Eturia iti propune un circuit in Uzbekistan si Kyrgyzstan, doua destinatii de calatorie mai putin accesate si cunoscute, dar care merita vizitate pentru imensa lor incarcatura istorica, pentru monumentele si arhitectura lor si, nu in ultimul rand, pentru curiozitatea de a cunoaste oamenii, traditiile si mestesugurile acestor locuri.

tip vacanta Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari

tariful include

Zbor intern

Check-in online

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

13 zile / 11 nopti
2 tari: Kyrgyzstan, Uzbekistan

Bishkek, Issyk Kul, Taskent, Samarkand, Bukhara, Khiva

22 Mese incluse

11 Mic dejun, 4 Pranz, 7 Cina

4 atractii de top

Taskent, Samarkand, Bukhara, Khiva

Discover Uzbekistan & Kyrgyzstan, 13 zile - iulie 2018

Itinerar

031.9998

ziua 1 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
ziua 2 Sosire In Bishkek

Vei fi transferat de la aeroportul din Bishkek la hotel.Astazi vei face o excursie in Parcul National Ala-Archa, punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km², iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc aparte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui.Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 de metri si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Bishkek, Urghenci - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Bishkek
 • Tur Parcul National Ala-Archa
 • Tur de oras Bishkek

sosire in BISHKEK

mese Mic dejun, Cina
ziua 3 Bishkek - Issyk Kul

Vei fi transferat catre Issyk-Kul, iar pe traseu vei face o oprire pentru a vizita Turnul Burana, un minaret din secolul al XI-lea, aflat in Valea Chuy, nordul Kyrgyzstanului. Turunul, impreuna cu 3 mausolee si cateva ruine gasite de escavatori, sunt dovada existentei orasului antic Balasagun.Vei merge la lacul Issyk Kul aflat in nordul muntilor Tian Shan, in estul Kyrgyzstanului. Este al 10-lea lac ca volum din lume si al doilea lac sarat din lume ca suprafata, dupa Marea Caspica. Numele Issyk Kul inseamna lacul cald in limba kirghiza. Desi este inconjurat de varfuri inalte, acoperite cu zapada, lacul nu ingheata niciodata.

 

INCLUS

 • Transfer Bishkek - Issyk-Kul
 • Tur Issyk-Kul

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 4 Issyk Kul - Bishkek

Vei fi transferat in Bishkek, iar pe traseu vei face o oprire in regiunea Cholpon Ata, unde vei vizita muzeul local si petroglifele din aer liber. Muzeul a fost deschis in anul 1979 si reda istoria zonei din antichitate pana in prezent. Vei vedea expozitii de arme, imbracaminte, bijuterii, ustensile si multe altele. A doua parte a muzeului detine peste 1000 de pietre antice cu picturi si desene reprezentative. Petroglifele sunt unice datorita marimii lor, a unicitatii scenelor si a expresivitatii deosebite, fiind considerate cele mai mari din Asia Centrala. Un desen distinctiv si aparte reda o turma de capre de munte.

 

INCLUS

 • Transfer Issyk-Kul - Bishkek

mese Mic dejun, Pranz
ziua 5 Bishkek - Tashkent, Uzbekistan

Vei fi transferat catre aeroportul din Bishkek.Zbor international Bishkek - Taskent.La sosirea pe aeroportul din Taskent ti se va asigura transferul la hotel.Vei face un tur de oras in Taskent in care vei vizita la Madrasa Kukeldash, construita in 1570 in timpul dinastiei Shaybanid. Vei face o plimbare prin Piata Imam-ului Khast . Inima sfanta a Tashkent-ului si partea mai putin sovietizata a orasului, Piata Imam-ului Khast include Madrasa Barak Khan, Moscheea Sheykh Tillya si Mausoleul Kafal Shashi.
Vei vizita Bazarul Chorsu, un bazar traditional situat in centrul zonei vechi din Tashkent pentru o experienta reala de shopping oriental. Timp de multe secole acest bazar a fost unul dintre cele mai aglomerate bazaruri din Asia Centrala, aflat pe Drumul Matasii. Vei vizita apoi Teatrul de Balet si Opera Alisher Navoi, Piata Amir Temur si vei incheia turul cu o vizita la Muzeul de Arta Aplicata ce expune o colectie impresionanta de arta, precum si o varietate de picturi si imprimeuri, bijuterii, ceramica si imbracaminte de epoca.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Bishkek
 • Bilet de avion pentru zbor international Bishkek - Taskent
 • Transfer aeroport - hotel Taskent
 • Tur de oras Taskent grup

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 6 Tashkent - Samarkand

Vei fi transferat catre gara din Taskent. Vei calatori cu trenul de mare viteza, Afrosiyob, pana la Samarkand. Distanta de 344 km va fi strabatuta in aproximativ doua ore. Plecare din Taskent: ora 08:00. Sosire in Samarkand: ora 10:10. De la gara vei fi transferat catre hotelul din Samarkand pentru formalitatile de check-in.Vei face turul orasului Samarkand incepand cu vizita la Observatorul Ulugbek (secolul al XV-lea), apoi la muzeul Afrosiab si la mormantul Profetului Daniel. Vei vizita apoi un centru de prelucrare a hartiei din matase, o fabrica de covoare. Vei vedea si Mausoleul Gur Emir (sec XIV-XV), Piata Registan, Moscheea Bibi Khanym (sec XIV-XV) si Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda (sec XI-XV).

 

INCLUS

 • Transfer Taskent - Samarkand cu trenul
 • Tur de oras Samarkand

TASHKENT - SAMARKAND

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 7 Samarkand - Bukhara

Vei fi transferat catre Bukhara pe un traseu de aproximativ 90 km, ce va fi parcurs in cca. 2 ore, in functie de conditiile de trafic.

 

INCLUS

 • Transfer Samarkand - Bukhara

mese Mic dejun
ziua 8 Bukhara

Vei face un tur de o zi in Bukhara in care vei vizita: Mausoleul Ismael Samani, mausoleul Chashma Ayub, moscheea Bolo-Hauz (secolul XX), citadela Ark (oras in oras, secolul al IV-lea), complexul religios Poi Kalon, ansamblul architectual Lyabi-Khauz si monumentul Chor-Minor (in persana inseamna 4 minarete).

 

INCLUS

 • Tur de oras Bukhara

mese Mic dejun, Cina
ziua 9 Bukhara - Khiva

Transferul dintre Bukhara si Khiva cu o durata de 6-7 ore, te va purta prin misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum si teritoriul Khorezm, denumit in trecut Statul celor o mie si o suta de orase. Distanta dintre Bukhara si Khiva este de 490 km. Nota: Jumatate de drum este in reconstructie.

 

INCLUS

 • Transfer Bukhara - Khiva

mese Mic dejun, Cina
ziua 10 Khiva

Vei face un tur al orasului Khiva.
Vei vizita Complexul arhitectural, aflat in patrimoniul Unesco, Itchan-Kala (sec XII-XIX). Orasul interior (centrul istoric) - Itchan Kala (Ichаn-Qаl’а in uzbeca) este un veritabil muzeu in aer liber.
Vei vedea apoi Mausoleul Islamil Khodja care gazduieste cel mai inalt minaret dn Uzbekistan. Urmeaza vizita la Madrasa Muhammed Amin Khan, cea mai mare madrasa medievala din Khiva este situata vis-a-vis de Kunya-Ark. Vei admira apoi Madrasa Muhammad Rahim-khan, construita in 1876 la ordinele lui Seyid Muhammad-Rahim al II-lea (1863-1910), cunoscut poet sub numele de presupus de Feruzshah.
Vei vizita si Castelul Kunya-Ark, vechea cetate care este de fapt cetatea interioara a Itchan-Kala, ridicat in secolul al 17-lea de Muhammad-Erenk Khan (1687-1688), un oras in interiorul unui oras, separate printr-un zid inalt. Urmatoarea oprire este la mausoleul dedicat lui Makhmud Pakhlavan - conducator militar si literat din secolul al XIV-lea, de care sunt legate numeroase legende si pe care clerul musulman l-a canonizat. Mausoleul este singura constructie din Khiva a carei cupola este albastra.
Vei mai vizita Madrasa si Minaretul Islam Khoja Moscheea Juma, un atelier de covoare aflat sub protectia UNESCO, Palatul Tosh Howli si Madrasa cu caravansaraiul Allah Kuli Khan.

 

INCLUS

 • Tur de oras Khiva

mese Mic dejun, Cina
ziua 11 Khiva - Urgench - Tashkent

Vei fi transferat din Khiva la aeroportul din Urgench.Zbor intern Urgenci - Taskent.La sosirea pe aeroportul din Taskent ti se va asigura transferul la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel Khiva - aeroport Urgench
 • Bilet de avion pentru zbor intern Urgenci - Taskent
 • Transfer aeroport - hotel Taskent

mese Mic dejun
ziua 12 Tashkent

Vei face un tur in care vei vizita Piata Independentei, Piata Amir Temur, Centrul National de Arta precum si strada Saligokh, denumita local si Broadway. Aici vei gasi centre comerciale, restaurante, cafenele, magazine de la care poti achizitiona diverse suveniruri.

 

INCLUS

 • Tur de oras Taskent piete

mese Mic dejun
ziua 13 Plecare Din Tashkent

Vei fi transferat la aeroportul din Taskent.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Taskent
6 locatii vizitate


Bishkek,
Issyk Kul,
Taskent,
Samarkand,
Bukhara,
Khiva

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 14.07.2018 ora 21:35; Sosire Istanbul 14.07.2018 ora 23:00; Turkish Airlines; durata 1:25 ✈ Plecare Istanbul 15.07.2018 ora 00:40; Sosire Bishkek 15.07.2018 ora 08:45; Turkish Airlines; durata 5:05 ✈ Plecare Bishkek 18.07.2017 ora 06:45; Sosire Tashkent 18.07.2018 ora 08:05; Uzbekistan Airways; durata 1:00 ✈ Plecare Urgench 24.07.2018 ora 21:00; Sosire Tashkent 24.07.2018 ora 22:30; Uzbekistan Airways; durata 1:30 ✈ Plecare Tashkent 26.07.2018 ora 02:40; Sosire Istanbul 26.07.2018 ora 05:45; Turkish Airlines; durata 5:05 ✈ Plecare Istanbul 26.07.2018 ora 07:10; Sosire Bucuresti 26.07.2018 ora 08:30; Turkish Airlines; durata 1:20

Sfaturi Kyrgyzstan

Kyrgyzstan tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Kyrgyzstan, au nevoie de viza de intrare.
  Vizele pot fi optinute online.

Nume: Republica Kyrkyza

Capitala: Bishkek

Asezare: in Asia Centrala, la sud de Kazakhstan

Orase principale: Osh, Jalal-Abad, Karakol, Balykchy, Uzgen, Sulucta

Limba oficiala: kyrkyza, rusa

Moneda: som - KGS

Fus orar: UTC +6

Sfaturi Uzbekistan

Uzbekistan tips

Viza
 • Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan numai pe baza de viza.
  Tipurile de vize acordate sunt: turistica, afaceri, serviciu, activitati profesionale, tranzit. Durata de sedere permisa de viza poate fi de 30 de zile, 3 luni, 1 an.
  Atentie !
  Statul Uzbekistan nu are reprezentanta in Romania.
  Vizele pot fi obtinute online.

Nume: Republica Uzbekistan

Capitala: Taskent

Asezare: in Asia Centrala, langa Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Afghanistan, Turkmenistan

Moneda: som - UZS

Fus orar: UTC +5

together for excellent journeys

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018 Teodora

Teodora ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Azerbaidjan, Kazakhstan,...

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018
Impresii Kyrgyzstan, Turkmenistan si Uzbekistan - august 2018 Simona

In cazul unui itinerar extins pe drumul matasii, prioritatea nu poate fi...

Impresii Kyrgyzstan, Turkmenistan si Uzbekistan - august 2018

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 25.993 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia