Vacante Peru

Eturia iti propune un circuit inedit in care vei vizita capitala statului Peru, Lima, vei face o plimbare pe Lacul Titicaca si vei explora Machu Picchu. Te vei indrepta apoi spre Ecuador unde vei vizita capitala Quito si vei strabate zona Imbabura, regiune incarcata de traditii si istorie.

Grad efort: mediu
tip vacanta: Tours Collection » Circuit multi-tari
Data plecare:
17 zile / 15 nopti
18 Mese incluse

15 Mic dejun, 2 Pranz, 1 Cina

2 tari

Ecuador & Galapagos, Peru

Lima, Valea Urubamba, Machu Picchu, Cusco, Puno, Quito, Otavalo, Cotopaxi, Riobamba, Cuenca, El Cajas

10 atractii de top

Lima, Machu Picchu, Cusco, Lacul Titicaca, Quito, Imbabura, Cotopaxi, Riobamba, Cuenca, Ingapirca

Ana Maria

Sales Manager

031.9998

Circuit Peru & Ecuador, 17 zile - iunie 2019

Itinerar

ziua 1 Sosire In Lima

La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Lima, Quito - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Lima

Sosire in LIMA
Sosire in LIMA

ziua 2 Lima

Vei face un tur de oras pentru a cunoaste principalele atractii: Districtul Miraflores, Plaza de Armas - centrul istoric al orasului in care se afla cele mai importante monumente istorice ale orasului printre care o fantana din bronz datand din 1650, Biserica San Francisco constuita in 1674, Catedrala din Lima, construita in 1564, cunoscuta in toata lumea pentru capela de fildes in stil baroc, La Imaculada, si pentru mormantul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Perului. Turul orasul se va incheia cu vizita la Muzeul Larco Herrera, unul dintre cele mai impresionante muzee din America de Sud, unde pot fi admirate exponate extrem de valoroase, artefacte din metale si pietre pretioase.

 

INCLUS

 • Tur de oras Lima & Muzeul Larco Herrera

LIMA
LIMA

mese Mic dejun
ziua 3 Lima - Cusco - Valea Urubamba

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Lima.

Zbor intern Lima - Cusco.

La sosirea in Cusco ti se va asigura transferul la hotelul din Valea Urubamba.
Vei face o excursie in Valea Sacra Incasa - Urubamba, pozitionata intre localitatile Ollantaytambo si Pisac. Zona a fost favorabila dezvoltarii culturii incase fiind prielnica pentru agricultura, cat si datorita bogatelor resurse naturale. Pe intreaga vale se pot admira mai multe ruine incase, precum si terasele folosite in scop agricol de incasi, dar si portiuni din Inca Trail (sistemul de drumuri incas care traversa Muntii Anzi intre actuala capitala a Ecuadorului, Quito si cea din Chile, Santiago, trecand peste inaltimi de 5.000 m si avand ca punct central de convergenta Cusco).

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lima
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lima - Cusco;
 • Transfer aeroport Cusco - hotel Valea Urubamba
 • Tur Valea Urubamba

 LIMA - CUSCO - VALEA URUBAMBA
 LIMA - CUSCO - VALEA URUBAMBA

mese Mic dejun, Pranz
ziua 4 Valea Urubamba - Aguas Caliente - Machu Picchu

Vei fi transferat la gara din Ollantaytambo si, mai departe, cu trenul la Aguas Calientes.
Vei face o vizita la Machu Picchu. La sosire in cetatea incasa vei vizita principalele puncte de interes, insotit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia sa admirim peste 140 de constructii dar si terasarile folosite de incasi pentru agricultura. Vei vizita Zona Sacra, zona principala a cetatii, ce include cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de forma trapezoidala prin care soarele patrunde pentru a lumina piata sacra aflata in spate, Templul Soarelui construit in forma de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incasa si Templul Condorului. Vei mai vedea si Zona Rezidentiala sau Zona Populara, unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane. In Zona Regala vei parcurge un sir de case cu ziduri rosiatice, in care locuiau Amautas, persoanele intelepte. In apropiere vei descoperi si incaperile de forma trapezoidala  unde locuiau Nustas, printesele.

 

INCLUS

 • Transfer Ollantaytambo - Aguas Calientes cu trenul
 • Tur Machu Picchu

VALEA URUBAMBA - AGUAS CALIENTE - MACHU PICCHU

mese Mic dejun
ziua 5 Aguas Caliente - Cusco

Vei fi transferat cu trenul din Aguas Calientes la Cusco.

 

INCLUS

 • Transfer Aguas Calientes - Cusco cu trenul backpacker

AGUAS CALIENTE - CUSCO
AGUAS CALIENTE - CUSCO

mese Mic dejun
ziua 6 Cusco

Vei pleca intr-un tur de oras in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Turul include Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.
Vei merge la cativa kilometri de Cusco, unde vei vizita Tambomachay, celebrele bai incase, Puca Pucara, o fortificatie cu apeducte si izvoare termale, precum si Qenqo, o serie de galerii subterane, in care aveau loc ritualuri incase.Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cusco
 • Vizita Tambomachay, Puca Pucara, Qenqo
 • Vizita Sacsayhuaman

mese Mic dejun
ziua 7 Cusco - Puno

Ti se va asigura transferul de la Cusco la Puno iar pe traseu pe face cateva opriri si vizite.

 

INCLUS

 • Transfer Cusco - Andahuaylillas - Raqchi - La Raya - Puno

CUSCO - PUNO
CUSCO - PUNO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8 Puno - Lacul Titicaca - Puno

Astazi vei face o croaziera pe Lacul Titicaca si vei vizita celebrele insule Uros, locuite de etnici quechuas, care isi pastreaza nealterate traditiile. Civilizatia Uros se regaseste pe un numar de 42 de insule plutitoare de stuf.
In continuare te vei opri sa interactionezi cu localnicii din Santa Maria Llachon, o comunitatea traditionala afla in Peninsula Capachica. Aici vei afla mai multe despre practicile comunitatii si vei asista la Pachamanca, o metoda de prepararea a carnii, pestelui si cartofilor utlizand cuptoare subterane.
Urmatoarea oprire o vei face pe Insula Taquille, unde te poti bucura de privelistea lacului strajuit de munti, daca te incumeti sa urci cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei.

 

INCLUS

 • Croaziera Lacul Titicaca

PUNO - LACUL TITICACA - PUNO
PUNO - LACUL TITICACA - PUNO

mese Mic dejun
ziua 9 Puno - Lima - Quito, Ecuador

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Cusco.

Zbor intern Cusco - Lima.

Zbor international Lima - Quito.
Dupa sosirea pe aeroportul din Quito vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Cusco
 • Bilet de avion pentru zbor intern Cusco - Lima;
 • Bilet de avion pentru zbor international Lima - Quito;
 • Transfer aeroport - hotel Quito

PUNO - LIMA - QUITO, Ecuador
PUNO - LIMA - QUITO, Ecuador

mese Mic dejun
ziua 10 Quito - Otavalo

Astazi vei face un tur de oras al capitalei ecuadoriene si vei vedea principalele sale atractii turistice. Vei vizita Piata Independentei, Plaza de Armas cu Biserica Sfantul Francisc care gazduieste muzeul de arta iezuita si muzeul de arta indigena. Vei admira Manastirea Santo Domingo, cu plafoanele acoperite cu fresce poleite in foita de aur. Calatoria va continua la Muzeul Intinan ce pastreaza intacta puternica amprenta pe care soarele, ca principala divinitate, o avea asupra ritualurilor traditionale. Aici vei avea ocazia inedita de a sta cu un picior in emisfera sudica si cu celalalt in jumatatea nordica a globului pamantesc si vei asista la o serie de experimente unice. Vei admira Monumentul Ecuatorului, din Ciudad del Mitad del Mundo (Orasul de la Mijlocul Lumii).Vei fi transferat catre Otavalo.

 

INCLUS

 • Tur de oras Quito & Monumentul Ecuatorului
 • Transfer Quito - Otavalo

QUITO - OTAVALO
QUITO - OTAVALO

mese Mic dejun, Cina
ziua 11 Otavalo - Quito

Astazi vei vizita orasul Otavalo, a carui principala atractie este piata unde vei remarca o varietate de fructe, legume, cereale, poncho-uri, bijuterii, palarii, obiecte artizanale si costume traditionale. Vei putea achizitiona suveniruri si asculta melodii traditionale cu puternica influenta incasa, formatiile muzicale locale fiind foarte apreciate pe plan international. In continuarea excursiei vei vizita centrele mestesugaresti Cotocachi, renumit pentru tesaturile din piele si Peguche, celebru pentru tesaturile ale caror culori vii sunt obtinute de localnici numai din ingrediente naturale dupa metode vechi de sute de ani.

Vei fi transferat catre Quito.

 

INCLUS

 • Tur de oras Otavalo
 • Transfer Otavalo - Quito

mese Mic dejun
ziua 12 Quito - Riobamba

Ti se va asigura transferul din Quito catre Riobamba via Cotopaxi.
Vei face un tur in Parcul National Cotopaxi (unul dintre cele mai vizitate din Ecuador). Craterul aproape perfect rotund al Vulcanului Cotopaxi si coroana sa de zapada de circa 1.000 m latime, i-a adus consacrarea ca fiind unul dintre cei mai frumosi munti vulcanici din lume. Vulcanul are si o valoare culturala semnificativa fiind des intalnit in pictura traditionala a populatiei din zona. Intreaga zona este remarcabila prin bogatia si spectaculozitatea peisajelor.

 

INCLUS

 • Transfer Quito - Riobamba
 • Tur Cotopaxi

QUITO - RIOBAMBA
QUITO - RIOBAMBA

mese Mic dejun
ziua 13 Riobamba - Ingapirca - Cuenca

Ti se va asigura transferul din Riobamba spre Cuenca, via complexul arheologic Ingapirca.
Vei vizita Complexul Ingapirca (Zidul Incas), cel mai mare complex de ruine incase din Ecuador. Ingapirca pastreaza o imbinare arhitecturala unica intre stilul incas si cel al triburilor Canari; muzeul din cetate conservand numeroase exponate de ceramica, textile si metale apartinand celor doua culturi.

 

INCLUS

 • Transfer Rio Bamba - Ingapirca - Cuenca
 • Tur Ingapirca

RIOBAMBA - INGAPIRCA - CUENCA
RIOBAMBA - INGAPIRCA - CUENCA

mese Mic dejun
ziua 14 Cuenca

Vei face un tur de oras in Cuenca, unde vei fi impresionat de arhitectura coloniala neoclasica a orasului, cu strazile pavate cu piatra alba, manastiri, biserici si vile cu fatade impresionante, cu balcoane frumos decorate, cu usi mari sculptate in lemn, vitralii, picturi murale si fresce, motiv pentru care mai este numit si Atena Ecuadorului. Orasul a fost inscris in patrimoniul UNESCO in anul 1999.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cuenca

mese Mic dejun
ziua 15 Cuenca - Parcul National El Cajas - Quito

Vei vizita Parcul National El Cajas situat la altitudinea de 3.000 m, parc cu peisaje unice in care se afla ghetari si peste 200 de lacuri si lagune.
Transfer de la hotel la aeroportul din Cuenca.
Zbor intern Cuenca - Quito.
Dupa sosirea pe aeroportul din Quito vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Tur El Cajas
 • Transfer hotel - aeroport Cuenca
 • Bilet de avion pentru zbor intern Cuenca - Quito
 • Transfer aeroport - hotel Quito

CUENCA - PARCUL NATIONAL EL CAJAS - QUITO

mese Mic dejun
ziua 16 Plecare Din Quito

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Quito.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Quito

mese Mic dejun
ziua 17 Sosire In Bucuresti

 

11 locatii vizitate


Lima,
Valea Urubamba,
Machu Picchu,
Cusco,
Puno,
Quito,
Otavalo,
Cotopaxi,
Riobamba,
Cuenca,
El Cajas

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 18.06.2019 ora 07:00; Sosire Amsterdam 18.06.2019 ora 09:00; KLM; durata 3:00 ✈ Plecare Amsterdam 18.06.2019 ora 12:35; Sosire Lima 18.06.2019 ora 18:05; KLM; durata 12:35 ✈ Plecare Lima 20.06.2019 ora 09:45, Sosire Cusco ora 11:12; LATAM Airlines ✈ Plecare Juliaca 26.06.2019 ora 10:10, Sosire Lima ora 11:44, LATAM Airlines ✈ Plecare Lima 26.06.2019 ora 12:05; Sosire Quito ora 14:25, LATAM Airlines ✈ Plecare Cuenca 02.07.2019 ora 20:45; Sosire Quito ora 21:37, LATAM Airlines ✈ Plecare Quito 03.07.2019 ora 16:00; stop tehnic Guayaquil, Sosire Amsterdam 04.07.2019 ora 13:15; KLM; durata 12:25 ✈ Plecare Amsterdam 04.07.2019 ora 20:55; Sosire Bucuresti 05.07.2019 ora 00:35; KLM; durata 2:50

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

Transferuri

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Ghizi locali

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Ecuador & Galapagos

Ecuador & Galapagos tips

La ce sa te astepti in Ecuador & Galapagos
 • Ecuador, este din punctul meu de vedere, tara cu cele mai bune servicii din America de Sud. Astfel si intr-un hotel de 3* si intr-unul de 5 vei gasi o buna calitate. Mai mult, oamenii sunt ospitalieri si calzi astfel incat contribuie la o vacanta de neuitat.
  Quito, ca orice capitala a lumii, poate fi un oras cu risc de pericol mai ales noaptea in zone laturalnice. Totusi, zona La Ronda, unde si recomand sa iti petreci serile este safe si singurul risc este acela ca mai poti intalni hoti de buznare dar cu minima precautie nu ai de ce sa te ingrijorezi.
  Daca alegi o croaziera in Galapagos este bine sa fi pregatit pentru rau de mare. Vasul se pune in miscare seara dupa cina si cea mai buna varianta este sa te pui in pat imediat dupa cina. In acest fel vei evita raul de mare.
Viza
 • Cetatenii romani sunt scutiti de obligativitatea detinerii vizei de scurta sedere pe teritoriul Republicii Ecuador, pe o perioada de pana la 90 de zile.

Nume: Republica Ecuador

Capitala: Quito

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud, la Oceanul Pacific, intre Columbia si Peru

Moneda: Dolar SUA - USD

Fus orar: UTC -5/UTC -6

Sfaturi Peru

Peru tips

Peru - sfaturi de calatorie
La ce sa te astepti in Peru
 • Peru este o tara intinsa astfel ca, atunci cand este posibil, recomandam ca intre zone calatoria sa se faca cu avionul.
  Bucataria peruviana este printre cele mai bune ale Americii Latine si in plus este 100% bio. Vinul local nu este printre cele mai bune dar veti gasi peste tot vin chilian si argentinian.
  Standardele de cazare variaza si se potrivesc cu fiecare gust si buget.
  Cel mai important aspect care trebuie avut in vedere atunci cand calatoriti in Peru este altitudinea. Raul de altitudine poate afecta in moduri diferite si in timp ce unii turisti nu resimt efectele altitudinii, pentru altii, simptomele pot fi suparatoare in special in primele zile.
Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Peru, in scop turistic, fara obtinerea prealabila a vizei, pentru o perioada de 90 de zile, fara posibilitate de prelungire.
  Viza se acorda la intrarea in tara.
  Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
  -Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la inceputul calatoriei;
  -Tarjeta Andina completata (card de imigrare peruvian primit in aeronava).
  De asemenea cetatenii romani sunt sfatuiti sa pastreze cu mare grija formularele completate la intrarea in tara  deoarece se solicita la iesirea din Peru.

Nume: Republica Peru

Capitala: Lima

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud la Oceanul Pacific, intre Chile si Ecuador

Moneda: Nuevo sol - PEN

Fus orar: UTC-5

together for excellent journeys

Impresii Ecuador & Galapagos - Octombrie 2019 Ileana

De ce ne place sa calatorim? Cred sa formularea a mai fost folosita, dar fiecare...

Impresii Ecuador & Galapagos - Octombrie 2019
Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019 Adrian

Peru pastreaza atat de bine farmecul civilizatiilor precolumbiene, incat o...

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019
Peru - povestea muntelui batran Alina Costici

Nu este usor sa ajungi in Peru, zborul este de aproximativ 13 ore, din Paris sau...

Peru - povestea muntelui batran
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018 Razvan

Razvan ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Peru, Argentina si...

America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie
America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie Andreea Maftei

Dupa un zbor lung, am ajuns in capitala peruana, unde am avut parte de o cina...

Impresii Peru - August 2018
Impresii Peru - August 2018 Diana

Diana ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 22.173 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia