Asia

Paste 2021 - Circuit de grup - Best of Uzbekistan, 9 zile Grup cu insotitor Eturia

9 zile / 7 nopti
1750 € / pers.
Vei vizita Tashkent, Khiva, Bukhara, Samarkand, Urgench, Shakhrisabz

Incepand de la:

1750 € / pers.
Vezi tarife
9 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

6 locatii

Explorate

Incepand de la:

1750 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Eturia iti propune un circuit in Uzbekistan, o destinatie de calatorie mai putin accesata si mai putin cunoscuta, dar care merita vizitata pentru imensa incarcatura istorica, pentru monumentele si arhitectura sa si, nu in ultimul rand, pentru curiozitatea de a cunoaste oamenii, traditiile si mestesugurile acestor locuri. Zona strabatuta candva de un fir de aur, Drumul Matasii, poate fi un motiv de ajunge si vizita aceste locuri. Importanta axa comerciala a lumii, drumul de peste 6.000 de kilometri ce unea China de Venetia si alte orase-stat, Asia de Europa, a avut numeroase centre de popas si schimburi comerciale si culturale, stimuland dezvoltarea unor popoare si civilizatii, reprezentative fiind orasele Bukhara, Khiva, Samarkand si Taskent pe care le vei vizita in cadrul acestui circuit.

 • Cazare 7 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Paste 2021 - Circuit de grup - Best of Uzbekistan, 9 zile Itinerar

 • Zbor TURKISH AIRLINES Bucuresti  -  Istanbul

  Durata: 1h 25m

  Plecare Bucuresti - 25.04.2021 , ora 09:45 Sosire Istanbul - 25.04.2021 , ora 11:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Tashkent

  Durata: 4h 15m

  Plecare Istanbul - 25.04.2021 , ora 18:45 Sosire Tashkent - 26.04.2021 , ora 01:00

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Tashkent

  Durata: 0.5 h

  La sosirea pe aeroportul din Taskent ti se va asigura transferul la hotel.

  Tip serviciu: PVT
  Locatie plecare: TAS Tashkent International Airport
  Locatie sosire: Tashkent

 • Mic dejun Tashkent

  Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 • Vizita Muzeul National de Arte Aplicate

  Durata: 1 h

  Muzeul National de Arte Aplicate gazduieste peste 7000 de exponate: broderii lucrate manual, bijuterii, covoare si alte produse de artizanat locale realizate de la inceputul secolului al XIX-lea pana in prezent. Cladirea muzeului a fost resedinta diplomatului rus Alexander Polovtsev, care era colectionar de obiecte nationale unice de artizanat. Dupa revolutia sovietica, aceasta casa a fost deschisa publicului ca muzeu. Muzeul de Arta Aplicata este foarte popular atat pentru locatia sa, cat si pentru numeroasele exponate.

 • Vizita Complex Khasti Imam

  Durata: 1 h

  Complexul religios Khasti Imam s-a dezvoltat langa mormantul unuia dintre primii Imami ai orasului Tashkent, celebrul om de stiinta, savant in Coran si Hadith, poetul Hazrati Imam. In cinstea acestuia, intreaga zona din aceasta parte veche a orasului a fost numita Hazrati Imam. Vei vizita mai multe monumente arhitecturale, inclusiv Moscheea Muy-Mubarak si Madrasa Barak Khan (ambele din secolul al XVI-lea) si Mausoleul lui Kaffal Shashi (secolul al XV-lea). Conform legendei, Madrassa Mui-Mubarak (care s-ar traduce cu "par binecuvantat") adaposteste o relicva sfanta a musulmanilor: fire de par de pe capul Profetului Mohamed. Mai mult decat atat, complexul are o bogata biblioteca cu manuscrise orientale, printre care si un exemplar foarte vechi din Coran scris de Califul Osman la mijlocul secolului al XVII-lea. Acest manuscris vechi, cu textul original al Coranului, este unul dintre cele patru ramase astazi si cel mai bine pastrat.

 • Vizita Madrasa Kukeldash

  Durata: 1 h

  Madrasa Kukeldash, situata aproape de bazarul Su, in partea istorica a capitalei Tashkent, a fost construita in 1570 in timpul dinastiei Shaybanid. Madrasa facea parte dintr-un ansamblu arhitectural in piata principala a orasului si a fost cea mai mare dintre cele 17 madrase construite in Tashkent. Desi de-a lungul timpului cladirea a fost folosita si ca depozit sovietic si muzeu, astazi madrasa isi reafirma rolul religios.

 • Cina Tashkent - restaurant local

  Durata: 1 h

 • Cazare Tashkent

  Wyndham Tashkent, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Mic dejun Tashkent

  Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport in Tashkent

  Durata: 0.5 h

  Dimineata devreme vei fi transferat catre aeroportul din Tashkent unde te vei imbarca pe zborul intern catre Urgench.

  Locatie sosire: TAS Tashkent International Airport
  Tip serviciu: PVT
  Locatie plecare: Tashkent

 • Zbor Tashkent  -  Urgench

  Durata: 1:40

  Plecare Tashkent - 22.05.2021 , ora 07:50 Sosire Urgench - 22.05.2021 , ora 09:30

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport Urgench - hotel Khiva

  Durata: 0.6 h

  La sosirea pe aeroportul din Urghench vei fi preluat de reprezentantii nostri locali si transferat catre orasul Khiva, unde vei fi cazat. Durata transferului este de aproximativ 45 de minute.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita complexul istoric Ichan-Kala

  Durata: 6 h

  Complexul istoric Ichan-Khala (secolele al XII-lea - al XIX-lea) se viziteaza in cadrul unei excursii. Orasul interior (centrul istoric) este un veritabil muzeu in aer liber inclus in Patrimoniul UNESCO. In fapt, orasele din zona aveau trei diviziuni distincte: fortareata (cetatea propriu zisa cu structurile de aparare, unde isi aveau si conducatorii resedintele), orasul interior - Itchan Kala si suburbia - Dishan Kala (unde locuia populatia de rand). Itchan Kala este aparat de un un zid de peste 10 km lungime, accesul in orasul protejat fiind asigurat de patru porti: Bagci (aceesul spre Urgench), Palvan (accesul spre Amudaria), Tash (accesul spre sud) si Ata Darwaza (poarta de acces spre zona vestica). Orasul detine mai mult de 50 de monumente istorice si 250 de case vechi, datand din secolele al XVII-lea - al XIX-lea. Moscheea Djuma, de exemplu, a fost intemeiata in secolul al X-lea si reconstruita intre anii 1788 si 1789, insa sala hipostila inca detine 112 coloane din structura sa intitiala. Cele mai spectaculoase aspecte ale orasului Ichan Kala sunt peretii crenelati din caramida si cele 4 porti, cate una pe fiecare latura a fortaretei rectangulare. In cadrul citadelei se afla Madrasa Muhammad Amin Khan, Madrasa Kazi Kalon, Madrasa Muhammad Rakhimkhan II, Mausoleul Ismail Khodja, Mausoleul Sayid Allauddin, turnul Kalta Minor, Palatul Tash-Khovli (secolul al XIX-lea), Palvan Darvaza (Poarta Razboinicilor), Moscheea Djuma (secolul al X-lea), Madrasa Allakulikhan, Ota Darvaza (Poarta Tatalui), Madrasa Kutlug Murad Inaq.

 • Cina Khiva

  Durata: 1 h

  Cina va fi servita la un restaurant local.

 • Cazare Khiva

  Malika Khiva, Standard, meal plan Mic dejun

 • Mic dejun Khiva

 • Transfer privat de grup Khiva - Bukhara

  Durata: 8 h

  Vei fi transferat catre orasul Bukhara. In trecut, drumul intre Khiva si Bukhara dura mai mult de o luna. Astazi, durata transferului va fi de aproximativ 8 ore (distanta 550 km). Vei traversa teritoriul Khorezm si vei trece pe langa desertul Kyzyl-Kum, desert al carui nume semnifica nisip rosu. Intre timp, vei putea admira Raul Amudarya (Oxus, in latina) si privelistile desertice.

  Tip serviciu: PVT
  Locatie sosire: Bukhara
  Locatie plecare: Khiva

 • Pranz la pachet Khiva

  In aceasta zi, pranzul va fi servit la pachet.

 • Cina Bukhara - la restaurant local

  Durata: 1 h

 • Cazare Bukhara

  Rangrez Hotel, Standard, meal plan Mic dejun

 • Mic dejun Bukhara

 • Vizita Mausoleul Ismail Samani

  Mausoleul Ismail Samani este considerat a fi unul dintre cele mai apreciate edificii din punct de vedere arhitectural din Asia Centrala, a fost construit la sfarsitul secolului al IX-lea - inceputul secolului al X-lea si a fost ridicat pe mormantul reprezentantilor dinastiei Samadine. Monumentul se remarca prin complexitatea structurii, perfectiunea liniilor arhitecturale, unicitatea constructiei datorandu-se imbinarii de elemente si motive arhitecturale zoroastriene si islamice.

 • Vizita Mausoleul Chashma Ayub

  Complexul mausoleului Chashma Ayub, "Primavara lui Iov", a fost ridicat deasupra sursei de apa in secolele XV-XVI si impresioneza prin cupola sa. O legenda spune ca Ayub (Profetul Iov), dupa ce a vizitat acest loc, a decis sa ajute persoanele care sufereau de pe urma lipsei de apa. El a lovit pamantul cu toiagul sau, iar in acel loc a tasnit un izvor de apa limpede. Conform legendei locale, apa vindeca boli de piele.

 • Vizita Moscheea Bolo-Hauz

  Bolo-Hauz este, de fapt, o cladirea simetrica pe care localnicii o numesc moscheea cu patruzeci de stalpi datorita celor douazeci de stalpi atent decorati ce se reflecta in iazul construit in fata moscheei. Moscheea de langa piscina este singura cladire istorica de pe aceasta parte a pietei care a supravietuit; toate celelalte au fost distruse in secolul XX.

 • Vizita Fortareata Ark

  Durata: 1 h

  Fortareata Ark a fost nu numai o structura militara de anvergura, ci includea si o zona urbana cu locuinte, spatii de depozitare si diverse alte constructii. Pozitionata in zona nord-estica, cetatea are forma unui dreptunghi dispus de la est la vest, incluzand o suprafata de aproape 4 hectare. Perimetrul zidurilor exterioare este de circa 800 de metri, iar inaltimea zidurilor oscileaza intre 16 si 20 de metri. Intrarea principala este flancata de doua turnuri. In interiorul cetatii se gaseste una dintre cele mai bine conservate moschei.

 • Vizita Complexul Poi Kalon

  Durata: 1 h

  Complexul Poi Kalon, inima religioasa a Bukharei, cuprinde o suita de constructii aflate in preajma Minaretului Kalyan. Minaretul este cea mai inalta constructie din complex, avand inaltimea de peste 47 de metri, la baza un diametru de 9 metri iar in partea superioara un diametru de 6 metri. Moscheea Kalyan, o constructie de aceeasi anvergura ca si Moscheea Bibi Khanym din Samarkand, este totusi diferita fata de aceasta si prin cateva curiozitati constructive: 288 de stalpi servesc ca suport pentru cupolele acoperisului; axa longitudinala se termina cu un portal catre camera principala; una dintre cupole are o deschidere prin care se poate vedea minaretul Kalyan. Constructia Medresei Miri Arab a fost atribuita seicului Abdullah Yamani al Yemenului, supranumit si Mir-i Arab in anii 1535-1536. Se spune ca la lucrari au participat 3000 de prizonieri persani. Portalul medresei se afla pe aceeasi axa cu cea a portalului moscheei Kalyan.

 • Vizita Lyabi-Khauz

  Ansamblul architectual Lyabi-Khauz dateaza din secolele al XIV-lea - al XVII-lea si este foarte popular printre turisti, aici aflandu-se cel mai mare rezervor artificial din Bukhara medievala.

 • Cina & spectacol Bukhara

  Durata: 2 h

  Vei servi cina acompaniata de un spectacol traditional la Nodir Devon Begi Madrassha.

 • Cazare Bukhara

  Rangrez Hotel, Standard, meal plan Mic dejun

 • Mic dejun Bukhara

 • Transfer privat de grup Bukhara - Shakhrisabz - Samarkand

  Durata: 7 h

  Vei fi transferat catre orasul Shakhrisabz (aproximativ 4 ore) unde vei opri pentru a face un tur al orasului. Vei continua apoi drumul spre Samarkand (aproximativ 3 ore) unde vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT
  Locatie plecare: Bukhara
  Locatie sosire: Samarkand
  Stop pe traseu 1: Shakhrisabz

 • Tur privat de oras Shakhrisabz

  Durata: 3 h

  In turul orasului Shakhrisabz vei vizita principalele atractii: Palatul Ak-Saray, Complexul Dorus-Saodat, Mausolul Hazrat Imam Ensemble, Mausoleul Jahongir, Complexul Arhitectural Dor-ut-Tilovat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cina Samarkand

  Durata: 1 h

  Cina va fi servita la un restaurant local.

 • Cazare Samarkand

  Hotel Grand Samarkand, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Mic dejun Samarkand

 • Vizita Moscheea Bibi Khanum

  Durata: 0.5 h

  Construita intre sec. XIV-XV, Moscheea Bibi Khanum, acum restaurata, a primit numele uneia dintre sotiile favorite al lui Timur Lenk si este una dintre cele mai splendide capodopere arhitecturale din Asia Centrala. Moscheea a fost ridicata de Timur Lenk pentru a comemora incursiunile sale in urma carora a fost distrus orasul Delhi.

 • Vizita Mausoleul Gur Emir

  Durata: 0.5 h

  Emirul care si-a imprumutat numele mausoleului a fost un tiran de anvegura lui Timur Lenk. Se spune ca, dupa fiecare victorie, Gur Emir inalta piramide din capetele invinsilor. Urmasii sai i-au construit, in schimb, un fabulos loc de veci, iar mausoleul este considerat un model de arhitectura din Asia Centrala.

 • Vizita Piata Registan

  Piata Registan a fost un important punct central academic, administrativ si religios al orasului. In anul 2001, orasul vechi cunoscut sub numele de Registan a fost inscris in Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Printre monumentele din zona se numara Madrassah Ulug Bek (sec. XV), Madrassah Shir-Dor (sec. XVII) si Madrassah Tillya-Kori (sec. XVII).

 • Vizita Necropola Shakh-i-Zinda

  Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda a fost construit intre sec. XI-XV. Vechea necropola situata in vecinatatea monumentului lui Afrasiab include 44 de necropole in 20 de mausolee. Ansamblul poarta numele varului primar al profetului Mohamed, care a raspandit islamul la sfarsitul secolului al VII-lea. Ansamblul memorial Shakh-i-Zinda este locul cel mai stimat de pelerinaj din Asia Centrala.

 • Cina Samarkand

  Durata: 1 h

  Cina va fi servita la un restaurant local.

 • Cazare Samarkand

  Hotel Grand Samarkand, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Mic dejun Samarkand

 • Vizita Observatorul Ulugbek

  Ulugbek, nepot al Timur Lenk, a fost un mare astronom, om de stiinta si arhitect. Descoperirile sale stiintifice si astronomice au revolutionat stiintele din perioada sa istorica. Observatorul, construit in 1420 de catre Ulugbek, a fost descoperit de arheologii rusi si este cel mai mare observator din Asia Centrala. Din acesta a mai ramas doar fundatia, care este ilustrativa prin complexitate, putand fi estimata dimensiunea reala a fostului observator.

 • Vizita Muzeul Afrosiab

  Muzeul Afrosiab, situat in cadrul sitului istoric Afrosiab, in partea de nord a Samarkand-ului este dedicat istoriei orasului. Muzeul prezinta o varietate de exponate (aprox. 22000 de exponate unice), inclusiv artefacte descoperite in timpul sapaturilor din Afrasiyab si Samarkand - sabii antice, osuare, cutite si alte obiecte ascutite, sageti, monede, ceramica, manuscrise vechi si carti, statui si alte obiecte antice ale vietii de zi cu zi.

 • Vizita fabrica de covoare Hudzhum

  Durata: 0.5 h

  Vei vizita fabrica de covoare Hudzhum, o atractie turistica importanta in Samarkand ce ofera posibilitatea de a urmari la fata locului etapele realizarii manuale a covoarelor de matase, folosind tehnici si instrumente vechi. Toate covoarele din fabrica Hudzhum sunt absolut naturale: firele de matase sunt pictate manual cu coloranti exclusiv naturali, obtinuti din coaja de nuca, coji de rodie si tulpini de sparanghel.

 • Cina Samarkand

  Durata: 1 h

  Cina va fi servita la un restaurant local.

 • Cazare Samarkand

  Hotel Grand Samarkand, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Samarkand

  Durata: 0.5 h

  Ti se va asigura transferul la aeroportul din Samarkand.

  Locatie sosire: Samarkand
  Locatie plecare: Samarkand
  Tip serviciu: PVT

 • Zbor TURKISH AIRLINES Samarkand  -  Istanbul

  Durata: 5h 0m

  Plecare Samarkand - 03.05.2021 , ora 05:35 Sosire Istanbul - 03.05.2021 , ora 08:35

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Bucuresti

  Durata: 1h 20m

  Plecare Istanbul - 03.05.2021 , ora 18:50 Sosire Bucuresti - 03.05.2021 , ora 20:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Wyndham Tashkent 4*
Tashkent

Wyndham Tashkent 4 *

Standard Room

Mic dejun

Situat in centrul orasului, acest hotel cu personal ospitalier este perfect atat pentru calatorii bu...  [ Citeste tot ]

Malika Khiva 3*
Khiva

Malika Khiva 3 *

Standard

Mic dejun

Malika Khiva a fost deschis in anul 2004 si este situat peste drum de Complexul Ichan Khala. 

Rangrez Hotel 3*
Bukhara

Rangrez Hotel 3 *

Standard

Mic dejun

Hotelul Rangrez are un design ce imbina stilul oriental si european si este localizat la intrarea in...  [ Citeste tot ]

Hotel Grand Samarkand 4*
Samarkand

Hotel Grand Samarkand 4 *

Standard Room

Mic dejun

Localizat in centrul orasului, hotelul Grand Samarkand ofera atat bucatarie uzbeca, cat si bucatarie...  [ Citeste tot ]

Uzbekistan Sfaturi

Nu exista un cod vestimentar special, mai ales in Taskent si in marile orase. Pot fi vazute adesea femei cu vestminte traditionale islamice, insa este doar ca o optiune personala. In unele zone ca spre exemplu arealul Fergana traditiile islamice sunt prezente. Este recomandabil ca in siturile religioase, moschei, mausolee sa se abordeaza o tinuta decenta; femeile sa aiba umerii acoperiti si sa poarte palarie, batic sau esarfa.

Uzbekistan
Uzbekistan
Uzbekistan
Uzbekistan

Informatii legate de viza turistica in Uzbekistan gasiti aici

Ghid de calatorie Uzbekistan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Uzbekistan

Sa mergi in Uzbekistan Cand?

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Uzbekistan
Shoulder
High
Low
Celebration season
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!