Europa

Discover Tarile Baltice, 10 zile Circuite premium in Europa

11 zile / 9 nopti
1970 € / pers.
Vei vizita Siauliai, Vilnius, Riga, Turaida, Tallinn

Incepand de la:

1970 € / pers.
Vezi tarife
11 zile

Durata vacanta

3 tari

Vizitate

5 locatii

Explorate

Incepand de la:

1970 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Circuite premium in Europa
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune o incursiune in Tarile Baltice - un amalgam de culturi si religii cu o istorie zbuciumata, Lituania, Letonia si Estonia uimesc prin contraste, dar si prin frumusetea oraselor si ospitalitatea locuitorilor. Vilnius, capitala Lituaniei, este un orasel fermecator prin comunitatea sa artistica excentrica, prin minunatul baroc al artelor si prin misterioasele curti interioare ce asteapta parca sa fie descoperite. Riga cucereste chiar si cei mai pretentiosi turisti prin atmosfera sa medievala si edificiile in stil baroc sau art nouveau, semanand izbitor de mult cu Praga, iar Tallinn ramane unul dintre cele mai bogate orase pe plan cultural european.

 • Cazare 9 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Discover Tarile Baltice, 10 zile Itinerar

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Bucuresti  -  Varsovia

  Durata: 1:45

  Plecare Bucuresti , ora 14:50 Sosire Varsovia , ora 15:35

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Varsovia  -  Vilnius

  Durata: 1:05

  Plecare Varsovia , ora 16:15 Sosire Vilnius , ora 18:35

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat aeroport - hotel Vilnius

  Durata: 1 h

  La sosire pe aeroportul din Vilnius vei fi transferat la hotel.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Vilnius

  Novotel Vilnius, Superior Room, meal plan Mic dejun

 • Tur pietonal privat Vilnius

  Durata: 4 h

  Vei descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh si multe altele. Vilnius a fost fondat in 1323, cand Marele Duce Gediminas a construit aici un castel, al carui turn este astazi unul dintre simbolurile orasului. Centrul vechi din Vilnius este unul dintre cele mai vaste din Europa de Est, ocupand o suprafata de peste 360 de hectare. Atmosfera unica si magnifica armonie arhitecturala dintre gotic, renascentist, baroc si clasic dau farmecul acestui oras, inscris pe lista patimoniului UNESCO. Astazi, Vilnius este un oras in plina dezvoltare, un centru politic, economic si cultural important. Te vei plimba pe stradutele intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, vei explora magazine cochete ale unor artizani locali, si vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Vilnius

  Novotel Vilnius, Superior Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Vilnius

  Astazi vei avea intreaga zi la dispozitie pentru a admira frumusetile orasului si ale imprejurimilor acestuia pe cont propriu.

 • Cazare Vilnius

  Novotel Vilnius, Superior Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat Vilnius - Riga

  Durata: 4 h

  Vei calatori catre Riga, capitala Letoniei, cu cateva opriri pe traseu.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita Trakai

  Durata: 2 h

  Vei face un tur al orasului Trakai, una dintre capitalele medievale ale Lituaniei, atestat documentar la 1337 de catre cavalerii teutoni. Simbolurile acestuia sunt minunatul castel in stil gotic ce poarta numele localitatii, dar si un parc national pitoresc. Castelul Trakai a fost construit la inceputul secolului XIV, in intregime din caramida rosie, fiind asezat pe o insula din mijlocul Lacului Galve, in partea de nord a orasului. Vei vizita Muzeul Etnografic Karaim - unde vei afla informatii interesante despre cultura Karaimilor. Spre seara vei fi transferat inapoi in Vilnius.

 • Vizita Dealul Crucilor

  Durata: 1 h

  Dealul Crucilor din Siauliai este un important loc de pelerinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori - se gasesc aici peste 100000 de cruci de diferite dimensiuni, ridicate in cinstea eroilor martiri, care au luptat pentru independenta natiunii.

 • Cazare Riga

  Avalon Hotel & Conferences, Standard room, meal plan Mic dejun

 • Tur pietonal privat Riga

  Durata: 3 h

  Vei face un tur al capitalei letone (circa 3 ore). Riga a fost dintotdeauna un oras cu o atmosfera de mare metropola. Vibrant, modern, atragator, orasul impresioneaza prin stilul Art-Nouveau personal si cucereste prin centrul istoric si prin parcurile sale intinse, adevarate oaze de verdeata. Stradutele pietruite, restaurantele si cafenelele cochete, dar si viata de noapte alcatuiesc o oferta greu de refuzat. Acest Paris al Estului, acest oras de poveste se dezvolta cu o viteza ametitoare, intr-atat incat UNESCO a avertizat edilii ca avantul luat de oras in ceea ce priveste aparitia de noi cladiri cu un design modern ar putea afecta Centrul Vechi, inscris deja pe lista patrimoniului universal. Vei admira aici Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie plecare: Riga

 • Cazare Riga

  Avalon Hotel & Conferences, Standard room, meal plan Mic dejun

 • Vizita Turaida

  Vei ajunge in Turaida, localitata situata in apropiere de Riga, unde poti vizita castelul cu acelasi nume. Construit in 1214 in stil gotic, la porunca lui Albert, episcopul Rigai, Castelul Turaida a fost distrus de mai multe ori de-a lungul timpului si apoi reconstruit, datorita importantei sale strategice. In 1776 a fost incendiat si restaurat abia in 1970, ca centru de rezistenta al Rezervatiei Muzeale de la Turaida, ce include de asemeni cea mai veche biserica din lemn din regiunea Vidzeme, cimitirul si un parc cu sculpturi populare, care celebreaza frumusetea folclorului leton.

 • Cazare Riga

  Avalon Hotel & Conferences, Standard room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat Riga - Tallin

  Durata: 4 h

  Vei parasi capitala letona si te vei indrepta spre capitala Estoniei, Tallinn.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Tallinn

  Tallink City Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur pietonal privat Tallinn

  Durata: 4 h

  Vei face un tur pietonal al capitalei estone. Istoria orasului Tallinn incepe in secolul XIII, cand cavalerii Ordinului Teuton au ridicat aici un impresionant castel. Unul dintre cele mai importante edificii este Primaria veche construita in stil gotic in anul 1248, singura de acest tip din partea de nord a continentului. Vei vedea si Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul IX, care gazduieste sediul Parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Cateva dintre turnurile de aparare servesc ca puncte de observatie pentru turistii dornici sa arunce o privire de la inaltime. Impunerea orasului Tallinn pe plan cultural s-a produs in anul 1997 odata cu includerea sa in patrimoniul UNESCO. In semn de respect pentru rolul jucat in promovarea valorilor trecutului, orasul Tallinn a purtat in anul 2011 titlul de Capitala Culturala Europeana. Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare. Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Tallinn

  Tallink City Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Tallinn

  Vei avea intreaga zi la dispozitie pentru shopping si pentru a explora orasul pe cont propriu.

 • Cazare Tallinn

  Tallink City Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat hotel - aeroport Tallinn

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Tallinn.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Tallinn  -  Varsovia

  Durata: 1:35

  Plecare Tallinn , ora 18:00 Sosire Varsovia , ora 18:35

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Varsovia  -  Bucuresti

  Durata: 1:45

  Plecare Varsovia , ora 22:35 Sosire Bucuresti , ora 01:20

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Novotel Vilnius 4*
Vilnius

Novotel Vilnius 4 *

Superior Room

Mic dejun

Hotelul Novotel Vilnius se afla la cateva minute de mers pe jos de catedrala din centrul orasului. 

Avalon Hotel & Conferences 4*
Riga

Avalon Hotel & Conferences 4 *

Standard room

Mic dejun

Hotelul este localizat in centrul vechi al orasului. 

Tallink City Hotel 4*
Tallinn

Tallink City Hotel 4 *

Standard Room

Mic dejun

Situat chiar lângă zona medievală din Tallinn, la 850 de metri de Piața Primăriei, hotelul are 2 sau...  [ Citeste tot ]

Click pentru a vedea harta

Estonia Sfaturi

Estonia
Estonia
Estonia

Informatii legate de viza turistica in Estonia gasiti aici

Ghid de calatorie Estonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Estonia

Letonia Sfaturi

Letonia este o societate bazata pe ierarhie. Respectul pentru varsta si/sau pozitie sociala este consacrat. Persoanele in varsta sunt considerate ca intelepte si li se arata respect. In grup letonienii asteapta ca persoana mai varsta sa ia deciziile importante. Familia se afla in centrul structurii sociale si este obisnuit ca familia sa ofere suport emotional si financiar membrilor sai. In raport cu strainii letonii sunt rezervati si se exteriorizeaza foarte rar cu toate acestea sunt politicosi si amabili. De regula salutul poate fi o doar scurta privire sau strangere de mana. Adresarea cu titulatura este considerata importanta si denota respect pentru interlocutor. Cand este prezentata o persoana modalitatea de adresare este cu nume si prenume precum si titlul onorific de "kungs" pentru barbati si "kundze" pentru femei. Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou o cutie de ciocolata, o bautura de import, fructe sau flori pentru gazda. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda trandafirii rosii, deoarece sunt folositi la inmormantari. Darurile sunt de obicei deschise cand sunt primite.

Letonia
Letonia
Letonia
Letonia

Informatii legate de viza turistica in Letonia gasiti aici

Ghid de calatorie Letonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Letonia

Lituania Sfaturi

Biserica romano catolica are o mare influenta asupra vietii de zi cu zi. Influenta bisericii se manifesta si in cultivarea respectului in relatiile ierarhice. Familia este centrul structurii sociale, obligatiile fata de familie constituie prima prioritate a lituanienilor. Impreuna cu religia, familia formeaza baza in jurul careia graviteaza toate aspectele vietii sociale. In mod obisnuit salutul se rezuma la o strangere de mana. Practica modalitatii de adesare este folosirea numelui onorific si apoi a numelui de familie. Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou dulciuri sau vin si flori. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda crizanteme deoarece sunt folosite la inmormantari. Nu se dau flori albe, acestea sunt folosite la nunti. Darurile sunt in general deschise la primire.

Lituania
Lituania
Lituania
Lituania

Informatii legate de viza turistica in Lituania gasiti aici

Ghid de calatorie Lituania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Lituania

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!