Asia

Along Kazahstan, Kyrgyzstan & China Circuit privat

20 zile / 18 nopti
4980 € / pers.
Vei vizita Almaty, Parcul National Altyn-Emel, Bishkek, Parcul National Ala Archa, Cholpon-Ata, Karkyra, Karakol, Kochkor, Lacul Son-Kul, Tash-Rabat, Kashgar, Lacul Karakul, Urumqi, Lacul Tianchi, Turpan

Incepand de la:

4980 € / pers.
Vezi tarife
20 zile

Durata vacanta

3 tari

Vizitate

15 locatii

Explorate

Incepand de la:

4980 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Circuit privat
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Eturia iti propune un circuit in Kazahstan, Kyrgyzstan si China, trei destinatii de calatorie mai putin accesate si cunoscute, dar care merita vizitate pentru imensa lor incarcatura istorica, pentru monumentele si arhitectura lor si, nu in ultimul rand, pentru curiozitatea de a cunoaste oamenii, traditiile si mestesugurile acestor locuri. Vei merge pe Drumul Matasii si vei vizita situri arheologice precum Yarghul sau Gaochang, vei strabate zone de o frumusete naturala nemasurata si vei gusta din mancarurile traditionale kyrgyze si kazace.

 • Cazare 18 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Along Kazahstan, Kyrgyzstan & China Itinerar

 • Zbor TURKISH AIRLINES Bucuresti  -  Istanbul

  Durata: 1:25

  Plecare Bucuresti , ora 21:30 Sosire Istanbul , ora 22:55

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Almaty

  Durata: 5:20

  Plecare Istanbul , ora 00:40 Sosire Almaty , ora 09:00

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat aeroport - hotel Almaty

  Durata: 0.5 h

  La sosirea in Almaty vei fi transferat la hotel.

  Tip serviciu: PVT

 • Plimbare in Parcul Panfilov si vizita Catedralei Zenkov

  Durata: 1 h

  Situat in zona centrala din Almaty Parcul Panfilov este dedicat eroilor Panfilov, cei 28 de soldati din unitatea de infanterie Almaty, care au murit luptand impotriva invadatorilor nazisti in afara Moscovei in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. In mijlocul parcului se afla Catedrala Zenkov, sau Catedrala Ascensiunii, o biserica ortodoxa cu o inaltime de 54 m, proiectata de arhitectul Andrei Zenkov si realizata integral din lemn.

 • Vizita Muzeul de Instrumente Muzicale

  Durata: 2 h

  Situata in Parcul Panfilov, cladirea din lemn a muzeului a fost construita in 1908, in aceeasi perioada cu Catedrala Zenkov. Astazi, colectia muzeului gazduieste mai mult de 1000 de instrumente muzicale nationale, care sunt impartite pe 60 de sectiuni, cele mai vechi exponate datand din secolul al XVII-lea. Dupa o vizita aici, vom avea o imagine completa despre istoria natiunii kazahe, evolutia artei muzicale, traditii si folclor.

 • Cazare Almaty

  Hotel Kazzhol, Standard Room

 • Transfer Almaty - Altyn-Emel

  Durata: 6 h

  Vei fi transferat din Almaty in Parcul National Altyn-Emel.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Parcul National Altyn-Emel

  Casa de oaspeti Altyn-Emel, Standard

 • Transfer Altyn-Emel - Almaty

  Durata: 7 h

  Vei fi transferat seara spre Almaty.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur Parcul Altyn-Emel

  Durata: 3 h

  Vei vizita Parcul National Altyn-Emel, creat in 1996. Parcul acopera aproximativ 4600 km2; si se intinde intre raul Ili si lantul muntos Ak-Tau, fiind format in mare parte din zone de desert si zone stancoase. Atractiile parcului includ duna de nisip cantatoare, o duna mare, renumita pentru sunetele pe care le produce, canionul Aktau si muntii Katutau. Fara a lua in considerare insectele si pestii, cel putin 260 de animale diferite traiesc in Altyn Emel. Exista amfibieni pe cale de disparitie, cum ar fi broasca siberiana si pasari rare, pe cale de disparitie, cum ar fi barza neagra si vulturul imperial. Din cele 78 de specii de mamifere, 11 sunt inregistrate in Cartea Rosie a Kazahstanului: jderul de piatra, dihorul, vidra, pisica salbatica, magarul salbatic, gazela, oaia de munte, liliacul Barbastella (liliacul carn), cerbul Bukhara, rasul si ursul brun Tien Shan.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Almaty

  Hotel Kazzhol, Standard Room

 • Transfer Almaty - Tamgaly - Bishkek

  Durata: 5 h

  Vei fi transferat catre Bishkek, trecand pe la punctul de trecere a frontierei Ak-Jol. Cei 280 km vor fi strabatuti in aproximativ 4, 5 - 5 ore. Pe drum vei trece prin Tamgaly, un sit cu petroglife declarat Patrimoniu UNESCO in anul 2004. Majoritatea petroglifelor de aici dateaza din epoca bronzului, insa exista si unele petroglife din epoca de fier sau chiar din epoca medievala. Numele de Tamgaly inseamna locul pictat sau locul marcat in limba kazaha.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Bishkek

  Hotel Asia Mountains, Standard

 • Tur privat de oras Bishkek

  Durata: 4 h

  Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 m si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer Bishkek - Parcul National Ala Archa - Bishkek

  Durata: 2 h

  Vei fi transferat catre Parcul National Ala-Archa, iar dupa vizita acestuia, te vei intoarce la hotelul din BIshkek.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur Parcul National Ala-Archa

  Durata: 6 h

  Astazi vei face o excursie in Parcul National Ala-Archa, punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km2, iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc aparte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Bishkek

  Hotel Asia Mountains, Standard

 • Transfer Bishkek - Cholpon-Ata

  Durata: 5 h

  Vei pleca spre Cholpon-Ata, mergand pe malul lacului Issyk-Kul. Vei face o scurta oprire la Turnul Burana, un minaret din secolul al XI-lea, aflat in Valea Chuy, nordul Kyrgyzstanului. Turnul, impreuna cu 3 mausolee si cateva ruine gasite de escavatori, sunt dovada existentei orasului antic Balasagun.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Cholpon-Ata

  Hotel Aurora Cholpon-Ata, Standard Room

 • Transfer Cholpon-Ata - Karkyra

  Durata: 3.5 h

  Vei fi transferat catre Karkyra.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita la petroglifele de la Cholpon-Ata

  Durata: 2 h

  Vei vizita muzeul local si petroglifele din aer liber. Muzeul a fost deschis in anul 1979 si reda istoria zonei din antichitate pana in prezent. Vei vedea expozitii de arme, imbracaminte, bijuterii, ustensile si multe altele. A doua parte a muzeului detine peste 1000 de pietre antice cu picturi si desene reprezentative. Petroglifele sunt unice datorita marimii lor, a unicitatii scenelor si a expresivitatii deosebite, fiind considerate cele mai mari din Asia Centrala. Un desen distinctiv si aparte reda o turma de capre de munte.

 • Cazare Karkyra

  Camping in Karkyra, Cort

 • Hikking Karkyra

  Durata: 6 h

  Vei zbura cu elicopterul si vei survola masivul Khan Tengri dupa care vei ateriza la campingul Khan Tengri. Aici vei lua pranzul, dupa care vei face o drumetie in zona campingului. Valea Karkara se intinde pe frontiera dintre Kyrgyzstan si Kazahstan si este bogata in pasuni verzi. Pasarile migratoare poposesc aici in iunie si din nou din august pana in septembrie. Heliportul Karkara, aflat in satul cu acelasi nume, este punctul principal de acces pentru zborurile de vara la ghetarul Inylchek si la campingul Khan Tengri. Raul Karkyra formeaza granita dintre Kyrgyzstan si Kazahstan. Important: Zborul cu elicopterul catre muntele Khan Tengri nu este inclus.

 • Cazare Karkyra

  Camping in Karkyra, Cort

 • Transfer Karkyra - Jeti-Oguz - Karakol

  Durata: 6 h

  Vei fi transferat catre Karakol, iar pe drum te vei opri la defileul Jeti-Ojuz. In limba kirghiza inseamna sapte tauri, nume simbolic pentru 7 stanci enorme, rosiatice care se intind pe 35 km si seamana cu 7 tauri infuriati. Defileul este recunoscut pentru izvoarele sale termale care vindeca reumatismul si gastrita. Pe drum, vei admira cascade pline de viata, lacuri, pini si campuri de maci.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Karakol

  Green Yard Hotel, Standard

 • Transfer Karakol - Kochkor

  Durata: 4 h

  Vei merge pe coasta de sud a lacului Issyk-Kul spre Kochkor, iar pe drum te vei opri la cascada Barskoon. Barskoon este o zona protejata, aflata la 90 km sud-vest de Karakol. Inaltimea maxima a cascadei este de 24 m.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Kochkor

  Casa de oaspeti Adamkailiy, Standard Room

 • Transfer Kochkor - Son-Kul

  Durata: 2 h

  Vei pleca astazi spre lacul Son-Kul, zona naturala superba si neatinsa inca de civilizatie.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Lacul Son-Kul

  Iurta in Son-Kul, Cort

 • Transfer Lacul Son-Kul - Tash-Rabat

  Durata: 5 h

  Vei pleca spre caravanseraiul Tash-Rabat, un caravanserai construit din piatra, care dateaza din secolul al-XV-lea si care a fost foarte bine pastrat pana in zilele noastre. In anul 1888 un doctor si calator rus, Nicolay Lvovich Zeland, a sugerat ca acest caravanserai ar fi deservit ca manastire nestoriana sau budista. In urma unor cercetari ale Institutului de Istorie al Academiei de Stiinte din Kyrgyzstan s-a ajuns la concluzia ca Tash-Rabat a fost construit original pentru a fi o manastire nestoriana, desi nu s-au gasit niciun fel de artefacte crestine la fata locului.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Tash-Rabat

  Iurta in Tash Rabat, Cort

 • Transfer Tash-Rabat - Torugart - Kashgar

  Durata: 6 h

  Vei fi transferat catre Kashgar, China trecand granita la Torugart, unde vei fi intampinati de ghidul din China.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Kashgar

  Hotel 3*, Standard Room

 • Tur privat de oras Kashgar

  Durata: 4 h

  Kashgar, capitala Regiunii Kashgar (Xinjiang) este situat intr-o oaza, la nord-est de muntele Kongur din masivul Pamir, fiind un nod de legatura din Drumul Matasii. Vei vizita partea veche a orasului, Mausoleul Apakh Khoja, piata locala si Mormantul lui Yusuf Has Hajib. Vei vizita apoi Mausoleul Apakh Khoja, aflat la 5 km distanta de centrul orasului Kashgar. Acest mausoleu este cel mai relevant exemplu de arhitectura islamica din zona Xinijang, China. Domul de 17 m inaltime este inconjurat de 4 minarete decorate cu motive florale. Mausoleul, construit in anul 1640, este locul de veci a 5 generatii din familia Apakh, respectiv a 72 de membri din aceasta familie.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Kashgar

  Hotel 3*, Standard Room

 • Transfer Kashgar - Lacul Karakul - Kashgar

  Durata: 7 h

  Vei face o excursie de o zi la Lacul Karakul, dupa care vei reveni in Kashgar.

 • Tur Lacul Karakul

  Durata: 2 h

  Vei face o excursie de o zi la Lacul Karakul, dupa care vei reveni in Kashgar. Lacul Karakul, lacul negru in limba kirghiza, se afla in punctul cel mai vestic al Chinei. Lacul este situat in regiunea autonoma uigura Xinjiang, la 200 km de Kashgar si la o altitudine de 3 600 m pe platoul Pamir. Karakul este inconjurat de munti acoperiti cu zapada tot timpul anului. Intre acesti munti se numara: Muztagata (7 546 m), Gongger (7 649 m) si Gongger 9 (7 530 m). Lacul este un loc vizitat de turisti dornici de calatorii aventuroase, dar si pentru peisajele deosebite pe care le ofera lacul datorita claritatii imaginilor. Pe malul lacului se afla doua asezari de kirghizi si un restaurant chinezesc.

 • Cazare Kashgar

  Hotel 3*, Standard Room

 • Transfer privat hotel - aeroport Kashgar

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat catre aeroportul din Kashgar.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor Kashgar  -  URC Diwopu International Airport

  Durata: 1:50

  Plecare Kashgar , ora 10:45 Sosire URC Diwopu International Airport , ora 12:35

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat aeroport Urumqi - Lacul Tianchi

  Durata: 1.5 h

  Vei fi transferati catre lacul Tianchi pentru o scurta vizita.

  Tip serviciu: PVT

 • Croaziera Lacul Tianchi

  Durata: 2 h

  Vei face o croaziera pe Lacul Tianchi, lac glaciar aflat la 1907 m deasupra nivelului marii. Cel mai adanc punct este de 105 m. Te vei bucura de privelisti uluitoare ale naturii inconjuratoare si te vei relaxa pe apele cristaline ale acestui lac.

 • Transfer Lacul Tianchi - Urumqi

  Durata: 1.5 h

  Vei fi transferat inapoi in Urumqi.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Bazarul Urumqi

  Durata: 2 h

  Vei vizita bazarul din Urumqi si vei putea achizitiona obiecte locale, mirodenii si suveniruri.

 • Cazare Urumqi

  Hotel 3*, Standard Room

 • Transfer Urumqi - Turpan

  Durata: 3 h

  Vei fi transferat din Urumqi catre orasul Turpan.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Minaretul Emin

  Durata: 1 h

  Minaretul Emin sau Turnul Emin se afla langa moscheea Uyghur din Turpan si are o inltime de 44 m, fiind cel mai inalt minaret din China. Dinastia Qing a cucerit aceasta regiune musulmana in anii 1750. Uigurii, sub Emin Khoja, s-au alaturat Dinastiei Qing pentru a se proteja impotriva Dzungarilor din Mongolia, iar minaretul Emin a fost numit dupa Emin Khoja. Constructia sa a inceput in anul 1777 si a fost finalizata un an mai tarziu. Minaretul Emin este situat de-a lungul vechiului Drum al Matasii.

 • Vizita Canalele de Irigare Subterane Karaz

  Durata: 1.5 h

  Vei vizita in continuare Sistemul de Irigare Subteran Turpan, un sistem vertical de tuneluri gandit de localnicii din Turpan. Cuvantul karez inseamna fantana in limba locala uyghur. Aici exista si Muzeul de Apa din Turpan, dedicat pentru a demonstra functionalitatea sistemului de irigare Karez. Sistemul de fantani si canale din Turpan a fost esential in dezvoltarea acestui asezamant ca o oaza importanta pe vechiul Drum al Matasii, care se afla la marginea desertului Taklamakan, desert steril si ostil. Turpan isi datoreaza prosperitatea sistemului sau de irigare Karez.

 • Vizita orasului antic Yarghul

  Durata: 2 h

  Orașul antic Yargol se afla la 10 km vest de orasul Turpan, situat pe o colina ingusta deasupra a doua rauri - numele orasului inseamna imbinarea raurilor, iar stancile se ridica mai mult de 30 m deasupra raurilor, formand astfel o aparare naturala formidabila. Acest oras a fost proiectat si construit acum 2000 de ani, deservind unei populatii de 5000 de oameni, timp de 800 de ani. Yargol era capitala statului de sud Cheshi, unul dintre cele 36 de state ale Regiunii Vestice din timpul dinastiei Han. Orasul a fost ridicat de catre un general desemnat sa administreze intreaga zona Turpan si s-a dovedit a fi o fortareata eficienta atunci cand armata si taranii s-au refugiat de trupele calaretilor Xiongnu. Yargol si-a atins apogeul cultural sub domnia Uyghurilor, pana cand a fost invadat si distrus de catre Mongoli in secolul al XIII-lea si abandonat treptat dupa aceea.

 • Cazare Turpan

  Hotel 3*

 • Transfer Turpan - Urumqi

  Durata: 1.5 h

  Vei fi transferat inapoi in orasul Urumqi.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Cimitirul Antic Astana

  Durata: 1 h

  Cimitirul din Astana se afla la 37 km sud-est de Turpan si a servit ca cimitir pentru descendentii colonistilor chinezi din Gaochang din secolul al IV-lea pana in prima jumatate a secolului al VIII-lea. Complexul acopera 10 km² si contine peste 1000 de morminte. Datorita mediului arid, multe artefacte importante au fost bine conservate, inclusiv mumii naturale.

 • Vizita orasul antic Gaochang

  Durata: 1.5 h

  Vei vizita un alt sit arheologic important, orasul antic Gaochang, aflat la marginea desertului Taklamakan, la 30 km sud-est de orasul Turpan. Un important centru comercial, a fost un punct de oprire pentru comerciantii care calatoareau pe Drumul Matasii. Orasul a fost distrus in timpul razboaielor din secolul al XIV-lea, dar atat ruinele vechiului palat cat si orasul antic pot fi vazute si astazi.

 • Vizita orasul antic Tuyuq

  Durata: 1.5 h

  Satul Tuyuk se afla la 70 km est de orasul Turpan. Vei observa aici traditiile si viata locuitorilor din zona, vei admira case traditionale si gradini cu vita de vie si vei putea gusta din fructele localnicilor.

 • Cazare Urumqi

  Hotel 3*, Standard Room

 • Transfer privat hotel - aeroport Urumqi

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Urumqi.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor TURKISH AIRLINES TSE Astana International Airport  -  Istanbul

  Durata: 5:30

  Plecare TSE Astana International Airport , ora 03:20 Sosire Istanbul , ora 05:50

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Bucuresti

  Durata: 1:20

  Plecare Istanbul , ora 07:15 Sosire Bucuresti , ora 08:35

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Almaty

Hotel Kazzhol 3 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul se afla in apropierea centrului orasului si ofera o piscina interioara, Wi-fi gratuit, SPA si restaurant cu specific kazac.

Parcul National Altyn-Emel

Casa de oaspeti Altyn-Emel 1 *

Standard

Mic dejun

Bishkek

Hotel Asia Mountains 3 *

Standard

Mic dejun

Hotelul se afla la 200 m distanta de gara din BIshkek si ofera o piscina in aer liber si Wi-fi ...

Cholpon-Ata

Hotel Aurora Cholpon-Ata 3 *

Standard Room

Mic dejun

Karkyra

Camping in Karkyra 1 *

Cort

Mic dejun

Karakol

Green Yard Hotel 3 *

Standard

Mic dejun

Kochkor

Casa de oaspeti Adamkailiy 1 *

Standard Room

Mic dejun

Lacul Son-Kul

Iurta traditionala

Cort

Mic dejun

Tash-Rabat

Iurta traditionala

Cort

Demipensiune

Kashgar

Hotel 3* 3 *

Standard Room

Mic dejun

Urumqi

Hotel 3* 3 *

Standard Room

Mic dejun

Turpan

Hotel 3* 3 *

Standard Room

Mic dejun

Kyrgyzstan Sfaturi

Nu exista nicio lege care sa interzica fumatul pana la o anumita varsta. Tigarile se vand peste tot: in magazine, chioscuri, bazaruri, supermarketuri. Fumatul este interzis in locurile publice precum spitale, lifturi, mijloace de transport in comun, taxiuri, muzee, sali de clasa. Fumatul este, in schimb, permis in majoritatea cafenelelor si barurilor si, in mod normal, nu exista o delimitare intre zona de fumatori si cea de nonfumatori. In Kyrgyzstan, localnicii sunt foarte ospitalieri. Daca esti invitat la masa, adu o mica atentie precum fructe sau flori. La intrarea in casa, incaltamintea trebuie data jos chiar daca uneori nu ti se vor oferi papuci. Painea este considerata sfanta de catre kyrgyzi, asadar niciodata nu se aseaza pe jos sau cu susul in jos si niciodata nu este aruncata la gunoi. Nu incepe sa mananci daca nu esti invitat de catre gazda si, de obicei, cei mai in varsta sau invitatii de onoare sunt lasati sa guste primii mancarea. Localnicii considera un pacat sa lasi mancare in farfurie sau sa mananci in picioare. Salutul se exprima prin stragerea mainii, iar prietenii apropiati se imbratiseaza. Daca o femeie intinde mana pentru a saluta barbatul, acesta este posibil sa nu reactioneze, asadar astepta ca barbatul sa initieze strangerea de mana. Kyrgyzii nu zambesc de fel, iar daca esti prea prietenos e posibil ca acest lucru sa fie considerat ciudat.

Informatii legate de viza turistica in Kyrgyzstan gasiti aici

Ghid de calatorie Kyrgyzstan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Kyrgyzstan

China Sfaturi

China este o tara surprinzatoare, cu foarte multe diferente culturale, astfel ca vei gasi comportamentul chinezilor foarte diferit de obiceiurile si gandirea occidentala. Cand mergi in vizita la o familie de chinezi, trebuie sa te descalti la intrare si, cu siguranta, gazda iti va oferi papuci de casa. In viata de zi cu zi, este bine sa respecti urmatoarele reguli: • Intotdeauna trebuie sa prezinti sau sa oferi un lucru cu ambele maini, semnificand ca o faci din tot sufletul. • Poti descoperi ca localnicii te privesc cu insistenta - sa nu fii surprins cand iti vor solicita sa faceti poze impreuna. • Nu primi niciun fel de servicii de la strainii care te pot aborda pe strada. • Statul la coada este inca un obicei uzual in China, exceptie facand Hong Kong. Daca cineva incearca sa intre peste rand, nu te sfii sa il atentionezi. • Daca un tibetan iti arata limba, nu trebuie sa te superi pentru ca acesta este un semn de salut. Eventual, poti face acelasi lucru. IN RESTAURANTE • Chinezii consuma foarte mult ceai pe tot parcursul zilei si vei putea degusta numeroase tipuri, in schimb nu toate barurile si restaurantele vor avea cafea, pentru ca nu este populara printre localnici. Iar cafeaua pe care o vei gasi, nu are un gust extraordinar, astfel ca acolo unde este posibil, iti recomandam sa-ti prepari cafeaua in camera. • Chinezii nu folosesc prea multa sare in mancare si multe restaurante nu ofera acest condiment. • In zonele rurale si locurile izolate, multe restaurante ofera doar betisoare. • Inainte de a servi masa, mesenii pot primi mici snacks-uri si prosoape sau servetele umede. Atentie insa ca, in unele restaurante, aceste mici tratamente se platesc. • Daca nu iti place un anumit fel de mancare, nu ezita sa il trimiti inapoi la bucatarie, vei primi intelegere din partea staff-ului. REGULI PENTRU UTILIZAREA BETISOARELOR • Betisoarele se tin de capat si nu de mijloc. • Cand nu folosesti betisoarele sau ai terminat de mancat, pune-le pe masa in fata ta, cu varfurile inspre stanga. • Nu implanta betisoarele in mancare pe verticala si - mai ales - in orez (numai la mesele de dupa inmormantari betisoarele se pun pe verticala sau in bolurile de ofranda ce se aseaza pe altare). • Nu te folosi de betisoare pentru a arata spre un obiect sau o persoana. • Nu gesticula cu betisoarele in mana, fluturandu-le dintr-o parte in alta. PENTRU TIBET • Este recomandat sa nu faci fotografii persoanelor fara a solicita mai intai permisiunea acestora si, mai ales, evita sa fotografiezi politisti sau persoane in uniforma; • Evita sa discuti subiecte sensibile, de genul celor legate de politica si religie; • Niciodata nu atinge localnicii pe cap; • Nu stationa timp indelungat in acelasi loc atunci cand vine vorba de zone turistice cu suvenire sau alte atractii, cum ar fi Piata Barkhor.

China
China
China
China

Informatii legate de viza turistica in China gasiti aici

Ghid de calatorie China

Vezi ghid

La ce sa te astepti in China

In ceea ce priveste mancarea, desi multi merg pe premiza ca in China totul se rezuma la feluri de mancare -ciudate (de ex: insecte), lucrurile nu stau asa in realitate. Mancarea este foarte diversificata (gusturile principale fiind cele dulci sau picante): multe feluri de legume gatite la wok, pui cu diverse arome, faimosii noodles din orez, - dumplings (umplute cu o varietate de combinatii interesante si gustoase), etc. Bineinteles, toate aceste feluri variate le poti gasi cu ajutorul ghidului.

Kazahstan Sfaturi

Fumatul este interzis in majoritatea spatiilor publice precum unitati de invatamant, spitale, stadioane, arene, cluburi si discoteci, unitati guvernamentale. Fumatul este permis in unele locuri special amenajate din aeroporturi, gari sau porturi si, de asemenea, in locuri speciale din unele trenuri care circula pe distante lungi. In general, femeile kazahe nu fumeaza, iar daca o femeie fumeaza in timp ce merge pe strada este considerata o femeie cu moravuri usoare. In Kazahstan, cea mai importanta traditie este ospitalitatea. In societatea kazaha se spune ca trebuie sa iti intampini musafirii ca si cum ar fi mesagerii lui Dumnezeu. Inainte de masa, gazda aduce apa de baut si un vas in care musafirii se spala pe maini. O mica atentie este binevenita cand mergi in vizita, insa evita sa aduci alcool, intrucat majoritatea kazahilor sunt musulmani si nu consuma alcool. Cand termini masa, lasa un pic de mancare in farfurie, deoarece o farfurie goala semnalizeaza faptul ca iti este inca foame. Salutul este formal si, de obicei, se saluta cu strangerea ambelor maini. Fiind musulmani, multi barbati nu vor da mana cu o femeie. Kazahii considera zilele de joi si vineri de rau augur, asadar nu ies in oras in aceste zile. De asemenea, acorda o atentie deosebita numerelor impare, in special cifrelor 7 si 9, acestea aparand foarte des in folclorul Kazahstan-ului. Nu se recomanda sa te asezi pe un pat cand esti in vizita; in schimb, este in regula sa stai pe jos, cu picioarele incrucisate, nu cu ele intinse. Evita discutiile despre politica, finante sau religie si, de asemenea, evita sa fii galagios, sa iti arati puterea financiara. Tinerii nu servesc bauturi alcoolice in fata persoanelor in varsta. Daca se serveste alcool si nu iti place gustul sau mirosul, este de preferat sa iei totusi o gura pentru a-ti arata recunostinta fata de gazda. Un alt aspect definitoriu poporului kazah este respectul fata de persoanele in varsta: un copil este invatat de mic sa fie onest si umil cand are de a face cu o persoana in varsta. De obicei, la o masa, iau loc mai intai batranii si apoi se aseaza si ceilalti. Kazahii pot fi destul de superstitiosi, asadar, nu se fluiera niciodata intr-o casa deoarece se considera ca acest lucru aduce saracie.

Kazahstan
Kazahstan
Kazahstan
Kazahstan

Informatii legate de viza turistica in Kazahstan gasiti aici

Ghid de calatorie Kazahstan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Kazahstan

Sa mergi in Kyrgyzstan Cand?

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Kyrgyzstan
Shoulder
High
Low
Celebration season

Sa mergi in China Cand?

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
China
Shoulder
High
Low
Celebration season

Sa mergi in Kazahstan Cand?

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Kazahstan
Shoulder
High
Low
Celebration season
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!