Eturia - Agentie de turism

Paste - Discover Eastern India & Nepal, 15 zile

 • Stupa Boudhanath, Nepal Poza realizata de Paul Crudu, August 2017
 • Paste - Discover Eastern India & Nepal, 15 zile
 • Paste - Discover Eastern India & Nepal, 15 zile
Specialist: India

ALINA

031.9998

office@eturia.ro

Itinerar

Te invitam intr-o calatorie magica, de Paste, in care vei descoperi esenta spirituala a Indiei si Nepalului si vei trai experienta bogatelor valori religioase si a traditiilor pastrate de sute de ani. Vei explora partea de est a Indiei unde vei vizita orasele Calcutta, Darjelling si Gangtok dupa care vei ajunge in Nepal unde vei face safari in Parcul National Chitwan si vei vizita monumentel istorice si religioase ale capitalei Khatmandu si ale orasului Pokhara.

Ziua 01

PLECARE DIN BUCURESTI - 24.04.2019

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
Ziua 02

SOSIRE IN CALCUTTA - 25.04.2019

La sosire pe aeroportul din Calcutta vei fi intampinat de reprezentantul local, urmand a fi transferat la hotel. Vei face un tur de oras pentru a descoperi istoria si farmecul orasului Calcutta vizitand principalele atractii ale acestuia.
Vei incepe turul in Piata Dalhousie, denumita in memoria Lordului Dalhousie, care a fost guvernatorul General al Indiei. Piata este inconjurata de unele dintre cele mai rezistente monumente Rajera din Calcutta, cum ar fi Oficiul Postal, Raj Bhawan (Casa Guvernului), Biserica Sfantul Ioan, cladirea Primariei, Cladirea Scriitorilor si alte cladiri coloniale.
In continuare vei putea admira minunea ingineriei britanie, Podul Howrah, apoi Templul jainist (numit si Templul Parshwanath).
Vei vizita Cartierul Kumartuli, faimos pentru sculptura la cald, unde nu numai ca se produc idolii de lut pentru diferite festivaluri, ci se si exporta in mod regulat. Vei merge apoi la Memorialul Victoria este atat un simbol al orasului, cat si al intregului Imperiu Britanic (Bristish Raj), Catedrala Sfantul Paul, o catedrala anglicana a Bisericii din India de Nord, iar turul se va incheia la Casa Maicii Theresa Maica Tereza, canonizata de Biserica Catolica cu numele de Sfanta Tereza de Calcutta
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 03

CALCUTTA - BAGDOGRA - DARJEELING - 26.04.2019

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Calcutta. Zbor intern Calcutta - Bagdogra. La sosire vei fi intampinat de reprezentantul nostru local, dupa care vei fi transferat catre Darjeeling, pe un traseu de 95 de km ce va dura aproximativ 4 ore.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 04

DARJEELING - 27.04.2019

Dimineata devreme vei merge spre faimosul Tiger Hill (11 km) pentru a te bucura de un rasarit de soare spectaculos. Dupa privelistea incantatoare oferita de rasarit asupra muntilor, te vom intoarce in Darjeeling. Pe traseu vei face o oprire pentru a vizita manastirea Ghoom, o manastire foarte veche cunoscuta pentru ambianta sa spirituala, pentru frumoasele thangkas (picturi pe bumbac si matase) si pentru imprejurimile spectaculoase.
Dupa micul dejun te vei bucura de o plimbare cu trenul inclus in patrimoniul Unesco, de la Darjeeling pana la Ghoom si inapoi. Pe traseul poti vizita Muzeul din Ghoom.
Dupa-amiaza vei face o vizita la Institutul de Alpinism, unde vei afla detalii despre evolutia si istoria alpinismului. Vei avea ocazia sa admiri plantatiile de ceai si varfurile muntilor acoperite de zapada printr-o plimbare cu telecabina, care te va duce la frumoasa Valea Rangit din Darjeeling.
Vei vizita lCentrul Refugiatilor Tibetani, infiintat in 2 octombrie 1959, pentru cei care l-au urmat pe Dalai Lama si au scapat din Tibet. Centrul detine acum o cresa, o scoala de asistente si o gradinita.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 05

DARJEELING - GANGTOK - 28.04.2019

Vei fi transferat catre Gangtok pe un traseul de 95 de km ce va dura aproximativ 4 ore si jumatate. Restul zilei este liber.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 06

GANGTOK - 29.04.2019

Vei explora orasul Gangtok, un sit budist foarte cunoscut pentru pelerinaje, frumusetea locurilor si atmosfera linistita oferita de lacuri, gradini si manastiri aflate la 1600 de m altitudine. Prima oprire va fi la Manastirea Rumtek sau Centrul de Chakra Dharma.
Vei vizita Stupa Do drul Chorten, construita de Trulshik Rinpoche, seful ordinului Nyingma al budismului tibetan in 1945, apoi Institutul de Tibetologie Namgyal, o Fabrica de obiecte artizanale , unde vei putea observa mesterii locali care se ocupa de tesut, sculptura in lemn si picturi iar turul se va incheia cu o vizita la Manastirea Enchey a fost construita pentru prima data in anii 1840, facand din Gangtok, pe atunci un mic sat, un loc de pelerinaj. Manastirea detine o colectie impresionanta de masti care sunt folosite pentru dansurile ritualuale anuale.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 07

GANGTOK - KALIMPONG - 30.04.2019

Vei fi transferat catre Kalimpong pe un traseu de 83 de km ce va fi parcurs in aproximativ 3 ore. Vei face o vizita la Manastirea Zang Dog Palri Fo Brang, cunoscuta si sub numele de Manastirea Durpin. Acest sit religios are o mare importanta religioasa pentru adeptii budismului tibetan. Vei vizita apoi Manastirea Tharpa Choling Tharpa Choling este o manastire renumita construita in 1937 pe varful Tirpai, langa Kalimpong. Vei merge apoi la Thongsa Gumpa, cea mai veche manastire din Kalimpong. Ultima vizita a zilei va fi la o pepiniera de flori se gasesc din abundenta in Kalimpong.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 08

KALIMPONG - BHADRAPUR - KATHMANDU - 01.05.2019

Vei fi transferat la aeroportul din Bhadrapur. Zbor international Bhadrapur - Kathmandu. La sosirea in capitala nepaleza vei fi transferat la hotel. Vei vizita Stupa Boudhanath, situata la 8 km de capitala Kathmandu. Cladirea este impresionanta prin cele patru perechi de ochi care privesc in cele patru directii cardinale, veghind comportamentul corect al oamenilor si prosperitatea lor.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 09

KATHMANDU - 02.05.2019

Vei vizita Stupa budista Swayambhunath despre care se spune ca are o vechime de 2000 de ani si reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Kathmandu. Stupa care formeaza structura principala este compusa dintr-o emisfera solida din caramida si pamant, care sustine un turn conic acoperit cu placi din arama, poleite cu aur. Intreaga arie din jurul stupei este presarata cu Stupa mai mici si temple. Vei vizita piata Kathmadu Durbar, aflata in fata vechiului Palat Regal, fosta resedinta monarhica. A fost una din cele trei piete regale din Valea Kathmandu, facand astazi parte din patrimoniul UNESCO. Piata a fost inconjurata de peste 50 de pagode, temple si palate construite din lemn, dar o parte din ele au fost distruse in timpul cutremurului din 2015. Vei vizita localitatea Patan aflata la 5 km de Kathmandu, cunoscut si sub numele de Lalitpur - orasul artelor frumoase. Aici, vei vizita Piata Durbar - Patan Durbar, Templul Krishna construit de Regele Siddhi Narsingh Malla, Clopotul Taleju si Templul Kumari. Aici pot fi achizitionate bijuterii si obiecte de artizanat.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 10

KATHMANDU - CHITWAN - 03.05.2019

Vei fi transferat catre Chitwan pe un traseu de 185 km care va dura aproximativ 6 ore. Dupa amiaza vei face safari cu elefanti in zona de jungla a Parcului National Chitwan si vei avea ocazia sa vezi rinocerul indian, specii de maimute, pasari, ursul buzat, leopardul sau chiar tigrul bengalez.
Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
Ziua 11

CHITWAN - 04.05.2019

Vei avea ocazia sa faci o plimbare pe spatele unui elefant printre vegetatia luxurianta a Parcului National Chitwan, unde vei observa viata salbatica a zonei.
Vei pleca apoi intr-o plimbare relaxanta cu canoea. Este o buna oportunitate de a urmari diferitele tipuri de pasari si animale in habitatul lor natural. Aventura in jungla continua cu o plimbare in natura, unde, pe langa fauna diversa, vei descoperi si diferitele tipuri de plante si ierburi. Vei vizita si Centrul de Crestere al Elefantilor unde vei vedea elefanti alaturi de puii lor si vei afla mai multe despre eforturile de crestere a elefantilor.
Seara vei participa la un spectacol cu dansuri culturale Tharu. Spectacolul consta intr-un dans tribal melodic realizat de barbati si femei cu ajutorul unor tamburine si a unor bete, reprezentand modalitatea prin care tin departe de habitatul uman animalele salbatice.
Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
Ziua 12

CHITWAN - POKHARA - 05.05.2019

Vei fi transferat catre Pokhara pe un traseu de 150 km care va dura aproximativ 5 ore.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 13

POKHARA - 06.05.2019

Dimineata devreme vei face o excursie la Sarangkot pentru a vedea un rasarit spectaculos deasupra muntilor. La o altitudine de doar 1.600 de metri, Sarangkot este asezat pe o creasta inalta spre nord-vest de Pokhara oferind o vedere panoramica asupra Muntilor Dhaulagiri si Annapurna si asupra Vaii Pokhara. Dupa micul dejun vei face trekking pe o distanta de aproximativ 5 km pe traseul Fewa - podul suspendat Cross - satul Damsadi - Ammbot - Damsadi Phedi si inapoi catre Fewa. Traseul are o dificultate redusa iar pe parcursul acestuia vei observa zonele rurale traditionale de aici si vei admira panorama impresionanta a Varfurilor Everest si Annapurna. Mai apoi vei vizita Pagoda Pacii, o stupa in care vei vedea 4 statui ale lui Buddha, statui ce infatiseaza etape din viata acestuia. La sfarsitul zilei vei merge spre Lacul Phewa pentru o plimare cu barca. Lacul Phewa este al doilea ca marime din Pokhara, iar in mijlocul acestuia se poate observa o mica insulta cu templul Tal Barahi in mijloc.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 14

POKHARA - KATHMANDU - 07.05.2019

Vei fi transferat catre Kathmandu pe un traseu de 200 km care va dura aproximativ 6 ore.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 15

PLECARE DIN KATHMANDU - 08.05.2019

Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Kathmandu.
Regim mese - Mic dejun

Orar zbor

Plecare Bucuresti 24.04.2019 ora 12:55; Sosire Doha 24.04.2019 ora 17:40; Qatar Airways; durata 4:45
Plecare Doha 24.04.2019 ora 18:40; Sosire Kolkata 25.04.2019 ora 02:10; Qatar Airways; durata 5:00
Plecare Calcutta 26.04.2019 ora 13.40; Sosire Bagdogra 26.04.2019 ora 14:55; Air India
Plecare Bhadrapur 01.05.2019 ora 14:55; Sosire Kathmandu 01.05.2019 ora 15:40; Buddha Air
Plecare Kathmandu 08.05.2019 ora 11:45; Sosire Doha 08.05.2019 ora 14:20; Qatar Airways; durata 5:20
Plecare Doha 08.05.2019 ora 15:30; Sosire Bucuresti 08.05.2019 ora 20:35; Qatar Airways; durata 5:05

Paste - Discover Eastern India & Nepal, 15 zile

 • taxe de aeroport incluse taxe de aeroport incluse
 • asigurarea de calatorie inclusa asigurarea de calatorie inclusa
 • bacsisuri ghizi bacsisuri ghizi
 • grup persoane grup max. 16 persoane

Impresii de calatorie

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.779.913 zile de vacanta vandute
 • 309.760.253 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia