ziua 1 Sosire In Addis Abeba

Dupa sosirea pe aeroportul international din Addis Abeba vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Addis Abeba - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Addis Abeba

sosire in ADDIS ABEBA
sosire in ADDIS ABEBA

mese Mic dejun
ziua 2 Addis Ababa - Bahir Dar

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Addis Abeba.
Zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar.
Vei face o plimbare cu barca pe Lacul Tana, considerat sacru de catre localnici. Lacul este cel mai mare intins de apa al Etiopiei, 70% din fauna piscicola find endemica.Vei vizita o manastire ortodoxa etiopiana, Azuwa Maryam, ce impresioneaza prin frescele viu colorate si prin pozitionarea sa, oferind privelisti spectaculoase ale zonei inconjuratoare. Limba oficiala a bisericii este Geez, limba vorbita de Regina din Saba.
Vei vizita Ura Kidane Meheret, biserica ortodoxa fondata in secolul al XIV-lea si decorata cu picturi remarcabile, vechi de 200 de ani.
Vei avea avea prilejul de admira unele dintre cele mai spectaculoase cascade ale lumii - Cascadele Nilului Albastru ce se afla la circa 30 km de orasul Bahir Dar.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Addis Abeba
 • Bilet de avion pentru zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar
 • Tur Lacul Tana cu barca
 • Vizita Manastirea Azuwa Maryam
 • Vizita Biserica Ura Kidane Meheret
 • Tur Cascadele Nilului Albastru

ADDIS ABABA - BAHIR DAR
ADDIS ABABA - BAHIR DAR

mese Mic dejun, Cina
ziua 3 Bahir Dar - Gondar

Vei fi transferat din Bahir Dar catre catre Gondar, oras inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO (durata circa 3h).
Vei face un tur de oras in Gondar. Orasul dateaza din  secolul al XVII-lea si este cunoscut ca centru al ortodoxiei etiopiene sau Camelot-ul Africii. Vei admira  cel mai vechi si cel mai impresionant palat din oras, cel construit de Imparatul Fasilidas, Cartierul Imperial si castelul Imparatului Iyasu I, exceptionalele picturi murale ale Bisericii Debre Berhan Selassie si piscina Fasilidas, in care pelerinii inca se scalda in timpul sarbatorii Timket.

 

INCLUS

 • Transfer Bahir Dar - Gondar
 • Tur de oras Gondar

BAHIR DAR - GONDAR
BAHIR DAR - GONDAR

mese Mic dejun, Cina
ziua 4 Gondar - Parcul National Simien - Gondar

Vei calatori spre localitatea Kossoye, de unde vei avea parte de o priveliste superba asupra Muntilor Simien, apartinand parcului national cu acelasi nume, inclus in patrimoniul UNESCO inca din 1978. Peisajele spectaculoase oferite de lantul muntos, care ajunge pana la 4500 m altitudine, au fost adesea comparate cu cele ale Marelui Canion din SUA. Vei face o plimbare in natura plecand de la Sankaber (3250 m) si ajungand in vecinatatea impresionantei cascade Jinbar. Pe drum vei putea observa colonii de babuini gelada, specie endemica pe platourile inalte ale Etiopiei.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Muntii Simien

GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR
GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR

mese Mic dejun, Cina
ziua 5 Gondar - Axum

Transfer de la hotel la aeroportul din Gondar.
Zbor intern Gondar - Axum.
Dupa sosirea pe aeroportul Axum vei fi transferat la hotel.
Vei face un tur de oras in Axum si vei admira celebrele obeliscuri din oras, ultimul fiind ridicat recent dupa ce a fost readus in Etiopia din Italia, Muzeul de Arheologie, Baia Reginei din Saba, Inscriptia lui Ezana, mormantul Regelui Kaleb si cel al Regelui Bazen.
Vei vizita Palatul legendarei Regine din Saba, descoperit in 2008 de catre un grup de arheologi germani. Palatul reginei, dateaza din secolul X i.e.n. si ar fi fost distrus de regele Menelek, fiul pe care regina l-a avut cu regele Solomon al Israelului, si reconstruit pentru a fi orientat spre steaua lui Sirius, pe care acesta o idolatriza.
Vei vizita apoi Biserica Sfanta Maria din Sion, ce a fost construita in secolul al IV-lea de catre regele Ezana (320-360), primul conducator creștin al Etiopiei. Locasul a devenit catedrala orasului si cea mai importanta biserica din regat. De-a lungul timpului edificiul a servit drept loc de incoronare al monarhilor etiopieni. Conform traditiei etiopiene, intr-o capela din curtea vechii biserici se afla Chivotul Legamantului, ce contine Tablele Legii incredintate de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Gondar
 • Bilet de avion pentru zbor intern Gondar - Axum
 • Transfer aeroport - hotel Axum
 • Tur de oras Axum

GONDAR - AXUM
GONDAR - AXUM

mese Mic dejun, Cina
ziua 6 Axum - Lalibela

Transfer de la hotel la aeroportul din Axum.
Zbor intern Axum - Lalibela.
Dupa sosirea pe aeroportul Lalibela vei fi transferat la hotel.
Astazi vei vizita unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, bisericile sapate in blocuri de granit de la Lalibela. Constructia acestora a fost ordonata de Regele Lalibela ce dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. De aceea si foarte multe nume ale bisericilor de aici au denumiri ce se regasesc si in Orasul Sfant. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Axum
 • Bilet de avion pentru zbor intern Axum - Lalibela
 • Transfer aeroport - hotel Lalibela
 • Tur Lalibela

AXUM - LALIBELA
AXUM - LALIBELA

mese Mic dejun, Cina
ziua 7 Lalibela

Vei continua vizita bisericilor monolitice din Lalibela, intre care si cea mai importanta dintre cele 11, Biserica Sf. Gheorghe (Bete Georgis), cunoscuta ca simbolizand Arca lui Noe. Interiorul bisericii este dominat de imaginea Sfantului Gheorghe in lupta cu dragonul. Dintre cei aproximativ 14.000 de locuitori ai orasului Lalibela, peste o mie sunt preoti. Constructia bisericilor a fost ordonata de Regele Lalibela, care dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.
 
Dupa amiaza vei vizita o gospodarie locala, unde vei putea invata sa gatiti in stil traditional etiopian. Bucataria etiopiana este renumita pentru savoarea preparatelor sale, pe baza de legume si carne, asezonate cu mirodenii specifice.

 

INCLUS

 • Tur Lalibela continuare
 • Lectie de gatit Lalibela

mese Mic dejun, Cina
ziua 8 Plecare Din Lalibela

Transfer de la hotel la aeroportul din Lalibela.
Zbor intern Lalibela - Addis Abeba. 
In capitala etiopiana vei face un tur de oras in care vei vedea Catedrala Sfantei Treimi, una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din tara, edificiu ce adaposteste mormantul cunoscutului Imparat al Etiopiei, Haile Selassie, supranumit Regele Regilor. Turul orasului continua cu vizita la Muzeul National, celebru pentru exponatul numit Lucy, o serie de cateva sute de fragmente de os reprezentand aproximativ 40 % din scheletul unei femele hominid Australopithecus Afarensis estimata ca a trait acum 3,2 milioane de ani.
Vei vizita cea mai mare piata in aer liber de pe continentul negru, vibranta Mercato, un loc care debordeaza de energie.Te vei bucura de o cina de ramas bun cu specific etiopian si vei urmari un show traditional de dansuri ale diverselor grupuri etnice din regiune.
Ti se va asigura transferul la aeroportul din Addis Abeba.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lalibela
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lalibela - Addis Abeba
 • Tur de oras Addis Abeba
 • Vizita piata Mercato
 • Cina si show traditional
 • Transfer aeroport Addis Abeba

mese Mic dejun, Cina
ziua 9 Sosire In Bucuresti

 

6 locatii vizitate


Addis Abeba,
Bahir Dar,
Gondar,
Parcul National Muntii Semien,
Axum,
Lalibela

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Ghizi locali

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Etiopia

Ethiopia tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Etiopia au nevoie de viza de intrare.
  Viza poate fi eliberata de Misiunea etiopiana de la Geneva prin posta.
  Viza turistica multipla poate fi acordata de la inceput pentru o durata a sederii de 3 sau 6 luni, daca se aplica in acest sens.
  Viza turistica poate fi obtinuta de cetatenii romani, la sosirea pe Aeroportul din Addis Ababa, numai in anumite conditii speciale precizate pe site-ul MAE etiopian (http://www.mfa.gov.et/consularaffairs.php?view=2).

Nume: Republica Federala Democratica Etiopia

Capitala: Addis Ababa

Asezare: Stat in estul Africii, la vest de Somalia

Moneda: Birr - ETB

Fus orar: UTC +3

together for excellent journeys

Impresii circuit de grup Etiopia - noiembrie 2014 Catalina & Gabriel

Etiopia - o tara bogata spiritual, plina de contraste si frumuseti unice....

Impresii circuit de grup Etiopia - noiembrie 2014
Discover Etiopia - noiembrie Stefania

Daca pentru toate calatoriile am spus ca oricat te-ai documenta despre locatie...

Discover Etiopia - noiembrie

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 20.853 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia