in orasele mari Fes, Marakech existand magazine ce comercializeaza bauturi alcoolice. In unele hoteluri sau restaurante turistice de asemenea se pot gasi bauturi alcoolice, insa este foarte des intalnita situatia in care hotelurile si restaurantele sa nu comercializeze aceste produse.
Viza
 • In Maroc viza se obtine la intrarea in tara, in urma completarii unui formular tip pe care il puteti gasi la fata locului. Nu exista taxa pentru obtinerea vizei, insa trebuie sa aveti la dumneavoastra un pasaport valabil minimum 6 luni de la data de plecare din Maroc. Perioada de sedere admisa pentru calatoriile fara vize este de 90 zile. 

Nume: Regatul Maroc

Capitala: Rabat

Asezare: Stat in nordul Africii, la Oceanul Atlantic in vest, Marea Mediterana in nord, marginita de Algeria si Sahara de Vest

Moneda: Dirham-ul marocan - MAD

Fus orar: UTC+0 /UTC+1

together for excellent journeys

Morocco, you steal my heart! Gabriela Oprea

Dupa ce vizitezi multe tari, de pe toate continentele, te gandesti ca este...

Morocco, you steal my heart!
Impresii Maroc - Aprilie 2019 Rodica

Un traseu bine ales, cu un ghid local excelent si un grup minunat cu care ne-am...

Impresii Maroc - Aprilie 2019
Maroc - un amestec de culoare, zgomot si miros - decembrie-ianuarie Cristina Obreja

Circuitul nostru a inceput cu orasul alb, Casablanca, orasul port al Marocului....

Maroc - un amestec de culoare, zgomot si miros - decembrie-ianuarie
Impresii Maroc - Aprilie 2018
Impresii Maroc - Aprilie 2018 Roxana

Roxana ne-a trimis cateva fotografii din vacanta de Paste in Maroc....

Dear Morocco, I miss you already… - decembrie-ianuarie
Dear Morocco, I miss you already… - decembrie-ianuarie Yulicary Sarracent

O calatorie asa cum mi-am dorit. Pot sa spun acum ca totul a fost perfect, de la...

Impresii Maroc - Decembrie 2017
Impresii Maroc - Decembrie 2017 Flavia

O experienta de neuitat, organizata cu mult profesionalism de Eturia....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.201 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia