Vacante Peru

Eturia iti propune un circuit in fascinantul si misteriosul Peru, o destinatie turistica de renume mondial in care vei avea ocazia sa admiri unele dintre cele mai frumoase peisaje si unele dintre cele mai interesante atractii arheologice si cultural - istorice din lume. Totodata vei participa la Festivalul Inti Raymi, unul dintre cele mai importante festivaluri locale cu radacini in cultura incasa. Vei explora frumusetea coloniala a Limei, vei face o croaziera pe Lacul Titicaca, lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume si vei descoperi remarcabilul Cusco, fost centru al lumii incase. Vacanta va continua cu Machu Picchu, binecunoscuta citadela incasa recent inclusa intre cele sapte minuni ale lumii moderne si se va incheia in Puerto Maldonado unde vei avea ocazia sa explorezi jungla amazoniana.

tip vacanta: Tours Collection » Circuit clasic
Data plecare:
15 zile / 13 nopti
17 Mese incluse

13 Mic dejun, 4 Pranz

Tara

Peru

Lima, Puno, Cusco, Aguas Calientes, Machu Picchu, Amazon

5 atractii de top

Lima, Lacul Titicaca, Cusco, Machu Picchu, Amazon

Ana Maria

Sales Manager

031.9998

Circuit Peru - Festivalul Inti Raymi, 15 zile - iunie 2019

Itinerar

ziua 1 Sosire In Lima

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Lima - Bucuresti;
 • Transfer aeroport - hotel Lima
ziua 2 Lima

Vei face un tur de oras pentru a cunoaste principalele atractii: Districtul Miraflores, Plaza de Armas - centrul istoric al orasului in care se afla cele mai importante monumente istorice ale orasului printre care o fantana din bronz datand din 1650, Biserica San Francisco constuita in 1674, Catedrala din Lima, construita in 1564, cunoscuta in toata lumea pentru capela de fildes in stil baroc, La Imaculada, si pentru mormantul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Perului. Turul orasul se va incheia cu vizita la Muzeul Larco Herrera, unul dintre cele mai impresionante muzee din America de Sud, unde pot fi admirate exponate extrem de valoroase, artefacte din metale si pietre pretioase.

 

INCLUS

 • Tur de oras Lima & Muzeul Larco Herrera

Lima
Lima

mese Mic dejun
ziua 3 Lima - Puno

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Lima.

Zbor intern Lima - Juliaca.

Vei fi transferat de la aeroport la hotel in Puno.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lima
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lima - Juliaca;
 • Transfer aeroport - hotel Puno

LIMA - PUNO
LIMA - PUNO

mese Mic dejun
ziua 4 Puno - Lacul Titicaca - Puno

Astazi vei face o croaziera pe Lacul Titicaca si vei vizita celebrele insule Uros, locuite de etnici quechuas, care isi pastreaza nealterate traditiile. Civilizatia Uros se regaseste pe un numar de 42 de insule plutitoare de stuf.
In continuare te vei opri sa interactionezi cu localnicii din Santa Maria Llachon, o comunitatea traditionala afla in Peninsula Capachica. Aici vei afla mai multe despre practicile comunitatii si vei asista la Pachamanca, o metoda de prepararea a carnii, pestelui si cartofilor utlizand cuptoare subterane.
Urmatoarea oprire o vei face pe Insula Taquille, unde te poti bucura de privelistea lacului strajuit de munti, daca te incumeti sa urci cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei.
Vei face o oprire pentru a interactiona cu localnicii din Santa Maria Llachon, o comunitatea traditionala afla in Peninsula Capachica. Aici vei afla mai multe despre practicile comunitatii si vei asista la Pachamanca, o metoda de prepararea a carnii, pestelui si cartofilor utilizand cuptoare subterane.

 

INCLUS

 • Croaziera Lacul Titicaca
 • Vizita Santa Maria Llachon Capachica

PUNO - LACUL TITICACA - PUNO
PUNO - LACUL TITICACA - PUNO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 5 Puno - Cusco

Astazi vei reface Drumul Soarelui, cel pe care se spune ca l-au strabatut intemeietorii Imperiului Incas Mama Occlo si Manco Capac. Transferul catre Cusco include mai multe opriri si vizite.

 

INCLUS

 • Transfer Puno - Andahuaylillas - Raqchi - La Raya - Cusco

PUNO - CUSCO
PUNO - CUSCO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 6 Cusco

Vei pleca intr-un tur de oras in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Turul include Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.
Vei merge la cativa kilometri de Cusco, unde vei vizita Tambomachay, celebrele bai incase, Puca Pucara, o fortificatie cu apeducte si izvoare termale, precum si Qenqo, o serie de galerii subterane, in care aveau loc ritualuri incase.Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cusco
 • Vizita Tambomachay, Puca Pucara, Qenqo
 • Vizita Sacsayhuaman

mese Mic dejun
ziua 7 Cusco

Vei lua parte la festivitatile din cadrul festivalului Inti Raymi numit si Festivalul Soarelui, deoarece este considerat un tribut pentru Zeul Soare. Inti Raymi este o sarbatoare religioasa incasa in care poporul isi prezinta recunostinta si veneratia fata de Zeul Soare. Vei fi martorii unor ritaluri specifice incasilor, vei admira dansuri traditionale si parada celui mai mare festival Inca al anului.

 

INCLUS

 • Festivalul Inti Raymi

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8 Cusco - Valea Sacra - Aguas Calientes

Vei face o excursie in Valea Sacra Incasa - Urubamba, pozitionata intre localitatile Ollantaytambo si Pisac. Zona a fost favorabila dezvoltarii culturii incase fiind prielnica pentru agricultura, cat si datorita bogatelor resurse naturale. Pe intreaga vale se pot admira mai multe ruine incase, precum si terasele folosite in scop agricol de incasi, dar si portiuni din Inca Trail (sistemul de drumuri incas care traversa Muntii Anzi intre actuala capitala a Ecuadorului, Quito si cea din Chile, Santiago, trecand peste inaltimi de 5.000 m si avand ca punct central de convergenta Cusco).
Vei fi transferat la gara din Ollantaytambo si, mai departe, cu trenul la Aguas Calientes.

 

INCLUS

 • Tur Valea Urubamba
 • Transfer Ollantaytambo - Aguas Calientes cu trenul

CUSCO - VALEA SACRA - AGUAS CALIENTES
CUSCO - VALEA SACRA - AGUAS CALIENTES

mese Mic dejun, Pranz
ziua 9 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Vei face o vizita la Machu Picchu. La sosire in cetatea incasa vei vizita principalele puncte de interes, insotit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia sa admirim peste 140 de constructii dar si terasarile folosite de incasi pentru agricultura. Vei vizita Zona Sacra, zona principala a cetatii, ce include cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de forma trapezoidala prin care soarele patrunde pentru a lumina piata sacra aflata in spate, Templul Soarelui construit in forma de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incasa si Templul Condorului. Vei mai vedea si Zona Rezidentiala sau Zona Populara, unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane. In Zona Regala vei parcurge un sir de case cu ziduri rosiatice, in care locuiau Amautas, persoanele intelepte. In apropiere vei descoperi si incaperile de forma trapezoidala  unde locuiau Nustas, printesele.
Vei fi transferat cu trenul Vistadome din Aguas Calientes catre Cusco.
La sosirea in gara din Cusco vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Tur Machu Picchu
 • Transfer Aguas Calientes - Cusco cu trenul Vistadome
 • Transfer gara - hotel Cusco

AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU - CUSCO

mese Mic dejun
ziua 10 Cusco - Puerto Maldonado

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Cusco.
Zbor intern Cusco - Puerto Maldonado.
Vei fi transferat de la aeroport la lodge-ul din Amazon.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Cusco
 • Bilet de avion pentru zbor intern Cusco - Puerto Maldonado;
 • Transfer aeroport - lodge Puerto Maldonado

CUSCO - PUERTO MALDONADO
CUSCO - PUERTO MALDONADO

mese Mic dejun
ziua 11 - 12 Puerto Maldonado

Ai aceste zile la dispozitie pentru a explora jungla amazoniena.
Padurea tropicala alimentata de bazinul amazonian adaposteste 1/3 dintre speciile Terrei. Nicaieri in lume nu exista o varietate mai larga de plante. Pana la aceasta data, au fost catalogate 40.000 de specii de plante dar si 2,5 mil. specii insecte, 1.300 de specii de pasari, 427 specii de mamifere, 428 specii de amfibieni si 378 specii de reptile. Vegetatia luxurianta, de tip ecuatorial formeaza un adevarat ocean verde - cel mai mare din lume. Copaci inalti de 60m ecraneaza lumina solara, astfel ca in regiunile uscate ale padurii, pe sol nu se afla decat un covor de vegetatie ce putrezeste.
 
În funcție de perioadă, activitățile pot fi:
Croaziera Lacul Oxbow cu catamaranul
În prima parte a zilei, veți pleca cu o canoe sau un catamaran pe lacului Oxbow pentru a descoperi fauna sălbatică cum ar fi hoatzinul, caimanul, vidra.
Excursie la turnul de observare “Canopy Tower”
După o plimbare de treizeci de minute pe trochas, micile cărări ce șerpuiesc prin pădure, veți ajunge la turnul de 25 m înălțime din vârful căruia veți avea o panoramă asupra Rezervației și de unde puteți observa tucani și arakanga.
Tur la fermă & traseul Etnobotanic
La cinci minute în aval de lodge se află o fermă deținută și administrată de către carismaticul Don Manuel. El vă va povesti despre o varietate de specii de plante ale Amazonului. Veți pleca apoi pe traseul Etnobotanic unde veți învăța despre plante precum Ajo-Sacha, Yuca de Venado, Uña de Gato, Charcot-Sacha sau Para-Para.
Tur “Parrot Clay Lick”
După o plimbare cu barca de 15 minute și alte 60 de minute de mers pe jos, veți ajunge într-un punct de observare a papagalilor și perușilor care coboară pentru a ingera argilă atunci când au probleme digestive. Aceste păsări au ca fel de mâncare preferat un tip de semințe care conțin substanțe toxice, iar pentru a elimina rapid aceste toxine papagalii consumă periodic cantități mari de argilă.
Tur “Mammal Clay Lick”
La 20 de minute de lodge se află un punct de observare al mamiferelor din junglă. La fel ca în cazul papagalilor, și mamiferele junglei vin să consume argilă. Chiar dacă șansele de a observa vreun animal sunt în jur de 15 %, totuși o plimbare prin junglă în compania ghidului naturalist este o experiență plăcută.
Trekkig nocturn
După apusul soarelui, atunci când cele mai multe dintre mamifere sunt active, veți face o drumeție prin junglă.

 

mese Mic dejun
ziua 13 Puerto Maldonado - Lima

Astazi vei fi transferat catre aeroportul din Puerto Maldonado.
Zbor intern Puerto Maldonado - Lima.
La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer lodge - aeroport Puerto Maldonado
 • Bilet de avion pentru zbor intern Puerto Maldonado - Lima;
 • Transfer aeroport - hotel Lima

mese Mic dejun
ziua 14 Plecare Din Lima

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Lima.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lima

mese Mic dejun
ziua 15 Sosire In Bucuresti

 

6 locatii vizitate


Lima,
Puno,
Cusco,
Aguas Calientes,
Machu Picchu,
Amazon

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 18.06.2019 ora 07:00; Sosire Amsterdam 18.06.2019 ora 09:00; KLM; durata 3:00 ✈ Plecare Amsterdam 18.06.2019 ora 12:35; Sosire Lima 18.06.2019 ora 18:10; KLM; durata 12:35 ✈ Plecare Lima 20.06.2019 ora 14:05; Sosire Juliaca 20.06.2019 ora 12:35, LATAM ✈ Plecare Cusco 27.06.2019 ora 09:59; Sosire Puerto Maldonado 27.06.2019 ora 10:57, Avianca ✈ Plecare Puerto Maldonado 30.06.2019 ora 12:40; Sosire Lima 30.06.2019 ora 15:30, Avianca ✈ Plecare Lima 01.07.2019 ora 18:10; Sosire Paris 02.07.2019 ora 13:35; Air France; durata 12:25 ✈ Plecare Paris 02.07.2019 ora 19:20; Sosire Bucuresti 02.07.2019 ora 23:10; Air France; durata 2:50

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

Transferuri

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Ghizi locali

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Peru

Peru tips

Peru - sfaturi de calatorie
La ce sa te astepti in Peru
 • Peru este o tara intinsa astfel ca, atunci cand este posibil, recomandam ca intre zone calatoria sa se faca cu avionul.
  Bucataria peruviana este printre cele mai bune ale Americii Latine si in plus este 100% bio. Vinul local nu este printre cele mai bune dar veti gasi peste tot vin chilian si argentinian.
  Standardele de cazare variaza si se potrivesc cu fiecare gust si buget.
  Cel mai important aspect care trebuie avut in vedere atunci cand calatoriti in Peru este altitudinea. Raul de altitudine poate afecta in moduri diferite si in timp ce unii turisti nu resimt efectele altitudinii, pentru altii, simptomele pot fi suparatoare in special in primele zile.
Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Peru, in scop turistic, fara obtinerea prealabila a vizei, pentru o perioada de 90 de zile, fara posibilitate de prelungire.
  Viza se acorda la intrarea in tara.
  Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
  -Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la inceputul calatoriei;
  -Tarjeta Andina completata (card de imigrare peruvian primit in aeronava).
  De asemenea cetatenii romani sunt sfatuiti sa pastreze cu mare grija formularele completate la intrarea in tara  deoarece se solicita la iesirea din Peru.

Nume: Republica Peru

Capitala: Lima

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud la Oceanul Pacific, intre Chile si Ecuador

Moneda: Nuevo sol - PEN

Fus orar: UTC-5

together for excellent journeys

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019 Adrian

Peru pastreaza atat de bine farmecul civilizatiilor precolumbiene, incat o...

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019
Peru - povestea muntelui batran Alina Costici

Nu este usor sa ajungi in Peru, zborul este de aproximativ 13 ore, din Paris sau...

Peru - povestea muntelui batran
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018 Razvan

Razvan ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Peru, Argentina si...

Impresii America de Sud - Noiembrie 2018
America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie
America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie Andreea Maftei

Dupa un zbor lung, am ajuns in capitala peruana, unde am avut parte de o cina...

Impresii Peru - August 2018
Impresii Peru - August 2018 Diana

Diana ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

Impresii Peru - Iunie 2018
Impresii Peru - Iunie 2018 Alexandru

Dincolo de impresionantele situri arhelogice incase si diversitatea faunei si...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 22.179 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia