ziua 1: 21.05.2020 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
ziua 2: 22.05.2020 Sosire In Taskent

La sosirea pe aeroportul din Taskent ti se va asigura transferul la hotel.Tashkent este nu numai capitala Uzbekistanului, ci, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orase din Asia Centrala. La fel ca toate celelalte orase antice, Tashkent pastreaza partea vechea orasului precum si partea noua, moderna pe care le vei vizita in aceasta zi.
Vei vizita Muzeul National de Arte Aplicate ce gazduieste peste 7000 de exponate: broderii lucrate manual, bijuterii, covoare si alte produse de artizanat locale realizate de la inceputul secolului XIX si pana in prezent.
Vei vizita apoi Complexul Khasti Imam. Acest complex religios, s-a dezvoltat langa mormantul unuia dintre primii Imami ai orasului Tashkent, celebrul om de stiinta, savant in Coran si Hadith, poetul Hazrati Imam (cu numele intreg: Abu-Bakr Muhammad Kaffal Shashi). Vei admira apoi mai multe monumente arhitecturale, inclusiv Moscheea Muy-Mubarak (sec XVI), Madrasa Barak Khan (sec XVI) si Mausoleul lui Kaffal Shashi (sec XV). Conform legendei, Madrassa Mui-Mubarak (care s-ar traduce "par binecuvantat") adaposteste o relicva sfanta a musulmanilor - fire de par de pe capul Profetului Mohamed.
Urmatoarea vizita este la Moscheea Dzhuma Khodja Akhrar Vali si Madrasa Kukeldash.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Taskent, Samarkand - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Taskent
 • Tur de oras Taskent

sosire in Taskent

mese Mic dejun, Pranz
ziua 3: 23.05.2020 Tashkent - Urgench - Khiva

Vei fi transferat la aeroportul din Taskent.  Zbor intern Taskent - Urghench.  La sosirea pe aeroportul din Urghench vei fi preluat de reprezentantii nostri locali si transferat catre orasul Khiva, unde vei fi cazat. Durata transferului este de aproximativ 45 de minute.Indata ce vei ajunge in Khiva, vei face o excursie la complexul istoric Ichan-Khala (secolele XII-XIX). Orasul interior (centrul istoric) - Itchan Kala (Ichаn-Qаl’а in uzbeca) este un veritabil muzeu in aer liber inclus in Patrimoniul UNESCO. In fapt, orasele din zona aveau trei diviziuni distincte: fortareata (cetatea propriu zisa cu structurile de aparare si unde isi aveau si conducatorii resedintele), orasul interior - Itchan Kala si suburbia - Dishan Kala (unde locuia populatia de rand).
In cadrul turului vei vizita: citadela Kunya-Ark, Madrasa Muhammad Amin Khan, Madrasa Kazi Kalon, Madrasa Muhammad Rakhimkhan II, Mausoleul Ismail Khodja, Mausoleul Sayid Allauddin, turnul Kalta Minor, Palatul Tash-Khovli (secolul al XIX-lea), Palvan Darvaza (Poarta Razboinicilor), Moscheea Djuma (secolul al X-lea), Madrasa Allakulikhan, Ota Darvaza (Poarta Tatalui), Madrasa Kutlug Murad Inaq.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Taskent
 • Bilet de avion pentru zbor intern Taskent - Urghench
 • Transfer aeroport Urghench - Khiva
 • Tur Ichan Kala

TASHKENT - URGENCH - KHIVA

mese Mic dejun, Pranz
ziua 4: 24.05.2020 Khiva - Bukhara

Vei fi transferat din orasul Khiva catre Bukhara. Transferul dureaza in jur de 6-7 ore, trecand prin misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum si prin teritoriul Khorezm numit in trecut statul celor 1100 de orase.Vei servi cina acompaniata de un spectacol traditional la Nodir Devon Begi Madrassha.

 

INCLUS

 • Transfer Khiva - Bukhara
 • Cina & spectacol Bukhara

KHIVA - BUKHARA

mese Mic dejun, Cina
ziua 5: 25.05.2020 Bukhara

Vei face un tur de o zi in Bukhara in care vei vizita: Mausoleul Ismael Samani, mausoleul Chashma Ayub, moscheea Bolo-Hauz (secolul XX), citadela Ark (oras in oras, secolul al IV-lea), complexul religios Poi Kalon, ansamblul architectual Lyabi-Khauz si monumentul Chor-Minor (in persana inseamna 4 minarete).

 

INCLUS

 • Tur de oras Bukhara

mese Mic dejun, Cina
ziua 6: 26.05.2020 Bukhara

Astazi vei face o vizita la Mausoleul Bahouddin Nakshbandi, aflat in afara orasului Bukhara. Unul dintre cele mai importante si respectate sanctuare musulmane, considerat si Mekka din Asia Centrala, constituie locul unde se afla inmormantat Sfantului Seic Bahouddin Nakshbandi.
La cinci kilometri vest de Bukhara, exista unul dintre cele mai neobisnuite repere - Necropola Chor-Bakr, numit si orasul mortilor. Primele morminte au aparut in zona acum o mie de ani, insa ansamblul arhitectural magnific, vizitat acum de mii de pelerini, nu a fost construit pana in secolul al XVI-lea.
Vei vizita apoi Sitorai Mokhi Khosa. Astazi, denumit si Muzeul de Arta, gazduieste mobilier secolele XIX-XX, bijuterii si produse brodate cu aur fabricate de maestrii din Bukhara, obiecte de arta din portelan rus si japonez din secolele XIV-XX.

 

INCLUS

 • Tur de oras Bukhara ziua 2

mese Mic dejun, Pranz
ziua 7: 27.05.2020 Bukhara - Shakhrisabz - Samarkand

Vei fi transferat de la Bukhara la Samarkand.In turul orasului Shakhrisabz vei vizita principalele atractii: PalatulAk-Saray, Complexul Dorus-Saodat, Mausolul Hazrat Imam Ensemble, Mausoleul Jahongir, Complexul Arhitectural Dor-ut-Tilovat.

 

INCLUS

 • Transfer Bukhara - Samarkand
 • Tur de oras Shakhrisabz

BUKHARA - SHAKHRISABZ - SAMARKAND
BUKHARA - SHAKHRISABZ - SAMARKAND

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8: 28.05.2020 Samarkand

Vei face un tur in al doilea oras ca marime din Uzbekistan, Samarkand si vei incepe cu o vizita la Mausoleul Gur Emir (sec XIV-XV). Se spune ca Gur Emir dupa fiecare victorie inalta piramide din capetele invinsilor. Urmasii sai i-au construit in schimb un fabulos loc de veci. Mausoleul este considerat un model de arhitectura din Asia Centrala.
Urmeaza o plimbare prin Piata Registan, un important punct central academic, administrativ si religios al oras-ului. In anul 2001, orasul vechi cunoscut sub numele de Registan, a fost inscris in Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Printre monumentele din zona se numara: Madrassah Ulug Bek (sec XV), Madrassah Shir-Dor (sec. XVII), Madrassah Tillya-Kori (sec. XVII).
Vei vizita si un centru de prelucrare a hartiei din matase unde vei putea observa tehnici vechi si traditionale de prelucrare a acesteia.
Dupa pranz vei vizita Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda (sec XI-XV). Vechea necropola situata in vecinatatea monumentului lui Afrasiab include 44 necropole in 20 de mausolee. Ansamblul poarta numele varului primar al profetului Mohamed, care a raspandit islamul la sfarsitul secolului VII. Ansamblul memorial Shakh-i-Zinda este locul cel mai stimat de pelerinaj din Asia Centrala.
O vizita la o fabrica de covoare este o atractie turistica importanta in Samarkand si iti va oferi posibilitatea de a urmari la fata locului etapele realizarii manuale a covoarelor de matase, folosind tehnici si instrumente stravechi. Toate covoarele din fabrica Hudzhum sunt absolut naturale: firele de matase sunt pictate manual cu coloranti exclusiv natural derivate din coaja unei nuci, coji de rodie si tulpini de sparanghel.

 

INCLUS

 • Tur de oras Samarkand ziua 1

mese Mic dejun, Pranz
ziua 9: 29.05.2020 Samarkand

Vei continua turul orasului Samarkand. Vei incepe cu o scurta vizita in bazarul Siab, cea mai veche piata din Samarkand, locatie care este considerata barometrul vietii locale. Aici se comercializeaza diverse produse, de la legume, fructe si produse locale de artizanat. O vizita in bazar este ideala pentru a simti atmosfera locala.
Vei vizita apoi Moscheea Bibi Khanym (sec XIV-XV), o splendida capodopera arhitecturala. Moscheea a fost ridicata de Timur Lenk pentru a comemora incursiunile sale in urma caruia a fost distrus orasul Delhi.
Vei vizita si Observatorul Ulugbek, ce a fost construit in 1420. Din fosta cladire a mai ramas doar fundatia, care, insa, este ilustrativa prin complexitate, putand fi estimata dimensiunea reala a fostului observator. A fost descoperit de arheologii rusi si este cel mai mare observator din Asia Centrala.
In continuare vei vizita mormantul Profetului Daniel. Legenda spune ca Profetul Daniel ar fi fost inmormantat in Samarkand, din ordinele lui Timur. Se spune ca Timur a incercat sa cucereasca de mai multe ori Siria de astazi si nu a reusit, aparent din cauza ca mormantul profetului ar fi protejat locul, insa pana la urma norocul i-a suras. Astfel, acesta a ordonat mutarea mormantului la Samarkand, considerand ca acest lucru va aduce noroc si prosperitate.

 

INCLUS

 • Tur de oras Samarkand ziua 2

mese Mic dejun
ziua 10: 30.05.2020 Plecare Din Samarkand

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Samarkand.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Samarkand

mese Mic dejun
4 locatii vizitate


Taskent,
Khiva,
Bukhara,
Samarkand

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 21.05.2020 ora 10:00; Sosire Istanbul 21.05.2020 ora 11:25; Turkish Airlines; durata 01:25 ✈ Plecare Istanbul 21.05.2020 ora 18:35; Sosire Tashkent 22.05.2020 ora 01:05; Turkish Airlines; durata 04:30 ✈ Plecare Tashkent 23.05.2020 ora 06:50; Sosire Urgench 23.05.2020 ora 09:30; Uzbekistan Airways; durata 01:40 ✈ Plecare Samarkand 30.05.2020 ora 05:45; Sosire Istanbul 30.05.2020 ora 08:50; Turkish Airlines; durata 05:05 ✈ Plecare Istanbul 30.05.2020 ora 18:45; Sosire Bucuresti 30.05.2020 ora 20:05; Turkish Airlines; durata 01:20.

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Valentina Pavel

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Uzbekistan

Uzbekistan tips

together for excellent journeys

Uzbekistan - Popas pe Drumul Matasii Dana Dinu

Uzbekistan este tara care mi-a intrat la suflet din prima clipa si care va...

Uzbekistan - Popas pe Drumul Matasii
Impresii Uzbekistan - Martie 2019 Cristian

"Uzbekistan? Suna cunoscut dar nu stiu unde e. Ce vezi acolo? E...

Impresii Uzbekistan - Martie 2019
Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018 Teodora

Teodora ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Azerbaidjan, Kazakhstan,...

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018
Impresii Kyrgyzstan, Turkmenistan si Uzbekistan - august 2018
Impresii Kyrgyzstan, Turkmenistan si Uzbekistan - august 2018 Simona

In cazul unui itinerar extins pe drumul matasii, prioritatea nu poate fi...

Impresii Uzbekistan - Iunie 2018
Impresii Uzbekistan - Iunie 2018 Monica

O destinatie ofertanta, o frumoasa poveste orientala, un regal turcoaz al...

Impresii Uzbekistan - Iulie 2017
Impresii Uzbekistan - Iulie 2017 Valentina

Dupa 43 de tari vizitate, nu credeam sa mai fiu atat de impresionata, incantata...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.197 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia