Vacante Peru

Eturia va propune un circuit in fascinantul si misteriosul Peru, o destinatie turistica de renume mondial in care veti avea ocazia sa admirati unele dintre cele mai frumoase peisaje si unele dintre cele mai interesante atractii arheologice si cultural - istorice din lume. Veti explora frumusetea coloniala a Limei, veti descoperi remarcabilul Cusco, fost centru al lumii incase si masivele ziduri in zig-zag ale Sacsayhuaman. Vacanta se va continua cu Machu Picchu, binecunoscuta citadela recent inclusa intre cele sapte minuni ale lumii moderne, dupa care veti descoperi cele mai frumoase atractii ale Columbiei. Veti incepe cu explorarea capitalei Bogota, dupa care veti poposi in regiunea Armenia, renumita pentru plantatiile de cafea. Urmeaza o vizita in Valea Cocora, o depresiune ce ofera peisaje splendide pentru ca in finalul calatoriei dumneavostra sa va relaxati in Cartagena, orasul colonial ce respira istorie prin cladirile vechi care ii dau un farmec specific.

tip vacanta: Tours Collection » Circuit multi-tari
Data plecare:
17 zile / 15 nopti
18 Mese incluse

15 Mic dejun, 3 Pranz

2 tari

Columbia, Peru

Lima, Valea Urubamba, Machu Picchu, Cusco, Puno, Bogota, Armenia, Cartagena

8 atractii de top

Lima, Machu Picchu, Cusco, Lacul Titicaca, Bogota, Armenia, Cocora, Cartagena

Ana Maria

Sales Manager

031.9998

Circuit Peru & Columbia, 17 zile - noiembrie 2019

Itinerar

ziua 1 Sosire In Lima

La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Lima, Cartagena - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Lima

Sosire in Lima
Sosire in Lima

ziua 2 Lima

Vei face un tur de oras pentru a cunoaste principalele atractii: Districtul Miraflores, Plaza de Armas - centrul istoric al orasului in care se afla cele mai importante monumente istorice ale orasului printre care o fantana din bronz datand din 1650, Biserica San Francisco constuita in 1674, Catedrala din Lima, construita in 1564, cunoscuta in toata lumea pentru capela de fildes in stil baroc, La Imaculada, si pentru mormantul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Perului. Turul orasul se va incheia cu vizita la Muzeul Larco Herrera, unul dintre cele mai impresionante muzee din America de Sud, unde pot fi admirate exponate extrem de valoroase, artefacte din metale si pietre pretioase.

 

INCLUS

 • Tur de oras Lima & Muzeul Larco Herrera

Lima
Lima

mese Mic dejun
ziua 3 Lima - Cusco - Valea Urubamba

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Lima.

Zbor intern Lima - Cusco.

La sosirea in Cusco ti se va asigura transferul la hotelul din Valea Urubamba.
Vei face o excursie in Valea Sacra Incasa - Urubamba, pozitionata intre localitatile Ollantaytambo si Pisac. Zona a fost favorabila dezvoltarii culturii incase fiind prielnica pentru agricultura, cat si datorita bogatelor resurse naturale. Pe intreaga vale se pot admira mai multe ruine incase, precum si terasele folosite in scop agricol de incasi, dar si portiuni din Inca Trail (sistemul de drumuri incas care traversa Muntii Anzi intre actuala capitala a Ecuadorului, Quito si cea din Chile, Santiago, trecand peste inaltimi de 5.000 m si avand ca punct central de convergenta Cusco).
Vei face o vizita la minele de sare de lângă Moray, ruine arheologice ce atestă că această resursă a fost bine-cunoscută și utilizată din perioadele pre-incașe de către cultura Chanapata. Timp de 900 de ani, tehnologia de extracție a sării a fost conservată, iar astăzi platformele albe sunt o reală atracție pentru turiști. Orașul aflat lângă spectaculoasele mine a fost fondat de Pedro Ortiz de Orue, iar de-a lungul istoriei lui a fost ocupat de nobilii incași după ce au fost deposedați de palatele lor din Cusco. De asemenea, în timpul războiului dintre incași și spanioli, Moray a servit ca fortăreață pentru invadatorii care atacau orașul Ollantaytambo.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lima
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lima - Cusco;
 • Transfer aeroport Cusco - hotel Valea Urubamba
 • Tur Valea Urubamba
 • Vizita Salinas de Maras

LIMA - CUSCO - VALEA URUBAMBA
LIMA - CUSCO - VALEA URUBAMBA

mese Mic dejun
ziua 4 Valea Urubamba - Aguas Calientes - Macchu Picchu

Ti se va asigura transferul la gara Ollantaytambo.

Vei fi transferat la gara din Ollantaytambo si, mai departe, cu trenul la Aguas Calientes.
Vei face o vizita la Machu Picchu. La sosire in cetatea incasa vei vizita principalele puncte de interes, insotit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia sa admirim peste 140 de constructii dar si terasarile folosite de incasi pentru agricultura. Vei vizita Zona Sacra, zona principala a cetatii, ce include cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de forma trapezoidala prin care soarele patrunde pentru a lumina piata sacra aflata in spate, Templul Soarelui construit in forma de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incasa si Templul Condorului. Vei mai vedea si Zona Rezidentiala sau Zona Populara, unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane. In Zona Regala vei parcurge un sir de case cu ziduri rosiatice, in care locuiau Amautas, persoanele intelepte. In apropiere vei descoperi si incaperile de forma trapezoidala  unde locuiau Nustas, printesele.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - gara Ollantaytambo
 • Transfer Ollantaytambo - Aguas Calientes cu trenul
 • Tur Machu Picchu

VALEA URUBAMBA - AGUAS CALIENTES - MACCHU PICCHU

mese Mic dejun
ziua 5 Aguas Calientes - Cusco

Vei fi transferat cu trenul Vistadome din Aguas Calientes catre Cusco.

 

INCLUS

 • Transfer Aguas Calientes - Cusco cu trenul Vistadome

AGUAS CALIENTES - CUSCO
AGUAS CALIENTES - CUSCO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 6 Cusco

Vei pleca intr-un tur de oras in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Turul include Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.
Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cusco
 • Vizita Sacsayhuaman

mese Mic dejun
ziua 7 Cusco - Puno

Astazi vei reface Drumul Soarelui, cel pe care se spune ca l-au strabatut intemeietorii Imperiului Incas Mama Occlo si Manco Capac. Transferul catre Puno  include opriri si vizite la Biserica Andahuaylillas - supranumita Capela Sixtina a Americii de Sud si Raqchi - Templul zeului Wiracocha.
Vei explora Pukara, un sit arheologic pre-colonial, caracterizat prin prezenta unor piramide de mari dimensiuni. Aici vei vizita muzeul de gazduieste numeroase artefacte din acea perioada, artefacte apartinand si complexului arheologic de la Kalasaya. Satul este cunoscut de asemenea si pentru ceramica traditionala numita Torito de Pukara.

 

INCLUS

 • Transfer Cusco - Andahuaylillas - Raqchi - Puno
 • Vizita Pukara

CUSCO - PUNO
CUSCO - PUNO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8 Puno

Astazi vei face o croaziera pe Lacul Titicaca si vei vizita celebrele insule Uros, locuite de etnici quechuas, care isi pastreaza nealterate traditiile. Civilizatia Uros se regaseste pe un numar de 42 de insule plutitoare de stuf.
In continuare te vei opri sa interactionezi cu localnicii din Santa Maria Llachon, o comunitatea traditionala afla in Peninsula Capachica. Aici vei afla mai multe despre practicile comunitatii si vei asista la Pachamanca, o metoda de prepararea a carnii, pestelui si cartofilor utlizand cuptoare subterane.
Urmatoarea oprire o vei face pe Insula Taquille, unde te poti bucura de privelistea lacului strajuit de munti, daca te incumeti sa urci cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei.

 

INCLUS

 • Croaziera Lacul Titicaca

PUNO
PUNO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 9 Puno - Lima - Bogota

Ti se va asigura tansferul de la hotelul din Puno la aeroport.

Zbor intern Puno - Lima.

Zbor international Lima - Bogota.

Dupa sosire pe aeroportul din Bogota vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Puno
 • Bilet de avion pentru zbor intern Puno - Lima
 • Bilet de avion pentru zbor international Lima - Bogota;
 • Transfer aeroport - hotel Bogota

PUNO - LIMA - BOGOTA
PUNO - LIMA - BOGOTA

mese Mic dejun
ziua 10 Bogota

Vei avea aceasta zi dedicata explorarii orasului Bogota. Vei face un tur care incepe cu o vizita in Piata Paloquemao, una dintre cele mai mari si importante piete din tara. Aici vei observa contrastrul dintre vechiul si noul oras si vei fi martorii obiceiurilor si stilului de viata al localnicilor, vei gasi si flori, fructe exotice, legume, carne, fructe de mare, branzeturi, ierburi medicinale si mancare locala.
Mai departe, vei vizita cartierul colonial istoric La Candelaria, cartier cu o arhitectura coloniala deosebita si foarte bine conservata.
Vei ajunge si in Plaza de Bolivar, aflata chiar in centrul orasului Bogota unde se afla Catedrala Arhiepiscopala, Palatul Congresului, Palatul Cardinalului, bisericile coloniale Sagrario si San Agustin, Palatul Justitiei si Primaria.

 

INCLUS

 • Tur de oras Bogota

mese Mic dejun
ziua 11 Bogota - Armenia

Transfer de la hotel, la aeroportul din Bogota.
Zbor intern Bogota - Armenia.
Dupa sosire pe aeroportul din Armenia, urmeaza transfer la hotel.
Astazi vei vizita ferma de cafea Recuca, pentru a afla amanunte interesante despre cultura cafelei. Vei face o plimbare prin plantatia de cafea si vei cunoaste indeaproape intregul proces de plantare, coacere, recoltare, spalare si uscare a cafelei. Vei invata de asemenea cum sa degusti si sa recunosti o cafea de buna calitate.
Vei vizita Gradina Botanica si impresionanta ferma de fluturi din zona. Acestea se intind pe o suprafata de 37 de acri de padure tropicala protejata si gazduiesc peste 850 de specii de plante endemice. In gradina sunt peste 500 de specii de plante, 1500 de specii de fluturi si 126 de specii de pasari

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Bogota
 • Bilet de avion pentru zbor intern Bogota - Armenia;
 • Transfer aeroport - hotel Armenia
 • Tur Recuca
 • Vizita Gradina Botanica si Ferma de fluturi Armenia

BOGOTA - ARMENIA
BOGOTA - ARMENIA

mese Mic dejun
ziua 12 Armenia - Valea Cocora - Salento - Armenia

Vei calatori spre Parcul National Cocora, unde vei vedea celebrii palmieri de ceara. Situata in zona centrala muntoasa, parcul ce se intinde pe mai bine de 590 km² si in care climatul specific local este favorabil dezvoltarii unei largi biodiversitati. In arealul parcului numit si Parque Nacional de Los Nevados se gasesc numeroase specii de flora si fauna, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceara, papagalul galben urecheat, ursul andin, pasarea guan. In zona centrala se inalta maiestuos Muntele St. Isabel cu varful acoperit de zapada.
Vei vizita si Salento, o localitate specifica regiunii de cultivare a cafelei, cu o arhitectura traditionala, numita bahareque. Aici vei avea ocazia sa observi modul de viata al localnicilor din Provincia Antioquia.

 

INCLUS

 • Tur Cocora & Salento

ARMENIA - VALEA COCORA - SALENTO - ARMENIA

mese Mic dejun
ziua 13 Armenia - Cartagena

Transfer de la hotel la aeroport in Armenia.
Zbor intern Armenia - Cartagena.
Transfer de la aeroport la hotel in Cartagena.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Armenia
 • Bilet de avion pentru zbor intern Armenia - Cartagena
 • Transfer aeroport - hotel Cartagena

ARMENIA - CARTAGENA
ARMENIA - CARTAGENA

mese Mic dejun
ziua 14 Cartagena

Vei descoperi istoria bogata a Cartagenei si arhitectura coloniala a acesteia, admirand case vechi, balcoane fermecatoare si piete cochete. Vei invata despre arhitectura orasului, plimbandu-te pe stradutele pavate si in piatetele cochete, flancate de cladirile uluitoare.
Vei ajunge in piata principala numita Plaza de Bolivar, unde vei intalni statuia celui mai important lider ai luptei de eliberare fata de dominatia spaniola, Simon Bolivar. Initial, piata era folosita pentru parade militare, iar dupa anul 1610 a fost denumita Piata Inchizitiei, deoarece Palatul Inchizitiei era localizat in partea de vest a pietei.
Vei trece apoi prin Piata Proclamatiei, unde locuitorii s-au adunat pentru a-si declara independenta in data de 11 noiembrie 1811. Turul va continua in Piata San Pedro de Claver, o piata mica numita dupa sfantul San Pedro de Claver care a luptat sa ajute sclavii adusi din Africa si vanduti in oras.
Mai departe, veti vizita Piata de la Aduana, cea mai mare si veche piata din Cartagena, unde importante cladiri administrative si guvernamentale erau localizate in perioada coloniala.
Vei continua vizita cu Plaza de los Coches, o piata triunghiulara inconjurata de zidurile orasului vechi, de case cu arhitectura coloniala spaniola si de cladiri cu arcade in stil colonial. Aceasta alee este cunoscuta si sub numele de El Portal de los Dulces, fiind impanzita de standuri care vand diverse dulciuri locale. Tot aici vei vedea intrarea principala in orasul-fortareata, intrare ce era numita initial Boca del Puente. Acestei intrari i-a fost adaugata ani mai tarziu un turn cu ceas in stil republican, ceas ce este un simbol al Cartagenei.
La finalul turului vei vizita Piata Santo Domingo, loc perfect pentru socializare sau pentru a lua masa intr-unul din restaurantele aflate in piata.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cartagena

mese Mic dejun
ziua 15 Cartagena

Astazi iti vei organiza timpul asa cum doresti, te poti relaxa pe plajele din zona sau poti explora pe cont propriu, frumosul oras de pe coasta Caraibilor.

 

mese Mic dejun
ziua 16 Plecare Din Cartagena

Transfer de la hotel, la aeroport in Cartagena.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Cartagena

mese Mic dejun
ziua 17 Sosire In Bucuresti

 

8 locatii vizitate


Lima,
Valea Urubamba,
Machu Picchu,
Cusco,
Puno,
Bogota,
Armenia,
Cartagena

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 15.11.2019 ora 06:00; Sosire Amsterdam 15.11.2019 ora 08:05; KLM; durata 3:05 ✈ Plecare Amsterdam 15.11.2019 ora 12:35; Sosire Lima 15.11.2019 ora 19:15; KLM; durata 12:40 ✈ Plecare Juliaca 23.11.2019 ora 08:26; Sosire Lima 23.11.2019 ora 10:00; Avianca; durata 1:35 ✈ Plecare Lima 23.11.2019 ora 11:05; Sosire Bogota 23.11.2019 ora 14:25; Avianca; durata 3:25 ✈ Plecare Bogota 25.11.2019 ora 10:19; Sosire Armenia 25.11.2019 ora 11:19, Avianca; durata 1:00 ✈ Plecare Armenia 27.11.2019 ora 13:45; Sosire Bogota 27.11.2019 ora 14:47; Avianca; durata 00:55 ✈ Plecare Bogota 27.11.2019 ora 16:32; Sosire Cartagena 27.11.2019 ora 18:04; Avianca; durata 1:32 ✈ Plecare Cartagena 30.11.2019 ora 18:40; Sosire Amsterdam 01.12.2019 ora 10:10; KLM; durata 9:30 ✈ Plecare Amsterdam 01.12.2019 ora 20:45; Sosire Bucuresti 02.12.2019 ora 00:30; KLM; durata 2:45

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

i

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Ghizi locali

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Columbia

Colombia tips

Columbia - Medellin
Viza
 • Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Columbia in scopuri turistice, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara.
  Perioada legala de sedere este de pana la 90 de zile.

Nume: Republica Columbia

Capitala: Bogota

Asezare: Stat in nordul Americii de Sud, la tarmul Marii Caraibe si a Oceanului Pacific, intre Panama, Venezuela, Brazilia, Peru si Ecuador

Moneda: Peso - COP

Fus orar: UTC -5

Sfaturi Peru

Peru tips

Circuit Peru - mancarea
La ce sa te astepti in Peru
 • Peru este o tara intinsa astfel ca, atunci cand este posibil, recomandam ca intre zone calatoria sa se faca cu avionul.
  Bucataria peruviana este printre cele mai bune ale Americii Latine si in plus este 100% bio. Vinul local nu este printre cele mai bune dar veti gasi peste tot vin chilian si argentinian.
  Standardele de cazare variaza si se potrivesc cu fiecare gust si buget.
  Cel mai important aspect care trebuie avut in vedere atunci cand calatoriti in Peru este altitudinea. Raul de altitudine poate afecta in moduri diferite si in timp ce unii turisti nu resimt efectele altitudinii, pentru altii, simptomele pot fi suparatoare in special in primele zile.
Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Peru, in scop turistic, fara obtinerea prealabila a vizei, pentru o perioada de 90 de zile, fara posibilitate de prelungire.
  Viza se acorda la intrarea in tara.
  Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
  -Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la inceputul calatoriei;
  -Tarjeta Andina completata (card de imigrare peruvian primit in aeronava).
  De asemenea cetatenii romani sunt sfatuiti sa pastreze cu mare grija formularele completate la intrarea in tara  deoarece se solicita la iesirea din Peru.

Nume: Republica Peru

Capitala: Lima

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud la Oceanul Pacific, intre Chile si Ecuador

Moneda: Nuevo sol - PEN

Fus orar: UTC-5

together for excellent journeys

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019 Adrian

Peru pastreaza atat de bine farmecul civilizatiilor precolumbiene, incat o...

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019
Peru - povestea muntelui batran Alina Costici

Nu este usor sa ajungi in Peru, zborul este de aproximativ 13 ore, din Paris sau...

Peru - povestea muntelui batran
Impresii Columbia Simona

Am ales Columbia pentru ca e una dintre putinele tari din America de Sud pe care...

Impresii Columbia
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018 Razvan

Razvan ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Peru, Argentina si...

America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie
America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie Andreea Maftei

Dupa un zbor lung, am ajuns in capitala peruana, unde am avut parte de o cina...

Impresii Peru - August 2018
Impresii Peru - August 2018 Diana

Diana ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 22.125 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia