Africa

Circuit de grup - Explore Uganda & Rwanda, 10 zile - cu Sorin Stoica Grup cu insotitor Eturia

10 zile / 8 nopti
4200 € / pers.
Vei vizita Kigali, Parcul National al Vulcanilor, Parcul National Bwindi, Bwindi, Kibale, Entebbe, Kampala, Parcul National Kibale, Parcul National Regina Elisabeta

Incepand de la:

4200 € / pers.
Vezi tarife
10 zile

Durata vacanta

2 tari

Vizitate

9 locatii

Explorate

Incepand de la:

4200 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Te invitam sa descoperi paradisul verde al Ugandei si Rwandei. Vei explora impresionante parcuri si rezervatii naturale, vei pleca in cautarea celor mai impunatoare dintre primate - gorilele de munte, si vei observa cimpanzei și maimuțe aurii, lei cataratori și multe alte specii de animale salbatice specifice regiunii. Traseul este unul cu grad de dificultate peste medie, asadar este necesar sa ai conditie fizica, dar si imbracaminte si incaltaminte comode, speciale pentru trekking. De asemenea vei avea ocazia sa explorezi Kampala si Kigali, capitalele celor doua tari, orase în plina dezvoltare, debordand de energie si culoare.

Experiente inedite

 • Trekking la gorilele de munte, cimpanzei si maimutele aurii
 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Explore Uganda & Rwanda, 10 zile - cu Sorin Stoica Itinerar

 • Zbor QATAR AIRWAYS Bucuresti  -  Doha

  Durata: 4h 35m

  Plecare Bucuresti - 25.08.2021 , ora 00:35 Sosire Doha - 25.08.2021 , ora 05:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor QATAR AIRWAYS Doha  -  Entebbe

  Durata: 6h 0m

  Plecare Doha - 25.08.2021 , ora 07:50 Sosire Entebbe - 25.08.2021 , ora 13:50

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport Entebbe - hotel Kampala

  Durata: 1 h

  Dupa sosirea pe aeroportul Entebbe vei fi transferat la hotel, in capitala Ugandei, Kampala.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur panoramic privat de grup Kampala

  Durata: 4 h

  Vei face un tur panoramic al capitalei Kampala si vei vizita piata Owino, unde vei putea achizitiona suveniruri si produse lucrate manual. Vei vedea apoi Palatul Kabaka, camerele de tortura ale dictatorului ugandez Idi Amin, cunoscut pentru regimul sau opresiv din perioada 1971-1979 si Mormintele Kasubi, construite in stil traditional, unde sunt inmormantati membrii familiei regale Baganda. Vei admira mai multe lacase de cult ale diverselor religii, intre care Templului Bahai, Templul Hindus, impresionanta Moschee Nationala daruita comunitatii musulmane a Ugandei de catre colonelul Gaddafi, figura proeminenta in istoria Libiei, si bisericile anglicane.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Kampala

  Sheraton Hotel Kampala, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat grup Kampala - Kibale

  Durata: 8 h

  Vei fi transferat catre Parcul National Kibale. Transferul dureaza circa 8 ore. Pe traseu vei admira colinele inverzite, campurile cultivate, casele traditionale rasfirate pe dealuri si vei observa stilul de viata simplu al ugandezilor.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Parcul National Kibale

  Kibale Forest Camp Uganda, Tent, meal plan Pensiune completa

 • Tur trekking cimpanzei Parcul National Kibale

  Durata: 3 h

  Vei lua parte la o scurta instruire, inainte de a incepe trekking-ul propriu-zis printre cimpanzei. Exista mari sanse sa intalnim exemplare de cimpanzei in padurea tropicala, dar vei observa si alte specii de maimute: Colobus, maimute cu coada rosie sau cu coada albastra si numeroase specii de pasari si animale mici, despre care vei afla informatii interesante.

 • Transfer privat de grup Kibale - Parcul National Regina Elisabeta

  Durata: 3 h

  Vei fi transferat catre Parcul National Regina Elisabeta. Inca de la intrarea in parc vei putea admira Muntii Ruwenzori si Lacurile Crater, un peisaj de poveste, inundat de verdele crud al vegetatiei.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Parcul National Regina Elisabeta

  Ihamba Safari Lodge, Standard Room, meal plan Pensiune completa

 • Safari cu barca Canalul Kazinga

  Durata: 2 h

  Vei face un safari cu barca pe Canalul Kazinga, printre hipopotami, crocodili si sute de specii de pasari.

 • Transfer Parcul National Regina Elisabeta - Ishasha - Bwindi

  Durata: 8 h

  Iti vei continua calatoria spre Parcul National Bwindi (cca. 8 ore), nu inainte de a explora zona sudica a Parcului National Regina Elisabeta, Ishasha, unde vei putea observa leii cataratori. Aceste animale sunt o raritate locala, fiind intalniti in doar cateva parcuri africane. Padurea Impenetrabila Bwindi este unul dintre motivele pentru care Uganda este cunoscuta sub numele de "Elvetia Africii".

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Bwindi

  Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge, Standard Room meal plan Pensiune completa

 • Tur trekking gorilele de munte Parcul National Bwindi

  Durata: 8 h

  Dupa micul dejun servit dimineata foarte devreme, vei incepe drumetia pe urmele gorilelor de munte, in padurea ecuatoriala, dupa o scurta intrevedere cu rangerii din regiune, pentru instruire. Aceasta incursiune este dominata de imprevizibil si poate dura de la 2 la 8 ore, parcurgand un relief de cele mai multe ori accidentat si mlastinos. Este necesara o conditie fizica buna si incaltaminte comoda. Vom trai experienta inedita de a sta in mijlocul padurii ecuatoriale alaturi de unele dintre ultimele exemplare de gorile de munte din lume. Ai la dispozitie o ora pentru a le observa indeaproape comportamentul si reactiile. A privi in ochii acestor giganti blanzi, ale caror 95% dintre gene sunt aceleasi cu ale oamenilor, este induiosator si emotionant totodata, mai ales cand omul realizeaza ca au supravietuit mai putin de 700 de exemplare de gorile, ce traiesc astazi in Parcul National Bwindi si pe versantii Muntilor Virunga.

 • Cazare Bwindi

  Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge, Standard Room meal plan Pensiune completa

 • Transfer Bwindi - Parcul National al Vulcanilor

  Durata: 4 h

  Vei fi transferat catre Parcul National al Vulcanilor, iar pe traseu vei admira privelistea oferita de versantii vulcanilor Virunga, care se intind pe teritoriul Ugandei, Rwandei si a Republicii Democratice Congo. Situat in nord - vestul Rwandei, Parcul National al Vulcanilor este, datorita vegetatiei si conditiilor climatice, habitatul ideal al gorilelor de munte, dar si al altor specii rare de primate. Pe teritoriul parcului se gasesc cinci vulcani dintre cei opt ce formeaza lantul muntos Virunga: Karisimbi, Bisoke, Muhabura, Gahinga si Sabyinyo. Muntii sunt acoperiti de o densa padure tropicala in care predomina desisurile de bambus.

 • Cazare Parcul National al Vulcanilor

  Mountain Gorilla View Lodge, Standard Room, meal plan Pensiune completa

 • Tur trekking maimutele aurii Parcul National al Vulcanilor

  Durata: 3 h

  Vei face un tur de trekking in Parcul National al Vulcanilor, in cautarea celebrelor maimute aurii. Aceasta specie este endemica in regiunea padurii tropicale din parc, hranindu-se in principal cu bambus si zbenguidu-se neincetat pe ramurile si la baza arborilor. In parc exista doua grupuri principale de maimute aurii, unul numara 80-100 de indivizi si este localizat la poalele Muntelui Sabyinyo, iar turistilor li se permite sa petreaca o ora in mijlocul acestora.

 • Vizita Centrul de Cercetare a Primatelor Karisoke

  Durata: 1 h

  Vei vizita Centrul de Cercetare Karisoke, fondat de catre celebra Dian Fossey, primatolog care si-a dedicat viata studierii si supravegherii gorilelor de munte. Tot aici se afla si monumentul funerar al cercetatoarei ucise de o persoana necunoscuta in 1985.

 • Cazare Parcul National al Vulcanilor

  Mountain Gorilla View Lodge, Standard Room, meal plan Pensiune completa

 • Turul pesterilor - Parcul National al Vulcanilor

  Durata: 2 h

  Vei explora pesterile din imprejurimi, iar ghidul va va explica importanta deosebita a acestora in istoria tarii, servind drept refugii pentru regi si popor sau fiind folosite ca locuri de depozitare pentru provizii pe timp de razboi.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer privat de grup Parcul National al Vulcanilor - Kigali

  Durata: 3 h

  Vei fi transferat din Parcul National al Vulcanilor in Kigali, catre capitala Rwandei.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Memorialul Genocidului

  Durata: 1 h

  Vei vizita Kigali Memorial Center, dedicat memoriei celor peste 800.000 de etnici tutsi ucisi in perioada aprilie-iulie 1994, in timpul genocidului rwandez, unul dintre cele mai terifiante evenimente din istoria recenta.

 • Cazare Kigali

  Serena Kigali, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Tur panoramic privat de grup Kigali

  Durata: 4 h

  Vei face un tur panoramic al orasului. Kigali este o asezare situata pe mai multe coline, intr-un cadru natural pitoresc, care uimeste prin ordine si curatenie si care se afla in plina dezvoltare, aratand ca a depasit perioada dificila a anilor '90. Cladirile cu arhitectura moderna sunt din ce in ce mai numeroase, insa orasul isi pastreaza farmecul autentic si culoarea locala. Vei face o vizita la Memorialul Genocidului (Kigali Memorial Center), dedicat memoriei celor peste 800. 000 de etnici tutsi ucisi in perioada aprilie-iulie 1994, in timpul genocidului rwandez, unul dintre cele mai terifiante evenimente din istoria recenta.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Kigali

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Kigali, pentru a te imbarca in zborul catre casa.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor QATAR AIRWAYS Kigali  -  Doha

  Durata: 6h 44m

  Plecare Kigali - 02.09.2021 , ora 16:15 Sosire Doha - 02.09.2021 , ora 23:59

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor QATAR AIRWAYS Doha  -  Bucuresti

  Durata: 4h 55m

  Plecare Doha - 03.09.2021 , ora 07:20 Sosire Bucuresti - 03.09.2021 , ora 12:15

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Sheraton Hotel Kampala 4*
Kampala

Sheraton Hotel Kampala 4 *

Standard Room

Demipensiune

Sheraton Hotel Kampala 4* este situat in centrul Kampala oferind privelisti minunate ale orasului si ale gradinii care il inconjoara. ...

Kibale Forest Camp 4*
Parcul National Kibale

Kibale Forest Camp 4 *

Tent

Pensiune completa

Kibale Forest Camp este situat chiar langa drumul principal Fort Portal -Kamwenge. Cazarea este oferita in 9 corturi cu acoperis ...

Ihamba Safari Lodge 4*
Parcul National Regina Elisabeta

Ihamba Safari Lodge 4 *

Standard Room

Pensiune completa

Ihamba Lakeside Safari Lodge este situat pe malul lacului George, in parcul național Queen Elizabeth, in apropierea satului de pescuit ...

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge 4*
Bwindi

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge 4 *

Standard Room

Pensiune completa

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge este amplasat strategic, cu priveliști uimitoare asupra Vulcanilor Virunga, Padurea Impenetrabilă Bwindi si valea Riftului Albertin. ...

Mountain Gorilla View Lodge 4*
Parcul National al Vulcanilor

Mountain Gorilla View Lodge 4 *

Standard Room

Pensiune completa

Mountain Gorilla View Lodge se afla in Kinigi, în nordul Rwanda și la marginea Parcului National al Vulcanilor, care gazduieste ...

Serena Kigali 10*
Kigali

Serena Kigali 4* Superior

Standard Room

Demipensiune

Kigali Serena Hotel este perfect situat in zona business a orasului, la cinci minute de mers pe jos si la ...

Uganda Sfaturi

O prima conditie in societatea ugandeza este aceea de a arata respectul pentru persoanele mai in varsta sau pentru persoanele care iti fac un favor. Respectul se manifesta prin inclinarea capului iar prietenia prin strangerea mainii, insa abia dupa ce ati fost prezentati. Nu este recomandat a intreba ceva sau de a cere un sfat inainte de a saluta. Un simplu ''Ce mai faci ?" (How are you ?) este suficient si inteles de majoritatea ugandezilor. Nu este recomandabil vorbitul cu voce tare. Daca ai cunoscut un localnic, la proxima intalnire este recomandabil sa il intrebi ce ii mai face familia. Daca o persoana ti se adreseaza nu este recomandat sa ii raspunzi din pozitia stand. Conversatiile pe teme religioase nu sunt agreate in Uganda. Criticile la adresa religiei nu sunt tolerate. Gesturile de afectiune nu se manifesta in public. In vizita acasa sau la un lacas de cult se recomanda purtarea unor tinute decente. Spalatul pe maini inainte de servirea mesei este privit ca un semn de respect pentru cei care te-au poftit la masa. Daca esti invitat la masa nu trebuie sa incepi a manca inainte de a se fi spus rugaciunea. Intinderea picioarelor sub masa sau reazemul pe mana stanga sunt considerate nepoliticoase. La urma gazda trebuie laudata pentru calitatea bucatelor. Deserturile si fructele nu se servesc la mesele principale, ci intre mese.

Uganda
Uganda
Uganda
Uganda

Informatii legate de viza turistica in Uganda gasiti aici

Ghid de calatorie Uganda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Uganda

In Uganda, nu este permisa fotografierea obiectivelor militare, diplomatice, a cladirilor oficiale.

Rwanda Sfaturi

Rwanda
Rwanda
Rwanda
Rwanda

Informatii legate de viza turistica in Rwanda gasiti aici

Ghid de calatorie Rwanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Rwanda

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!